Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(agė-melagė @ 2012 02 20, 19:53)
TAI VA TAIP... Tai turi lentą, o programos dar nebandei? Geeeraaas  biggrin.gif Matai kaip yra: kas neturi lentų, programas naudoja, o kas turi .... lotuliukas.gif Pas mus mokykloj irgi tas pat. Dalykininkai, net visaekranio nežino kaip padaryt  lotuliukas.gif  blink.gif

Nea, neturiu dar lentos, tik žadėjo blush2.gif , o programą gavau iš kolegės, kuri irgi neturi tos lentos, tik buvo seminare lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2012 02 20, 20:22)
Nea, neturiu dar lentos, tik žadėjo  blush2.gif , o programą gavau iš kolegės, kuri irgi neturi tos lentos, tik buvo seminare  lotuliukas.gif

biggrin.gif
Atsakyti
Turiu galvos skausmą. Kovo mėnesį reikės vesti atvirą pamoką, kurią ateis stebėti būsimi pirmokai ir jų tėveliai. Mokykloje vyks atvirų durų diena. Gal kas turite tokios patirties ir galite pametėti kokią nors idėją. Būtų lengviau jei pamoka būtų būsimiems pirmokams, o čia reikia padaryti taip, kad ketvirtokai turėtų ką veikti, o ir mazgiams, bei jų tėveliams būtų įdomu.
Atsakyti
Na, pamoka tikrai nelengva. O gal dailės pamoką būtų lengviau pravesti, nes ketvirtokai dirbs, o pirmokus irgi galima būtų įjungti ir netgi su tėveliais. Tegu piešia ar lipdo ir po to parodėlę padaryti, pasigrožėti, kaip ketvirtokai paaugę darbeliuose. Čia mano asmeninė nuomonė.

Papildyta:
Donatuke, net neklausk ar reikia, siųsk į paštą medžiagą, kurią ruoši, tikrai pravers, mums visko reikia. O įdomu, kur ją pritaikysi tėveliams, ar skaitysi pranešimą?
Atsakyti
QUOTE(22peliukas22 @ 2012 02 20, 21:57)
Turiu galvos skausmą. Kovo mėnesį reikės vesti atvirą pamoką, kurią ateis stebėti būsimi pirmokai ir jų tėveliai. Mokykloje vyks atvirų durų diena. Gal kas turite tokios patirties ir galite pametėti kokią nors idėją. Būtų lengviau jei pamoka būtų būsimiems pirmokams, o čia reikia padaryti taip, kad ketvirtokai turėtų ką veikti, o ir mazgiams, bei jų tėveliams būtų įdomu.

Tai čia galima kaip dirbant su jungtinėmis klasėmis, tik daugiau žaidimo elementų. Įjungti ir tėvelius, tegu padeda savo vaikams. Jei ketvirtokai stiprūs, gali jie padėti vest pamoką ... arba organizuot grupinį darbą, ketvirtokai tegu priima pirmokus į savo grupes, duoda jiems atlikt lengvesnes užduotis. Tai ir susipažins g.gif
Atsakyti
QUOTE(naminukė @ 2012 02 20, 13:44)
Sveikos  4u.gif
Mes šią savaitę neatostogaujam, tad per paskutinę pamoką vyko besmegenių lipdymo konkursas. Dabar mokyklos kiemas labai įspūdingai atrodo..  biggrin.gif

Gal kas iš vilniečių buvo seminare apie vertinimą ir galėtų pasidalinti įspūdžiais?
Papildyta:
Kolegė klijavo su karštais klijais. Pasakojo, kad ji brėždavo siaurą brūkšnelį, o vaikai iškart popierėlius dėdavo. Sakė, kad greitai ir didelį plotą išklijavo.

Sveikutės bigsmile.gif Nebespėju aš jau su jumis, tiek daug prikalbėjote, teko ilgai skaityti ax.gif Aš buvau šiandien tame seminare. Buvo daug klausimų atstovei iš ministerijos apie vertinimą, tačiau aiškumo maža. Buvo perskaityta teorija, kas visiškai neįdomu ir jau žinoma. Labai prieštaravo pati sau, visiškai nesilankiusi mokyklose ir nebendravusi su mokytojais. Taip ir nesupratome, ar galima vertinti mokinius simboliais, ar ne. Todėl buvo labai nemaloniai palydėta. Toliau pristatė savo pasiekimų knygeles kiti mokytojai. Visiškai patiko Daukanto progimnazijos mokinio knygelės.
Atsakyti
QUOTE(22peliukas22 @ 2012 02 20, 22:57)

O gal kažką panašaus į abėcėlės pristatymą. Su daina, raidžių labirintu klasėje, įdomiom rašymo pratybom grupėse, kur vadovautų ketvirtokai pirmokui...?
Atsakyti
Visaip vargstu su parsisiųstom Remeikienės dainelėm, bet man nepavyksta jų pasileisti. Jos nukopijuotos su licencija ir kompe nepasileidžia schmoll.gif . Ieškosiu pirkti knygelės.

Dėl pamokos: ji turi būti ketvirtokams, vaikai su tėvais ateis pasižiūrėti kaip dirba jų pasirinktos mokytojos. Tas mane ir pjauna. Suku galvą, kaip čia neakivaizdžiai įtraukti tuos žiūrovus. Lauksiu prašviesėjimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo 22peliukas22: 20 vasario 2012 - 22:55
QUOTE(22peliukas22 @ 2012 02 20, 22:53)
Visaip vargstu su parsisiųstom Remeikienės dainelėm, bet man nepavyksta jų pasileisti. Jos nukopijuotos su licencija ir kompe nepasileidžia  schmoll.gif . Ieškosiu pirkti knygelės.

Dėl pamokos: ji turi būti ketvirtokams, vaikai su tėvais ateis pasižiūrėti kaip dirba jų pasirinktos mokytojos. Tas mane ir pjauna. Suku galvą, kaip čia neakivaizdžiai įtraukti tuos žiūrovus. Lauksiu prašviesėjimo.

Jei čia tos dainelės "Dovanoju dainelę" iš antrojo pašto, kur buvo atsiųstos rugsėjo berods mėnesį, tai man be vargo pasileidžia.
Dėl ketvirtokų su pirmokais - tikras galvosūkis. Tikrai gal geriau kokią dailės pamoką jiems organizuoti.
Čia dar tokį rusišką puslapį esu radusi, gal ką čia rasi:
http://numi.ru/fullview.php?id=31845

[url=http://numi.ru/list.php?razdel=Начальная]http://numi.ru/list.php?razdel=Н
...;ая[/url]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Snaudale: 20 vasario 2012 - 23:14
QUOTE(agė-melagė @ 2012 02 20, 19:23)
bigsmile.gif  čia dėl 1983.  bigsmile.gif
O kam tiek vargo???? Ir taip visokiausių užduočių nnnnnnnnnnn.......
Man db labai patinka dirbt notebook'u. nepalyginama su niekuo kitu mirksiukas.gif  rolleyes.gif

Tiesiog man patiko ten sukurtos uzduotys .. ar teko paciai vartyti tokias pratybas (vadinasi "Sveika, Matematika " ) net nezinau, bet mane zavi tos uzduotys , jos labai vaizdziai sukurtos, labai aiskios.. nemoku paaiskinti ..

O siuo metu isleistos uzduociu knygeles man neatrodo labai patrauklios .. bent jau tikrai nemaciau pirmai klasei fainu uzduociu .. (vyresniems taip - nesigincyciau .. )

nu gal cia man kazkokie sentimentai uzgrojo .. gal kai pamatysiu jusu paste esancias uzduotis - man praeis noras draugauti su ta seniena smile.gif)

QUOTE(ninkute @ 2012 02 21, 00:07)
Na, pamoka tikrai nelengva. O gal dailės pamoką būtų lengviau pravesti, nes ketvirtokai dirbs, o pirmokus irgi galima būtų įjungti ir netgi su tėveliais. Tegu piešia ar lipdo ir po to parodėlę padaryti, pasigrožėti, kaip ketvirtokai paaugę darbeliuose. Čia mano asmeninė nuomonė.

Papildyta:
Donatuke, net neklausk ar reikia, siųsk į paštą medžiagą, kurią ruoši, tikrai pravers, mums visko reikia. O įdomu, kur ją pritaikysi tėveliams, ar skaitysi pranešimą?

Na sia medziaga kol kas tik konspektuoju , o veliau galvoju ja naudoti lankstinukams .. gali buti, kad visai neblogai naudoti ir per atvira pamoka busimiems pirmoku teveliams - kaip rekomendacija - kaip jie galetu padeti labiau pasiruosti savo atzaloms keliauti i mokykla .. o vyresnio amziu vaiku raida jau galima aptarti su pirmoku ir antroku teveliais per susirinkimus ..

Atsakyti
QUOTE(22peliukas22 @ 2012 02 20, 22:57)

As manau, kad vesti reikia ketvirtokams, tik pamoka turi buti labai zaisminga, su visokiom pertraukelem per kurias sudalyvautu ir maziai. Gal kokia darbu pamoka per kuria ketvirtokai kazka gamins ir tai padovanos busimiem pirmokiukam.

Mes su ketvirtokais pavasari visada pasidarom kokia smagia dovanele, kuria per birzelio savaite, kai dirbu su busimaisiais ja padovanoju.
O dovanele dazniausiai darau toki pinoki su ilga nosim (plastakos didumo). Ant tos nosies pritvirtinu siula su tokiu ratu, na kaip baranka. Reikia ta pinoki taip mostelti, kad tas ratas uzsimautu ant nosies.
Ir dovanele ir zaidimas, patiem ketvirtokam labai patinka.

Smagiu uzgaveniu visom
Atsakyti
QUOTE(Jaša @ 2012 02 21, 08:56)
As manau, kad vesti reikia ketvirtokams, tik pamoka turi buti labai zaisminga, su visokiom pertraukelem per kurias sudalyvautu ir maziai. Gal kokia darbu pamoka per kuria ketvirtokai kazka gamins ir tai padovanos busimiem pirmokiukam.

Mes su ketvirtokais pavasari visada pasidarom kokia smagia dovanele, kuria per birzelio savaite, kai dirbu su busimaisiais ja padovanoju.
O dovanele dazniausiai darau toki pinoki su ilga nosim (plastakos didumo). Ant tos nosies pritvirtinu siula su tokiu ratu, na kaip baranka. Reikia ta pinoki taip mostelti, kad tas ratas uzsimautu ant nosies.
Ir dovanele ir zaidimas, patiem ketvirtokam labai patinka.

Smagiu uzgaveniu visom

Labutis. Gal gali kokį pvz. į paštą įmesti arba gal turi trafaretą to pinokio ax.gif ? Man šiemet irgi aktualu dėl būsimų pirmokų blush2.gif .
Atsakyti