Jungiuos į diskusiją apie lėkimus ir nelėkimus per Europą Esam ir taip, ir taip važiavę, tad galiu pasakyti, kad iš pradžių, kai esi dar Europos nematęs, norisi lėkti ir tikrai verta lėkti. Tiesiog nebūtų kantrybės siaurame regione kiekvieną maždaug panašų namą ar ežerą apžiūrinėti, kai žinai, kad tiek dar daug pasaulio nepamatyta. O kai jau daugmaž apšniukštinėii tą Europą, išsiaiškini, kas tau patinka, kokios šalys mielos, tada jau norisi į konkrečias vietoves daryti konkrečias keliones. Bet po kelių tokių kelionių irgi tai nubosta. Aplinkiniai miesteliai, bažnytėlės, kalvos ar kriokliai vis tiek būna daugmaž panašūs, pvz., tame pat Provanse buvau užsiskiedus kiekvieną viduramžišką vienuolyną aplankyti, bet kai aplankiau keturis, suvokiau, kad visi jie nors ir nuostabūs, bet daugmaž panašūs, ir kad į šeštą nebenoriu Lygiai taip pat su tais Provanso miestukais ant kalvų: į Rousillon ir dar kelis užvažiavom, o toliau jau nebesinorėjo "šūdeliauti".
O dėl sėdėjimo mašinoje - kad ir kokia būtų kelionė, jeigu norima daugiau pamatyti, vis tiek neišvengiamai daug joje reikės sėdėti. Kad ir mažas regionas - bet vis tiek atstumai tarp objektų būna po keliolika - keliasdešimt km., per dieną tokie aplankomi keli, tad kartais kaip tik vargina išlipt-įsėst į mašiną (ypač kai ji per pora valadų stovėjimo spėja vėl ir vėl įkaisti ), negu kad leki sau autostrada... O jeigu niekur su mašina nevažinėsi - kiek jau ten su kojomis pamatysi...
Turbūt geriausia kai kelionėje yra visko ir yra balansas. Kelios dienos aktyvaus važiavimo ir apžiūrinėjimo - viena diena pailsėjimui, o paskui vėl kelios dienos įtemptesnės ir t.t.
QUOTE(Astra777 @ 2012 03 07, 08:06)
Sveikutė kaip malonu tave girdėti iš svečios šalies, Jūs ten su automobiliu nuvažiavote??? labai įdomu ...draugai į Švediją vis kviečia, o mes vis atidedame tuos kraštus, man kol kas pietinė Europa atrodo taip pat žavesnė
As viena su auto zinau, kad noresiu kazka pamatyti bet net nezinau ka vertetu labiausiai. Griuvenu nera, tai kaip ir liudnoka Reiks eiti Norvegijos tema apziureti
Ziulyte, as dabar visai salia Oslo
Mamutas, sutinku, balansas tikrai reikalingas. Man reikia ir miesteliu, ir griuvenu, ir gamtos, ir pasigulinejimo ne viename papludimyje
QUOTE(mamutas @ 2012 03 07, 09:05)
Jungiuos į diskusiją apie lėkimus ir nelėkimus per Europą Esam ir taip, ir taip važiavę, tad galiu pasakyti, kad iš pradžių, kai esi dar Europos nematęs, norisi lėkti ir tikrai verta lėkti.
Kai nieko nematęs būni, tai labai sudėtinga išsirinkti šalį ir neapsirikti. Lėkdamas, išties gali daug naujo apie save sužinoti ir savo pomėgius. Atrandi kas labiau patinka - gamta ar miestai, kokia šalis miela - į kurią norėtųsi sugrįžti ir ištyrinėti nuo a iki z.
Mūsų keliavimo patirtis dar labai maža, bet jau yra 2 šalys, į kurias mielai grįžčiau ir tiesiog pailsėti, ir dar patyrinėti...
Tikrai yra ir nemažai pasikartojančių dalykų šalyse. Tarkim mes Lenkijoje jau persivalgėme miestų ir miestelių su spalvingais namai ir aikštėmis, ir Čekijoje nebesinori apžiūrėti jau nieko panašaus ir dar turbūt nesinorės bent 3metus Taigi Čekijai numatyti tik patys pačiausi, mūsų galva, ir mums tinkamiausi objektai. Aišku tai jau nebus nuodugnus ištyrinėjimas, tiesiog susipažinimas su šalimi...bet pradžiai užteks.
QUOTE(ziulyte @ 2012 03 06, 21:34)
Mes irgi lygiai taip pat - tik pralekem... Deja, bet laiko trukumas neleido normaliai apsilt koju... Ir po Europa palakstom... Is vienos puses gerai - kai vaziuoji i konkrecia jau buta vieta (nors tik nosis ikista buvo), nebereik knist forumu ir klausyt kitu ispudziu, turi savo, nuosavus, nors ir trumpus, kurie, bent man taip atrodo, yra vertingiausi. Aisku, gaila, kad daug kas lieka taip ir nepmatyta, nepaciupineta, turbut galima sakyt prarasta, nes toli grazu ne i visas vietas juk sugrizti vel ir vel...
Aisku, yra ir nuosekliu kelioniu, kur niekas ir niekur nelekia. Tiesa pasakius abu keliavimo tipai turi savo zavesio Negaleciau isskirt, kurio salininke esu - 50x50 kol kas... Kartais teturi 4 dienas, spjauni i visa aplink uzknisusi pasauli ir leki, leki... Buna planuoji, ieskai info ir nuosekliai pazisti pasirinkta krasta... Nematau nieko blogo abiejuose variantuose. Man ju abieju reikia...
Aisku, yra ir nuosekliu kelioniu, kur niekas ir niekur nelekia. Tiesa pasakius abu keliavimo tipai turi savo zavesio Negaleciau isskirt, kurio salininke esu - 50x50 kol kas... Kartais teturi 4 dienas, spjauni i visa aplink uzknisusi pasauli ir leki, leki... Buna planuoji, ieskai info ir nuosekliai pazisti pasirinkta krasta... Nematau nieko blogo abiejuose variantuose. Man ju abieju reikia...
Turbūt bet kokia kelionė (daugiau ar mažiau iššniukštinėra/išplanuota) geriau nei jokios
QUOTE(akcent @ 2012 03 07, 09:36)
Kai nieko nematęs būni, tai labai sudėtinga išsirinkti šalį ir neapsirikti.
Bet tas šniukštinėjimas labai apmažina riziką suklysti.
Aš dabar perverčiau nemažai fotoreportažų, perskaičiau įspūdžių (tripadvisor ir kituose puslapiuose galima taip pat susidaryti bendrą vaizdą, kas turistams tam tikruose regionuose lankytina) ir galiu planuotis veiklą, kuri būtų smagi. Mūsų šeimai labiausiai prie širdies įvairūs gamtos paminklai, parkai, pažintiniai takai, ežerai, kalnai..
Visiškai sutinku, kad nuolat keliaujant tik per juos - norėsis kiek grįžti ir miestan. Bet vistiek - kelionės pagrindui imama jau konkrečiai gamtiniai objektai.
Kaip gerai, kad šiais laikais turime tokias plačias galimybes sumažinti nežinią
QUOTE(_asamaM @ 2012 03 07, 10:33)
Aš dabar perverčiau nemažai fotoreportažų, perskaičiau įspūdžių (tripadvisor ir kituose puslapiuose galima taip pat susidaryti bendrą vaizdą, kas turistams tam tikruose regionuose lankytina) ir galiu planuotis veiklą, kuri būtų smagi.
Nežinau, bet mums matyt kitaip šiuo klausimu Yra buvę labai išgirtų šalių - nuvykom - žiūrim vienas į kitą su MB ir nesuprantam - ar čia pataikėm Vieniems gali būti labai nerealu ten, o tau... Geriausia įsitikinti pačiam. Aišku forumai tai pagalba nr1. Lankytini objektai, gyvenamos vietos ir t.t. Be forumo pagalbos būtų daug sudėtingiau kažką susiplanuoti. Tačiau kas vienam labai, tai tikrai nežinia ar ir pačiam bus labai
QUOTE(vilmaaa @ 2012 02 24, 20:22)
Pavasaris artėja, tad keliu temą į viršų su klausimu :ax:Birželį planuojam keliaut į Kroatiją pro Austriją (Didžiuoju Alpių keliu).Apsistoti norėtumėm Zell am See ar kažkur netoliese. Ar sunku susirasti nakvynę vietoje ar reikia iš anksto užsisakyt? Pabandžiau per bookingą pažiūrėti ką siūlo, tai išmeta, kad tuo metu labai apkrautas Zell am See lankomumas ir ne kažką siūlo. Tai ir pasidarė neramu, kaip ten su ta nakvyne
Vilmaa, vos ne mano žinutę parašei, mes taip pat planuojame Kroatiją pro Austriją... Irgi su dviem berniūkščiais 4 ir 8 metų.... Labai norim gražios gamtos, kalnų ir jūros Kroatijoje, norim neskubėti ir planuojam skirti tris savaites.
QUOTE(mamutas @ 2012 03 07, 10:05)
Turbūt geriausia kai kelionėje yra visko ir yra balansas. Kelios dienos aktyvaus važiavimo ir apžiūrinėjimo - viena diena pailsėjimui, o paskui vėl kelios dienos įtemptesnės ir t.t.
Visiškai teisingai- kiekvienas renkasi sau priimtiniausią variantą.
O kad nenusibostų mes renkamės visko, kad pamaišyti ir gamtos objektų, ir miestelių, ir pilių, ir vienuolynų , ir būtinai kulinarinių gėrybių gamintojų - kaipgi be vietinio maisto kelionėje. Ir į parduotuves maistuko reikia įlist nusipirkt- jis gi kitoks. Nors pažįstu žmonių, kurie užsiperka maisto Maksimoj visam laikui ir viskas, niekur nieko, nebent kavos ar ledų. Koks liūdesys mane apima, kai tai girdžiu .
Cobre Kiek ten busi??? Musu kelione laivine, tai su lekimu uzrista tokiose Oslas paskutinis taskas is kurio skrism i LT. Kreipsiuos info, kai uzstrigsiu, o strigsiu ant visuomeninio transporto, nes kaip zinia laivai per sausuma neplaukia, o Oslas miestas ne is pigiuju...
Švedija, Suomija musu numyleta ir nuciupineta Va ten drasiai galiu sakyt - isbraidytas kiekvienas pakrantes miestelis (toliau nuo juros dar neatrasti klodai). Zinot, kai kas pabodo, kai kas ne, bet faktas tas, kad vel ten griztam, ir griztam. Tas pats su Kroatija... Va ir sia vasara - juk plaukem jau Gota kanalu, 2 savaites 1 upej mirkom ir vel ten pat varom Aisku, laivines keliones turi savo specifika, esi labiau ribojamas ir kaustomas, niekur nepaleksi ir pan. Ju deka tikrai numetam tempa iki vezlio greicio Po tokiu noris sest ir varyt, varyt, varyt Bet nieko, ilgainiu tas varymo noras dingsta ir vel sedi laivan Bet zinokit, kai 1 vasara praplaukiojom laivu - pasiilgau... Lenkijos Buna ir taip Del to irgi 100 proc pritariu minciai - reikia visko, del ivairoves...
Švedija, Suomija musu numyleta ir nuciupineta Va ten drasiai galiu sakyt - isbraidytas kiekvienas pakrantes miestelis (toliau nuo juros dar neatrasti klodai). Zinot, kai kas pabodo, kai kas ne, bet faktas tas, kad vel ten griztam, ir griztam. Tas pats su Kroatija... Va ir sia vasara - juk plaukem jau Gota kanalu, 2 savaites 1 upej mirkom ir vel ten pat varom Aisku, laivines keliones turi savo specifika, esi labiau ribojamas ir kaustomas, niekur nepaleksi ir pan. Ju deka tikrai numetam tempa iki vezlio greicio Po tokiu noris sest ir varyt, varyt, varyt Bet nieko, ilgainiu tas varymo noras dingsta ir vel sedi laivan Bet zinokit, kai 1 vasara praplaukiojom laivu - pasiilgau... Lenkijos Buna ir taip Del to irgi 100 proc pritariu minciai - reikia visko, del ivairoves...
QUOTE(ziulyte @ 2012 03 07, 12:08)
Cobre Kiek ten busi??? Musu kelione laivine, tai su lekimu uzrista tokiose Oslas paskutinis taskas is kurio skrism i LT. Kreipsiuos info, kai uzstrigsiu, o strigsiu ant visuomeninio transporto, nes kaip zinia laivai per sausuma neplaukia, o Oslas miestas ne is pigiuju...
nezinau, gal menesi, gal tris as ne paciame Osle ir kai neesu dideliu miestu megeja, tai su mielu noru ir nevaziuociau i ji, bet jauciu, kad teks pasibuti Vazineju visur su masina, tai man visuomeninis mistika kol kas. tik zinau, kad man gerokai pigiau su masina kol kas vazinetis, nei su autobusu bent jau man taip isaiskino
ziulyte, ir man tas pats. paguliu viesbutyje, jau norisi vaziuoti, lekti. vaziuoju, jau noretusi skristi. skrendu, norisi automobilines nuo pat namu, kad su savo auto pajudeti. pagyvenu viesbutyje, tada jau norisi i palapine listi. pabunu palapineje, svajoju apie vila su draugais. dar labai noriu kruizo, nes nesu bandziusi. jei kiekviena kelione butu tokio pat pobudzio, tai man nepatiktu.
QUOTE(akcent @ 2012 03 07, 10:59)
Nežinau, bet mums matyt kitaip šiuo klausimu Yra buvę labai išgirtų šalių - nuvykom - žiūrim vienas į kitą su MB ir nesuprantam - ar čia pataikėm Vieniems gali būti labai nerealu ten, o tau... Geriausia įsitikinti pačiam. Aišku forumai tai pagalba nr1. Lankytini objektai, gyvenamos vietos ir t.t. Be forumo pagalbos būtų daug sudėtingiau kažką susiplanuoti. Tačiau kas vienam labai, tai tikrai nežinia ar ir pačiam bus labai
Aš jokiu būdu nesakau vadovautis kitų įvertinimais. Tiesiog objektų sąrašus patogu naudoti kelionės planavimui.
Nors pvz., (fantazuoju) - lankytina vieta "X akmuo", knygoje parašyta didelė istorija, viena nuotrauka ir nurodyta, kad galimas pasivaikšiojimas su ten bla bla susipažinimu. Susirandu tą "X akmenį" minėtuose puslapiuose ir paaiškėja, kad realiai apart objekto nuotraukoje, daugiau nieko nėra. O pasivaikščioti galima, nebent aplink jį Tokiu atveju planuojant maršrutą šios stotelės neįtrauki, arba įtrauki kaip pakeliui esantį Noriu pabrėžti vadovavimąsi daugiau objektyviais pastebėjimais, nei emocijomis
---
Kiek daug vasarą keliaujančių į Kroatiją
kaip manot, ar pakanka 1 dienos Alpių keliui, ryte išvykstant iš Zalcburgo, vakare apsistojant Hall in Tirol (prie Insbruko), na kad nlekiant apžiūrėt ir krioklius, ir pasivaikščiot?
QUOTE(Miramax @ 2012 03 07, 15:10)
kaip manot, ar pakanka 1 dienos Alpių keliui, ryte išvykstant iš Zalcburgo, vakare apsistojant Hall in Tirol (prie Insbruko), na kad nlekiant apžiūrėt ir krioklius, ir pasivaikščiot?
Dienos jam per akis. O kitaip ir neitų. Įvažiavai, susimokėjai, išvažiavai...Nori vėl, vėl ir moki.
Šiaip, kiek skaičiau dauguma rašo, jog praleidžia alpių kelyje nuo 7h iki 9h.
Mes lyg apie 7h ten prabuvome. Nors buvo rugpjūčio pabaiga, apsirengėme gan šiltai, bet vėjas toks šaltas ir smarkus, norėjosi jau leistis žemyn į šilumą
Kaip diena prabėga alpių kelyje net nepajunti