QUOTE(asssandra @ 2012 02 14, 13:44)
Tikiuosi Alioniukas nesupyks, kad dar kartą ją pacituosiu : Alioniukas rašė, kad druskos "...atlieka gilaus odos drėkinimo darbą - patekusios į raginį sluoksnį, jos padidina jo osmoso slėgį. Kad atstatyti natūralų vandens-druskų balansą, vanduo iš gilesnių odos sluoksnių kyla į viršų ir užsilaiko raginiame sluoksnyje. Rezultate padidėja vandens kiekis. Tokiu būdu drėkinimas tęsis iki tol, kol raginis sluoksnis neatsinaujins. ("Naujoji kosmetologija" tomas 1 A.Margolina)
]
Panašias mintis skaičiau ir rusaičių - kosmetikos gamintojų forume. Ten siūloma vietoj vandens fazės 5 dalys fiziologinio + 1 dalis gliukozės. Man toks kremukas labai patiko, bent jau žiemai ar vakarui
fiziologiniam ir gliukoziniam tirpalui galioja siek tiek dar kita taisykle. Tai izotoninis tirpalas- jo osmoso slegis lygus osmosui kraujo plazmos. Tai yra fiziologiskai artimas, todel oda gerai priema. Nors tiksliai apskaiciuoti kremo osmoso slegi labai sunku, nusprendziau dar nesigilinti
, sunkiai kol kas suvokiama
, mokslininkai patys nesutaria siuo klausimu.
O kai emulsijoje naudojama druska, paprasta, ar himalaju - kiek suprantu procesas vyksta siek tiek kitaip, beto mes nezinome tikslia drusku koncentracija (kaip pvz. fiziologinis tirpalas 0,9% NaCl, gliukozes apie 5%) (IMHO)
Papildyta:
QUOTE(Liurda @ 2012 02 14, 14:25)
Alioniuk, pasigaminau odos lipidini barjera atstatanti krema II var. Siek tiek pakoregavau sudeti pakeisdama hidrolata, eterinius, bet proporcijas islaikiau pagal tavo recepta. Gavosi kvepalai, o ne kremas
(apelsinu ziedu hidrol., roziu + jazminu absoliutai), toks labai purus, kaip putesiai
bet ko tais standesne puta virsuje nuseda, o apacioje lyg ir vandenine dalis kazkiek atsiskiria. Pries tepant kiekviena karta persimaisyt turiu. Pastebejau, kad emulsinis nr. 2 ne viena krema man taip gadina
ir ypac, jei dalis alieju supilama pries jungiant fazes, ju nekaitinant (taip kaip recepte buvo nurodyta). Alioniuk, o kaip taviskis, ar stabiliai laikosi?
cia druska kalta, todel emulsija nestabili
, man panasus putesiai gavosi, bet ne vandenukas. Taciau nuo paties kremo oda labai greitai pagerejo
. Istikruju jei dar kalbeti apie tas druskas, tai geriausiai zinoma kaukese naudoti, tada galima didesne koncentracija deti, ir emulsijos stabiluma negadinti
(o griztamajai emulsijai atvirksciai druskos duoda stabilumo)
Papildyta:
QUOTE(Liurda @ 2012 02 14, 14:25)
Receptukas toks:
Kanapiu al. 5 %
Agurkliu al. 5 %
Medetku fitolis 13 %
Avokadu al. 30 %
Sviestmedis 7 %
Olive Protection 7.5 %
Cinko oksidas 0.5 %
Distiliuotas vanduo 30 %
Alantoinas 1 %
D pantenolis 1 %
Konservantas
tai matyt mazuliui tiesiog kazkoks aliejus netinka
, mano sunui visiskai netinka migdolu (aplamai vaikui nebenaudoju), pabandykite kur nors ant kojeles patestuoti atskyrai aliejus, arba pagaminti apsaugini krema su jau patikrintais aliejukais