Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą automobiliu IV

QUOTE(Thea! @ 2012 05 12, 23:20)
O jūs nuo Lefkados kur toliau važiavot? mes planuojam link meteorų šiaurine dalimi,gal į Salonikus užsukti g.gif  ir po to jau link Varnos... buvo planų ir į Stambulą užsukti,bet kažkaip labai smarkiai dvejoju,plius girdėjau pletką,kad mašinų senesnių nei 10 metų pro sieną neįleidžia,o mūsiškei 11 doh.gif  biggrin.gif
Oi tai faina,jau buvau pagalvojus kad gulėsit bambas išvertę visas dienas hihihi.gif tokioj pasakiškoj šaly būtų nuodėmė prabimbinėti ir nieko nematyti biggrin.gif  o kurią datą išsirinkot?

Mes žemyną išmaišėme maksimaliai kiek įmanoma per 10dienų. Man 1 dienos dar pritrūko Peloponesui, o visa kita daugiau mažiau pamatėme. Link Chalkidikės ir Salonikų nesukome specialiai (visgi ten pasyvių turistų rojus). Olimpo kalnas irgi netiko, nes būtų buvę per daug kalnų (Graikija kalnais nesiskudžia - paskutinėmis dienomis nuo serpantinų darėsi bloga biggrin.gif blush2.gif ).
Mažiausiai gal mielas buvo kelias nuo Meteorų iki Atėnų (monotoniškas, visiškos lygumos, bet jūs žemyn nesileisite, tai ir nelabai aktualu). Šiaurinė dalis patiko labiausiai (kur jūs ir vyksite). Būtent Lefkadą išskirčiau pirmu numeriu, paskui Zagorija (ir mano nekartą minėtas Vikos tarpeklis bei visas Vikos aaos parkas) ir Meteorai - Graikijos perliukai.
Ištikrųjų, gal Trukiją pasilikte ateičiai. Kad paskui nebūtų per daug visų įpūdžių. Tiesiog pasimėgaukite kelione nelėkdami.

Oi, visai pasyvus poilsis dar ne mums. Daugiau mažiau bet pažinti šalis norisi. Pagulėsime prie ir baseinų bus laiko blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 12 gegužės 2012 - 22:35
QUOTE(Thea! @ 2012 05 12, 22:06)
Viskas gerai,mane Venecija kaip tik mažai traukia,tik dėl to kad pamatyti ir varnelę uždėti,nes gautųsi visiškai pakeliui, o ir kiek skaičiau žmonių nuomones daugiau neigiamos. Dėl tiek nedaug, tiek km tikrai būtų per daug,plius kitos išlaidos. Geriau jau tada kitur daugiau laiko,kuro ir pinigų skirti ax.gif
Vau kaip pataikiau bigsmile.gif bet juk vistiek bent apsidairysit aplinkui? bigsmile.gif

Venecija as tik naktine maciau. Nesakau, kad isimylejau si miesta, bet jis tikrai kitoks, pamatyti tikrai verta, jei jau esi keliautojas biggrin.gif Nemanau, kad kita toki miesta kazkur dar pamatysite.
Del Gardos ezero, tai maciau ji trumpai, buvome tik Sirmiones miestelyje, bet man labai patiko, jei butu galimybe, tai dar su mielu noru zvilgteleciau i ji. Siaip visokie upiu, miestu, kalnu, ezeru top 10 yra labai jau netikslus, bet kaip ten bebutu, bet kasneitraukiama juk i juos. Gardos ezera maciau itraukta i toki topa. Mano manymu, tikrai yra uz ka wub.gif
Pamenu, kad akcent aplamai nusivyle Italija. Mums ji nesusirode nei per brangi, nei dar kazkokia ne tokia. Labai geri prisiminimai, su mielu noru grizau parai i Bergama, tiek del zmoniu, tiek del to, kad vel pajusti nors kiek tos Italijos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 05 12, 23:26)
Iš pernykštės patirties - Kroatijoje už kelius mokama už nuvažiuotą atstumą prie šlagbaumų. Kiek teko nuvažinėt iš autostradų, visur "draugiškai" pasitikdavo šlagbaumai. Dabar galvoju: gal ne prie visų išvažiavimų jie stovi, o tik prie pagrindinių (mes išvažinėjom link Splito, po to link Plitvicų - visur mokėjom). Jums turbūt sekėsi biggrin.gif . Kiek žianu, vinječių Kroatijoje nėra.

Tada manau tai tiesiog apgalvotai padaryta,kai baigiasi nemokamas kelias ir priverstinai reikia važiuoti autostrada,tai ir išvažiavimas nemokamas ax.gif o kiek gal pamenat mokėjot? Nes šiaip mum labai patiko nemokamas kelias,toks romantiškas,serpantininis palei jūrą wub.gif todėl labiausiai ir svajoju apie jį. Kita vertus to kelio apie 700km yra,tai gal pabos tiek važiuoti ir suksim į magistralę ax.gif
Papildyta:
QUOTE(akcent @ 2012 05 12, 23:33)
Mes žemyną išmaišėme maksimaliai kiek įmanoma per 10dienų.

Oi ačiū,dar skaitymui apie Graikiją laiko neskyriau,tai jau tris vietas netoli mano planų ir užsirašiau bigsmile.gif
QUOTE(Cobre @ 2012 05 12, 23:36)
Venecija as tik naktine maciau.

Italija yra Italija, mano nuomone ji tikrai verta dėmesio,tik reikia šiek tiek daugiau finansų wub.gif Manau bus dar proga aplankyti visas šias vietas,plius išnaršyti visą šalį iki pat Sicilijos wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 05 12, 23:36)
Tada manau tai tiesiog apgalvotai padaryta,kai baigiasi nemokamas kelias ir priverstinai reikia važiuoti autostrada,tai ir išvažiavimas nemokamas ax.gif  o kiek gal pamenat mokėjot? Nes šiaip mum labai patiko nemokamas kelias,toks romantiškas,serpantininis palei jūrą wub.gif  todėl labiausiai ir svajoju apie jį. Kita vertus to kelio apie 700km yra,tai gal pabos tiek važiuoti ir suksim į magistralę ax.gif

Tiesą sakant, tiksliai neatsimenu g.gif , kiek mokėjom, bet pabandysiu. Mes važiavome nuo Slovėnijos iki Splito. Mokėjom du kartus: vieną kartą už neilgą atkarpą 1 eurą, po to berods apie 25 eurus. Grįžtant į autostradą įsukom nuo Tučepi kirtę kalnus dar prieš Splitą, išvažiavom link Plitvicų, sumokėjom apie 17 eurų.
Keliu pagal jūrą važiavom nuo Tučepi iki Dubrovniko, kelias tai eidavo pagal jūrą tai nutoldavo, bet vaizdai wub.gif .
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 05 12, 23:50)
Tiesą sakant, tiksliai neatsimenu g.gif , kiek mokėjom, bet pabandysiu. Mes važiavome nuo Slovėnijos iki Splito. Mokėjom du kartus: vieną kartą už neilgą atkarpą 1 eurą, po to berods apie 25 eurus. Grįžtant į autostradą įsukom nuo Tučepi kirtę kalnus dar prieš Splitą, išvažiavom link Plitvicų, sumokėjom apie 17 eurų.
Keliu pagal jūrą važiavom nuo Tučepi iki Dubrovniko, kelias tai eidavo pagal jūrą tai nutoldavo, bet vaizdai  wub.gif .

Tai va būtent,vaizdai tai nerealūs wub.gif
na nemažai visai sumokėjot g.gif aišku kitoj šaly gal visai normaliai,bet kai čia yra toks pasirinkimas bigsmile.gif mano atveju tik pakrantė,skubantiems be abejo magistralė pranašesnė lieka smile.gif
O kur jūsų planai šiemet? ar kažką praleidau gal? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 05 12, 22:48)

Italija yra Italija, mano nuomone ji tikrai verta dėmesio,tik reikia šiek tiek daugiau finansų  wub.gif Manau bus dar proga aplankyti visas šias vietas,plius išnaršyti visą šalį iki pat Sicilijos wub.gif

na, kas jau kas, bet as tai pritariu tokiam ateities planui biggrin.gif , as visada uz tai, kad panarsyti kazka viena, nei vaziuoti per visas sali ir trupiniuotis jose biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 05 13, 00:00)
na, kas jau kas, bet as tai pritariu tokiam ateities planui  biggrin.gif , as visada uz tai, kad panarsyti kazka viena, nei vaziuoti per visas sali ir trupiniuotis jose  biggrin.gif

hihihi.gif aš dar kolkas pasitrupiniuosiu hihihi.gif užtat tokie ateities planai dar ne greitai irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 05 12, 23:03)
hihihi.gif  aš dar kolkas pasitrupiniuosiu hihihi.gif užtat tokie ateities planai dar ne greitai irnesakyk.gif

Nieko, tau galima, tu jauna, neapsisprendusi - trupiniuokis biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cobre @ 2012 05 13, 00:06)
Nieko, tau galima, tu jauna, neapsisprendusi - trupiniuokis  biggrin.gif  4u.gif

Tai be abejo flirt.gif po kokio dešimtmečio šokinėjimo po visur apsispręsiu ir bac,tūpsiu ties viena šalim thumbup.gif aš labai už tokį keliavimo būdą, pagyventi šalies, mažų miestelių ritmu, susigyventi su juo, žmonėmis, jų kultūra wub.gif
bet kol kas, kol finansai riboja,kol sanariai neskauda, kol galiu miegoti mašinoj ir yra noras pašokinėti po Europą tai ir darau taip thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 05 12, 23:56)
Tai va būtent,vaizdai tai nerealūs wub.gif
na nemažai visai sumokėjot g.gif aišku kitoj šaly gal visai normaliai,bet kai čia yra toks pasirinkimas bigsmile.gif  mano atveju tik pakrantė,skubantiems be abejo magistralė pranašesnė lieka smile.gif
O kur jūsų planai šiemet? ar kažką praleidau gal? 4u.gif

Dėl to, kad nemažai sumokėjom - nesutinku schmoll.gif . Kroatijoje atradome turbūt geriausias automagistrales Europoje, tad tiek mokėti buvo negaila. Po kelionės per Europą (Austrija, Venecija) norėjosi kuo greičiau pasiekti poilsio vietą, tad rinkomės magistralę. Žinoma, jei būtume turėję daugiau laiko Kroatijai, arba iš Lietuvos būtume tiesiai į ją važiavę, būtume važiavę pakrantės keliu thumbup.gif .

O dėl mano planų - tikrai kažką praleidai ax.gif . Prieš keletą puslapių juos aprašiau, trumpai pakartosiu (gal forumo skaitytojai per daug nesupyks blush2.gif ): Šveicarija, Provansas, Žydrasis krantas, Milanas, Insbrukas, kelias pagal Dunojų ir namo... Kaip supratai, nemaža dalis pasiskolinta blush2.gif iš užpernykštės Aidlukos pasakos.
Tiesą sakant, kažkaip sunkiai šiemet planuojasi. Iki šiol dar neturiu visiškai tikslių kelionės taškų. Gal dėl to, kad dar iki dabar neaišku, ar kelionė įvyks, nors tikimybė labai didelė biggrin.gif . Ką gi, bus daugiau ekspromto blink.gif .
Ir dar viena išvada iš šiemetinio planavimo: tai bus paskutinė "Opa Opa per Europą" stiliaus kelionė. Jei dar kada nors rasiu galimybę keliauti, rinksiuosi Cobre, Arunos ir kitų patyrusių keliautojų keliavimo stilių: ramiai apkeliauti nedidelį regioną nebesitrupiniuojant (neblogas thumbup.gif naujadaras, Cobre).
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 05 12, 23:47)
Dėl to, kad nemažai sumokėjom - nesutinku schmoll.gif .

Šveicarija, Provansas, Žydrasis krantas, Milanas, Insbrukas, kelias pagal Dunojų ir namo...

(neblogas  thumbup.gif naujadaras).

Man atrodo , kad "opa" kelionese greitkeliai yra labai geras dalykas. Juk tikslas kuo daugiau pamatyti. O ilgas kelias, tai papildomas laikas, gal papildoma nakvyne (vadinasi ir papildomos islaidos), maziau nuvaziuota. Nebent pamatyti ta pkarante ir yra vienas is tikslu. Bet jei jau esi mates, tai gal tikrai verciau sumoketi ir lekti prie to, kas dar nematyta.

O kurioje vietoje tiksliau numatytas bambos pavartymas pajuryje?

biggrin.gif linksma tema biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 05 13, 00:47)

O dėl mano planų - tikrai kažką praleidai ax.gif .
Tiesą sakant, kažkaip sunkiai šiemet planuojasi.
Ir dar viena išvada iš šiemetinio planavimo: tai bus paskutinė "Opa Opa per Europą" stiliaus kelionė.

Čia galva naktį jau nebedirbo doh.gif tikrai priminėt ir atsiminiau jūsų planus 4u.gif labai fainas maršrutas, kada nors ir aš jį įveiksiu thumbup.gif
Man lygiai tas pats, po praeitos kelionės sakiau visus metus domėsiuosi,rinksiuosi vietas...ir iki beveik dabar kol tvirtai nenusprendėm,kad važiuosim, niekaip negalėjau prisiversti pradėti doh.gif o dabar tai vienas smagumas,vėl galvoj sukasi kelionė,kelionė, vietos, pavadinimai bigsmile.gif ech koks geras jausmas wub.gif
Vau thumbup.gif irgi neblogas sprendimas thumbup.gif aš dar planuose pašokinėjimui turiu Prancūziją ir Ispaniją. O tada jau ir mes gal atsirinksim ko norim ax.gif gal biggrin.gif
Atsakyti