QUOTE(Refresh @ 2012 04 19, 22:26)
Ačiū.
Plaukai mano pati silpniausia vieta... Tiksliau galvos oda ir ausys. Seniau buvo diagnozuotas seborėjinis dermatitas. Pleiskanos net ir ausyse neišnyksta... o rodos gyvename pakankamai sveiką gyvenimo būdą. Net nežinau ką rinktis, ką bandyti, šį tą iš jūsų rašytų receptų esu bandžiusi, tai dar blogiau paliko. Ech
Bet nepasiduosiu. Rodos jau nenaudoju nieko kas su chemija susiję, vaikučiams irgi. Kremukus, kaukes plaukams, balzamus pati pasigaminu. (O vyras užsispyręs ir manęs net nebando klausyt, naudoja chemiją ir vargo nemato )
Būtų įdomu kaip pasigamint šampūną....
Plaukai mano pati silpniausia vieta... Tiksliau galvos oda ir ausys. Seniau buvo diagnozuotas seborėjinis dermatitas. Pleiskanos net ir ausyse neišnyksta... o rodos gyvename pakankamai sveiką gyvenimo būdą. Net nežinau ką rinktis, ką bandyti, šį tą iš jūsų rašytų receptų esu bandžiusi, tai dar blogiau paliko. Ech
Bet nepasiduosiu. Rodos jau nenaudoju nieko kas su chemija susiję, vaikučiams irgi. Kremukus, kaukes plaukams, balzamus pati pasigaminu. (O vyras užsispyręs ir manęs net nebando klausyt, naudoja chemiją ir vargo nemato )
Būtų įdomu kaip pasigamint šampūną....
Atradau užrašuose, kad pačiulių EA labai gerai gydo seborėja, taip pat tinka nuo pleiskanų, įvairių dermatitų, niežėjimų. Ar nebandėte?
15 l. pačiulių sumaišyti su 10 ml aliejų ( vynuogių kauliukų ir sojos mišinys recepte), ištepti galvą, laikyti šiltai ne trumpiau kaip valandą, išplauti.
O šampūnus geriausia gaminti iš skystų glikozidų, jie švelniausi (aš perku AZ, gal ir kitur kur yra).AZ yra nemažai receptų pavyzdžių.
Aš pati galva planu savo gamybos skystu muilu su priedais, būtinai skalauju parūgštintu vandeniu ir dar nenuplaunamu kodicionierium (atrodo net šitoj temoj buvo receptėlis), tai man ir šampūnų nebereikia, bet jei labai kietas vanduo, tai šampūnai geriau