Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 4

Babanei: aciu didelis uz sveikinimus smile.gif

Etynsur, siaip tai visoms mergaitem daznai pries menesines pradeda krutine tempt, ji paskauda ir panasiai. Jei tau kyla abejoniu nulek pas gydytoja, nes tai tikrai nera kruties vezio simptomas, beja vezys daznai islenka labai tyliai be jokio skausmo verysad.gif
Atsakyti
[quote=rasyte,2006 10 24, 16:42]
Babanei: aciu didelis uz sveikinimus smile.gif

Etynsur, siaip tai visoms mergaitem daznai pries menesines pradeda krutine tempt, ji paskauda ir panasiai. Jei tau kyla abejoniu nulek pas gydytoja, nes tai tikrai nera kruties vezio simptomas, beja vezys daznai islenka labai tyliai be jokio skausmo verysad.gif
[/qo kada geriau eiti?po menesiniu ar dar kai jauti skausma?man toks jausmas kad jos pabrinkusios bet sakau butent kaire jos apacia maudzia verysad.gif bet kodel tik viena skaudena verysad.gif
Atsakyti
Krūtų skausmai susiję su hormonų pokyčiais prieš mėnesines. Kartais skauda ir per ciklo vidurį, kai vyksta kiaušidėse ovuliacija.
Nežinau, kodėl skauda vieną, gal ji tiesiog jautresnė.

Šiaip, kadangi spalį daug kalbama apie krūtų vėžį - drįstu priminti visoms Jūsų teises į patikrą: Kiekvienos moters teisė.
Tai žinodamos, gal paprašysite daugiau dėmesio ir atidumo iš Jus prižiūrinčių medikų.
Gaila, kad pervėlai sužinojau. Į metus- du aš apsilankau pas ginekologą (esu labai pavyzdinga tuo klausimu), bet savo likimo vis vien neišvengiau. Skaudu, kai visa med. apžiūra yra apspręsta, bet niekas jos neatlieka. Per mano 45-erius gyvenimo metus tik viena gydytoja patikrino krūtinę, kai pavadavo mano šeimos gydytoją - labai seniai. Pati tikrinausi pastoviai, matyt, nemokšiškai.

Rasyte, nuoširdžiausi sveikinimai 4u.gif 4u.gif
Perskaičiau, vienoje iš kertelės temų, kad nuotaikos nekokios. Taip ir man kartais būna prieš gimtadienius. Tai nebaimė pasenti, tiesiog liūdesys užpuola. Mano gimtadienis pavasarį, kai saulutė šviečia, bet ir ji nevisuomet gelbsti... Liūdesys kaip jausmas visai neblogas, tik nepriimk tos melancholojos ilgam, sunku po to būna išprašyti, kai ji užsibūna. Linkiu, kad širdyje vietoj liūdesio kuo greičiau apsigyventų daug daug skaisčių saulučių. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 24 spalio 2006 - 16:49
QUOTE(adis @ 2006 10 24, 17:37)
Krūtų skausmai susiję su hormonų pokyčiais prieš mėnesines. Kartais skauda ir per ciklo vidurį, kai vyksta kiaušidėse ovuliacija.
Nežinau, kodėl skauda vieną, gal ji tiesiog jautresnė.

Šiaip, kadangi spalį daug kalbama apie krūtų vėžį - drįstu priminti visoms Jūsų teises į patikrą: Kiekvienos moters teisė.
Tai žinodamos, gal paprašysite daugiau dėmesio ir atidumo iš Jus prižiūrinčių medikų.
Gaila, kad pervėlai sužinojau. Į metus- du aš apsilankau pas ginekologą (esu labai pavyzdinga tuo klausimu), bet savo likimo vis vien neišvengiau. Skaudu, kai visa med. apžiūra yra apspręsta, bet niekas jos neatlieka. Per mano 45-erius gyvenimo metus tik viena gydytoja patikrino krūtinę, kai pavadavo mano šeimos gydytoją - labai seniai. Pati tikrinausi pastoviai, matyt, nemokšiškai.
Rasyte, nuoširdžiausi sveikinimai 4u.gif  4u.gif
Perskaičiau, vienoje iš kertelės temų, kad nuotaikos nekokios. Taip ir man kartais būna prieš gimtadienius. Tai nebaimė pasenti, tiesiog liūdesys užpuola. Mano gimtadienis pavasarį, kai saulutė šviečia, bet ir ji nevisuomet gelbsti... Liūdesys kaip jausmas visai neblogas, tik nepriimk tos melancholojos ilgam, sunku po to būna išprašyti, kai ji užsibūna. Linkiu, kad širdyje vietoj liūdesio kuo greičiau apsigyventų  daug daug skaisčių saulučių. mirksiukas.gif

sirdele gal ir kiek aprimo 4u.gif as ir bandau sukti mintis kad tai del menesiniu 4u.gif kartais dar pagalvoju kad kai pagimdziau turejau siubingai daug uzdegimu verysad.gif tai vis tokia mintis kirba gal kas atsiliepe :verysad:skausmai buvo nezmoniski sukietejimai baisu net prisiminti.labai tikiuosi kad tai nebus viso to kokios pasekmes verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo etynsur: 24 spalio 2006 - 17:18
Trumpai su Gėlelės 1 žinia apie ją:

taigi praeitą savaitę ji sėkmingai nuvyko į Berlyną, pasidarė PET tyrimą (viso kūno, išskyrus galvą; kaina apie 2080 eurų; reikia nepamiršti, kad yra visokių paramos šaltinių, pvz., seniūnijos turi šiokius tokius fondus ir t. t., galima prašyti) Labai džiaugiasi, kad ryžosi tam tyrimui, nes aptiko vieną didesnį darinį kirkšnies limfmazgyje (kurį jau ir įtarė, nes skaudėjo), o kitą mažiuką truputį aukščiau, kurį su kitokiais tyrimais kažin kada būtų aptikę verysad.gif Kadangi ji moteris labai organizuota, tai jau smagiai leidžia laiką (pati taip sakė) Vilniuje ir laukia rytoj būsiančios operacijos, šalins tuos guzelius. Po to dar gaus spindulių. Tai va ir nebespėjo Gėlelė 1 jums išsamiai pasipasakot, užtat įpareigojo mane. Kai tik galės, jau pati parašys. Kuo geriausios kloties visoms!
Beje, jau girdėti gandų apie PET aparato įsigijimo Lietuvoje galimybes thumbup.gif
Atsakyti
Marabu, perduok Gelelei linkejimus, tikekimes, kad viskas bus ciki briki smile.gif Saunuole, kad surizikavo ir taip rupestingai savimi pasirupino.

Adis aciu uz linkejimus, o del liudesio - juk tai taip zmogiska. Tiesiog patyriau per daug isgyvenimu. Vienam zmogui vienu laiku tiek atlaikyt kartais nepavyksta. Taip esu labai giliam liudesy. kad ji isklaidyciau turiu radikaliai keisti kazka, o keistis zmogui ir yra sunku, turi seima, esi atsakingas ne tik uz save, tad drastiskus sprendimus priimt labai sunku.

Kai nereiski gyvenimui jokiu pretenziju, tai viskas, ka tik gauni, yra dovana (Remarkas)

Tik kaip to ismokti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Marabu @ 2006 10 25, 13:52)
Labai džiaugiasi, kad ryžosi tam tyrimui, nes aptiko vieną didesnį darinį kirkšnies limfmazgyje (kurį jau ir įtarė, nes skaudėjo), o kitą mažiuką truputį aukščiau, kurį su kitokiais tyrimais kažin kada būtų aptikę  verysad.gif

Šaunuolė, nes mūsų gydytojų praktika tokia - stebėti, kai jau matosi, būna švelniai tariant, suvėluota. Tada ir gydymas sunkesnis ir rezultatai prasteseni. Lauksim gerų gydymo rezultatų ir jos pačios.

QUOTE(rasyte @ 2006 10 25, 14:29)
Tiesiog patyriau per daug isgyvenimu. Vienam zmogui vienu laiku tiek atlaikyt kartais nepavyksta. Taip esu labai giliam liudesy. kad ji isklaidyciau turiu radikaliai keisti kazka, o keistis zmogui ir yra sunku, turi seima, esi atsakingas ne tik uz save, tad drastiskus sprendimus priimt labai sunku.
Kai nereiski gyvenimui jokiu pretenziju, tai viskas, ka tik gauni, yra dovana (Remarkas)

Tik kaip to ismokti  g.gif

Rasyte, Gražių minčių randi skaitydama Remarką. thumbup.gif
Nieko tokio, kad nepavyksta atlaikyti, ne akmenys esam. Palinkėsiu, kad viskas išsispręstų savaime arba tau kokia nors geniali idėja ateitų, kaip viską sudėlioti, kad būtų taip, kaip tu nori. Gal išeis apsieti ir be radikalių ir drastiškų sprendimų? Gal pakaks lengvos korekcijos? Tikiu, kad taip ir bus. rolleyes.gif
Atsakyti
Azalija, ačiū už tikrai paguodžiančią istoriją. Gaila, kad ji čia vienintelė. Matyt, taip retai būna.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Atėjau pasiguosti.Be vyro ligos,be to,kad dukra išsižadėjo mūsų-šiandien gavau kojos rengeno atsakymą.MAN ĮTARIA KAŽKOKĮ PUSĘ CENTIMETRO DYDŽIO PIKTYBINĮ AUGLĮ cray.gif cray.gif cray.gif cray.gif.Dabar privalau sulaukti pakvietimo magnetiniam rengeno tyrimui.Va taip.Viliuos,kad nepasitvirtins,bet labai bijau.Ojei bus,kad pasitvirtins kas padės man visa tai iškęsti,kas rūpinsis mano sergančiu vyru cry.gif.Visą naktį prasimeldžiau po Dievo paveikslais ir praverkiau,ir nesuprantu už ką jis mane taip myli ar baudžia g.gif
Atsakyti
Ramunike, užjaučiu dėl visko. Sako, jog Dievas duoda tik tiek, kiek paneši. Nežinau...
O dėl gydytojų įtarimo dar neskubėk pergyventi. Gydytojai dažnai klysta. Mano pusseserės vaikiui (vienturčiui), taip vadinamose Grybo g-vės klinikose, medicinos žvaigždės nustatė smegenų auglį. Žmonės kelis mėnesius kraustėsi iš proto ir rengėsi išsiųsti vaikį operuotis į užsienį. Bet kažkaip susigalvojo pasitikrinti diagnozę kitose klinikose (Kaune). Kaune jam NIEKO nerado, nes ten nieko ir nebuvo. Taigi palauk magnetinio rezonanso tyrimų, ir netikėk tais įtarimais. Savo pažįstamų tarpe turiu nemažai gydytojų, ir iš jų žinau, kaip sunkiai jiems ta teisinga diagnozė gaunasi, jei neturi galimybės panaudoti geros diagnostinės įrangos (pvz., magnetinio rezonanso). Sėkmės tau sudirbant jų diagnozę!
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2006 10 25, 20:42)
Azalija, ačiū už tikrai paguodžiančią istoriją. Gaila, kad ji čia vienintelė. Matyt, taip retai būna.

Labas vi, nemanau, kad vienintelė tokia istorija. Tiesiog mažai vyresnių žmonių moka naudotis kompiuteriais, o jauniems, kam neaktuali onko. tema nelabai ir skaito. Gerai ir daro. Dauguma keturiasdešimtmečių nemoka kompiuteriu normaliai naudotis. Liga gal labaiu paplitusi tarp vyresnių.
Laikosi Audronė Urbonavičiūtė, žurnalistė, jos remisija trumpesnė kažkur apie 3 metai. Pašalinta gimda, tik ar jai gimdos kalklelio buvo ar gimdos negaliu pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2006 10 25, 23:06)
Ramunike, užjaučiu dėl visko. Sako, jog Dievas duoda tik tiek, kiek paneši. Nežinau...
O dėl gydytojų įtarimo dar neskubėk pergyventi. Gydytojai dažnai klysta. Mano pusseserės vaikiui (vienturčiui), taip vadinamose Grybo g-vės klinikose, medicinos žvaigždės nustatė smegenų auglį. Žmonės kelis mėnesius kraustėsi iš proto ir rengėsi išsiųsti vaikį operuotis į užsienį. Bet kažkaip susigalvojo pasitikrinti diagnozę kitose klinikose (Kaune). Kaune jam NIEKO nerado, nes ten nieko ir nebuvo. Taigi palauk magnetinio rezonanso tyrimų, ir netikėk tais įtarimais. Savo pažįstamų tarpe turiu nemažai gydytojų, ir iš jų žinau, kaip sunkiai jiems ta teisinga diagnozė gaunasi, jei neturi galimybės panaudoti geros diagnostinės įrangos (pvz., magnetinio rezonanso). Sėkmės tau sudirbant jų diagnozę!

Ačiū VI už palikymą,ačiū.Man šiemet Dievas tiek daug davė,kad kas mane pažįsta stebisi,kad dar neišprotėjau,kad aš labai stipri...Bet jei pasitvirtins,galiu ir nebepakelti.Baisiausia,kaip sulaukt to pakvietimo tam tyrimui,nes Švedai,jie niekur neskuba,o aš einu iš proto-negaliu miegot,valgyt...tik verkiu
Atsakyti