Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 4

QUOTE(lepune @ 2006 10 29, 12:36)
Siracusa, kaip tu mergaite laikaisi? Kokios nuotaikos? ar darys dar kokius tyrimus kad patvirtintu tą akseleracinę fazę? Dieve, ar tai baisu, ar geriau? kiek supratau, tu butum dalyvavusi tam tyrime be galo be krašto, ar ne taip? tai dabar gal koks gydymas bus pritaikytas ir viskas baigsis? parašyk saulele...

laba bigsmile.gif

na zinok laikausi gerai, nes zinau, kad su liga bangavimai visada vyksta g.gif kita savaite berods bus biopsija cry.gif, tai is jos atsakymu galutinai spres ar cia jau umeja liga ar ne g.gif nes gyd. minejo, kad ligos perejimo i akseleracija pozymiai buna labai tokie migloti. o pas mane rado papildomu chromosomu kazkokiu ir is to linke manyt kad tas ir vyksta doh.gif vaistus is studijos buvau nusiteikusi gauti du metus ir tas ligos greitejimas bent situo periodu tikrai neplanuotas man lotuliukas.gif ir tas krauju kritimas buvo neplanuotas, bet kai menesi nieko nevartojau ir sumazinau doze viskas grizo i normas. o dbr su sumazinta doze vel biski krenta (neutrofu 1.5 blink.gif)
tik as kazkaip nelabai supratu - kol gliveko nevartojau viskas buvo ok, letine faze, o pradejus vartot po keliu men va kokie itarimai, nors cia geriausias vaistas ir alternatyvu kaip ir ner unsure.gif

na nors ir nieks nepatvirtinta, kaip nors gausiu ta citogenetinio atsakyma ir konsultuosiuos su vilnieciais. nes pavasari buvau panasiai bereikalo issigasdus ph34r.gif
Atsakyti
[quote=rasyte,2006 10 25, 15:29]
Marabu, perduok Gelelei linkejimus, tikekimes, kad viskas bus ciki briki smile.gif Saunuole, kad surizikavo ir taip rupestingai savimi pasirupino.

Labas visoms ir kuo geriausi linkejimai nuo Geles 1 ir jos draugo.Su Jos zinia aprasau kaip vykome i Berlyna,nes diena nakti esame kartu.Iskaiciaves visus transporto variantus pasirinkau kelione sava masina,Nes ten dar reikia ir viesbucio ieskoti,o kita diena vykome i Helios klinikas konsultacijai.Jos yra Berlyno pakrastyje.....Taigi abejoniu,kad vyksim,nebuvoAisku bandeme abu galimus budus gauti kazkokia konpensacija islaidoms.Ligoniu kasos atkrito kategoriskai(as ir dabar stebiuosi kodel pagailejo keliu tukstanciu ligoniui su reta diagnoze.Manau butu buve naudinga ir musu medicinai......Deja).Kazkiek padejo savivaldybe.Aciu jiems.Visa tyrimo procesa stebejau nuo pradziu(siap pasaliniams buti kartu neleidezia),tyrimo centro personalas maloniai viska aprode,net pati PET-CT tomografa.Nustebau,kad jis nera didelis.Galvojau bus kokia "bandura".Pacius pacientus,pries tyrima paguldo i dideli atlosiama foteli.Groja labai rami muzika.Ir apie dvi valandas,su tam tikrais laiko intervalais,i vena leidzia daugybe reagentu.Pagal duota kalkuliacija vienas reagentas ypac brangus-apie 960EUR.Aisku jo ileidzia tik apie kelis kubikus.Tyrimui svarbus dar vienas reagentas-raminantieji.Gelele 1 vienas visa pusdieni buvo kaip narkomane po dozes.Ji sunkiai gaudesi aplinkoje.O pacio tyrimo eigos beveik neatsimena.Ja pastoviai kalbinau,bet i visus klausimus buvo vienas atsakymas-taip.Zodziu man viskas gerai,ko dar nori.Gydytoja paaskino,kad tai reikalinga raumenu atpalaidavimui.Nes i itamptus,sujaudinto zmogaus raumenis neiiskverbia reagentas,kuris "apsviecia" vezines lasteles.Kalba eina dar TIK apie keliu lasteliu darini o ne apie apleista augli.Pradeje 11val buvome laisvi apie 16.Kita ryta po pietu gavome nuotraukas ir isamia diagnoze.
Atsakyti
Sveikinu Rasyte (kad ir labai pavėluotai) su praėjusiu gimtadieniu ---gyvenimo džiaugsmo, meilės ir šilumos 4u.gif

Užsišvenčiau dukros gimtadienį blush2.gif , o po to rimtai susirgau kažkokia žarnyno infekcija, tia dar ir nesupratau ar pasveikau, ar ne. Antibiotikai padarė savo, tai dabar kaip ir pasveikus, kaip ir ne jaučiuos smile.gif

Matau kažkaip liūdnos rudeninės nuotaikos skyrelyje verysad.gif Man irgi praeitą savaitę kažkokie marazmai užėję buvo. Prisigalvojau nesamonių visokių. Bet dabar suprantu, kad buvau neteisi. Jei žmogus nori keistis ir jaučiasi laimingas dėl to, kad keičiasi, turi jam netrukdyti. Liga mus iš tikrųjų pakeitė ir kartais man atrodo, kad šitas patirtas šokas "atrakino kažkokias duris", kurių niekada pats nebūtum išdrįsęs padaryti. Laikykitės mielosios 4u.gif

Labai ačiū Gelelei 1 uz jos pavyzdį 4u.gif
Atsakyti
Labai ačiū Gelelei 1 ir jos draugui už išsamią informaciją. smile.gif Linkiu jai kuo greičiau atsigauti po operacijos (jei ji jau įvyko) ir toliau sveikti. Kiek žinau sekantis etapas bus spinduliavimas. Spinduliuojant būna nemažai laisvo laiko, tad Vilniuje bus galima ne tik gydytis, bet nuveikti daug kitų širdžiai mielų dalykų. smile.gif O dabar kuo geresnio ir greitesnio gijimo!

Beskaitant man iškilo tam tikrų klausimų. g.gif
Kiek supratau, ligonių kasos vis dėlto nefinansavo. Ar nebandėt gauti apmokėjimo, bent dalinio, kai pasitvirtino Jūsų būkštavimai ir tyrimai parodė, kad važiuota ne veltui. Kaip gydytojai interpretuoja dabar Jūsų važiavimą? Prieš tai jie buvo prieš. Dabar, kai patvirtinta, jog vis dėlto toks tyrimas buvo prasmingas, ką jie sako?
Kokia kalba bendravote su tyrimą atlikusiais medikais? Kokia kalba yra paruoštas tyrimo išrašas?
Ar turėjote oficialų medikų siuntimą, atlikti tyrimus?
Tikuosi sulaukti atsakymų ax.gif
Papildyta:
P. S. labai džiaugiuosi, kad visą tyrimo laiką ir dabar esate šalia, tai labai didelė paspirtis Gelelei 1. Šioje situacijoje tai vienas iš svarbiausių veiksnių sveikti ir pasveikti. Drąsiau, smagiau ir šiaip linksmiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 30 spalio 2006 - 12:36

Labai ačiū Gelelei 1 ir jos draugui už išsamią informaciją. smile.gif Linkiu jai kuo greičiau atsigauti po operacijos (jei ji jau įvyko) ir toliau sveikti. Kiek žinau sekantis etapas bus spinduliavimas. Spinduliuojant būna nemažai laisvo laiko, tad Vilniuje bus galima ne tik gydytis, bet nuveikti daug kitų širdžiai mielų dalykų. smile.gif O dabar kuo geresnio ir greitesnio gijimo!

Beskaitant man iškilo tam tikrų klausimų. g.gif
Kiek supratau, ligonių kasos vis dėlto nefinansavo. Ar nebandėt gauti apmokėjimo, bent dalinio, kai pasitvirtino Jūsų būkštavimai ir tyrimai parodė, kad važiuota ne veltui. Kaip gydytojai interpretuoja dabar Jūsų važiavimą? Prieš tai jie buvo prieš. Dabar, kai patvirtinta, jog vis dėlto toks tyrimas buvo prasmingas, ką jie sako?
Kokia kalba bendravote su tyrimą atlikusiais medikais? Kokia kalba yra paruoštas tyrimo išrašas?
Ar turėjote oficialų medikų siuntimą, atlikti tyrimus?
Tikuosi sulaukti atsakymų ax.gif

P. S. labai džiaugiuosi, kad visą tyrimo laiką ir dabar esate šalia, tai labai didelė paspirtis Gelelei 1. Šioje situacijoje tai vienas iš svarbiausių veiksnių sveikti ir pasveikti. Drąsiau, smagiau ir šiaip linksmiau.
Labas.Dekoju uz padrasinima.Esme yra tame,kad ligoniu kasos apmoka tik tada,kai pas jas nukreipia gydytojai.Jeigu gydytojai blokuoja ir nesiuncia taves,lig. kasos apie tai net nezino.Kaip sakiau musu gyd turedami itin reta vezio forma nemate reikalo begti ligai uz akiu.Tokio kaip siuntimo neturejome buvo padaryti kai kurie tyrimai,buvom isiverte kai kuriuos israsus.Net matydami rezultata gyd laikosi skeptiskai.Nors negaliu Santarisku gyd labai niekinti.Operacija jie dare tikrai rupestingai ir kruopsciai.Vale daugiau nei reikejo.Del garantiju.Tokio lygio aparatura juos tikrai pakyletu,leistu operuoti laiku.Daugybe zmoniu igautu vilti,sansuDeja...Tyrimo centre jau 4 metai dirba ruse gydytoja,tad problemu nebuvo.Helios klinikose,kur konsultavo profesorius Shlagh bendravome angliskai.Buvo puiku.(Vokieciai boikotuoja anglu kalba).Diagnoze ir visi kiti rastai tik vok kalba.Cia daremes vertimus musu gydytojams. Dabar gelele 1 sparciai "bystreja" labai noreciau jau penkt ja parsivezti.Sunkiai bunam vienas be kito.Tiek siuo kartu.Klauskite
Atsakyti
tokia liga kaip vezys yra labai paslaptinga. Kai mano mama susirgo sxia liga mes net neitarem,buvo tiesiog 37temp.,visi tyrimai normalus ,tik kraujo nusedimas 20.po sav 40. dar po sav80.dare echoskoppija vidaus organu -nieko nesimate,tik maude nugara kairej pusej ties juosmeniu,kai padare kompiuterine tomografija[ji buvo atlikta KAIP PASKUTINIS TYR.]ie atrado augli 8cm skersmens.kuris nesimate echoskopijoj.kai isgirdau mamos diagnoze:kair.inksto vezys,praejo 38d.kai as jos netekau.Iki to laiko mano mama buvo visishkai darbinga ...
Atsakyti
gal ishgasdinau bet tikrai to nenorejau ,tiesiog skaudi gyvenimo patirtis,po to labai skaudziai tai isgyvenau,o dabar man pasireiske ivairus simptomai[negalavimai visam organizme,bet tai gal tik ligos ieskojimas?juk kai kurios vezio formos yra paveldimos{pvz;krutu,gimdos]
Atsakyti
Juura, labai nuoširdžiai užjaučiu dėl mamos netekties. Praeis labai daug laiko kol palengvės... Žinau iš patirties, deja... Mano mama mirė prieš dvejus metus. verysad.gif Jau lyg ir lengviau, lyg ir susitaikiau... Nors būna ir labai
sunkių dienų, kai jaučiuosi be galo vieniša ir tokia niekam nereikalinga. cray.gif
Laikas gydo. Deja, labai lėtai. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Juura @ 2006 10 31, 21:10)
gal ishgasdinau bet tikrai to nenorejau ,tiesiog  skaudi gyvenimo patirtis,po to labai skaudziai tai isgyvenau,o dabar man pasireiske ivairus simptomai[negalavimai visam organizme,bet tai gal tik ligos ieskojimas?juk kai kurios vezio formos yra paveldimos{pvz;krutu,gimdos]

Užjaučiu tave dėl to, ką patyrei console.gif. Netektis, kokia bebūtų jos priežastis, sunki ir skaudi.
Kažkada kalbėjausi su savo vyru, tai jis, mano manymu, pasiūlė visai neblogą sprendimą. Kai įtarinėji, kad tau kažkas negerai, kai pasireiškia įvairūs neaiškūs skausmai, o gydytojai nieko neranda arba tau nedrąsu kreiptis į juos, nes nemoki nusakyti, kas tau blogai ar negerai - drauskis nuo kritinių ligų. Jis mano, kad tokiu atveju bus atlikta kažkokia rimta medicininė patikra, nes draudimo firma šiaip neims ir nedraus. (Cituoju iš kritinių ligų draudimo aprašo: „draudikas turi teisę pareikalauti, kad Apdraustasis pasitikrintų sveikatą draudiko nurodytoje gydymo įstaigoje“). Nežinau, ar ta patikra būtų mokama ar ne. Turėtum ir draudimą, jei jau susirgtum, ir sveikata nuodugniai būtų patikrinta. Nereikėtų sakyti - gydytojau aš manau man vėžys, o jis tau atsako - ką čia išsigalvoji, arba kaip man pasiūlo apsilankyti pas psichoterapeutą, vietoj to, kad nusiūsti pas onkologus.
Man pasirodė visai verta dėmesio idėja, ypač, kai kamuoja neaiškios nuojautos. Dabar prisiminiau tą pokalbį ir pagalvojau, kad reiktų su Jumis pasidalinti šia mintimi. Sergantys nedraudžiami, čia tik tiems, kas turi baimių ar įtarimų: gal sergu vėžiu?
Išsamiau ieškoti informacijos internete - paieškos žodžiai: draudimas nuo kritinių ligų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 01 lapkričio 2006 - 10:22
Šiandien Visi šventieji, rytoj Vėlinės. Mirusiųjų prisiminimas.

Noriu skirti šią lipsnelę tiems, kurie išėjo sirgdami vėžiu, tiems, kurių artimieji buvo čia kartu su mumis, šioje temoje, dalinosi savo nerimu, skausmu ir netekties sielvartu.
user posted image

Prisimindami tuos, kurie mus paliko, neužmirškime šalia esančių.
Mintys prie žvakės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 01 lapkričio 2006 - 11:34
Jungiuosi prie taves Adis...uzdekime po zvakute savo sirdyse,visiems kurie isejo,kuriu su mumis jau nebera...
Atsakyti
Sveikos bigsmile.gif

maciau apie draudima nuo kritiniu ligu kalbejot, tai as buvau apsidraudus. Draudziausi gyvybe ir tuo paciu ten tas kritines ligas apsidraudi. Tai viskas ka reikejo padaryt - anketa uzpildyt, kur visas lapas klausimu apie sveikata (ar kuo sirgus, regejimas, svoris, ugis, klausia dar ar giminej yra atveju, na kazkas panasaus, nebepamenu) o jokie gydytojai tikrai netikrino schmoll.gif apsidraudziau vasaros gale, o susirgau po pusmecio blink.gif tai tada medicinos ekspertai is draudimo kompanijos tikrino visus dokus ar tikrai ten ta diagnoze ir visa kita (kaip suprantu telefu kalbejo su medikais, o man tik dokus pristatyt reikejo). gavau visa ismoka - 10 000 Lt mirksiukas.gif tik tiesa dar yra salyga, kad nuo apsidraudimo iki susirgimo turi praeit minimum pusmetis, jei susergi anksciau ismokos negauni schmoll.gif o man kaip tik dienu klausimas ten buvo, nes lygiai pusmetis praejo ir bac bigsmile.gif
ir siaip apsimoka ta gyvybe draustis. ziema nakti nubegau savo Rusne pabuciuot ir poto taip skubejau i lova, kad koja tarp ciuziniu bakstlejau ir luzo pirstelis mazasis kojos. tai uz ta sudnieki 600Lt gavau rolleyes.gif

nors kol buvau neapsidraudus jokiu traumu niekada nesu turejus ph34r.gif
Atsakyti