Įkraunama...
Įkraunama...

Perioralinis dermatitas 2

Sveikos,
pasiskaičiau šią temą ir nutariau pasidalinti savo patirtimi. Jau treti metai iš eilės vargstu su paūmėjusiu dermatitu. Visokių pabėrimų, dėmelių nuolat išlįsdavo, bet paskutiniu metu - nebevaldomai. Jokie gydytojai man nenustatė, kad dermatitas būtent perioralinis, nuo durų tik rėkdavo visi kokia aš atopikė ir pan., hormoninius tepaliukus, antibiotikus rašydavo, kuriuos sugėrus tam kartui ale pagerėdavo ir vėl tas pats. Pagrindiniai požymiai - raudonos pleiskanojančios dėmės ant veido, ypač apie akis, aplink ausis, kakta, kaklas, sprandas, o akių vokai dar ir tindavo, po nakties vos atsimerkt galėdavau. Žodžiu supratau, kad vaizdas ne koks, o progresas žaibiškas, plotai plečiasi. Teko savaitę pabūt prie jūros šiltuose kraštuose, maudytis sūriam vandeny - viskas išgijo, vos grįžus namo - jau antroj dienoj niežulys, lendantys raudoni plotai ir atsistatymas odos baisumo į pirminę padėti. Jau anksčiau buvau daug domėjusis apie dermatito apskritai palengvinimą ir užsikabinusi prie mitybos, žarnyno, kas tokius dalykus labai įtakoja, tačiau valios kažką keisti nerasdavau. Skaičiau daug literatūros apie maisto netoleravimą, žarnynų valymus, pagerėjimus ir t.t. Net turėjau minčių pas Tulčiną nueit išsitirt, bet daug skaitant įvairius tai dariusių žmonių atsiliepimus greit susidarė įspūdis, kokie maisto netoleravimo testo rezultatai ir ką beveik 100 proc. visiems uždraudžia valgyt, todėl tiesiog sutaupiau pinigus. Ėmiau vieną dieną ir nukirtau kaip kirviu pritaikydama visus išskaitytus ir išsidomėtus dalykus apie mitybą ir įtaką dermatitui. Yra trys pagrindinės maisto grupės, kurias įtraukiau į savo ekperimentą, tai yra jų atsisakiau visiškai, kitaip tariant nei gramo: 1. gyvulinės kilmės produktai (mėsa, pieno (varškės sūriau, jogurtai, kefyras, kiaušiniai - žodžiu viskas. Net klasikinėje medicinoje pieno baltymai yra laikomi vieni didžiausių alergenų),2. kviečiai (tai yra kviečiai, miežiai, rugiai - žodžiu visko, kas turi gliuteno (apie gliuteną verta pasiskaityti, ką žarnynui daro ir kodėl gali jį toksikuoti, kas per odą išlenda), tai yra - duona, makaronai, kiti kepiniai, picos ir t.t.) bei žinoma 3. cukrus. Buvo patarta kuo daugiau avižinių dribsnių ir linų sėmenų valgyt, jie įpatingai gerai valo žarnyną, taip pat siūlyta išsivalyt žarnyną, bet šito aš nedariau, kažkaip skeptiškai į tai žiūrėjau. Iš pradžių galvojau, kad amen man, nes valgyt nebėra ką - vaisiai, daržovės, kruopos ale grikiai ir ryžiai. Be to dar esu kūda, svorio man jokie saldymynai ir bandelės neaugino, tai plius rimta priklausomybė cukrui. Kai pirma eksperimento rytą atsibudau, tai vos verkt nepradėjau - nei kavos su pienu, nei duonos su sūriu ir virtu kiaušiniu, nei kekso prie kavos, nei saldainio. Po avižinės košės, kurią išsiviriau skanią - su medus, razinom, linų sėmenim jau po pusvalandžio valgyt norėjau, meniu jokio nepergalvojus, griebiu bananą, griebiu ryžių ar kukurūzų trapučius, bet vis tiek nuolatinis alkio jausmas, nes virškina tokius dalykus labai greit. Nuo staigaus cukraus apribojimo net rankos drebėjo, kaip norėjosi. Supratau, kad taip be jokios sistemos nualinsiu organizmą, todėl ėmiausi meniu reikalų, skaičiau, kokias produktais kompensuoti baltymus, riebalus, cukraus kiekį. Per pora dienų įsivažiavau: pasirodo galima prisigaminti daug skanių patiekalų: troškinių, visko su pupelėm, virti kepti bulves su ghi sviestu, sušiai, lęšiai, sorų kruopos, grikiai, ryžiai, avokadai, iš avižinių miltų su grikių miltais išsikept duonelių, medus, klevų sirupas, riešutai, aliejai, džiovinti vaisiai, namuose daryta chalva ir t.t. Neneigsiu, kad mielai suvalgyčiau krūvą saldainių, jogurtų, pelėsinių sūriu ir t.t., bet į naują valgiaraštį žiūrėjau tik kaip į vaistą ir stengiaus kuo pozityviau nusiteikti. Jau trečią eksperimento dieną praėjo niežėjimas, atslūgo raudonumas, dar po poros dienų nugijo oda, net spuogai visi praktiškai nunyko. Pagerėjimas mano atveju įvyko žaibiškas. O žarnynas be jokių valymo procedūrų išsivalė biggrin.gif . Maistui dėmesio skirti reikia tikrai daug, nebeišeina nulėkt darbe per piet cepelinų, blynelių ar kepsnių, tenka gamintis ir neštis įvairaus pilnaverčio maisto, turėti daug tinkamų užkandžių, valgyti daug, kad netrūktų kalorijų (man tai aktualu, nes svorio ir taip nėra), tačiau normalaus veido vaizdas veidrodyje motyvuoja.Kelias dienas smarkiai buvo kritusi nuotaika, nieko nesinorėjo, ypač sunku dukrai virti makaronus su skaniu sūriu užbarstytu, o pačiai net neragauti. Kurį laiką teks taip, po kelių mėnesių bus galima bandyti atsargiai kai kuriuos produktus uždraustus bandyt, tačiau faktas, kad dermatitą mitybą veikia, todėl vargu, ar gyvenime kada galėsiu grįžti prie nerūpestingos smaližės statuso. Gera galėti susirišti plaukus einant į darbą, atidengti smilkinius, ausis, kaklą smile.gif
Visos čia pasidalino savo patirtimi kaip kovoti su šia liga, pasidalinau ir aš, gal kuri norėsit pabandyti, gal padėtų. Toks būdas be vaistų, visiškai nekainuoja, reikalinga tik valia ir kruopštus maisto rinkimasis, kad mityba būtų pilnavertė tiek kalorijomis, tiek maistinėmis medžiagomis. Kiekvienas organizmas individualus, nežinau, ar kitam žmogui tai padėtų, ar ne, bet iš to kiek esu skaičiusi senai pasidariau išvadą, kad odos, sąnarių ir daugybė kitų ligų eina iš organizmo vidaus, daugiausia iš žarnyno, kuris toksikuoja, turbūt todėl žmonių, pakeitusių mitybą sėkmingos istorijos vieną dieną įkvėpė ir mane smile.gif
Atsakyti
Sveikos:)Turiu ir as sia beda...Tai uzsukau cia tokiu klausimu...Kurios geriate antibiotikus doxyciklin, sakykit, kokiu kursu juos geriate?Man pries pora metu buvo priskyre kaip tik situ antibiotiku, bet va nepamenu, kaip juos gert, nes kazkaip idomiai...Pradedant lyg nuo silpnesniu, einant link stipresniu, ar is pradziu po puse tabletes, veliau po visa...Vat sito nepamenu, bet noriu dabar ju isigyt...Pasidalinkit savo patirtim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nike @ 2013 10 14, 14:14)
Labas,

O kuri nors daretes veido bakterini tyrima ?

As jau trys metai kasmet turiu sia bjaurybe, geriu antibus ir praeina vel metams...sykart nusprendziau kazka daryt, bet sakiau antibiotiku negersiu....nuvaziavau i kauno klinikine ligonine i odos skyriu, tai pirmiausia ka man padare ta tyrima ir ....jokios bakterijos nerado  doh.gif  o pries tai gerbiamas Grusauskas nustete perioralini be jokiu tyrimu...taigi pasiule teptis Avene cicalfate kremuka ir ka - praeidineja kuo puikiausiai viskas  thumbup.gif taigi isvada - pirmiausia reik pasidaryti tyrimus....pasirodo tuos tris metus be reikalo geriau tuos antibus  verysad.gif

Kad nera jokios bakterijos kur sukelia perioralini dermatita... jis sprendziamas is simtomu. vienas is sukeleju gali buti helocobacter bakterija(tiriama is kraujo,bet netikslu, arba is krandzio imamas tyrimas, slykstus ,bet jis tikslesnis. ir tai gali neparodyt tiesos). kitas sukelejas veido erkute. bet ir jos neturint gali but dermatitas... veido erkute tiriama israunant siek tiek blakstienu,biski pagramdant veda ir dedant tai po mikroskopu. istiesu,vienam viena padeda,kitam kita. galbut jum labai tinko cinko poveikis, esamo avene kremo pagrindiniam gydomajam elentui,. bet gali but ,kad tai tik laikinas poveikis,nes tas poveikis daznai nepakankamas ,kad ilgam paveikt dermatito pazeistas vietas
Papildyta:
QUOTE(deive2005 @ 2013 05 14, 16:29)
Labutis visoms, vakar buvau pas dermatologe ir pagal jos diagnoze as taip pat tapau ir Jusu nare, t.y. nustate perioralini dermatita verysad.gif
Man nuo spalio menesio pradejo rausvom demelem berti aplink burna ir ant smakro.
Kaip atsirasdavo berimas as pasitepdavau Advantan tepalu (pati taip sugalvojau) ir berimas po dvieju dienu isnykdavo, o po savaites vel atsirasdavo, as ir vel tuo tepalu teplioju, bet jau neiskenciau ir nuejau pas gydytoja. Zinoma ji mane labai pabare, kad ta tepala naudojau.

Ji man skyre toki gydima: 3 savaites gerti  1 tablete dienoje Doxiciklina, , tepti ryte ir vakare Ichtamo tepala ir veido neprausti jokiu budu vandeniu, o nusipirkti alyvuogiu alieju ji pakaitinti ir suo jauo valytis veida. Po 3 savaiciu turiu ateiti pasirodyti.

Sia tema as perskaiciau visa, bet niekur neradau, kad nors vienai butu liepta su aliejumi veida prausti ir tik tada tepala tepti, todel noriu Jusu paklausti ka Jus galvojate apie tai?
Pas man dabar kaip tik atsirado tas nelemtas berimas, dabar netepsiu tuo tepalu kuri seniau naudojau ir ziuresiu ar dings berimas ar ne, jei nedings,tai gal tada teks gerti tas nelemtas tabletes ir kremu tepti. Ka Jus darytumete mano vietoje, nes as tiek prisiskaiciau ir tiek daug nuomoniu, kad net galva apsisuko ir nebezinau kaip teisingiau pasielgti, todel ir isdrisau papasakoti savo problema ir pakausti Jusu nuomones.

as buvau gal pas 10 dermatologiu ir tokio pasiulymo tikrai negirdejau. skaiciau visas temas supermamos apie tai, taip pat niekas neminejo
Atsakyti
QUOTE(Besikiskiakopusteliaudama @ 2013 12 02, 23:19)
Kad nera jokios bakterijos kur sukelia perioralini dermatita...

tikrai tai ne bakterijų darbas, o grūdų glitimo. Tik mūsų gydytojai to dar nežino, bet
užsienio dermatologai apie tai kalba.
Rašo, kad net per trumpą laiką be glitimo tai pasimato.

Perioral dermatitis is a common and frustrating skin condition that is often treatment resistant and recurs when treatment stops. Perioral dermatitis is classified in the rosacea family of skin diseases, and it is often associated with fair skin, light eyes, and marked actinic damage.

Although it is common in white skin, perioral dermatitis is underdiagnosed and an increasing problem in skin of color as well. The condition often begins as a papular, erythematous rash around the mouth. In darker skin types, however, it is often misdiagnosed because the erythema is masked by the skin pigmentation, so it appears as reddish-brown or even hyperpigmented papules around the mouth or eyes.

Popular treatments for perioral dermatitis include oral doxycycline, topical metronidazole, and topical tacrolimus. Often patients self-treat with topical corticosteroids for quick relief, which can initially improve the condition. However, corticosteroid use can result in exacerbation of the disease once the steroid is stopped, and often leads to recalcitrant cases. In skin of color patients, topical steroids used around the mouth and eyes also cause hypopigmentation of the skin, which further masks the clinical presentation of the disease and contributes to underdiagnosis and improper management.

In my practice, I have seen a consistent link between perioral dermatitis in skin of color patients and diet. Often patients who develop the rash have gluten sensitivity or mild, undiagnosed gluten intolerance. When these patients are switched to a gluten-free diet, their skin condition improves. Similarly, patients with no clinically diagnosed gluten sensitivity but who adopt a carbohydrate-free/low-glycemic-index and high-protein diet have shown dramatic improvement with minimal oral or topical treatments and less recurrence.

Although there are no well-controlled studies – or even case reports – linking carbohydrate or gluten intake to perioral dermatitis, studies have shown a strong link between diet and rosacea. Erythematotelangiectatic and papulopustular rosacea are known to be exacerbated by alcohol, hot or spicy foods, and chocolate. However, the common ingredient in these foods has never been identified as a link to the exacerbation of the disease. As all of the aforementioned foods often contain carbohydrates, could the common link simply be carbs or processed sugar?

Carbohydrates are the most common nutrients in the American diet. Often, emigrants to the United States develop perioral dermatitis or other inflammatory skin conditions such as acne and rosacea that they did not have in their home countries. Perhaps the Paleo or Mediterranean diets that have become popular for weight loss help control both bowel and skin inflammation. More studies are needed to better define the complex relationship and causality between diet and perioral dermatitis. In the meantime, I have been recommending carb-free diets in addition to topical tacrolimus or metronidazole for my skin of color patients with perioral dermatitis to prevent recurrences, and I have seen excellent results.

Dr. Talakoub is in private practice in McLean, Va.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 04 gruodžio 2013 - 00:38
QUOTE(Besikiskiakopusteliaudama @ 2013 12 02, 22:19)
Kad nera jokios bakterijos kur sukelia perioralini dermatita...

jus mane ne taip supratot ka as norejau parasyti...Grusauskas perioralini dermatita man nustate is simptomu..tie vadinami simptomai atsirado ir si karta...visada gerdavau antibiotikus...sikarta kai nuejau pas kita gydytoja, ji man patare pirmiausia paziureti ar yra kokia tai bakterija, o kai atsakymas buvo neigiamas,tiesiog pasiule pabandyt kremuka ir tiko..galbut laikinai, bet isvengiau arkliskos antibiotiku dozes....
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 04, 01:30)
tikrai tai ne bakterijų darbas, o grūdų glitimo. Tik mūsų gydytojai to dar nežino, bet
užsienio dermatologai  apie tai kalba.
Rašo, kad net per trumpą laiką be glitimo tai pasimato.

Perioral dermatitis is a common and frustrating skin condition that is often treatment resistant and recurs when treatment stops. Perioral dermatitis is classified in the rosacea family of skin diseases, and it is often associated with fair skin, light eyes, and marked actinic damage.

Although it is common in white skin, perioral dermatitis is underdiagnosed and an increasing problem in skin of color as well. The condition often begins as a papular, erythematous rash around the mouth. In darker skin types, however, it is often misdiagnosed because the erythema is masked by the skin pigmentation, so it appears as reddish-brown or even hyperpigmented papules around the mouth or eyes.

Popular treatments for perioral dermatitis include oral doxycycline, topical metronidazole, and topical tacrolimus. Often patients self-treat with topical corticosteroids for quick relief, which can initially improve the condition. However, corticosteroid use can result in exacerbation of the disease once the steroid is stopped, and often leads to recalcitrant cases. In skin of color patients, topical steroids used around the mouth and eyes also cause hypopigmentation of the skin, which further masks the clinical presentation of the disease and contributes to underdiagnosis and improper management.

In my practice, I have seen a consistent link between perioral dermatitis in skin of color patients and diet. Often patients who develop the rash have gluten sensitivity or mild, undiagnosed gluten intolerance. When these patients are switched to a gluten-free diet, their skin condition improves. Similarly, patients with no clinically diagnosed gluten sensitivity but who adopt a carbohydrate-free/low-glycemic-index and high-protein diet have shown dramatic improvement with minimal oral or topical treatments and less recurrence.

Although there are no well-controlled studies – or even case reports – linking carbohydrate or gluten intake to perioral dermatitis, studies have shown a strong link between diet and rosacea. Erythematotelangiectatic and papulopustular rosacea are known to be exacerbated by alcohol, hot or spicy foods, and chocolate. However, the common ingredient in these foods has never been identified as a link to the exacerbation of the disease. As all of the aforementioned foods often contain carbohydrates, could the common link simply be carbs or processed sugar?

Carbohydrates are the most common nutrients in the American diet. Often, emigrants to the United States develop perioral dermatitis or other inflammatory skin conditions such as acne and rosacea that they did not have in their home countries. Perhaps the Paleo or Mediterranean diets that have become popular for weight loss help control both bowel and skin inflammation. More studies are needed to better define the complex relationship and causality between diet and perioral dermatitis. In the meantime, I have been recommending carb-free diets in addition to topical tacrolimus or metronidazole for my skin of color patients with perioral dermatitis to prevent recurrences, and I have seen excellent results.

Dr. Talakoub is in private practice in McLean, Va.

Na nemanau ,kad tai tiesiogine priezastis peroralinio, bet istiesu grudines kilmes viskas blogina situacija, lius kietina vidurius,kad ypac negerai kai peroralinis yra. cia siti dalykai is patirties sakau.nes kai tik pavalgydavau duonos reikalu ar viduriai pakietedavo, isart blogiau pasidarydavo pamenu!
Atsakyti
QUOTE(Besikiskiakopusteliaudama @ 2013 12 12, 22:48)
Na nemanau ,kad tai tiesiogine priezastis peroralinio, bet istiesu grudines kilmes viskas blogina situacija, lius kietina vidurius,kad ypac negerai kai peroralinis yra. cia siti dalykai is patirties sakau.nes kai tik pavalgydavau duonos reikalu ar viduriai pakietedavo, isart blogiau pasidarydavo pamenu!

žiūrint kokie grūdiniai, man pvz grikiai, avižos tai nekietina, atvirkščiai šių košių pusryčiai - tiesus kelias kur reikia kaip pagal laikrodį bigsmile.gif O dar jei su kokiu aliejaus šaukšteliu įmaišytu tai... biggrin.gif Man atvirkščiai mėsa visad kažkiek užtraukdavo, dar varškė, pienas...Nuo tada, kai vegetariškai, net beveik veganiškai (jei ne žuvis) pradėjau valgyt, tai žarnynas atsidžiaugt negali, tai aišku ir visų dermatitų gijimui labai padėjo smile.gif
Atsakyti
Sveikos, jau nuo spalio man žiauriai lupasi lūpos, skyla, plyšta. Aplink raudonos, degina jas, niežti. Sugeriu vis Loratino 10mg, patepu tai Cutivate kremu, tai Advantan. Bet šnd paskaičiau, kad Advantan netinka jei yra perioaralinis dermatitas. Buvo ir ant akies atsiradus pleiskanojanti šlapiuojanti dėmė, bet čia spėju pasenusio pienelio priežastis ir praėjo po loratino. O va lūpos niekaip sad.gif ar jau čia tas periooralinis?
[img=http://s27.postimg.org/kyd5bwolb/20131220_102016.jpg]
Viskas, tikrai po naujų metų varau pas dermatologą, nu bet ką daryt per šventes??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oklahoma: 20 gruodžio 2013 - 10:42
QUOTE(Oklahoma @ 2013 12 20, 11:39)
Sveikos, jau nuo spalio man žiauriai lupasi lūpos, skyla, plyšta. Aplink raudonos, degina jas, niežti.

suvesk goooglėj cheilitis ir pažiūrinėk vaizdus.
Galimai alergija- galimai tam, ką tu valgai, galimai glitimui. Gal pieno produktams, gal dar kam nors, pvz. kokiam vaisiui. Jei taip reiškiasi ant lūpų, tai reikia įsivaizduoti kas vyksta visame tavo žarnyne. Taigi tau nelabai reikia pas dermatologą, bet būtinai reikia išsiaiškinti- ko tu negali vartoti. Sėkmės. 4u.gif
Dermatologas galimai išrašys dar vieną nepigų tepaliuką, kad pašalinti pasekmes.
Pamėgink pasiaiškinti, kas tai yra alergija glitimui, kur jo yra, ir pagyventi bent porą savaitėlių be jo. Valgyk tik savo gamintą paprastą maistą kurį laiką, kad išvengti bet ko nenumatyto. Gali būti, kad pastebėsi pojūčius visame žarnyne.
Atsakyti

Labukas visoms.Dažnai pasiskaitinėdavau jūsų pasidalijimus,nes ir pativargstu su šia liga. Nustatė ir man pereoralinį darmatitą.Ko netepiau,ko neišgėriau niekas nepadėjo.veidas iš ryto atsikėlus būdavo normalus pašviesėjęs,o vakare imdavo kaistindeginti atsirasdavo dėmės aplink nosį,smakrą.Žodžiu baisus dalykas.Man viskas prasidėjo nuo Lorealio firmos kremų.susigadinau odą.Pas kelis dermatologus buvau niekas nepadėjo,rašydavo visokiausius vaistus,o iš jų nebuvo jokios naudos.Nusipirkau Avene Tolerance extreme kremuką.Brangokas,bet jis man vienintelis nuramino odą.Nežinau kas bus toliau,bet tik jį vienintelį šiuo metu naudoju.Ryte ir vakare nusiprausiu su Biodermos prausikliu poto kremukas ir daugiau jokių vaistų.Žiūriu kad nebemeta raudonom dėmėm,rausvais pūlinukais.Oj kaip pavargau,Stengiuos nestresuoti,ramiai gyventi,jokio alkoholio. Stiprybės mergytės Jums visoms,nes tai baisus dalykas smile.gif
Papildyta:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramunele 28: 26 gruodžio 2013 - 23:08
[quote=ramunele 28,2013 12 27, 00:06]
Labukas visoms.Dažnai pasiskaitinėdavau jūsų pasidalijimus,nes ir pativargstu su šia liga. Nustatė ir man pereoralinį darmatitą.Ko netepiau,ko neišgėriau niekas nepadėjo.veidas iš ryto atsikėlus būdavo normalus pašviesėjęs,o vakare imdavo kaistindeginti atsirasdavo dėmės aplink nosį,smakrą.Žodžiu baisus dalykas.Man viskas prasidėjo nuo Lorealio firmos kremų.susigadinau odą.Pas kelis dermatologus buvau niekas nepadėjo,rašydavo visokiausius vaistus,o iš jų nebuvo jokios naudos.Nusipirkau Avene Tolerance extreme kremuką.Brangokas,bet jis man vienintelis nuramino odą.Nežinau kas bus toliau,bet tik jį vienintelį šiuo metu naudoju.Ryte ir vakare nusiprausiu su Biodermos prausikliu poto kremukas ir daugiau jokių vaistų.Žiūriu kad nebemeta raudonom dėmėm,rausvais pūlinukais.Oj kaip pavargau,Stengiuos nestresuoti,ramiai gyventi,jokio alkoholio. Stiprybės mergytės Jums visoms,nes tai baisus dalykas smile.gif
Ir dar ką radau skaitydama,kad Vandenyje tirpių vitaminų trūkumas
tai taip pat gali sukelti tam tikrų odos negalavimų. Ypač tais atvejais, kai trūksta B grupės vitaminų (dėl jų biocheminės funkcijos koenzimų arba kofaktorių). Dažnas riboflavino (В2), piridoksino (В6), kobalamino (В12) ir biotino trūkumo klinikinis reiškinys yra anguliarinis cheilitas, glositas ir perioralinis dermatitas.

Aptikęs bėrimų aplink burną, kosmetologas turi pagalvoti apie riebiųjų esencinių rūgščių, cinko ir B grupės vitaminų trūkumą. Tokiu atveju naudoti nutrientus kosmetiniais tikslais bus gerokai efektyviau nei įprasta kosmetinė priežiūra.
Papildyta:
smile.gif
Papildyta:
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramunele 28: 05 sausio 2014 - 21:59
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 20, 12:38)
suvesk goooglėj cheilitis ir pažiūrinėk vaizdus.
Galimai alergija- galimai tam, ką tu valgai, galimai glitimui. Gal pieno produktams, gal dar kam nors, pvz. kokiam vaisiui. Jei taip reiškiasi ant lūpų, tai reikia įsivaizduoti kas vyksta  visame tavo žarnyne. Taigi tau nelabai reikia pas dermatologą, bet būtinai reikia išsiaiškinti- ko tu negali vartoti. Sėkmės. 4u.gif
Dermatologas galimai išrašys dar vieną nepigų tepaliuką, kad pašalinti pasekmes.
Pamėgink pasiaiškinti, kas tai yra alergija glitimui, kur jo yra, ir pagyventi bent porą savaitėlių be jo.  Valgyk tik savo gamintą paprastą maistą kurį laiką, kad išvengti bet ko  nenumatyto. Gali būti, kad pastebėsi pojūčius visame žarnyne.

Nu kodel akai ,kd nereikia pas dermatologa? Kaip tu nepamcius ,nepaziurejus gerai gali nuspresti ,kad yra alergija? As kaip tik uz ,kad ne patys prisimastytume,o daktarai nustatytu ligas,o va jau gydyma tai tada pats gali rinktis kas priimtiniau.... bet jei tik su lupom beda,tai nebus dermatitas. taciau apsciai yra ir be jo visko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Besikiskiakopusteliaudama: 11 sausio 2014 - 23:06