Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, XVII tema

Aciu uz linkus- tyrinesiu smile.gif
QUOTE(zydrem @ 2012 05 02, 14:50)

Taip pat pasidomejau ir Pracaxi- susigundziau ir as jo nusipirkti thumbup.gif
Atsakyti
Beje, pastebejau, kad perkates produktus (aliejus) is aromanatural.lt ir t.t. parduotuviu, bet pvz. alieju galima nusipirkti ir Rudugyje (aliejus.com) ir jis ten pigesnis, kiek esu palyginus su kt.
Gal si firma netiekia geros produkcijos? (gal kas ka zinote?)
Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 02, 16:57)
Tai aš irgi tuo pači principu vadovaujuosi darydama  apsauginius kremus
Ačiū už šaltinį apie aviečių kauliukų aliejaus tyrimą  4u.gif

O Pracaxi -stambialapio kongenio aliejumi (Pentaclethra macroloba ) (sviestu tikriau, nes pas mane ne šaldytuve stovi ir šiuo metu - kietas) prekiauja AN, kitur dar jo aprašymo neradau ax.gif  nusipirkau susigundžiusi poveikiu prieš pigmentines dėmes, bet, paskaičius merginų žinutes apie poveikį, sunaudosiu visokių vasaros sezono vabzdžių įkandimams gydyti smile.gif

as ji vonioj laikau, tai skystas 4u.gif

QUOTE(Basttet @ 2012 05 02, 18:05)
Beje, pastebejau, kad perkates produktus (aliejus) is aromanatural.lt ir t.t. parduotuviu, bet pvz. alieju galima nusipirkti ir Rudugyje (aliejus.com) ir jis ten pigesnis, kiek esu palyginus su kt.

jau sneketa tema daug kartu smile.gif tikrai skiriasi rudugio kokybe nuo AN, KN, AZ 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Basttet @ 2012 05 02, 19:05)

Neįsižeiskit, bet nepatingėkit paskaityti ankstesnes temas smile.gif

Aš pati prieš pradėdama gaminti kosmetiką išstudijavau visas senas temas ir dar kelis rušiskus ir angliškus forumus, daugybę straipsnių, prieinamas knygas, receptus prie parduotuvių ir t.t.
Apie Rudugį jau daug daug kartų buvo rašyta, kokybė jo aliejų skiriasi nuo AZ, AN, KN ir kitų, kur prekiauja sertifkuota produkcija 4u.gif
Pabandykit paskaityti temoje apie aliejų naudojimą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 02 gegužės 2012 - 18:21
Neisizeiskit, bet su mazu vaiku+daugybes projektu tikrai neturiu laiko skaityti desimciu senu temu (tikrai, tikrai smile.gif blush2.gif
Zinoma, sutinku, kad pries kazka pradedant daryti reikia i visa tai gilintis GILIAI rolleyes.gif
Taigi aciu, kad vis delto atsakote thumbup.gif
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 02, 19:18)
Neįsižeiskit, bet nepatingėkit paskaityti ankstesnes temas smile.gif
Aš pati prieš pradėdama gaminti kosmetiką išstudijavau visas senas temas ir dar kelis rušiskus ir angliškus forumus, daugybę straipsnių, prieinamas knygas, receptus prie parduotuvių ir t.t.
Apie Rudugį jau daug daug kartų buvo rašyta 4u.gif
Pabandykit paskaityti temoje apie aliejų naudojimą

Beje, AN radau sakini: "Svarbu prisiminti, kad dauguma eterinių aliejų netinka vartoti nėščiosioms ir matinančioms krūtimi moterims."
Paaiskinkit, kodel? (mane siuo metu labiau domina "maitinanciom krutini" dalis)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Basttet: 02 gegužės 2012 - 18:40
QUOTE(Basttet @ 2012 05 02, 19:22)
Neisizeiskit, bet su mazu vaiku+daugybes projektu tikrai neturiu laiko skaityti desimciu senu temu (tikrai, tikrai smile.gif  blush2.gif
Zinoma, sutinku, kad pries kazka pradedant daryti reikia i visa tai gilintis GILIAI  rolleyes.gif
Taigi aciu, kad vis delto atsakote  thumbup.gif

Na bet tikrai nepagaminsit kremo gerai neįsigilinusi, tai daug sudėtingiau negu pav. muilo virimas smile.gif
Tik pradžioj atrodo, kad sumakalavai ir viskas, čia kaip toj patarlėj - kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių. O apie grynų aliejų naudojimą yra atskira tema šiame forume.
Apie kokybę - žiūrint kam naudosi: kiti ir maisto gamybai naudoja tik sertifikuotus aliejus. Nenoriu pasirodyti labai priekabi ar kokia ekspertė, bet man rudugio aliejai gal tik muilo virimui tinka, nors kai kurie brangūs kaip reikiant; galit pabandyti nupirkti to paties augalo aliejus iš skirtingų firmų, tada iš karto pamatysite skirtumus biggrin.gif
Kai pradėjau domėtis kosmetikos gamyba, man irgi keistai atrodė, kad čia reikia geresnių ir sertifikuotų aliejų negu maistui gaminti, bet dabar tai jau įprasta, be to kremams ( 50ml) reikia 20-10 ml aliejaus ( vasarai), tai tikrai per laiką atsiperka. Mano šeima nebeperka muilo, dantų pastų, desodorantų, dušo gelių, šampūnų, kremų, daug tepaliukų padarau mamai nuo sąnarių skausmų, alergijų ir t.t. Šiemet vaikams labai puikus išėjo dviratininkų tepalas (raumenų šildymui), o jis kainuoja nepigiai, apsauginiai kremai rankoms sodininkėms - daržininkėms geri gavosi, ir tai dar tikriausiai ne viskas biggrin.gif

O plačiai neatrašiau apie aliejų kokybę todėl, kad tik prieš kelis psl. tas pats buvo aptarta ( būtent mergina pirko tos pačios rūšies aliejų iš skirtingų tiekėjų) 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 02 gegužės 2012 - 18:55
Is pat pradziu ir man atrode, kad viska "sumakalavai" ir tepiesi, bet po truputi (kas be ko) gilinuosi i viska, ir netgi muilo gaminimas man pasirode labai komplikuotas, taigi kol kas daugiau, nei gasulo molio su hidroliatu sumaisymui nesirizau- suprantu, kad truksta ziniu smile.gif
Todel labai dziaugiuosi, kad galiu cia pasiklausinet, nors zinau, kad tie klausimai kartojasi "karta is kartos" ir jau senbuves yra UZKNISE biggrin.gif
Dabar labai idemiai seku visus jusu pokalbius, kai kur, zinoma, nesuprantu "pauksciu kalbos", bet zinau, kad visko ismokstama- tik ranku reikia nenuleisti su pirmu nepasisekimu 4u.gif
Todel tikiuosi, kad busite man atlaidesnes, ir nors bent dviem zodziais atsakinesite i mano "kvailus" klausimus 2.gif 4u.gif

QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 02, 19:52)
Na bet tikrai nepagaminsit kremo gerai neįsigilinusi, tai daug sudėtingiau negu pav. muilo virimas  smile.gif
Tik pradžioj atrodo, kad sumakalavai ir viskas,  čia kaip toj patarlėj - kuo toliau į mišką, tuo daugiau medžių.  O apie grynų aliejų naudojimą yra atskira tema šiame forume.
Apie kokybę - žiūrint kam naudosi: kiti ir maisto gamybai naudoja tik sertifikuotus aliejus. Nenoriu pasirodyti labai priekabi ar kokia ekspertė, bet man rudugio aliejai gal tik muilo virimui tinka, nors kai kurie brangūs kaip reikiant; galit pabandyti nupirkti to paties augalo aliejus iš skirtingų firmų, tada iš karto pamatysite skirtumus biggrin.gif
Kai pradėjau domėtis kosmetikos gamyba, man irgi keistai atrodė, kad čia reikia geresnių ir sertifikuotų  aliejų  negu maistui gaminti, bet dabar tai jau įprasta, be to kremams ( 50ml)  reikia  20-10 ml aliejaus ( vasarai), tai tikrai per laiką atsiperka. Mano šeima nebeperka muilo, dantų pastų, desodorantų, dušo gelių, šampūnų, kremų, daug tepaliukų padarau mamai nuo sąnarių skausmų, alergijų ir t.t. Šiemet vaikams labai puikus išėjo dviratininkų tepalas (raumenų šildymui), o jis kainuoja nepigiai, apsauginiai kremai rankoms sodininkėms - daržininkėms  geri gavosi, ir tai dar tikriausiai ne viskas biggrin.gif

O plačiai neatrašiau apie aliejų kokybę todėl, kad tik prieš kelis psl. tas pats buvo aptarta ( būtent mergina pirko tos pačios rūšies aliejų iš skirtingų tiekėjų) 4u.gif

beje, del tokio plataus naturaliu priemoniu naudojimo- Jus jau pacios sukuriate savo "produktus" ar receptus randate internete?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Basttet: 02 gegužės 2012 - 19:05
QUOTE(Basttet @ 2012 05 02, 20:01)
beje, del tokio plataus naturaliu priemoniu naudojimo- Jus jau pacios sukuriate savo "produktus" ar receptus randate internete?

Pradžioj naudojau iš interneto, dabar - pagal praktiką naudoju tuos, kurie labiausiai pasiteisino ir tobulinu savus receptus, aišku, būna ir nepavykusių dalykų blush2.gif
Atsakyti
su "nepavykusiais" dalykais visas pasaulis tobulimas biggrin.gif
o kazkokius kursus lankete, ar patirciai igauti pakako visagalio interneto blush2.gif

QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 02, 20:13)
Pradžioj naudojau iš interneto, dabar - pagal praktiką naudoju tuos, kurie labiausiai pasiteisino ir tobulinu savus receptus, aišku, būna ir nepavykusių dalykų blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Saulė/Guoda @ 2012 05 02, 18:52)
mamai nuo sąnarių skausmų, alergijų ir t.t.

o kaip reikia pagaminti tepaliukus nuo ramenu skausmu?
o ir nuo alergiju? ta cia kokiu? berimu?
is anksto dekoju uz ats
Atsakyti
QUOTE(b.kite @ 2012 05 02, 20:18)
o kaip reikia pagaminti tepaliukus nuo ramenu skausmu?
o ir nuo alergiju? ta cia kokiu? berimu?
is anksto dekoju uz ats

Nuo sąnarių skausmų - parenku aliejus tinkamus ir maišau su EA, kurie geriausiai malšina skausmą (čia neturiu užrašų, bet didžiausias % - gaulterija arba beržo EA);
nuo raumenų skausmų irgi panašiai, bet koks tas skausmas reikia žinoti - ar nuo teniruočių ar šiaip spazmai, kažkur neseniausiai šitoj temoj rašiau; dviratininkams - kaitinti raumenis - tai ilgiausiai ieškojau čili pipirų EA; dar dėjau beržų EA (vaikams gaulterija - pensininkų kvapas, ir jo permušti neišeina, nes daug dedasi), mentolo kristalų.
Alergija - gal ne tiksliai išsireiškiau- buvo visokie smulkūs bėrimai , ištisiniai niežėjimai, ne žvynelinė, paprasčiau; dariau tepaliuką pagal Sudocreme (pramoninio) sudėtines dalis, paskui kažkur rusiškuose forumuose radau ištisinius klodus patarimų, susirašaiu EA savybes, bandau taikyti; tiesa, labiausiai tinka žolių fitoliai (maceratai) aliejuose

Mano tepalai - tai paprastos sudėties kremai su veiksmingais EA ir aliejais, o kai kada darau tik aliejukus su EA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 02 gegužės 2012 - 19:45
QUOTE(Basttet @ 2012 05 02, 20:17)
su "nepavykusiais" dalykais visas pasaulis tobulimas biggrin.gif
o kazkokius kursus lankete, ar patirciai igauti pakako visagalio interneto  blush2.gif

Pakako 4u.gif pilna video su visom technologijom, paskui įsigilini į detales, žinovių pastebėjimus ir t.t. Vaistažolėmis domėjausi gerokai anksčiau, tai apjungiau tuos dalykus.
Bet tai jau buvo senokai, dabar nemažai kursų yra Lietuvoj ( bent Kaune ir Vilniuj)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulė/Guoda: 02 gegužės 2012 - 21:39