Įkraunama...

Onkologinės ligos 4

QUOTE(Ramunike @ 2006 09 20, 14:55)

Ramunike, 20 Rgs 2006 - 14:55, parašė:

Ramunike, 20 Rgs 2006 - 14:55, parašė:

Labai užjaučiu,gerai pažįstu tą skausmą...O kurioj kūno dalį daktarai nustatė pirminį auglį tavo mamutei?Mano vyrui daktarai neleido nieko tokio vartoti hemoterapijų metu.Sakė,kad neslopintų hemijos poveikio.Dabar aš jam ruošiu tokį miksą:100g brendžio,100g pieno ir tiek pat naminio medaus.Geria3kartus per dieną po valgomą šaukštą.Dar duodu multi vitaminus.Tas mišinukas gerina,stiprina kraują,kelia apetitą.Na,kolkas nuo jo blogiau tikrai nėra.Kad žmonės geria rupužę, beržo grybą,musmirę esu girdėjus...bet ar kiekvienai vėžio rūšiai tai tinka?Okai pagalvoji,tai juk irgi savotiški nuodai g.gif Stiprybės ir ištvermės Tau ir mamai

Labai užjaučiu,gerai pažįstu tą skausmą...O kurioj kūno dalį daktarai nustatė pirminį auglį tavo mamutei?Mano vyrui daktarai neleido nieko tokio vartoti hemoterapijų metu.Sakė,kad neslopintų hemijos poveikio.Dabar aš jam ruošiu tokį miksą:100g brendžio,100g pieno ir tiek pat naminio medaus.Geria3kartus per dieną po valgomą šaukštą.Dar duodu multi vitaminus.Tas mišinukas gerina,stiprina kraują,kelia apetitą.Na,kolkas nuo jo blogiau tikrai nėra.Kad žmonės geria rupužę, beržo grybą,musmirę esu girdėjus...bet ar kiekvienai vėžio rūšiai tai tinka?Okai pagalvoji,tai juk irgi savotiški nuodai g.gif Stiprybės ir ištvermės Tau ir mamai

Ačiū už supratimą!Mano mamai žarnyno vėžys. Rašau ir vis dar patikėti negaliu, taip skaudu... Girdėjau kelis atvejus, kai moterys neatlaikiusios chemoterapijos, pradėjo vartoti rupūžės užpilą. Suprantu, kad tai vienetiniai atvejai, bet jos pasveiko ir metastazės tiesiog sunyko. O taip pat buvo žarnyno vėžys. Mūsų gyd. sako , kad vartoti galima viską jei tiki,kad tai tau padės. Ačiū už receptuką.
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2006 09 20, 14:28)

vikka, 20 Rgs 2006 - 14:28, parašė:

Ačiū už supratimą!Mano mamai žarnyno vėžys. Rašau ir vis dar patikėti negaliu, taip skaudu... Girdėjau kelis atvejus, kai moterys neatlaikiusios chemoterapijos, pradėjo vartoti rupūžės užpilą. Suprantu, kad tai vienetiniai atvejai, bet jos pasveiko ir metastazės tiesiog sunyko. O taip pat buvo žarnyno vėžys.  Mūsų gyd. sako , kad vartoti galima viską jei tiki,kad tai tau padės. Ačiū už receptuką.

Ačiū už supratimą!Mano mamai žarnyno vėžys. Rašau ir vis dar patikėti negaliu, taip skaudu... Girdėjau kelis atvejus, kai moterys neatlaikiusios chemoterapijos, pradėjo vartoti rupūžės užpilą. Suprantu, kad tai vienetiniai atvejai, bet jos pasveiko ir metastazės tiesiog sunyko. O taip pat buvo žarnyno vėžys.  Mūsų gyd. sako , kad vartoti galima viską jei tiki,kad tai tau padės. Ačiū už receptuką.

Taip,tikėjimas čia svarbiausia,o jei dar turit ir gerų pavyzdžių-tai kodėl nepabandžius...Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Vikka
QUOTE(vikka @ 2006 09 20, 14:28)

Su manim gulėjo moteris, sėkmingai laikosi, tokia pat diagnozė žarnyno vėžys ir metastazės kepenyse, atlaikė dvi chemijas, tris operacijas, žarnyno, kepenų ir stomos pašalinimo. Ji naudojo sidabražolę, befunginą, gerdavo medetkų arbatą ir medicininį žibalą. Žibalą gerdavo pagal tam tikrą schemą. Tik viską ne kartu, o iš eilės pageria viena, po to keičia kitu ir taip ratu. Žavėjausi jos dvasios tvirtybe, atsidavimu dievo valiai ir begaliniu noru gyventi, nes dar tiek darbų nepadaryta. Besirgdama ji gan neblogai pramoko vokiečių kalbą. smile.gif Pradėjo nuo nulio, jos visai nemokėdama.
Laikomasi nuomonės, kad chem. terapijų metu negalima jokių vitaminų, paplildų arba šiaip kokių užpiltinių, to paties beržo grybo, rupūžės ir t. t. Jie trukdo veikti vaistams, bet kiekvienas kažką individuliai pagal savijautą kažką vartoja. Liaudiškos vėžio gydymo priemonės, jos tie patys nuodai, tik gamtiniai, todėl kartu su chemija nereikėtų. Nebent neatlaikytumėte jos ir nuspręstumėte nutraukti.
Šiaip šitais klausimais kalbėta ir perkalbėta ankstesnėse mūsų temos dalyse, kadangi esi naujokė mestelsiu nuorodas.
Onkologinės ligos, patarsiu, kaip gyventi su šia liga
Onkologinės ligos 2, skaudi realybė palietusi mus...
Onkologinės ligos 3, Mylėkite žmones, ir palatos bus tuščios

Čia daug visokių patarimų, samprotavimų, pagaliau žmoniškumo. Sėkmės skaitant.
Rasi daug minčių dukrų, kurios už rankos vedė per nelengvą chemijos gydymą savo mamas. Naudos perskaičius tikrai bus.
Papildyta:

4u.gif Arune, tikiuosi „pasaulis gražus ir mes išprotėję“? Viskas gerai? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 20 rugsėjo 2006 - 16:49
Labutis,jau seniai vis paskaitydavau jusu bedas, isgyvenimus . Ir as nutariau isijungti i jusu pokalbius, gal mano patirtis kazkam pades. Siaip esu 35 metu, bet esu su dviem diagnozem kiausidziu vezys (I stadija) po 4 menesiu kruties vezys (II stadija) praejau 11 chemo, 1 men spindulinio gydymo ir tt. Skaiciau kad domina ar saugu del ligos skristi lektuvu - kovo menesi skridau i Skotija, nerimavau, bet viskas super. Nesibaiminkite. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyna @ 2006 09 20, 18:29)

mergyna, 20 Rgs 2006 - 18:29, parašė:

mergyna, 20 Rgs 2006 - 18:29, parašė:

Labutis,jau seniai vis paskaitydavau jusu bedas, isgyvenimus .  Ir as nutariau isijungti i jusu pokalbius, gal mano patirtis kazkam pades. Siaip esu 35 metu, bet esu su dviem diagnozem kiausidziu vezys (I stadija) po 4 menesiu kruties vezys (II stadija) praejau 11 chemo, 1 men spindulinio gydymo ir tt. Skaiciau kad domina ar saugu del ligos skristi lektuvu - kovo menesi skridau i Skotija, nerimavau, bet viskas super. Nesibaiminkite. thumbup.gif

Labutis,jau seniai vis paskaitydavau jusu bedas, isgyvenimus .  Ir as nutariau isijungti i jusu pokalbius, gal mano patirtis kazkam pades. Siaip esu 35 metu, bet esu su dviem diagnozem kiausidziu vezys (I stadija) po 4 menesiu kruties vezys (II stadija) praejau 11 chemo, 1 men spindulinio gydymo ir tt. Skaiciau kad domina ar saugu del ligos skristi lektuvu - kovo menesi skridau i Skotija, nerimavau, bet viskas super. Nesibaiminkite. thumbup.gif

Och - turi ir nemažai patirties.
Paaiškinsiu savo nerimo priežastį. Man pašalinta daug limfmazgių, tiksliau visi: pažasties, poraktikaulinai - viršraktikaulinai suspinduliuoti, tai jų kaip ir nėra. Gydytoja aiškino, kad pažeisti limfazgiai po spinduliavimo surandėja ir praranda savo atliekamą funkciją dalinai arba visiškai. Dėl to gerai nenuteka limfa. verysad.gif Turiu problemų su ranka, tiksliau ne tiek su ranka, kiek su tempimu ir tinimu operuotoje srityje. Užeina - preina. Be to gydytoja sako, kad dėl spindulaivimo reiškiasi fibrozė, čia vėl mano sudėjimas kaltas, per liekna. Darau mankšteles, pamasažuoju aš arba vyras, smile.gif . Padeda šiek tiek. Nėra labai blogai, bet ir gerai nėra.
Kai gavau proteziuką, rodė specialią rankovę, kuri naudojam profilaktiškai, kad kuo geriau nutekėtų limfa. Ypač rekomenduojama skrydžių metu. Tai ir užkliuvo, kodėl skrydžių metu, kas ten vyksta. Skridau paskutinį sykį prieš daug daug metų. Vyras sako, kad tai dėl slėgio, kai kyla ir leidžiasi lėktuvas, guodžia mane, kad dabr lėktuvai modernūs ir nėra staigių slėgio pasikeitimų. O man vis vien neramu. Paprsčiausia būtų įsigyti tą rankovę, bet... verysad.gif mano ranka tokio plonumo, kad pati mažiausia rankovė kabote kabo, jokio suspaudimo ar suveržimo ir negali būti. Ta rankovė panaši į kojines, kurios naudojamos, esant venų susirgimams.
Gal kam dar nors šalinti limfamzgiai ir sėkmingai skraidot? Arba pažįstami? Čia nebūtinai pažasties ar krūtinės, gali būti ir kiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 20 rugsėjo 2006 - 19:16
[quote=adis,2006 09 20, 17:45]
Vikka
Su manim gulėjo moteris, sėkmingai laikosi, tokia pat diagnozė žarnyno vėžys ir metastazės kepenyse, atlaikė dvi chemijas, tris operacijas, žarnyno, kepenų ir stomos pašalinimo. Ji naudojo sidabražolę, befunginą, gerdavo medetkų arbatą ir medicininį žibalą. Žibalą gerdavo pagal tam tikrą schemą. Tik viską ne kartu, o iš eilės pageria viena, po to keičia kitu ir taip ratu. Žavėjausi jos dvasios tvirtybe, atsidavimu dievo valiai ir begaliniu noru gyventi, nes dar tiek darbų nepadaryta. Besirgdama ji gan neblogai pramoko vokiečių kalbą. smile.gif Pradėjo nuo nulio, jos visai nemokėdama.
Laikomasi nuomonės, kad chem. terapijų metu negalima jokių vitaminų, paplildų arba šiaip kokių užpiltinių, to paties beržo grybo, rupūžės ir t. t. Jie trukdo veikti vaistams, bet kiekvienas kažką individuliai pagal savijautą kažką vartoja. Liaudiškos vėžio gydymo priemonės, jos tie patys nuodai, tik gamtiniai, todėl kartu su chemija nereikėtų. Nebent neatlaikytumėte jos ir nuspręstumėte nutraukti.
Šiaip šitais klausimais kalbėta ir perkalbėta ankstesnėse mūsų temos dalyse, kadangi esi naujokė mestelsiu nuorodas.
Onkologinės ligos, patarsiu, kaip gyventi su šia liga
Onkologinės ligos 2, skaudi realybė palietusi mus...
Onkologinės ligos 3, Mylėkite žmones, ir palatos bus tuščios

Čia daug visokių patarimų, samprotavimų, pagaliau žmoniškumo. Sėkmės skaitant.
Rasi daug minčių dukrų, kurios už rankos vedė per nelengvą chemijos gydymą savo mamas. Naudos perskaičius tikrai bus.
Paildyta:
Dėkoju tau už supratimą. Aplamai man rodos,kad esi labai nuoširdus ir geras žmogus-juk nepraleidi nei vienos žinutės,visoms stengies padėti savo žiniomis! Ačiū už informaciją, tikrai paskaitinėsiu. Sekmės tau ir stiprybės!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikka: 21 rugsėjo 2006 - 08:25
Stiprybes, vilties ir pasveikimo visiems, iveikit ta bjaurasti, kad niekad negriztu! Jus tai galite!!!
gal kas is savo patirties zinot ka nors daugiau negu parasyta vaistu informaciniame lapelyje apie vaistus "XELODA"? buciau dekinga uz informacija...
Atsakyti
Sveikute,

Gudom ja pas PIPIRIENE SANTARISKESE. 4u.gif sis pablogejimas vos po keliu savaiciu.Mama skirdo lektuvu buvo men.gal.tiksliai nebepamenu,ne tas man buvo svarbiausia...As manau kad operuojant jie kazkaip uzspaude ar kazka padare tiems limfmazgiams,akivaizdu kad skysciai kaupiasi organizme..
Galvojau apie antra operacija,bet jie neoperuoja nes mat tas "vulkanas" " krateris"ant jos vienos kruties jis toks gilus kad jie neoperuoja nes nera su kuo ir is kur sugnybti oda siuvant...
verysad.gif

QUOTE(adis @ 2006 09 20, 12:06)

adis, 20 Rgs 2006 - 12:06, parašė:

adis, 20 Rgs 2006 - 12:06, parašė:

Labas, mikse,  4u.gif

Jau tokia ta mūsų tema -  banguojanti.  Nuolatos, kas nors prisijungia, ieškodami patarimų, paguodos, patys dalindami paguodą ir patarimus. Kiti palieka mus, vieni pasveikę, nori kuo greičiau užsimiršti, kiti (labai liūdna verysad.gif )- išėję su visam.

Nesinori sakyti, sveika atvykusi, todėl pasakysiu būk su mumis.

Labai sujaudino tavo mamos istorija verysad.gif , nes pati sergu krūtų vėžiu.
Nelabai ką galiu patarti  verysad.gif , nes mano situacija šiek tiek kitokia.
Noriu paklausti, kur gydotės, po kokio laiko tarpo šis pablogėjimas? Ar buvo atlikta kažkokie tyrimai, kurie patvirtino atsinaujinimą?
Rūpi man ir ta kelionė į kurią buvo išsiruošusi tavo mama, ar skrido lėktuvu ar kitaip vyko, kiek laiko buvo išvykusi? Nuo ko manai visa tai - ar nuo aplinkos pakeitimo, ar nuo pačios kelionės nuovargio atsitiko, gal buvo kažkokių stresinių situacijų?
Matai, kreipeisi tu pagalbos ieškodama, aš tave užsipuoliau klausinėdama, nes pati žadu vykti savaitei Į Paryžių, skristi lėktuvu, truputį išgąsdino fear.gif  mane tavo šis pagalbos šauksmas...Noriu išgirsti tavo samprotavimus ir nuomonę... Man reikia tavo pagalbos... help.gif 

Yra tokie pratimėliai padedantys rankai, lengvi ir nesudėtingi, tačiau tavo mamytė juos turėtų žinoti, jei ne, galiu atsiųsti į tavo pašto dėžutę. Tik ar ji galės juos daryti, esant tokiai situacijai, reikėtų medikų klausti. Jie nesudėtingi tik rankų pakilnojimas, bet vis tiek judesys. Ir kažin ar padėtų, pasitarkite... 

Dėl paguodimo, kas jei ne tu paguos, anūkėlė...Sunku tokioje situacijoje ir tau ir jai, sunku tikėti išgijimu, bet kaip nors, kaip nors laikykitės, mielosios.
Noriu tau priminti mūsų Rasytes, temos pradžioje visiems skirtus žodžius: „Stebuklas visada yra kažkur šalia nevilties...“(Remarkas)
Labai prašau. - tikėkite ir tu, ir tavo mamytė, kad ir kaip sunku. Gydymas vyksta, vėžys lengvai nepasiduoda, reikia pakentėti, kad jį pribaigti arba bent užmigdyti. Jei pavyks sumažinti naviką, gal dar bus įmanoma jį šalinit chirurgiškai, pašalinant visą likusią krūtį.

Labas, mikse,  4u.gif

Jau tokia ta mūsų tema -  banguojanti.  Nuolatos, kas nors prisijungia, ieškodami patarimų, paguodos, patys dalindami paguodą ir patarimus. Kiti palieka mus, vieni pasveikę, nori kuo greičiau užsimiršti, kiti (labai liūdna verysad.gif )- išėję su visam.

Nesinori sakyti, sveika atvykusi, todėl pasakysiu būk su mumis.

Labai sujaudino tavo mamos istorija verysad.gif , nes pati sergu krūtų vėžiu.
Nelabai ką galiu patarti  verysad.gif , nes mano situacija šiek tiek kitokia.
Noriu paklausti, kur gydotės, po kokio laiko tarpo šis pablogėjimas? Ar buvo atlikta kažkokie tyrimai, kurie patvirtino atsinaujinimą?
Rūpi man ir ta kelionė į kurią buvo išsiruošusi tavo mama, ar skrido lėktuvu ar kitaip vyko, kiek laiko buvo išvykusi? Nuo ko manai visa tai - ar nuo aplinkos pakeitimo, ar nuo pačios kelionės nuovargio atsitiko, gal buvo kažkokių stresinių situacijų?
Matai, kreipeisi tu pagalbos ieškodama, aš tave užsipuoliau klausinėdama, nes pati žadu vykti savaitei Į Paryžių, skristi lėktuvu, truputį išgąsdino fear.gif  mane tavo šis pagalbos šauksmas...Noriu išgirsti tavo samprotavimus ir nuomonę... Man reikia tavo pagalbos... help.gif 

Yra tokie pratimėliai padedantys rankai, lengvi ir nesudėtingi, tačiau tavo mamytė juos turėtų žinoti, jei ne, galiu atsiųsti į tavo pašto dėžutę. Tik ar ji galės juos daryti, esant tokiai situacijai, reikėtų medikų klausti. Jie nesudėtingi tik rankų pakilnojimas, bet vis tiek judesys. Ir kažin ar padėtų, pasitarkite... 

Dėl paguodimo, kas jei ne tu paguos, anūkėlė...Sunku tokioje situacijoje ir tau ir jai, sunku tikėti išgijimu, bet kaip nors, kaip nors laikykitės, mielosios.
Noriu tau priminti mūsų Rasytes, temos pradžioje visiems skirtus žodžius: „Stebuklas visada yra kažkur šalia nevilties...“(Remarkas)
Labai prašau. - tikėkite ir tu, ir tavo mamytė, kad ir kaip sunku. Gydymas vyksta, vėžys lengvai nepasiduoda, reikia pakentėti, kad jį pribaigti arba bent užmigdyti. Jei pavyks sumažinti naviką, gal dar bus įmanoma jį šalinit chirurgiškai, pašalinant visą likusią krūtį.

Atsakyti
Jei gali atsiusk i dezute.tik nezinau kaip cia reikia tai padaryt ax.gif

QUOTE(mikse @ 2006 09 21, 20:14)

mikse, 21 Rgs 2006 - 20:14, parašė:

mikse, 21 Rgs 2006 - 20:14, parašė:

Sveikute,

Gudom ja pas PIPIRIENE SANTARISKESE. 4u.gif sis pablogejimas vos po keliu savaiciu.Mama skirdo lektuvu buvo men.gal.tiksliai nebepamenu,ne tas man buvo svarbiausia...As manau kad operuojant jie kazkaip uzspaude ar kazka padare tiems limfmazgiams,akivaizdu kad skysciai kaupiasi organizme..
Galvojau apie antra operacija,bet jie neoperuoja nes mat tas "vulkanas" "  krateris"ant jos vienos kruties jis toks gilus kad jie neoperuoja nes nera su kuo ir is kur sugnybti oda siuvant...
verysad.gif

Sveikute,

Galvojau apie antra operacija,bet jie neoperuoja nes mat tas "vulkanas" "  krateris"ant jos vienos kruties jis toks gilus kad jie neoperuoja nes nera su kuo ir is kur sugnybti oda siuvant...
verysad.gif

Atsakyti
Sveikos mergaitės, ačiū už sveikinimus blush2.gif
Šis leliukas pasibeldė mėnesiu anksčiau nei norėjom pradėti planuoti doh.gif Rugsėjo 20 dieną ( per dukros gimtadienį) vyrui buvo paskirta eilinė apžiūra. Galvojom po tos apžiūros ir pradėsim planuoti jei viskas gerai, bet matot kaip gavosi bigsmile.gif Apžiūra irgi neįvyko, nes kažkas nutiko gydytojui, jis nepasirodė. Nukėlė patikrinimą iki spalio 10d. tai gaunasi kaip tylus nervų tampymas unsure.gif Iki šio įvykusios apžiūros buvo puikios, naujienos tik džiuginančios clap.gif

Tėvai visaip vilioja grįšti į Lietuvą, bet aš bijau vien dėl vyro sveikatos. Tikiu, kad Lietuvoje gydytojai ne prastesni, bet man čia ramiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(TauRe @ 2006 09 22, 01:49)

TauRe, 22 Rgs 2006 - 01:49, parašė:

Sveikos mergaitės, ačiū už sveikinimus  blush2.gif 
Šis leliukas pasibeldė mėnesiu anksčiau nei norėjom pradėti planuoti  doh.gif  Rugsėjo 20 dieną ( per dukros gimtadienį) vyrui buvo paskirta eilinė apžiūra. Galvojom po tos apžiūros ir pradėsim planuoti jei viskas gerai, bet matot kaip gavosi  bigsmile.gif  Apžiūra irgi neįvyko, nes kažkas nutiko gydytojui, jis nepasirodė. Nukėlė patikrinimą iki spalio 10d. tai gaunasi kaip tylus nervų tampymas  unsure.gif  Iki šio įvykusios apžiūros buvo puikios, naujienos tik džiuginančios clap.gif

Tėvai visaip vilioja grįšti į Lietuvą, bet aš bijau vien dėl vyro sveikatos. Tikiu, kad Lietuvoje gydytojai ne prastesni, bet man čia ramiau  unsure.gif

Šis leliukas pasibeldė mėnesiu anksčiau nei norėjom pradėti planuoti  doh.gif  Rugsėjo 20 dieną ( per dukros gimtadienį) vyrui buvo paskirta eilinė apžiūra. Galvojom po tos apžiūros ir pradėsim planuoti jei viskas gerai, bet matot kaip gavosi  bigsmile.gif  Apžiūra irgi neįvyko, nes kažkas nutiko gydytojui, jis nepasirodė. Nukėlė patikrinimą iki spalio 10d. tai gaunasi kaip tylus nervų tampymas  unsure.gif  Iki šio įvykusios apžiūros buvo puikios, naujienos tik džiuginančios clap.gif

Tėvai visaip vilioja grįšti į Lietuvą, bet aš bijau vien dėl vyro sveikatos. Tikiu, kad Lietuvoje gydytojai ne prastesni, bet man čia ramiau  unsure.gif

Dar kartą sveikinu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Nuostabu.thumbup.gif Matyt taip turėjo būti, labai norėjai mažo, tai jis ir aplenkė tavo planus. Viskas bus gerai. smile.gif Kartu su tavim lauksime kito pavasario. biggrin.gif

Džiaugiuosi, kad tavo vyrui viskas gerai, kiek pamenu jau metai tuoj bus. Šaunuoliai.
Atsakyti
QUOTE(TauRe @ 2006 09 22, 01:49)

Labai DŽIAUGIUOS biggrin.gif dėl TAVĘS ir tavo vyro 4u.gif .Linkiu sveikatos,sėkmės,norų išsipildymo thumbup.gif .Žinau kaip pasiilgstama saviškių likusių LIETUVOJ verysad.gif ,bet manau neskubėk ten grįžti.Yra gerų specialistų ir LIETUVOJ,bet bent jau aš manau,kad mano vyras joje nebūtų gavęs tokio gydymo ir priežiūros kokią gavom čia-Švedijoj. Tad dekoju DIEVUI ,kad buvom spėję po atostogų sugrįžti čia.
Atsakyti