QUOTE(MaGre @ 2012 05 04, 15:04)
atsiprasau, neseku temos
idomu dar butu del maisymo suzinoti, nors Monika sake kad aliejus belekokius galima maisyti tarpusavyje
idomu dar butu del maisymo suzinoti, nors Monika sake kad aliejus belekokius galima maisyti tarpusavyje
O ką dėl maišymo norėtumėt sužinoti? Aliejus norimu santykiu sumaišai atskirame indelyje ir viskas, galiojimo terminas - pagal aliejų, kurio trumpiausias galiojimas buvo nurodytas; tik be fizinių filtrų apsauga bus menka
Prieš kelis metus, kai dar pati negaminau, turėjau tokią patirtį: Kroatijoje viešbučio kaimynai tėvas su suaugusiu sūnumi pliaže nusipirko aliejaus "kuris apsaugo nuo saulės", nes ten dar buvo ir kitokie mišiniai (įdegimui)
Pasikepino kelias val. ryte ir taip sudegė, kad gelbėjo tik kefyras ir mano pirkti kažkokie balzamai po nudegimo; paskui aš pažiūrėjau, kuo jie ten tepėsi, sudėtis buvo(jei gerai atsimenu): pagrindas - kokoso aliejus, paskui dar lazdyno riešutų ir migdolų aliejai, sviesmedis
Papildyta:
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 05 04, 09:19)
dabar kai gaminsiu bandysiu naudot tik rozmarinus ir vit. E.
Dar galiu patarti - fasuokit į mažesnius indelius, kad ne visas kremas atšilinėtų ir teršalų gautų, arba po kelis ml kremo įsidėkit, tada bandykit kambary laikyt. Dar viskas labai nuo kremo formulės ir medžiagų, iš ko gaminta priklauso.
Dar galiu patarti - fasuokit į mažesnius indelius, kad ne visas kremas atšilinėtų ir teršalų gautų, arba po kelis ml kremo įsidėkit, tada bandykit kambary laikyt. Dar viskas labai nuo kremo formulės ir medžiagų, iš ko gaminta priklauso.
Tokie kremai kartais ilgai išsilaiko, ypač jei dėta eterinių, kurie patys turi dezinfekuojančių ar piešgrybelinių savybių.
Net nustebau, kai man sūnus atvežė tuščia indelį, sakė, tik ką pasibaigė kremas (toks dezinfekuojantis kojoms buvo padarytas, be emulsikliu tik su sviestmedžiu, teptis po baseino, eterinių padauginta), pasirodo, nesugedo 4 mėn. ir tikrai nelaikytas šaldytuve (aišku, žiemos sezonas buvo)