Kroatijoje 1km - 1 kuna. t.y. ape 45ct. Ivaziavai i autostrada pro slahbauma - kvita pasiemei ir vaziuoji iki kol nusibosta, tada isvaziuodamas susimoki uz nuvaziuota atstuma. Netikeciau kad gali isvaziuoti is autostrados ir ne pro slahbauma. nes ant visu isvaziavimu stovi. Jei netycia taip buvo kad vaziavos autostrada ir galvojat kad nemokat, tai ten yra tokiu atkarpu tiesiog po 5 ar 10km kur neapmokestinta. 8 - uoju keliu super keliauti kroatijoje!
Mokamais - pakankamai brangiai gaunasi!
Ačiū
Aš dar su klausimu, visur skaitau kaip visi žino apie tas poilsio aikšteles kemperistams,ar tiesiog kitiems gyvenantiems ratuose. Kur jas rasti? vieną vienintelę turiu užsirašius Austrijoje, o kur dar?
Aš dar su klausimu, visur skaitau kaip visi žino apie tas poilsio aikšteles kemperistams,ar tiesiog kitiems gyvenantiems ratuose. Kur jas rasti? vieną vienintelę turiu užsirašius Austrijoje, o kur dar?
QUOTE(Cobre @ 2012 05 13, 10:39)
Pajūrį sieksim tik Žydrajame krante. Tai žadu bambą "pavartyti" šiame Viduržiemio jūros pakrantės ruože .
O dėl temos linksmumo - taip juk geriau, nei vienas kitą "ėsti" , kaip būna kai kuriose temose.
Labas vakaras,
kadangi čia "renkasi" mano kelionių autoritetai (pagal Cobre aprašymus keliavom į Juodkalniją, Žiulytės įkvėpti blaškėmės po Normandiją ir Bretanę, pagal Aruną "atradom" Lenkiją), noriu sužinoti jūsų nuomonę - šiais metais turim ribotą biudžetą ir dar labiau ribotą laiką - savaitę kelionei. Galvojam apie Slovakiją arba Čekiją. Buvom abiejose šalyse "opa opa" būdu pravažiuojant bandėm kažką pamatyt. Kuri šalis (ypač gamta) jums labiau patiko? Važiuosim po 1,5 savaitės, niekaip neapsisprendžiam
kadangi čia "renkasi" mano kelionių autoritetai (pagal Cobre aprašymus keliavom į Juodkalniją, Žiulytės įkvėpti blaškėmės po Normandiją ir Bretanę, pagal Aruną "atradom" Lenkiją), noriu sužinoti jūsų nuomonę - šiais metais turim ribotą biudžetą ir dar labiau ribotą laiką - savaitę kelionei. Galvojam apie Slovakiją arba Čekiją. Buvom abiejose šalyse "opa opa" būdu pravažiuojant bandėm kažką pamatyt. Kuri šalis (ypač gamta) jums labiau patiko? Važiuosim po 1,5 savaitės, niekaip neapsisprendžiam
Jei biudžetas ribotas, aš būčiau už Čekiją, ten kainos dar ne europinės...
QUOTE(Arturas15 @ 2012 05 13, 19:58)
Pajūrį sieksim tik Žydrajame krante. Tai žadu bambą "pavartyti" šiame Viduržiemio jūros pakrantės ruože .
del ruozo tai supratau, tik idomu, gal jau kazka tiksliau numatete
QUOTE(kaleda @ 2012 05 13, 21:15)
Labas vakaras,
Gal klausimas tik autoritetams, bet įkišiu ir savo trigrašį . Abi šalys vertos ne vienos kelionės, t.y. neapsiriksit pasirinkę bet kurią iš jų. Apie gamtos grožį... jei esat prisiekę kalnų fanai, be abejo, reiktų rinktis Slovakiją. Bet jei ir be kalnų galit apsieiti, tai pakankamai grožių, iš dalies net ir kalnuotų, rasit ir Čekijoje. Taigi, turbūt pasinaudokit AŠOS patarimu
QUOTE(Shusha @ 2012 05 13, 21:36)
Gal klausimas tik autoritetams, bet įkišiu ir savo trigrašį . Abi šalys vertos ne vienos kelionės, t.y. neapsiriksit pasirinkę bet kurią iš jų. Apie gamtos grožį... jei esat prisiekę kalnų fanai, be abejo, reiktų rinktis Slovakiją. Bet jei ir be kalnų galit apsieiti, tai pakankamai grožių, iš dalies net ir kalnuotų, rasit ir Čekijoje. Taigi, turbūt pasinaudokit AŠOS patarimu
Tikrai ne tik autoritetams Visiems keliaujantiems. Ačiū.
Kaleda, klausimas sudetingas. Laiko abiems salims daugmaz pakankamai, bet kuria rinktis - man butu sunku issirinkt... Esu kalnu fanate, todel sveria kalnai nors nusauk. Is kitos puses mylu Cekija labai, yra ten daug objektu, kuriuos reikia ir verta apziuret.
Slovakija gal kiek kompaktiskesne - ten Aukstieji ir Zemijei Tatrai ir aplink juos viskas sukasi (Bratislava toliau, bet mano nuomone, jei domina gamta - nera ko ten vaziuot). Urvai, pasivaiksciojimas kalnais, pilys, pramogu parkai, terminiai baseinai. Slovaku rojus gal kiek i sona, bet nebaisiai...
Cekija gi ismeciusi savo lankomus objektus per visa sali. Daug kieno minima ceku Sveicarija vienam kraste (ne per toliausiai nuo Prahos), demesio vertas Cekskij Krumlov jau pietuose visai, kur dar Kutna Hora, Karlovy Varai (man jie nepaliko kazkokio didelio ispudzio). Velgi daug urvu, daug kur trasos pasivaiksciojimams. Ten tektu nuvaziuot daugiau man regis, o keliai ju betonkes, kaitaip tariant vaziuoji begiais ... Nebent pasirinkt kazkoki regiona ir ten pasimalt. Tada gaustusi panasiai kaip Slovakija.
Finale vistiek nezinau ka rinkciausi Taip lengvai kaip Asa negaleciau patart, nes Slovakija irgi nebrangi, irgi netoli, irgi turi ka parodyt...
Kas cia dar klause del Venecijos - buvau joje 3 kart. Visaip ir diena, ir nakti ir bele kada Pirma kart man ji nepaliko jokio ispudzio. Buvo vieta, i kuria nezinau ar noreciau grizt. Uzsidejau varnele kaip cia kazkas sake... Antra kart ne pagal mano norus vel teko i ja vaziuot - patiko labiau, o po trecio kart as ja tiesiog isimylejau Taip, kad va to paties zmogaus nuomone apie tris skirtingus kartus toje pacioje vietoje Italijos, beje as irgi fane neesu Ne mano salis, oi ne mano...
Slovakija gal kiek kompaktiskesne - ten Aukstieji ir Zemijei Tatrai ir aplink juos viskas sukasi (Bratislava toliau, bet mano nuomone, jei domina gamta - nera ko ten vaziuot). Urvai, pasivaiksciojimas kalnais, pilys, pramogu parkai, terminiai baseinai. Slovaku rojus gal kiek i sona, bet nebaisiai...
Cekija gi ismeciusi savo lankomus objektus per visa sali. Daug kieno minima ceku Sveicarija vienam kraste (ne per toliausiai nuo Prahos), demesio vertas Cekskij Krumlov jau pietuose visai, kur dar Kutna Hora, Karlovy Varai (man jie nepaliko kazkokio didelio ispudzio). Velgi daug urvu, daug kur trasos pasivaiksciojimams. Ten tektu nuvaziuot daugiau man regis, o keliai ju betonkes, kaitaip tariant vaziuoji begiais ... Nebent pasirinkt kazkoki regiona ir ten pasimalt. Tada gaustusi panasiai kaip Slovakija.
Finale vistiek nezinau ka rinkciausi Taip lengvai kaip Asa negaleciau patart, nes Slovakija irgi nebrangi, irgi netoli, irgi turi ka parodyt...
Kas cia dar klause del Venecijos - buvau joje 3 kart. Visaip ir diena, ir nakti ir bele kada Pirma kart man ji nepaliko jokio ispudzio. Buvo vieta, i kuria nezinau ar noreciau grizt. Uzsidejau varnele kaip cia kazkas sake... Antra kart ne pagal mano norus vel teko i ja vaziuot - patiko labiau, o po trecio kart as ja tiesiog isimylejau Taip, kad va to paties zmogaus nuomone apie tris skirtingus kartus toje pacioje vietoje Italijos, beje as irgi fane neesu Ne mano salis, oi ne mano...
Čekijos "bėgius" aš dar atsimenu Ypač vyro keiksmažodžius jais važiuojant.
Ačiū, Žiulyte. Kadangi turi daug patirties su vaikais kelionėse, kaip manai ar trimetis Slovakiją įveiktų?
Kai kurias vietas reikia prisijaukint, jau patyriau tai. Ir nesuprasi kodėl vienos ar kitos vietos įspūdžiai taip kinta, gal čia mūsų emocijos, nusiteikimas veikia. (čia aš į temą apie Veneciją )
Ačiū, Žiulyte. Kadangi turi daug patirties su vaikais kelionėse, kaip manai ar trimetis Slovakiją įveiktų?
Kai kurias vietas reikia prisijaukint, jau patyriau tai. Ir nesuprasi kodėl vienos ar kitos vietos įspūdžiai taip kinta, gal čia mūsų emocijos, nusiteikimas veikia. (čia aš į temą apie Veneciją )
QUOTE(kaleda @ 2012 05 14, 13:14)
o man 'bėgiai' jau buvo visai iš atminties išsitrynę dabar priminėt, kaip keikėmės, kad mokamos magistralės tokios tragiškos Gerai pagalvojus, gal Ziulytė ir teisi... tiesiog kai aš lyginu senąsias Slovakijos kainas dar iki euro ir dabartines, tai man širdis plyšta, bet šito nežinant tai taip - viskas vienoj vietoj
Slovakijoje yra pakankamai lengvo pasivaikščiojimo trasų, mano akimis, puikiai tinkamų ir vaikiukams
O dėl prisijaukinimo... ilgainiui visos vietos atrodo mielos, bet kai reikia rinktis, tada svarstai visus už ir prieš. Ir mintimis perbėgus aplankytas vietoves, randi tokias, kurios vos pagalvojus verčia šypsotis ir lūpas, ir širdį
QUOTE(kaleda @ 2012 05 14, 13:14)
Kaleda, musu kovinukai jau visai nemazi
Tiek Cekijos, tiek Slovakijos gamta reikalauja kojyciu miklumo pas mazylius ir ju tevelius. Patarciau turet kalnu kuprine vaikui nest. Vezimu netoli tenuvaziuosi, o ant ranku zyzianti tist sudetinga.
Nebepamenu, is kurio tu miesto. Jei ka, as galiu skolint kuprine iki 18 kg O dar kolegiukams - kovinukams is vis be problemu
Ech, Asa, as irgi lyginau lyginau, o paskui spjoviau i ta lyginima pries ir po... Ir vistiek Slovakija pigi Pernai apturejom puikia 5 dienu kelione i Tatrus. Kempinge kainos tiesiog juokingos - para 4 zmones, masina ir palapine mums kainavo regis 12 e. Tai kur jau ten... Kitas dvi paras buvom iseje tai is vis tik simboliskai skaiciavo Pas zmones velgi 9-10 e zmogui gali susirast net slidinejimo ikarscio metu... Zodziu ten tikrai galima gyvent Vat alus pabrango... O trasu tikrai ten fainu yra ir su vaikais nesudetingu, ir vaizdu pritrenkianciu... Gink Die nepeikiu Cekijos Ji irgi labai grazi ir verta buti itraukta i kelione