Įkraunama...
Įkraunama...

Pavasarėjantys širvintiškių namučiai

QUOTE(chris @ 2013 01 30, 16:53)
Sveikatos Mantukui ir Patricijai 4u.gif Daug serganciu dabar. Minte irgi ana savaite bronchita turejo iveikt unsure.gif

Sinonimas zodziams snigti, sniegas biggrin.gif Man patiko, kaip tv3 sinoptikas Sulija sita zodi lazdavojo - pabrezdamas, kad "sianakt, nei snygio, nei slapdribio, nei kokio kito reiskinio nebus" smile.gif

Man tai atrodo, sniegas sinonimas su lietus, snigti su lyti, o snygis su liūtimi - tai yra smarkiai snigs (snygis), kaip ir smarkiai lis (liūtis).

Mantukui sveikatėlės 4u.gif 4u.gif
Papildyta:
Va dabar mano kompo ekrane rašo, kad vyksta lynojimas biggrin.gif Bet man atrodo, kad čia rimtas lietus jau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(NeNaujoke @ 2013 01 30, 17:25)
Man tai atrodo, sniegas sinonimas su lietus, snigti su lyti, o snygis su liūtimi - tai yra smarkiai snigs (snygis), kaip ir smarkiai lis (liūtis).

Mantukui sveikatėlės  4u.gif  4u.gif
Papildyta:
Va dabar mano kompo ekrane rašo, kad vyksta lynojimas  biggrin.gif  Bet man atrodo, kad čia rimtas lietus jau  bigsmile.gif

Tai kad ne, nes snygi naudoja su epitetais stiprus-silpnas, taigi sinonimiskai su snigti ir sniegu.

Na o dabar tai jooo - lynojimas neprastas doh.gif Kaip man nepatinka tie lietuviski atlydziai doh.gif Ypac kai zinai, kad dar tikrai uzsals viskas schmoll.gif
Atsakyti
Diskusija cia, ziuriu, uzvire biggrin.gif . As irgi kisu trigrasi del snygio ax.gif . Buvau su siuo zodziu susidurus dar studiju metais ir, jei gerai atsimenu, tai geras zodis, reiskiantis snigima, nesvarbu kokio stiprumo. Tiesiog sis zodis reciau vartojamas. Paskolinus esu savo DLKŽ, tai neturiu, kur pasitikrinti. O tai jau idomu pasidare rolleyes.gif
Atsakyti
As sutinku, kad taigeras zodis - nepriestarauja jis jokioms, net jutiminiams lietuviu kalbos bruozams, na bet svetimas man jis kazkaip labai. Man arciau sirdies stipriai snigs nei stiprus snygis smile.gif
Atsakyti
O man patinka sis zodis, ir dar as visuomet zavejausi zmonemis, kurie savo zodyne turi ir vartoja zodzius reiksme, kuri zodyne nurodyta ne pirmoji, o antroji ar dar tolesne.Nes pasakyti kaip visi visuomet yra greiciau ir paprasciau, ir snekamojoje kalboje taip ir yra, bet jei jau ka rasai ar nori pasakyti vaizdingiau, tai, manau, musu aptariami zodziai puikiai tinka.
Atsakyti
Pas mano mama yra 1972 metu zodynas, tai jame nera zodzio snygis. Nurodyti zodziai "sniegti", "snyguriuoti" smile.gif Taigi tai rodo, kad snygis tikrai yra naujadaras. O ziniasklaida kazkodel nenori istraukti kazko seno ir kalbai gal vertingesnio, o greitai persiima nauja. Viskas tvarkoje, bet man tos naujoves nelimpa. Tokia jau konservatoriska as esu blush2.gif

Radau sia tema ir straipsneli. Visos musu diskusijos ten astispindi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chris: 30 sausio 2013 - 18:26
Perskaiciau wink.gif , kaip ir aisku del snygio smile.gif
Atsakyti
Perskaičiau straipsnį ir ką galiu pasakyti - man patiko visi tie nesąmoningi žodžiai - pūtė, lytynė ir vis kita biggrin.gif Ypatingai tie, iš tarmių atėję thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(NeNaujoke @ 2013 01 31, 08:53)
Perskaičiau straipsnį ir ką galiu pasakyti - man patiko visi tie nesąmoningi žodžiai - pūtė, lytynė ir vis kita biggrin.gif Ypatingai tie, iš tarmių atėję  thumbup.gif

O man labiausiai "pūtė" lotuliukas.gif

Kotita, ale gi jau visas vyras Mantukas thumbup.gif Dantukų mes irgi nuo 3-4 mėnesių laukiam. Sulaukėm viso pusantro jau lotuliukas.gif Sveikatytės mažiuliui 4u.gif
Atsakyti
Merginos, gal zinote kas Sirvintose siuvineja masina? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ZiSa @ 2013 02 02, 12:45)
Merginos, gal zinote kas Sirvintose siuvineja masina?  ax.gif

Va aš ir šito ieškojau, Širvintose neradau, o kitur kur daro tai kosmosas blink.gif Kainos nenormalios doh.gif
Atsakyti
QUOTE(AnTara @ 2013 02 04, 08:20)
Va aš ir šito ieškojau, Širvintose neradau, o kitur kur daro tai kosmosas  blink.gif  Kainos nenormalios doh.gif

Va va, kainos kosmosines unsure.gif As radau Marijampoleje, bet dar neisbandziau. Tik va siuntinejimas tas doh.gif
Atsakyti