Is pat pradziu ir man atrode, kad viska "sumakalavai" ir tepiesi, bet po truputi (kas be ko) gilinuosi i viska, ir netgi muilo gaminimas man pasirode labai komplikuotas, taigi kol kas daugiau, nei gasulo molio su hidroliatu sumaisymui nesirizau- suprantu, kad truksta ziniu
Todel labai dziaugiuosi, kad galiu cia pasiklausinet, nors zinau, kad tie klausimai kartojasi "karta is kartos" ir jau senbuves yra UZKNISE
Dabar labai idemiai seku visus jusu pokalbius, kai kur, zinoma, nesuprantu "pauksciu kalbos", bet zinau, kad visko ismokstama- tik ranku reikia nenuleisti su pirmu nepasisekimu
Todel tikiuosi, kad busite man atlaidesnes, ir nors bent dviem zodziais atsakinesite i mano "kvailus" klausimus
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 02, 19:52)
Na bet tikrai nepagaminsit kremo gerai neįsigilinusi, tai daug sudėtingiau negu pav. muilo virimas
Tik pradžioj atrodo, kad sumakalavai ir viskas, čia kaip toj patarlėj - kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių. O apie grynų aliejų naudojimą yra atskira tema šiame forume.
Apie kokybę - žiūrint kam naudosi: kiti ir maisto gamybai naudoja tik sertifikuotus aliejus. Nenoriu pasirodyti labai priekabi ar kokia ekspertė, bet man rudugio aliejai gal tik muilo virimui tinka, nors kai kurie brangūs kaip reikiant; galit pabandyti nupirkti to paties augalo aliejus iš skirtingų firmų, tada iš karto pamatysite skirtumus
Kai pradėjau domėtis kosmetikos gamyba, man irgi keistai atrodė, kad čia reikia geresnių ir sertifikuotų aliejų negu maistui gaminti, bet dabar tai jau įprasta, be to kremams ( 50ml) reikia 20-10 ml aliejaus ( vasarai), tai tikrai per laiką atsiperka. Mano šeima nebeperka muilo, dantų pastų, desodorantų, dušo gelių, šampūnų, kremų, daug tepaliukų padarau mamai nuo sąnarių skausmų, alergijų ir t.t. Šiemet vaikams labai puikus išėjo dviratininkų tepalas (raumenų šildymui), o jis kainuoja nepigiai, apsauginiai kremai rankoms sodininkėms - daržininkėms geri gavosi, ir tai dar tikriausiai ne viskas
O plačiai neatrašiau apie aliejų kokybę todėl, kad tik prieš kelis psl. tas pats buvo aptarta ( būtent mergina pirko tos pačios rūšies aliejų iš skirtingų tiekėjų)
beje, del tokio plataus naturaliu priemoniu naudojimo- Jus jau pacios sukuriate savo "produktus" ar receptus randate internete?