Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

Labas rytas friends.gif assa.gif mirksiukas.gif
user posted image]prie kavutės kviečiu[/URL]

Ir kartu pasidalinu 4u.gif

http://www.kutis.lt/

http://www.rudugys.l...?product_id=854

http://www.rudugys.lt/vaistazoles

http://www.youtube.c...h?v=FPL76dnkxJM good.gif

http://www.youtube.c...h?v=2STFQXtXGz0

http://www.youtube.c...h?v=jBpB7QqOkNQ

http://www.youtube.c...h?v=ItMgRiH1j0U
Atsakyti
Labutis, aš irgi atsakiau į klausimus, man net patinka, truputį susimąstai ir save paanalizuoji smile.gif Aš visada palaikau jaunus žmones ir juos suprantu, juk norint ką nors apibendrinti reikia šimtų nuomonių, o iš kur jas traukti. Tai mes pagyvenę galim iš savo patirties greičiau apibendrinti, o jie gi tik kelio pradžioj. Kaip smagu vėl čia užsukti, Dainytė tai vis tobulėja, labai džiaugiuosi jos mergyte, ir baltai pavydžiu, kad turi tiek energijos su ja užsiimti smile.gif Visos turbūt FB, įdomu kaip Toniukui mokykloje sekasi, labai mažai čia tų paūgėjusiu saulyčiu smile.gif Aš jau matau, kad su mokslo pasiekimais bus ne kas, nors mes tik trečioje klasėje, gal praleidom laiką pradėt mokslus. Bet nors savarankiškumo išmoks. Mes tas pastovias ligas truputį išaugom nuo kokių 13 m., galim mokyklą lankyti normaliai. Vaikučiams linkėjimai nuo Martyno 4u.gif 4u.gif 4u.gif ( nemoku čia nuotraukos įkelti)
Atsakyti
labukas,as tai niekur nebegsiu,nes kiekvienas zmogus tolerancija supranta savaip smile.gif
mums greit 6,bet po truputeli stumemes tolyn,bet va ambiciju neatsikratom,jei uzejo oziukas tai butinai is kersto ka nors iskres
Atsakyti
sveikutes mirksiukas.gif

o man kaskaip gal ir sm maloniau bendrauti ax.gif

QUOTE(Jevgenija.Ešvovičiūtė @ 2013 03 02, 12:13)
Sveikos, mamos!

atsakyta 4u.gif
Atsakyti
Na va ir mes atsakem i anketos klausymus, man idomu rezultatai, ir siaip naujos informacijos gavimas smile.gif
Atsakyti
labukas
Aciu Dainyte, labai skani kava smile.gif))
Tu kaip visad - nuostabi wub.gif
Lstan, ne visos fb, kitos ir ten ir cia... smile.gif Toniukui sekasi gerai. Mokosi lyg ir trecioj klasej(bijau sumeluot). Kalba, mokosi, labai paauges, toks suvyriskejes... gaila, kad Saules mamyte neparaso...pasiilgom jos. Mudvi susiskambinam mirksiukas.gif

Zuikuli, cia db toks amzius... visi su charakteriais... pradzioj as vadinau tai - treciu metu krize(pirmoji paauglyste), db sakau, kad tai 6- tu metu krize ... lotuliukas.gif ...
Na bet pripazint reikia - kad charakterius jie visi turi... ir dar jaucia palaikyma is namines aplinkos... biggrin.gif rolleyes.gif
sourit - jei tik malonu thumbup.gif
Saulicka - saunuole.
Kaip dziaugiuosi, kad atsigavo puslapiukas musu thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sviesi spalva @ 2013 03 04, 16:58)
labukas
Aciu Dainyte, labai skani kava smile.gif))

Na bet pripazint reikia - kad charakterius jie visi turi... ir dar jaucia palaikyma is namines aplinkos...  biggrin.gif  rolleyes.gif

Jau tikrai drinks_cheers.gif ir dar kokį charakterį lotuliukas.gif kai reikia tokį atlaikyti parduotuvėje tai būna ojojoi blink.gif turėjom nesenai tokį atvejį. O dar aplinkinių dėmesys, replikos, (koks baisus vaikas, koks velniukas, kaip gi taip galima) ne tik kad nepadeda bet net sunkina situaciją blink.gif Tai buvau labai nemandagi, bet nebeištvėriau blush2.gif pasakiau vienai bobulei ( kuri tiesiog priėjusi spoksojo kaip mano vaikas raitosi ir komentavo), kad laikytų akis akiduobėse nes išsprogs blink.gif Žinau, buvau nemandagi, bet man svarbiau b uvo vaiko isterijas kažkaip numaldinti, o ji tik kliudė unsure.gif
iš vis esu labai dėkinga tiems, kurie tiesiog ignoruoja ir leidžia mums susitvarkyti su savo vaiku, o ne sunkina situaciją savo komentarais.
Gabytė išvis dabar psidarė nervinga agresyvi verysad.gif Į kelnes vėl pradėjo darytiytghfvcx unsure.gif
Aš manau, kad nerviškai, nes dabar labai didelė konkurencija su sesyte. Mažoji paaugo, pati labai dėmesio reikalauja, prie gabijos neleidžia prisiliesti, o gabija ją vis kepšnoja, stumdo. verysad.gif kaip karo zonoj tenka gyventi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(trude @ 2013 03 04, 16:30)
Mažoji paaugo, pati labai dėmesio reikalauja, prie gabijos neleidžia prisiliesti, o gabija ją vis kepšnoja, stumdo.  verysad.gif kaip karo zonoj tenka gyventi doh.gif

uoi, isivaizduoju unsure.gif maniškis laaabai pavydi mūsų saulytei unsure.gif tai ant kamuolio neleidžia mankštintis, ant lovos neleidžia pasiguldyt, žaislus visus iš lovytės vagia unsure.gif na, bent jau pasako, kad myli sesyte smile.gif
Atsakyti
Trude, nu gi reikia kazkokiu budu vieta po saule issikovoti. smile.gif .. cia tik jum, suaugusiem atrodo, kad viskas labai paprasta... o Tu noretum buti ne viena mylima????
Va va ta tiesiogine prasme.... doh.gif noretum namie haremo...( nu as cia ziauriai, bet su savo lakia fanazija nusikeliu i tu maziu pasauli...) smile.gif)))
"buvau buvau viena vienintele - ir staiga atsiranda kazkokia maza sese, kuri nerialiai faina, ir visi nuo jos alpsta... ka man daryti???? verysad.gif ... nu nuo db as jai - nepavydziu... biggrin.gif
Tai normalu... jos abi kalasi del Tavo demesio, kurio niekada nebus gana... doh.gif
O Tu - privalai... smile.gif
Sekmes "fronte", lauksim ziniu su taikos balandziu atspalviais...(aplamai ziniu...) stiprybes, jos Tau prireiks, bet palaipsniui merginos pasidalins pozicijom smile.gif

Sourit - ir tau to paties...
Papildyta:
mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveiki mamukai 4u.gif
Visoms linkėjimai... Gyvenam mes po senovei, labai laukiam tikro pavasario, tikros šilumos, tikros šiltos saulytės... Sugalvojau darbeliais užsiimti... Mokausi rankdarbių blush2.gif Va prie ko priveda noras save realizuoti ir didelės paieškos malonios širdžiai veiklos thumbup.gif

Vau kaip smagu, kad čia atgijo diskusijos thumbup.gif Ta proga ir aš turiu klausimuką 4u.gif
Paskutiniu metu turim nemažai niuansų paklusnumo ir vaikų auklėjimo klausimais... Pradėjau labai intensyviai domėtis pozityvios tėvystės principais... Tačiau vis tiek susiduriu su begale niuansų būdingų būtent mūsų vaikučių ribotam kai kurių dalykų suvokimui... Iš principo sutinku su didžiąja dalimi įvairiuose kursuose gautos medžiagos - taip, esminiai sėkmingos tėvystės veiksniai yra kalbėjimasis su vaiku, derybos ir kontrolė (t.y. tam tikrų "taisyklių" nustatymas - mokinant suvokti koks elgimasis yra priimtinas ir pageidautinas, o koks nepriimtinas ir gali iššaukti "pasekmes"). Tačiau pastaruoju metu pastebiu, jog ne viskas taip paprasta (su sveiku vaiku, gal ir paprasta susikalbėti - pripažinkime kontaktas vis tik kitas), neretai teorinės žinios realiame gyvenime ne taip jau lengvai pritaikomos. Va būtent mūsų atveju, kuo aš daugiau "mokinu", aiškinu savo sauliukui, kad yra gera ir kas yra negera, kuo daugiau stengiuosi kad jis suvoktu, ko būtent aš iš jo tikiuosi - gaunasi visiškai priešinga reakcija ir blogas elgimasis kartojasi vėl ir vėl nes jam mūsų "pokalbiai" yra tik dar vienas iš daugybės būdų gauti maximalų mamos dėmesį... Jei galop bandydama parodyti jog blogas poelgis gali iššaukti "pasekmę" ir priėmusi sprendimą kažkokiu būdu "nubausti" neklaužadą - padarau vilko paslaugą sau, nes taip sukeliu tik dar didesnį norą maištauti ir priešintis bet kokioms "taisyklėms"... Ir baisiausia, kad tokios reakcijos labai apsunkina ir jaunėlio auklėjimą (vienas dalykas tas, kad jis būdamas mažesnis jau dabar turi didesnį suvokimą ir supranta ko aš noriu - todėl automatiškai tenka mažiau aiškinti kas kaip ir kodėl) jis pradeda protingai naudotis situacija ir pasinaudodamas savo "mažumu" - mėgdžioja vyresni brolį tikėdamasis analogiško "cackinimosi" ir maximalaus dėmesio... Žodžiu nerandu "bausmės", kuri būtų veiksminga suvalgyti vyresnėlį... Dabar priėmiau sprendimą, kad galbūt vertėtų į mūsų sauliuką eiti per broliuką (nuolat pastebint puikų brolio elgiasį, paklusnumą, atliekamus prašymus - giriant už gerą elgimasi ir ignoruojant "nemetant" blogų poelgių)? Tiesiog mąstau kaip suktis iš kartais labai varginančių situacijų... O kaip jums sekasi auklėti savo saulytes? Ar tankiai vaikote ožiukus ir kaip tai jums sekasi? Galu gale kaip sekasi įvesti "namų taisykles"?
Atsakyti
Sveikutės, vėl pradedat įtraukti į SM liūną biggrin.gif Vakare paskaitinėju, ir vis savo trigrašį įterpiu biggrin.gif Mano vaikinas užaugo be didelio auklėjimo, 1,5 metų turėjau išeiti į darbą ir gana įtemptą, auklė keitė auklę, daugiausiai tik prižiūrėjo, kad ko nepasidarytų ir pamaitino. Namie dar buvo 8 metais vyresnė sesė, truputį mokėsi ir iš jos . Tikrai neperskaičiau nė vieno auklėjimo straipsnio ir abu vaikus auklėjau vienodai ( kaip dukra sako, visai neauklėjau biggrin.gif ) Nebuvo jokių ypatingu ožių, visada galėjom eiti į parduotuvę, gal Palangos karuselės buvo sudėtingiau praeiti, bet kažkaip įtikindavau, kad viskam turi būti ribos. O nuo kokių 8 metų jau puikiausiai pabūdavo vienas, dabar vasarą visą dieną pabūna kai aš darbe. Visada sakiau: tu didelis, tu šaunuolis, viską gali padaryti, viską moki, tu vyras ir visai neskauda ir pan. Aš galvoju, kad jie visiškai neturi tos vaizduotės ir bet ką pasakoti ko vaikas nemato beprasmiška, kaip viena gydytoja sakė viską pasakoti nuo kudikystės - valgai tą ir tą, matom tą, einam ten ir t.t. viskas rišant su daiktu, vaizdu. Galutinai tuo įsitikinau, kai pradėjom bendrauti telefonu, atrodo viską supranta atsako, bet būna dažniausiai ne taip,o paskui sako, argi tu nematai biggrin.gif Dabar mums jau keturiolika, bet neįsivaizduoja vėlesnės dienos nei rytoj, nebent žymisi kalendoriuje, bet tai greit nusibosta, nesuvokia skaičių tik gali automatiškai pakartoti. Dabar paauglystė tai atsirado gėdijimasi, užsispyrimas kai ko nemoka ar nepatinka- nepriversi, tik per aplinkui, turi pats panorėti biggrin.gif Todėl mamytės geležinės kantrybės ir klausyti savo vaiko linkiu biggrin.gif O kitas dalykas, tai jie kiekvienas savo charakterį paveldėjo iš mūsų, kiekvienas skirtingas, tik tas ribotas suvokinas trukdo prie jų prieiti. Na ir prirašiau, visai mokytoja pasijaučiau lotuliukas.gif Bet gal nors kokia mintis ar žodis pravers. Sekmytės vidaus karuose, bet ta kova už būvį turėtų saulytes užgrūdinti. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
http://www.tevu-darz...imo_vadovas.pdf cia pozityvios tėvystės pradžiamokslis jei taip galima vadinti ax.gif Gal kam bus įdomu drinks_cheers.gif
Atsakyti