Pabandysiu ir aš išreikšti savo nuomonę apie papildus ir visokias žoleles. Gydančios gydytojos nuomonė visiškai sutampa su Betelgeiz gydytojos nuomone.
Pagrindinė tezė, saugokite kepenis. Jos chemijos metu gauna tokį krūvį, reikalingas poilsis. Vienintelis vaistas - vanduo. Išgeriu po 2-2,5 l par dieną, taip įpratau, kad visur vaikštau su buteliuku vandens. Gydytoja sako, atvažiuoja ligoniai, reikalinga antra chemija, kepenų nėra, pažeistos: klausi ką vartojot: žoles.
Dėl Ruolios: skiria labai dideles dozes visokių preparatų ir sakyčiau ne visai pagrįstas. Man priskyrė virškinimui, nervų sistemai ir daugybė visokių kitokių, kas įdomiausia paskyrė Hepavitą, Bional firmos preparatą, ten įeina Ugniažolė, bet žiūriu ir vitaminas B6, vienoje kapsulėje yra jo 1,5 paros dozė. Paskyrė dvi kapsules per dieną. Dvi kapsulės, tai būtų 3 parų B6 dozė per parą. Daug. Kai pasiteiravau pasakė, jog profesorė Griciūtė neprieštarauja. Tai tik vieno žmogaus nuomonė. Bendra nuomonė yra ta, kad vengti B grupės vitaminų ir visiems onkoligoniams tai žinoma. Parodžiau gydančiai gydytojai, sako tik neišprotėk, pasirink kokį vieną preparatą iš 15, bet tik ne visus. Tai dabar nieko ir nevartoju. Skeptišką nuomonę girdėjau ir iš sanatorijų gydytojų apie Ruolią, ir vėl tas pats, per dideli papildų ir antioksidantų kiekiai. Ruolia dėl sučių ir daržovių teigia - dideli kiekiai kenkia.
Alkimeras: ilgas vartojimas kenkia, berods Rugutės forume skaičiau vienos mamos pastebėjimą iš jos patirties.
Dėl išgirtojo kprdicepso. Masažuoju ranką Šiaulių onkologiniame, tai masažistė pasakojo, kad atėjusi 72 m. močiutė, serganti krūtis vėžiu sakė, kad vėl kažkas negerai su krūtine ir mėnesinės prasidėjo, bijo važiuoti į Vilnių pas gydantį gydytoją ir pasakyti, nes vartojo kordicepsą, kai gydytojas buvo uždraudęs bet kokius papildus ir vitaminus.
Prieš patenkant pas Ruolią, Vilniaus onkoinstitute konsultavo tokia onkologė, pavardės nepamenu ir vizitinės neradau, matyt išmečiau. Pasiūlė Tianši firmos papildus kordicepsą, chitosaną. Tiesiog ant vizitinės jos pavardė ir Tiainši firmos pavadinimas, gydytoja platintoja. Viskas gal ir nieko, bet prieš susergant, prieš nustatant man vėžį, kai ieškojau ligos, naudojau daug šios firmos papildų, manau jie ir paskatino tokią audringą mano vėžio eigą. Man tuos papildus pasiūlė tokia į Šiaulius atvykstanti gydytoja iridodiagnostikė, vėliau ir laida apie ją per TV buvo, deja tik iš neigiamos pusės. Tiek aš, tiek minėtoji močiutė pastebėjome: jautiesi labai puikiai, tonizuoja, atsiranda jėgų, jūra iki kelių, labai gerai jautiesi, tačiau tonizuojamas ir auglys. Kraujas - svarbus rodiklis bet ne pagrindinis, ligoniai žino geras kraujas, nerodo, kad nėra auglio.
Žinoma, kai jau beviltiški atvejai, kai gydytojai atsisako gydyti, kai žmogaus kraujas blogas, kai jis nesikelia iš lovos, gal tada galima tokiais būdais bent savijautą pagerinti ir, aišku, greičiauisiai priartinti, blogąją lemtį. Bet Žmogus bent gerai jaučiasi paskutinėmis valndomis, gal mažesni skausmai ir t. t.
Spaudoje skaičiau apie stebuklingus papildus, bet visur labai svarbu dozės, jos negali būti nei per mažos, nei per aukštos. Pas mus skiria nedideles to paties kordicepso, chitozano dozes. Manoji iridodiagnostikė skirdavo po 1-2 kapsules kordicepso, kai ant dėžutės parašyta dozė kelis kart didesnė turėtų būti. Kodėl? Todėl, kad mažos dozės brangu, ką jau bekalbėti apie reikalingas. Pasirodo mažos dozės vėžį skatina, užuot slopinę, radau tai ir patvirtinančių faktų beskaitydama vėliau apie stebuklingąjį kordicepsą. Tas pats ir su Vilcacora. Kas paskirs teisingas dozes ir ar įstengsime įpirkti? Kas pasakys, kiek ilgai jas vartoti? Sergant vėžiu, pasveiksta ir kažką vartojantys, ir pasveiksta nieko papildomo nevartojantys, kaip ir numiršta: ir tie, ir tie. Tai taip individualu. Išsakiau tik savo nuomonę ir papasakojau savo patirtį, kiekvienas elkitės pagal savo supratimą ir tikėjimą. Žinome: svarbu tikėjimas tuo ką darai, vidinis nusiteikimas - pasveikti ir gera nuotaika, kad ir labai sunku būna. Taip ir sveikti ir gyventi žymiai smagiau ir geriau.