Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 4

QUOTE(Keirona @ 2006 04 22, 12:11)
Aisku, as noreciau padeti patarimais, bet lengva man kalbeti, kai pati su tuo nebuvau susidurus. Turiu omeny tavo anytos kojas. Tik papasakosiu, kas man vaikystej istrigo atmintin. Turejau as tokia cioce (taip vadindavom, mano mociutes brolio zmona). Jai buvo roze zemiau keliu. Taip kalbejo zmones. Ir niekas nepadejo. Ir uzkalbinedavo, bet kaip skundesi kojom taip ir skundesi, kol viena karta nepagulde ligoninen. Tada nustate, kad gimdos vezys. Dare operacija, bet buvo jau velu... Taip man ir liko neaisku, ar paraudusios kojos ir didelis skausmas juose buvo roze, ar tai komplikacija nuo vezio. Kaip ten bebutu, dabar labai reaguoju i skausma ir pakitimus kojose.
Kita vertus, reiktu, kad tavo anyta, bent jau kiek imanoma, pradetu mesti svori, nes nuo jo kokiu 80% diabetas, kraujotakos sutrikimai ir kiti negalavimai.

tai taip - butent ji visas sias ligas ir turi - cukralige, aukstas kraujospudis, sirdies ritmo sutrikimai, problemos su kraujagyslemis.......skydliaukes sutrikimai....o svoris taip nekrenta, nes didele dalis genuose uzkoduota....na bet va anyta jau savaitele namie, tai kojytes baigia issigydyti, temperaturos neturi jau beveik.....lyg ir stipreja, o po 2 savaiciu vel i onkologini gulsis, tes gydymą.... thumbup.gif , tikekimes pavyks jis smile.gif
Atsakyti
VI, o kiek tavo vyrui metu? ir pries kiek metu buvo operacija? Ar svoris dabar nekrenta?
Atsakyti
Labas 4u.gif
Vakar vyras pirma karta buvo pasitikrinti kraujo po 3 men. Leukocitu padidejo nuo 24 iki 29., bet atseit viskas gerai, kol kas jikio gydymo, vel po triju men. pasirodyti. Kadangi pas ji limfo, ne mielo leukemija, tai jokiu transplantaciju nedaroma. Kai buvom pas Ruolia, jis liepe gerti butinai selena-antioksidanta, o dabar hematologe pasake kazkodel, kad selenas cia visai ne prie ko. Vyras taip ir nepradejo jo gerti, o gal reiktu? Ir isvis man vyras pareiske, kad jei ir bus su juo kas blogai, tai as tikrai nesuzinosiu, uzpilde pas gyd.lapa, kad niekam neduotu informacijos apie jo liga, tame tarpe ir man. Kaip nervina negaliu doh.gif.
Na bet jau apsipratom su viskuo, ir apie liga visai nebegalvojam, isskyrus tik tiek, kad as uzsiprenumeravus jusu tema, ir skaitau visas zinutes ax.gif . Vyras tai nieko neskaito. Nupirkau jam knyga ,,Kelione per vezi,, , tai net neziuri i ta puse. schmoll.gif . Matyt jauciasi sveikas. Ir aciu dievui. thumbup.gif .
Sveikateles visoms smile.gif
Atsakyti
QUOTE(2xmamyte @ 2006 04 26, 19:22)
Labas  4u.gif nieko neskaito. Nupirkau jam knyga ,,Kelione per vezi,, , tai net neziuri i ta puse. schmoll.gif . Matyt jauciasi sveikas. Ir aciu dievui. :

nu ir nekisk jam nieko tokio,kam apkrauti zmogu sunkiomis mintimis,dabar jam reikalingesnes geros zinios ir naujienos...sveikateles jam,stiprybes tau 4u.gif
Atsakyti
2xmamyte, tai jokio gydymo absoliuciai? net leuku numust nereikia??
o ka aiskino? kodel negalima transplantacija? nes neefektyvu ar pasveiks ir be jos? g.gif
as su 30 leuku jau vartojau hydria, nors pas mane ir trombai visada auksti, minimum 600 buna doh.gif

man uzvakar dare vel ciulpu biopsija, brrrr, nu po sios tai vel sakysiu, kad geriau 3 kartus gimdyt lotuliukas.gif kazkaip kaune jie daro ant sono gulint, sujudi, skauda siaubingai verysad.gif o dar poto tiesiai i egza ejau doh.gif Vln kai dare, tai ant pilvo gulejau, tai nesujudejau, viskas daug lengviau buvo.
Snd echoskopija dare, tai viskas tvarkoj, tik bluznis padidejus unsure.gif dbr su nerimu laukiu ciulpu rezultatu, jei liga neakseleracijos stad, tuomet dalyvausiu studijoj ir gausiu reikiamus brangius vaistus thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Siracusa,2006 04 27, 14:43]
2xmamyte, tai jokio gydymo absoliuciai? net leuku numust nereikia??
o ka aiskino? kodel negalima transplantacija? nes neefektyvu ar pasveiks ir be jos? g.gif
as su 30 leuku jau vartojau hydria, nors pas mane ir trombai visada auksti, minimum 600 buna doh.gif

4u.gif Labutis, Siracusa,
Jokio gydymo, pasake, kad leukocitu numusinet nereikia, atseit , kad organizmas nepriprastu, ir nepagreitetu viskas, atseit gali taip ir buti, gal organizmas kovos. Nezinau, gal cia dar kol ligos pradzia, tiksliau kad neseniai pripazinta, o sirgo matomai ir anksciau, nes prie metus jau nekoks kraujas buvo. Is poliklinikos tada niekas nepranese, atseit nerado tel. doh.gif . Gyd.sake, kad kiti kraujo rodikliai visai neblogi, limfmazgiai nepadideje, ir vidaus organai dar nepakite. Si karta ir vid.org.echoskopijos nedare-sake, kad taip daznai neatliekama. Gal sekanti karta darys?
Laikykis, sveikatos tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(2xmamyte @ 2006 04 27, 20:44)
4u.gif Labutis, Siracusa,
Jokio gydymo, pasake, kad leukocitu numusinet nereikia, atseit , kad organizmas nepriprastu, ir nepagreitetu viskas, atseit gali taip ir buti, gal organizmas kovos. Nezinau, gal cia dar kol ligos pradzia, tiksliau kad neseniai pripazinta, o sirgo matomai ir anksciau, nes prie metus jau nekoks kraujas buvo. Is poliklinikos tada niekas nepranese, atseit nerado tel.  doh.gif . Gyd.sake, kad kiti kraujo rodikliai visai neblogi, limfmazgiai nepadideje, ir vidaus organai dar nepakite. Si karta ir vid.org.echoskopijos nedare-sake, kad taip daznai neatliekama. Gal sekanti karta darys?
Laikykis, sveikatos tau 4u.gif

hmm, na idomi taktika, tai jei gerai suprantu, prades skirt gydyma, kai bus pakitimu vid organuose ir jau isvis kraujas bus blogas blink.gif na, neturiu info apie limfoleukemijas, tai nelabai ka ir zinau g.gif
Mielo arsesnes, greiciau vystosi unsure.gif man vid. org echoskopija ankstesne buvo daryta pries metus.. tik niekur nerandu lapo, kiek pernai cm bluznis buvo doh.gif
nepamenu ar praklausiau, ciulpu biopsija jam dare? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2006 04 27, 22:43)
hmm, na idomi taktika, tai jei gerai suprantu, prades skirt gydyma, kai bus pakitimu vid organuose ir jau isvis kraujas bus blogas blink.gif na, neturiu info apie limfoleukemijas, tai nelabai ka ir zinau  g.gif
Mielo arsesnes, greiciau vystosi unsure.gif man vid. org echoskopija ankstesne buvo daryta pries metus.. tik niekur nerandu lapo, kiek pernai cm bluznis buvo doh.gif
nepamenu ar praklausiau, ciulpu biopsija jam dare? g.gif

Jokios ciulpu biopsijos nedare. Kai buvom privaciai pas hemat.skyriaus vedeja, tai ji sake, kad nereikia daryti, atseit rodo benras kraujo tyrimas. Man, jei atvirai, tai nelabai patinka toks pavirsutiniskas ligos nustatymas. Vyrui nuo pat vaikystes l.daznai budavo sinusitai, ir pries diagnozuojant buvo. Sinusito metu buna ir taip buna padideje leukocitai. Tai gal cia isvis ne limfoleukemija. Sita nuomone issakiau gydytojai, tai ji pasake, kad dar ir kiti kraujo rodikliai rodo. Esu skaiciusi, kad dar daromi ligai diagnozuoti ir kiti kazkokie cheminiai ar dar kokie kraujo tyrimai(manyciau rimtesni, nei bendras). Bet nieko nedare. Nebesuprantu nieko g.gif . Buvo pasakyta tik tiek, kad kai bus leukocitu 80-100, tada taikys chemoterapija. Turbut tik laukti belieka g.gif .
Norejau paklausti, o kaip tu pati siaip jautiesi? Ar jauti koki silpnuma, na kokius nors pokycius, pvz. kad ir del bluznies padidejimo?
Atsakyti
QUOTE(2xmamyte @ 2006 04 28, 15:21)
Jokios ciulpu biopsijos nedare. Kai buvom privaciai pas hemat.skyriaus vedeja, tai ji sake, kad nereikia daryti, atseit rodo benras kraujo tyrimas. Man, jei atvirai, tai nelabai patinka toks pavirsutiniskas ligos nustatymas. Vyrui nuo pat vaikystes l.daznai budavo sinusitai, ir pries diagnozuojant buvo. Sinusito metu buna ir taip buna padideje leukocitai. Tai gal cia isvis ne limfoleukemija. Sita nuomone issakiau gydytojai, tai ji pasake, kad dar ir kiti kraujo rodikliai rodo. Esu skaiciusi, kad dar daromi ligai diagnozuoti ir kiti kazkokie cheminiai ar dar kokie kraujo tyrimai(manyciau rimtesni, nei bendras). Bet nieko nedare. Nebesuprantu nieko g.gif . Buvo pasakyta tik tiek, kad kai bus leukocitu 80-100, tada taikys chemoterapija. Turbut tik laukti belieka  g.gif .
Norejau paklausti, o kaip tu pati siaip jautiesi? Ar jauti koki silpnuma, na kokius nors pokycius, pvz. kad ir del bluznies padidejimo?

daro biochemini tyrima dar.. o apie vezines ligas paprastai ispeja blastai. nors pvz mano kraujyje ju nera.. jei atsiras, bus jau blastine krize verysad.gif diagnoze man nustate is ciulpu citogenetinio tyrimo, kai rado mano ligai budinga PH chromosoma. nors tiesa sakant jie dar negavus atsakymu jau pasake, kad itariama arba letine mielo arba trombocitemija g.gif
tiesa, mano klasiokes beniukui pernai itare limfoleuk (is kraujo sprende), bet kai galiausiai padare biopsija, pasake, kad nieko ner, tiesiog uzkretimas didelis nuo kazko ir suregavo ir kraujai, ir limfmazgiai..
del sinusito aisku irgi kraujas galetu but blogas, bet nemanau, kad nepasitaisytu.. juk dbr ner sinusito, ar yra dar? o kraujas prasteja g.gif na net nzn ka jusu situacijoj daryciau, visgi gal noreciau biopsijos, kad ir kokia ji nemaloni procedura doh.gif i krauja ne viska ciulpai ismeta, o biopsija parodo realia situacija - ramu ten ar ne.
del mano sveikatos, tai pokyciu jokiu nejauciu. kad gale dienos jauciu nuovargi - nemanau, kad cia leukemijos deka - ir mokausi, lakstau visur, dirbu, su maze uzsiimineju, namus tvarkau - elementariai tas nuovargis po dienos atsiranda..
o bluznis pas mane jau pernai ciuopesi, tik dbr echoskopu jau tiksliai cm susake tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(2xmamyte @ 2006 04 26, 17:22)
Kai buvom pas Ruolia,

Kai mano tėtei diagnozavo kepenų vėžį irgi nulėkėm pas jį prirašė kažkokių papildų vynuogių, obuolių kapsulių, dar kažko, bet dėja, taip ir nepadėjo verysad.gif Gal per daug tikėjomės. Ir visokiausiom žolelėmis bandėm gydyti...žodžiu griebėmės šiaudo...Bet dėja išėjo pas Dievulį verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2006 04 29, 01:02)
Kai mano tėtei diagnozavo kepenų vėžį irgi nulėkėm pas jį prirašė kažkokių papildų vynuogių, obuolių kapsulių, dar kažko, bet dėja, taip ir nepadėjo  verysad.gif Gal per daug tikėjomės. Ir visokiausiom žolelėmis bandėm gydyti...žodžiu griebėmės šiaudo...Bet dėja išėjo pas Dievulį  verysad.gif

Kad daug tikejotes tai gerai, nes tikejimas irgi labai padeda, bet matyt nebuvo lemta...
Kai zmogui blogai, tai norisi isbandyti viska kas imanoma. Vat ir mano vyrui, kol atrodo jauciasi neblogai, tai ir negeria nieko ka prirase Ruolia, bet jauciu, jei pasijustu blogiau, tai ir pradetu vartoti tuos papildus. Nes vistiek visi tiki, kad bus geriau. Aisku ne visiems padeda verysad.gif
Atsakyti
lepunei ir jurdai, atsakau į judviejų klausimus dėl maniškio bėdų. Mūsų istorija dar visai šviežia – nė metų nepraėjo, kai viskas prasidėjo. Į tą laiką visko buvo, – net nesinori prisiminti – o dabar štai su chemoterapija vargstam. Tai toks mažytis pragaras žemėje. Bjauriausia, kad nežinai, ką rasi jį praėjęs. Gal dar didesnį pragarą?.. Bet kai turi šitokią bėdą, į ateitį geriau nežiūrėti, o ir gręžiotis atgal neverta. Reikia gyventi šia diena, ir viskas bus, kaip seniau. Gal net gi geriau nei seniau, nes išmoksti džiaugtis visokiais mažmožiais, iš kurių pagrinde ir sudėliotas mūsų gyvenimas. Seniau juk gebėdavome džiaugtis tik didelių svajonių išsipildymu, kas paprastai retai nutinka. Meluočiau, jei sakyčiau, jog su tuo gyvenimu viena diena pas mus viskas sklandžiai gaunasi. Mes dar tik mokomės, tačiau pasiekimų jau yra.
Tokia tat kol kas mūsų istorija. Norėčiau, kad kada nors čia galėčiau papasakoti, kaip susirgom, kaip gydėmės... ir galiausiai pasveikom. Ir jums visoms bei jūsų artimiesiems, kad jau ištiko tokia bėda, linkiu turėti po tokią istoriją. Tik neužmirškit papasakoti!

Pabaigai, kiek konkrečiau, atsakau lepunei. Spinduliavimo, nors jis ir būtinas (dėl galimų artimųjų metastazių), neskyrė, nes nebuvo kada: pradžioj buvo ekstraoperacija, o komplikacijos po operacijos suėdė optimalų laiką spinduliuotei (iki 2 mėn.). Gi chemoterapija turėtų bent 10-20% sumažinti recidyvo galimybę. Tačiau tiesios žarnos auglio atveju, daugiausia padeda teisingai atlikta operacija – kai pašalinama viskas kas įmanoma aplinkui. Tokios operacijos labiau praktikuojamos Europoje, o JAV labiau stengiamasi išsaugoti gyvenimo kokybę. Tik kas iš tos kokybės, jei ji truks porą metelių. Geriau jau būti „brokaunu“, bet ilgai.
Atsakyti