Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralią kosmetiką gaminame pačios, XVII tema

QUOTE(Hetterra @ 2012 02 07, 13:22)
na, aš darau tokį:

50 ml vandens;
50 ml ylang ylang hidrolato;
10 ml pantenolio;
5 g fitokeratinų;
3-5 ml AHA rūgšties;
5 g BTMS vaško;

atrodo, viskas.

kadangi jis neriebus, tai kaip nenuplaunamą naudoju, tik tepu ant nenusausintų plaukų, iššukuoju su mediniu šepečiu, plaukus "nugrežiu", tada jau šluostausi galvą. šiaip nedidelio kiekio reikia, maždaug pusės arbatinio šaukštelio, priklausomai nuo plaukų ilgio (maniškiai tokie beveik iki pečių). man tai jis labai tinka, o vasaros metu aš jį ir vietoj veido kremo panaudoju smile.gif

o kur BTMS tirpinti
kazko as nesuprantu arba nepilnas receptas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2012 02 10, 19:26)
o kur BTMS  tirpinti
kazko as nesuprantu arba nepilnas receptas blush2.gif

aš BTMS tirpinu tiesiog hidrolato-vandens kokteilyje, nes BTMS'ui nebūtini riebalai. kai ištirpsta vaškas, gerai išmaišau viską, tada atvėsinu iki kambario temperatūros ir sudedu likusius ingredientus. o pantenolis atstoja riebalus, nes nenuplaunamiems balzamams jų reikia ne daugiau nei 10 proc. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Hetterra @ 2012 02 10, 20:15)
aš BTMS tirpinu tiesiog hidrolato-vandens kokteilyje, nes BTMS'ui nebūtini riebalai. kai ištirpsta vaškas, gerai išmaišau viską,  tada atvėsinu iki kambario temperatūros ir sudedu likusius ingredientus. o pantenolis atstoja riebalus, nes nenuplaunamiems balzamams jų reikia ne daugiau nei 10 proc.  rolleyes.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2012 02 10, 19:00)
Labai ačiū už patarimus, jūs nuostabios, nes gavau tikrai labai daug patarimų smile.gif Pirštines aš naudoju, tik tiek, kad namuose mažas leliukas, tai labai sunku išsaugot rankas doh.gif .

Labutis, galiu patart naudot sumaltus kavamale kiaušinių lukštus . Man patinka jis ne tik indam , puodam plaut, bet ir veidui, kūnui pilinguot . laaaabai gerai riebaliukus suriša...
Atsakyti
Merginos, pavadybinkite mane biggrin.gif

Visuomet lūpų balzamus dariau tik su bičių vašku ir man būdavo gerai. Dabar kažkoks velnias uodegon įgėlė ir prireiškė kitokių vaškų, užsisakiau jazminaičius grynai dėl kvapo ir neapsisprendžiu tarp karnaubo ir kandelilos vaškų g.gif Kaip suprantu jie balzamui suteiktų kietumo ir apsaugotų nuo lydymosi?

Užveskite ant kelio ką imti ir koks esminis šių dviejų vaškų tarpusavio skirtumas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2012 02 11, 14:39)
Merginos, pavadybinkite mane biggrin.gif

Visuomet lūpų balzamus dariau tik su bičių vašku ir man būdavo gerai. Dabar kažkoks velnias uodegon įgėlė ir prireiškė kitokių vaškų, užsisakiau jazminaičius grynai dėl kvapo ir neapsisprendžiu tarp karnaubo ir kandelilos vaškų g.gif Kaip suprantu jie balzamui suteiktų kietumo ir apsaugotų nuo lydymosi?

Užveskite ant kelio ką imti ir koks esminis šių dviejų vaškų tarpusavio skirtumas 4u.gif

man viena protinga mergaite is cia patare lupu piestukams butent isbandyti karnabau vaska.
kaip tik ketinu ji uzsakineti ? tikiuosi AZ turi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bituteba @ 2012 02 11, 16:43)
man viena protinga mergaite is cia patare lupu piestukams butent isbandyti karnabau vaska.
kaip tik ketinu ji uzsakineti ? tikiuosi AZ turi smile.gif

O kuo motyvavo, kad būtent karnaubų?

Aš tai įsivaizduoju, kad dabar kai gaminsiu tai dėsiu bičių vašką, jazminaičius ir kažkurį iš šitų, ar galima išsiversti be bičių vaško? Pasimečiau visai jau g.gif
Atsakyti
QUOTE(andrearoma @ 2012 02 10, 22:25)
Labutis, galiu patart  naudot sumaltus kavamale  kiaušinių lukštus .  Man patinka jis ne tik indam , puodam plaut, bet ir veidui, kūnui pilinguot .  laaaabai gerai  riebaliukus suriša...

Ačiū, bandysiu pasinaudot ir šiuo patarimu smile.gif
Atsakyti
Sveikos ar imanoma pasigaminti bronzanta veidui arba savaiminio idegio krema? g.gif
Atsakyti
QUOTE(JLab @ 2012 02 11, 21:23)
Sveikos ar imanoma pasigaminti bronzanta veidui arba savaiminio idegio krema? g.gif

Kaip tik parsisiunčiau medžiagų birios bronzinės pudros ir kremo su atspalviu gamybai. Tikrai įmanoma, nors pati dar nerandu laiko susikurti receptukui smile.gif
Pasižiūrėk, az prie kosmetikos receptų yra pavyzdžių 4u.gif
Savaiminio įdegio ktemas gaminamas su DHA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringa.jn: 11 vasario 2012 - 20:32
QUOTE(JLab @ 2012 02 11, 21:23)

imanoma smile.gif savaiminio idegio krema ne karta ir ne du dariau.. man savos gamybos netgi labiau patinka nei pirktiniai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(neringa.jn @ 2012 02 11, 20:30)
Kaip tik parsisiunčiau medžiagų birios bronzinės pudros ir kremo su atspalviu gamybai. Tikrai įmanoma, nors pati dar nerandu laiko susikurti receptukui smile.gif
Pasižiūrėk, az prie kosmetikos receptų yra pavyzdžių 4u.gif
Savaiminio įdegio ktemas gaminamas su DHA.

Kai pasigaminsite butinai parasykit cia receptuka? mirksiukas.gif
As naujoke tokioje srityje tai nesuprantu kas tas DHA blush2.gif
Atsakyti