QUOTE(pusele30 @ 2012 02 21, 16:59)
TIGRUOLE, gal galėtum plačiau pasidalinti mintimis apie pasiekimų knygeles? Man aktualu, nes jau reikia galvoti apie kitus metus( mes dar dirbam pagal senas)
kaip supratau, ponia iš ministerijos aiškini, kad vaikai nebūtų vertinami nei saulytėmis, nei kažkaip kitaip. Turėtų būti padarytos klaidos pakomentuotos raštu, kad vaikas žinotų kur darė klaidas. Netgi testuose turėtų būti komentarai, negali būti vien balų surinkimo skaičius. Pvz. negali būti, iš 30 taškų surinkai 21. Jie mano, kad reikia po trimestro ar pusmečio (kaip kas dirba) aprašyti tėvams vaiko pasiekimus. Todėl kilo visoms daug klausimų, o kaip su vaiko motyvacija mokytis. Juk vaikai labai laukia saulyčių ar kitokių ženklų. Ji mano, kad kaip mes vaikus nuteiksime taip vaikai ir reaguos. Jeigu nebus saulyčių, tai jie jų ir nelauks. Todėl išėjome iš seminaro nieko aiškaus nesužinoję, daug kur pati sau prieštaravo. O mokytojų pristatytų knygelių nekomentavo. Aš turėsiu pirmokus, tai taip ir nežinau kaip reikės vertinti. Pagal ją turi būti informacija raštu tėvams, o vaiko paskatinimui nieko.