QUOTE(Palomina @ 2012 04 12, 07:56)
Daugelis alieju kazkiek apsaugo nuo saules spinduliu, bet.. tik ne kremuose.. juos reikia tepti grynus ant odos ir pageidautina kuo dazniau..
Jei gerai pamenu geriausiai apsaugo avieciu seklu aliejus (atseit didziausias SPF)..
As esu dariusi sau alieju/sviestu misini nuo saules pernai pavasario pabaigoje - kokosu, alyvuogiu aliejai, sviestmedis, grynas saltalankiu aliejus.. Tai taip graziai idegiau ir nenudegiau
Na, bet vistiek, geriau patartina naudoti spec. nuo saules kremus (aisku natur.), su didesniais SPF..
Jei gerai pamenu geriausiai apsaugo avieciu seklu aliejus (atseit didziausias SPF)..
As esu dariusi sau alieju/sviestu misini nuo saules pernai pavasario pabaigoje - kokosu, alyvuogiu aliejai, sviestmedis, grynas saltalankiu aliejus.. Tai taip graziai idegiau ir nenudegiau
Na, bet vistiek, geriau patartina naudoti spec. nuo saules kremus (aisku natur.), su didesniais SPF..
dėl aviečių sėklyčių aliejaus - pisijungiu
Pernai po ilgo studijavimo dariau kremus su SFP, buvau išsudijavusi, kurie aliejai natūraliai turi didžiausią SPF, tik dabar prie savęs neturiu tų užrašų. Visai šeimai tiko, aš pati nepirkau apsauginių kremų, naudojau tik savus, ir tikrai apsaugojo, bet deginausi tik Lietuvos pajūryje...
Naminis kremas išeina ne daugiau kaip 10-15 SPF, dedamas cinko oksidas ir titano dioksidas; būtinai dėti ryžių, bambuko, perlamutro ar kokių kitokių miltelių, DHA nedidelį procentą; aliejukai - visi su kuo didesniu natūraliu SPF.
Tiesa, jei tų miltelių ir oksidų daugiau pridedi, tai kol susigeria lieka baltas sluoksniukas ant odos. Kai kuriose parduotuvėse yra pirkti spec. natūralių filtrų mišiniai, tai jie turėtų geriau apsaugoti, bet aš nesu pirkusi.
Man atrodo, kad ankstesnėse temose yra diskutuota apie tokius kremus