Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, XVII tema

QUOTE(MaGre @ 2012 05 04, 15:04)
atsiprasau, neseku temos  blush2.gif

idomu dar butu del maisymo suzinoti, nors Monika sake kad aliejus belekokius galima maisyti tarpusavyje  g.gif

O ką dėl maišymo norėtumėt sužinoti? Aliejus norimu santykiu sumaišai atskirame indelyje ir viskas, galiojimo terminas - pagal aliejų, kurio trumpiausias galiojimas buvo nurodytas; tik be fizinių filtrų apsauga bus menka smile.gif
Prieš kelis metus, kai dar pati negaminau, turėjau tokią patirtį: Kroatijoje viešbučio kaimynai tėvas su suaugusiu sūnumi pliaže nusipirko aliejaus "kuris apsaugo nuo saulės", nes ten dar buvo ir kitokie mišiniai (įdegimui)
Pasikepino kelias val. ryte ir taip sudegė, kad gelbėjo tik kefyras ir mano pirkti kažkokie balzamai po nudegimo; paskui aš pažiūrėjau, kuo jie ten tepėsi, sudėtis buvo(jei gerai atsimenu): pagrindas - kokoso aliejus, paskui dar lazdyno riešutų ir migdolų aliejai, sviesmedis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 05 04, 09:19)
dabar kai gaminsiu bandysiu naudot tik rozmarinus ir vit. E.
  Dar galiu patarti - fasuokit į mažesnius indelius, kad ne visas kremas atšilinėtų ir teršalų gautų, arba po kelis ml kremo įsidėkit, tada bandykit kambary laikyt. Dar viskas labai nuo kremo formulės ir medžiagų, iš ko gaminta priklauso.

Tokie kremai kartais ilgai išsilaiko, ypač jei dėta eterinių, kurie patys turi dezinfekuojančių ar piešgrybelinių savybių. 4u.gif
Net nustebau, kai man sūnus atvežė tuščia indelį, sakė, tik ką pasibaigė kremas (toks dezinfekuojantis kojoms buvo padarytas, be emulsikliu tik su sviestmedžiu, teptis po baseino, eterinių padauginta), pasirodo, nesugedo 4 mėn. ir tikrai nelaikytas šaldytuve (aišku, žiemos sezonas buvo)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 04 gegužės 2012 - 15:51
Labas vakaras. smile.gif

Paskaičiau, kad yra tokia knyga "Naujoji kosmetologija" ir puoliau ieškoti... bet nerandu, bent jau google nerodo man.
Tai sakau paklausiu gal dar turit ką pasiūlyt paskaityt, nes mane visas šitas reikalas labai domina, tik kadangi trūksta žinių nedrįstu sau gaminti kažką daugiau. Šiuo metu apsiribojusi esu kremais, plaukų kaukėm, balzamais, makiažo valikliais. Bet ir receptūra visų paprasta, norėčiau sudėtingesnio kažko išbandyt smile.gif
Atsakyti
norejau paklausti del alieju ( ir EA) - gal yra kur nors viena didele lentele, kurioje butu parasytas aliejaus pavadinimas ir jo "apzvalga" t.y. kam naudojamas.
Nes lb daug laiko uzima click`int kiekviena alieju ir skaityti aprasymus rolleyes.gif

sorry, jei jau apie tai kalbejote blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Basttet: 04 gegužės 2012 - 21:27
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 04, 16:57)
O ką dėl maišymo norėtumėt sužinoti? Aliejus norimu santykiu sumaišai atskirame indelyje ir viskas, galiojimo terminas - pagal aliejų, kurio trumpiausias galiojimas buvo nurodytas;  tik be fizinių filtrų apsauga bus menka smile.gif
Prieš kelis metus, kai dar pati negaminau, turėjau tokią patirtį: Kroatijoje viešbučio kaimynai tėvas su suaugusiu sūnumi pliaže nusipirko aliejaus "kuris apsaugo nuo saulės", nes ten dar buvo ir kitokie mišiniai  (įdegimui)
Pasikepino kelias val. ryte ir taip sudegė, kad  gelbėjo tik kefyras ir mano pirkti kažkokie balzamai po nudegimo; paskui aš pažiūrėjau, kuo jie ten tepėsi, sudėtis buvo(jei gerai atsimenu): pagrindas -  kokoso aliejus, paskui dar lazdyno riešutų ir migdolų aliejai, sviesmedis biggrin.gif

tai va norejau suzinot ar apskritai gerai maisyt tuos du aliejus 4u.gif
o del apsaugos, tai jei raso kad avieciu kauliuku aliejus turi spf 20 , tai ar dar ka reik det papildomai kad gaut ta apsauga? nes spf 20 visai normaliai sakyciau jei neilgai ant saules but g.gif
Atsakyti
saule/goda gal jusu paklausiu blush2.gif apie etrinius zinot labai daug 4u.gif bet laukiu ir kitu patarimo aciu 4u.gif

manes klause apie eterinius aliejus gariniai pirciai biggrin.gif ar yra kokie specelus ar tinka tie kur naudoju kosmetios gaminimui is AZ blush2.gif
as kaip suprantu kad is AZ eterinis geriau nei kad is parduotuves su uzrasu "gariniai pirciai" o gal as klystu g.gif

aciu kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2012 05 04, 22:49)
saule/goda gal jusu paklausiu blush2.gif apie etrinius zinot labai daug 4u.gif bet laukiu ir kitu patarimo aciu 4u.gif

manes klause apie eterinius aliejus gariniai pirciai   biggrin.gif ar yra kokie specelus ar tinka tie kur naudoju kosmetios gaminimui is AZ blush2.gif
as kaip suprantu kad is AZ eterinis geriau nei kad is parduotuves su uzrasu "gariniai pirciai" o gal as klystu g.gif

aciu kas atsakys 4u.gif

Tai aišku, kad AZ ar kitų parduotuvių, kur mes apsipirkinėjam, geresni. Pirčių mišiniai, kur būna pirkti supermarketuose padaryti iš tokių kaip Barmunės ar Mėtos EA, bet man atrodo, kad AZ ir kitur yra spec. mišiniai elektriniams difuzeriams, o gal ir pirtims.
Mes namie net nedarom mišinių, į vandenį, kur pilamas ant akmens įlašinam pagal nuotaikas ar sveikatą turimų kokybiškų eterinių, koks 10-20 lašiukų į 3 ltr vandens tik neperdozuoti!!!:angry:
Jei kas sirguliuoja - eukalipto, kedrų, vasarą - mėtų ir pan. Dar labai gerai žolių nuovirus ant akmenų pilti, man dar geriau patinka negu eteriniai (mėtų, ramunėių, čiobrelių, raudonėlių ar jų mišinių)
Šiaip tai ant tų mišinių pirčiai būna užrašyta sudėtis , galima kopinti biggrin.gif tik man atrodo, kad ten kartais ne eteriniai, o kažkokie tirpaliukai būna, gal Ea ištirpinti kokiam solubole g.gif

Gal dar kas parašys, kas pastoviai naudojasi pirtimi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 04 gegužės 2012 - 23:06
Dėl apsaugos nuo saulės - be fizinių filtrų šviesiaodėms tais aliejų, sviestų SPF skaičiukais, ypač tokiais dideliais (20 ir daugiau) patariu nepasitikėt. Deginkitės su protu, leiskit odai įprast, o kieno dega raudonai, melatoninas nepradeda gamintis (starzdanės, baltaodės raudonplaukės ir kitos) manau negalima vien riebalais saugotis. Jūsų tokia oda, jautresnė, jai būtina stipri patikima apsauga.
Kieno nuo saulytės ruduoja - irgi pradedant nelabai ilgom saulės voniom gali užtekt ir aliejų. Mano oda kaip tik tokia, visada saugaus ir jaučiu, žiūriu kad neperdegtų - bet apsaugą naudoju silpną. Su 15 ir daugiau aš visai nedegu, to nenoriu, manau kad saulė su saiku yra sveika. Mano tas saikas irgi nemažas, sekmadienį pagulinėjau, pavaikštinėjau kelias valandas gausiai pasitepus braškių kauloukų aliejum, ir man viskas gerai. O kitą dieną spaudoj rašė, kad į medikus kreipiasi žmonės nusvilę ir neilgai pasideginę. Žiūrėkit savo odos tipo ir net kaip tą dieną reaguoja, nes dega nevienodai, kai saulė aktyvi, nejudant išsidrėbus galima labai greit nusvilt. Kai įdega, galima naudot silpnesnį ir degintis ilgėliau - įdegis yra natūrali apsauga nuo saulės.
Nemuškit labai už tai, ką dabar pasakysiu, nes medikai dažniausiai kalba atvirkščiai 4u.gif Aš manau, kad per didelis saulės vengimas labiau žalingas negu naudingas (žr. aukščiau - pagal savo odą). Gal auginot daržoves, gėles - išnešus kambarinį augalą ant tiesioginių spindulių, saulė nepratusį nudegina, net nužudyt gali. Jei tas pats augalas pamažu pratinamas, nieko blogo nenutinka... O jei nuo gimimo augalėlis saulėkaitoj auga, prisitaiko ir nei pratint nereikia (neauginkit vaikų saulėkaitoj 4u.gif Bet trupučiuką saulytės duokit). Ne taip jau labai mes skiriamės. Sunku pasverti, kiek tas gąsdinimas realus, kiek - galinga, laaabai galinga komercija (suinteresuotos ir kosmetikos, ir medicinos pramonė). Trumputis str. apie tai, kad gal melanomos susirgimų beveik nedaugėja, išpūsta statistika, o pavadinimas - "Melanomos epidemija: vidurnakčio nakties sapnas?" UK dermatologų tyrimas
http://www.ncbi.nlm....pubmed/19519827
Veidą, kad nesiraukšlėčiau, visada saugau, būna už kūną baltesnis, rudinu pudra.

EA pirčiai puikiai aptarti KN puslapyje
http://aromata.lt/kv...aliejai-pirtyje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnė/Ramutė: 04 gegužės 2012 - 23:11
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 05 05, 00:06)
Nemuškit labai už tai, ką dabar pasakysiu, nes medikai dažniausiai kalba atvirkščiai 4u.gif  Aš manau, kad per didelis saulės vengimas labiau žalingas negu naudingas (žr. aukščiau - pagal savo odą). Gal auginot daržoves, gėles - išnešus kambarinį augalą ant tiesioginių spindulių, saulė nepratusį nudegina, net nužudyt gali. Jei tas pats augalas pamažu pratinamas, nieko blogo nenutinka... O jei nuo gimimo augalėlis saulėkaitoj auga, prisitaiko ir nei pratint nereikia (neauginkit vaikų saulėkaitoj 4u.gif  Bet trupučiuką saulytės duokit). Ne taip jau labai mes skiriamės. Sunku pasverti, kiek tas gąsdinimas realus, kiek - galinga, laaabai galinga komercija (suinteresuotos ir kosmetikos, ir medicinos pramonė). Trumputis str. apie tai, kad gal melanomos susirgimų beveik nedaugėja, išpūsta statistika, o pavadinimas - "Melanomos epidemija: vidurnakčio nakties sapnas?" UK dermatologų tyrimas
http://www.ncbi.nlm....pubmed/19519827

Visiškai pritariu 4u.gif
Medikų požiūriai skirtingi, man pasakojo mama, kad, kai mane augino (o tai buvo "senovėje", kaip sako mano vaikai), gydytoja patarė visai dar kūdikiuką palaikyti po kelias min saulutėje išvystytą, esą tai daug geriau negu ištisinis vit D naudojimas.
Į kažką iš tos pačios operos Agnė Ramutė buvo davusi nuorodą anksčiau ( apie vit D susidarymą veikiant Saulei ), tik aišku, nepulkit kūdikėlių laikyti saulutėje! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 04 gegužės 2012 - 23:17
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 05 05, 00:06)

aciu merginos 4u.gif 4u.gif 4u.gif

kaip paciai nereikejo tai akis ir neužkliuvo i kvapunamu puslapi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 05, 00:14)
Visiškai pritariu  4u.gif
Medikų požiūriai skirtingi, man pasakojo mama, kad, kai mane augino (o tai buvo "senovėje", kaip sako mano vaikai), gydytoja patarė visai dar kūdikiuką palaikyti po kelias min saulutėje išvystytą, esą tai daug geriau negu ištisinis vit D naudojimas.
Į kažką iš tos pačios operos Agnė Ramutė buvo davusi nuorodą anksčiau ( apie vit D susidarymą veikiant Saulei ), tik aišku, nepulkit kūdikėlių laikyti saulutėje!  smile.gif

as pvz jei esam prie juros ar sode koki 10 min leidziu vaikams nuogiems saulytej palakstyt, tik po to kremuku istepu, irgi pritariu nuomonei kad su saiku saulyte yra sveika ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 04, 21:14)
Visiškai pritariu  4u.gif
Į kažką iš tos pačios operos Agnė Ramutė buvo davusi nuorodą anksčiau ( apie vit D susidarymą veikiant Saulei ), tik aišku, nepulkit kūdikėlių laikyti saulutėje!  smile.gif

visiskai sutinku thumbup.gif , pilnas sanblokas tikrai nereikalingas
Man mama irgi pasakojo, kad kai buvo dvieju metuku - dar nevaiksciojo verysad.gif , ir mociute (jos mama) vasara kiekviena diena neilgam paguldydavo nuogu kuneliu ant saulutes, ir neuzilgo, mama pradejo vaikscioti. Susiformavo tinkamas kiekis vitamino D ir rachito pozymiai praejo.
Papildyta:
QUOTE(Refresh @ 2012 05 04, 19:24)
Labas vakaras. smile.gif

Paskaičiau, kad yra tokia knyga "Naujoji kosmetologija" ir puoliau ieškoti... bet nerandu, bent jau google nerodo man.
Tai sakau paklausiu gal dar turit ką pasiūlyt paskaityt, nes mane visas šitas reikalas labai domina, tik kadangi trūksta žinių nedrįstu sau gaminti kažką daugiau. Šiuo metu apsiribojusi esu kremais, plaukų kaukėm, balzamais, makiažo valikliais. Bet ir receptūra visų paprasta, norėčiau sudėtingesnio kažko išbandyt smile.gif

deja "Naujoji kosmetologija" man pakliuvo tik rusu kalba ir tik vienu formatu , stai is cia galima atsisiusti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alioniukas: 05 gegužės 2012 - 07:48
Del saules- irgi sutinku, kad nereikia uzdeti griezto "Tabu" sioje vietoje, nes ji tikrai nera tokia bloga, kaip "reklamuojama". Bet atsizvelgti i odos tipa tikrai reikia 4u.gif
Beje, ne visi daktarai yra "reklamistai"- mums kaip tik labai siule kudiki po keliolika min palaikyti sauluteje, o ne kisti chemines D vit, dozes rolleyes.gif + kiek pamenu, musu vaikysteje niekas netepliodavo apsauginem priemonem nuo saules, kai isleisdavo i lauka blush2.gif Zinoma, pasak mokslininku, sumazejus ozono sluoksniui ta saule pasidare piktesne mums, bet, manau, labai daug kas daroma priemoniu nuo saules gamintoju labui rolleyes.gif Taigi labai dziaugiuosi, kad pradejau cia Jus kalbinti ir suzinojau daug naturaliu priemoniu, kurios padeda sumazinti ta saulutes piktuma 4u.gif

Siandien Beta ismete pasiulyma, ir uzmaciau dar viena parduotuve- body link. Gal kuri nors cia pirkosi? Kaip kokybe?
Atsakyti