Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą automobiliu IV

aš Viamichelin'u nesiskundžiau iki šiol, man l. patogu :ax:ir čia galima laiką planuotis, o atlase nelabai, manau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 05 07, 22:13)
aš Viamichelin'u nesiskundžiau iki šiol, man l. patogu :ax:ir čia galima laiką planuotis, o atlase nelabai, manau unsure.gif

o ten išeina dėliotis taškus ir išsisaugoti viską?
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 05 07, 21:13)

as taskus susidelioju atlase, viamichelinu pasitikrinu atstumus ir laika. man taip patogiau. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 05 07, 14:59)
Sveiki,kaip sekasi planuoti maršrutus? bigsmile.gif

Norėjau paklausti kokia programa jūs naudojatės? Praeitą kartą naudojausi google map, bet atsibodo kiekvieną prisijungimą iš naujo vesti visus kelionės taškus. Šį kartą pradėjau naudotis "mano žemėlapiai", suvedžiau tikėdamasi,jog kiekvieną kartą pasijungus visada rasiu tą patį vaizdą kurį galėsiu redaguoti matydama maršrutą ir km. Bet rodo visai ne taip kaip suvedus paprastai į map,jei kas supratot ko klausiu gal padėsit? biggrin.gif

Atlasas +viamichelin thumbup.gif Atlase susižiūri kaip, kur važiuoti nori, o Viamichelinas paskaičiuoja laiką, netgi benzo kainą, parenka maršrutus pagal poreikį ( greičiausias, vaizdingiausias ir pan. ) ir t.t.
Nesinaudoju ta funkcija, bet ten galima visą maršrutą su kiekvienu posūkiu ir pan. atsispausdinti doh.gif . Tiesa, kadaise, kai pirmąsyk gyvenime susiruošėm į užsienį, tai atsispausdinom biggrin.gif . Bet realiai to tikrai nereikėjo, atlaso pakako.
Atsakyti
Atlasai, žemėlapiai, kažkodėl labaiu prilipo maps.google - gal, kad viamichelin atskiru kategoriju marsrutus reikia kas karta perkrauti. Ir nuotrauku nera biggrin.gif
O legendas buvom atsispausdine, tai visai gerai vadovautis, jeigu GPS nera biggrin.gif
Atsakyti
Man irgi kažkaip google maps visai tinka. Jį naudoju ir dabar planuodama smile.gif
Atsakyti
Aš irgi prie viamichelin gerbėju blush2.gif Patogus jis man, o prie googl nepriprantu kažkodėl... Atlasą būtinai irgi pavartau, tik nedėlioju ten lipukų. Reik jau būtinai naują pirkt, nes turimas 2008 grybauja neretai (nieko keisto...).
Slidinėjimo kelionėms turiu ski atlasą - labai padeda išsirinkti regioną (pilna info apie visus Alpių kurortus su trasų žemėlapiais, ilgiais ir t.t.).
Dar turiu savo bibliotekėlę su krūva lietuviškų kelionių žurnalų, brošiūrų, parsivežtų iš kelionių. Jomis irgi naudojuosi. Esu susisteminus viską pagal šalis... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aruna @ 2012 05 08, 08:28)
Atlasai, žemėlapiai, kažkodėl labaiu prilipo maps.google - gal, kad viamichelin atskiru kategoriju marsrutus reikia kas karta perkrauti. Ir nuotrauku nera  biggrin.gif
O legendas buvom atsispausdine, tai visai gerai vadovautis, jeigu GPS nera  biggrin.gif

QUOTE(Vasariukas76 @ 2012 05 08, 09:23)
Man irgi kažkaip google maps visai tinka. Jį naudoju ir dabar planuodama smile.gif

tai jūs kiekvieną kartą ir suvedinėjat visas nuorodas kai tikrinatės? normaliai išsaugoti ir redaguoti neišeina?
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 05 08, 10:25)
tai jūs kiekvieną kartą ir suvedinėjat visas nuorodas kai tikrinatės? normaliai išsaugoti ir redaguoti neišeina?

Viamichelin'e nieko išsaugoti neina (arba bent jau aš nemoku). Jame tik gerai, kad matosi kelių mokesčių dydis - galima spręsti, kaip važiuoti, ypač Italijoje, Prancūzijoje. Tuo tarpu maps.google susikūrus savo paskyrą, viską galima išsaugoti, net po metų peržiūrėti savo maršrutus.
Bet man kažkodėl labiausiai patinka Google Earth (gal dėl to, kad nuo jos pradėjau savo kelionių planavimus). Tik čia vienas didžiulis trūkumas: planuojant maršrutus, negalima įvesti tarpinių taškų, tik pradinį ir galinį. Bet informatyvumo požiūriu (nuotraukų, įvairiausių vietų - viešbučių, kavinių, kempingų kiekis), mano manymu, tai viena iš galingesnių programų thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Arturas15 @ 2012 05 08, 10:39)
Viamichelin'e nieko išsaugoti neina (arba bent jau aš nemoku). Jame tik gerai, kad matosi kelių mokesčių dydis - galima spręsti, kaip važiuoti, ypač Italijoje, Prancūzijoje. Tuo tarpu maps.google susikūrus savo paskyrą, viską galima išsaugoti, net po metų peržiūrėti savo maršrutus.

Tai gal jūs man atskleisit paslaptį kaip ten reikia redaguoti? Nes jai spaudžiant būtent "redaguoti" tai man duoda keisti pavadinimą ir t.t. o aš norėčiau tarkim papildomus taškus suvesti,ar pasitikrinti kiek km jau maršrutas sudarytas, bet ir to nerodo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 05 08, 09:25)

Na aš bent jau šios būsimos kelionės atveju vieną dieną tiesiog pasėdėjau ilgiau prie Interneto atsidariusi google maps ir sudėliojau visą maršrutą, kaip planuojame važiuoti, ir pagrindinius objektus. O dabar jau rankiojuosi papildomus objektus. Jei reikia, kažkuriam etapui suvedu maršrutą, kad pamatyčiau, kokie miestukai/kaimukai būtų pakeliui, ir ar juose kas nors gero
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2012 05 08, 10:47)
Tai gal jūs man atskleisit paslaptį kaip ten reikia redaguoti? Nes jai spaudžiant būtent "redaguoti" tai man duoda keisti pavadinimą ir t.t. o aš norėčiau tarkim papildomus taškus suvesti,ar pasitikrinti kiek km jau maršrutas sudarytas, bet ir to nerodo unsure.gif

Šiek tiek leidau sau darbe atsipalaiduoti blush2.gif , "pažaidžiau" su google žemėlapiais. Taigi, jei Jūs atsidarysite "Mano vietos", čia rasite visus savo darbus:mygtukai "Viskas", "žemėlapiai", "daugiau" - iš jo siūlau pasirinkti "Nuorodos". Visų pirma, viską redaguoti galima užvedus pelės žymeklį ant maršruto linijos ir nutempiant ant reikiamos vietos - maršrutas perskaičiuojamas. Nebūtina kurti žemėlapio ir jį išsaugoti, užtenka gauti nuorodas, jos be Jūsų įsikišimo yra išsaugojamos "Mano vietos" -> "Viskas" arba "Daugiau"->"nuorodos". Jei nuorodas kursite trumpesnėm atkarpom, o ne pvz. Klaipėda... 35 tarpiniai punktai... Dubrovnikas biggrin.gif , tikrai nesunkiai galėsite redaguoti maršrutus ir labai greitai pamatyti pakeistą atstumą bei laiką. Mygtukas Redagavimas skirtas tik aprašymo redagavimui.
Dar vienas būdas: turint maršrutą su tarpiniais punktais (čia kai esate "Gauti nuorodų"), galite pridėti kelionės tikslą (nuorodų apačioje), po to užvesti pelės žymeklį ant žalios raidės kairėje ir nuorodą nutempti į reikiamą vietą.

Nežinau, ar ką nors supratote iš mano rašliavos, jei ne, gal parašykite į AŽ, pasistengsiu padėti mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arturas15: 08 gegužės 2012 - 11:19