Ausriness, vat kodėl taip būna - ko ieškai, užsimušk nerasi. Kalbėta buvo per seminarus apie nudegimų gydymą, bet nepamenu kurie konkrečiai eteriniai tinkamiausi būtent nudegimams.
Bendrai, tiesiai ant odos galima tepti levandų, italinio šlamučio, kajeputų (galima tiesiai ant žaizdos pilti, žaizdas juo plauti, dezinfekuoja, skatina gijimą, padeda išvengti randų susidarymo), palmarozų (nedidelis kiekis drėkina odą), rožių eterinius aliejus. Labai vertinga priemonė medetkų CO2, padeda odai sugyti, veiksmingi maži kiekiai (0,1-0,3proc. galutiniame produkte). Gijimą skatina t.p. arnikų CO2, jis dar ir skausmą mažina. Ramunėlių etrinis aliejus, mira, frankinčensės odai labai vertingos.
Shisandrų CO2 (citrinvyčių).
Ką išbandžiau pati ir ant vyro - oda (jam žvynelinė) geriausiai nurimsta kai sutepama eteriniu aliejumi ar jų mišiniu iškart po dušo ar vonios, iki 20 lašų EA rekomenduojama (bet man gaunasi kiek daugiau...), dar šlapia, ir tik tada ant viršaus koks nors sviestas (čia kam tinka ar norisi dar riebiau, nors ir vien nuo eterinių dingsta sausumo, taukimo pojūtis, tik kokosų tokiam veido nudegimui nerekomenduočiau, dar labiau gali pasausint odą, geriau tamanų, sviestmedžio, man labai jau gyriau kad bacuri patiko) ar kremas. Plačiau KN pasiskaitykite.
Į kremą labai tiks bisabololis, pantenolis, alijošius.
Bet labai patariu išbandyt po kiekvieno nusiprausimo eterinius tiesiogiai - kelis lašus ant delno ir pasitept ( ant veido tai 20 lašų nereiks, čia kiekis visam kūnui)- ir reikia stebėt, kuris geriausiai suveiks, oda tiesiog akyse kaip transformeris pasikeičia. Jei tiks keli, pasidaryt nedidelį kiekį mišinuko, kad patogiau būtų naudoti. Jei gali, tegul draugė į KN užbėga, ten patars gal dar ką nors, pasirinks kurio kvapas mielesnis. Yra daug tinkamų tokioms problemoms spręsti. Tikrai labiau padės negu brangiausi vaistai.
Su sąlyga, kad eteriniai kokybiški. Sėkmės, jei ką tiksliau rasiu - pasidalinsiu.
Aha, straipsnyje ir man tas vanduo užkliuvo. Matyt, norėjo pasakyt, kad jie naudoja hidrolatus, ne paprastą vandenį. Aš sakyčiau, kad vanduo fabrikiniuose kremuose yra pati saugiausia ir sveikiausia dalis... Ir negalima visų brangių taip nurašyt vienu brūkštelėjimu, kad ir Clarins(ir tikrai ne vien jie) - naudoja gėlių vandenis taip pat. Ne viskas vienareikšmiška. Ir ne visiems priemonės be vandeninės dalies tinka, nors jas ir galima lengviau pagamint, ilgiau laikysis