Įkraunama...
Įkraunama...

Po Europą automobiliu IV

QUOTE(AŠA @ 2012 04 24, 21:30)
ir dar vienas blogumas, kad čia visur prisiskaitai aikčiojimų, prisižiūri superinių vaizdų, o nuvažiavus jau ir nebeįdomu tongue.gif

Tikriausiai šis dalykas ir turi didžiausią įtaką tokiai neįdomumo savijautai. Vargas tam, kuris tą kelionę planuoja. MB irgi visur gražu, o man jau tokio vau efekto nėra - gražu, bet... smile.gif
Kad tokie dalykai netrikdytų ir negadintų kelionės, stengiuosi išmokti atsiriboti nuo kitų žmonių liaupsių vieniems ar kitiems objektams, renkuosi daugiau sausą informaciją, negu vaizdus ir šiaip kelionėje būtinos kelios dienos pasyviam pasibuvimui prie jūros, ežero ar kalnų. Perkrova vaizdų nesveika smegenims kartais biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akcent: 24 balandžio 2012 - 20:43
QUOTE(akcent @ 2012 04 24, 20:39)
Tikriausiai šis dalykas ir turi didžiausią įtaką tokiai neįdomumo savijautai. Vargas tam, kuris tą kelionę planuoja. MB irgi visur gražu, o man jau tokio vau efekto nėra - gražu, bet... smile.gif
Kad tokie dalykai netrikdytų ir negadintų kelionės, stengiuosi išmokti atsiriboti nuo kitų žmonių liaupsių vieniems ar kitiems objektams, renkuosi daugiau sausą informaciją, negu vaizdus ir šiaip kelionėje būtinos kelios dienos pasyviam pasibuvimui prie vandens ar ežero, ar kalnų. Perkrova vaizdų nesveika smegenims kartais biggrin.gif

Na, bet kažkam planuoti reikia ax.gif O ir nuotraukos dažnai būna taip sufotošopintos, kad... Pasyviam pasibuvimui mums oras tikrai nebuvo tinkamas, gal tai ir turėjo įtakos, nes labai trūko vakarų kempinguose prie griliuko arba palaipiojimo po kalnus, labai trūko...
Atsakyti
As irgi esu panasioj busenoj - nebeliko wow objektu visai doh.gif Nebeliko noro aprasinet tas keliones, nes man regis, kad jose vienas per ta pati doh.gif Tiesa, Amerika taip ir liko neaprasyta, bet ten kelis kart buvo wow blush2.gif Pradzioje buvo per daug ispudziu, o dabar jau nebe tas galvoj... Bandau gydytis kuo maziau besidomedama apie tas vietas, kur vaziuosim... Kvaila, bet uzkniso planavimas... Tai gaunasi, kad per daug prikeliavom ar kaip g.gif

Asa, 20 piliu doh.gif Pagarba... Man kantrybe tieks kokia 5 baigtusi, o pakranteje dar buciau likus keletui dienu 4u.gif

Oras, niekad jo nebijojau ir niekad del jo nestresavau... Nera blogo oro, yra netinkama apranga 4u.gif Bent jau is FR keliones, praejus gabalui laiko, galiu pasakyt, kad oras buvo... geras lotuliukas.gif Vadinas apranga tinkama pasirinkom. Be to vadovaukites gelezine vietiniu taisykle - nepatinka oras - palauk 15 min. Ten ta taisykle tikrai veikia mirksiukas.gif
Atsakyti
Ziulyte, apranga buvo tinkama, viskas buvo gerai, žinojau juk, kur važiuojam wink.gif Bet vat nebegaliu taip nuoširdžiai rašyt, kaip apie Norvegiją, Juodkalniją, Šveicariją... jau nebe tai... nors ir ilgiuosi dabar, ir važiuočiau dar kartą, bet gal labiau dėl tos ramybės, erdvės, midijų biggrin.gif
Pilys ten vienaip ar kitaip pakeliui visos, aš sau užsibrėžiau tikslą nors pusę pažymėtų pamatyt, neieškosiu dabar lapelio, bet pusę tikrai pamatėm, bent per tvorą biggrin.gif Šiaip tai man kas, čia vyrui pagarba ir padėka už kantrybę, na, bet jam važiuot patinka wink.gif O ir vis tiek tai kokį miestuką pravažiuoji/privažiuoji, pasivaikštai, vis įdomiau. Tiesa, dar ten Luaroj yra ta gyvenvietė po žeme, man visai nieko buvo, jei pakeliui, galit užsukt wink.gif
O nukeliavom jau nemažai, turi pripažint, mieloji wink.gif ir matom, ir vertinam dabar viską kitaip, jau kiek brandžiau, dabar jau gal nebe aikčiojam iš nuostabos, o lyginam, vertinam, komentuojam - čia jau kitas lygis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 04 24, 20:30)

Dar norejau paklaust del to uzstato... O ten butinai reikejo kreditines, grynais neeme.. Nes jei kiekvienam taip rezervuos, tai greit ta kreditine baigsis... g.gif

QUOTE(akcent @ 2012 04 24, 20:39)
Kad tokie dalykai netrikdytų ir negadintų kelionės, stengiuosi išmokti atsiriboti nuo kitų žmonių liaupsių vieniems ar kitiems objektams, renkuosi daugiau sausą informaciją, negu vaizdus ir šiaip kelionėje būtinos kelios dienos pasyviam pasibuvimui prie jūros, ežero ar kalnų. Perkrova vaizdų nesveika smegenims kartais biggrin.gif

Sudetinga atsiriboti. As is vis, dabar susimasciau, kad keliones planuoju pagal nuotraukas doh.gif . Is pradziu buvo Kroatijos groziai, po to Nicos, Portugalijos Sagres reklamine nuotrauka ir t.t. Dabar tie drambliukai, geriantys Atlanto vandeni doh.gif

QUOTE(AŠA @ 2012 04 24, 20:44)
Pasyviam pasibuvimui mums oras tikrai nebuvo tinkamas, gal tai ir turėjo įtakos, nes labai trūko vakarų kempinguose prie griliuko arba palaipiojimo po kalnus, labai trūko...

Va va, sito as ir bijau, kad truks 4u.gif
QUOTE(ziulyte @ 2012 04 24, 20:48)
Oras, niekad jo nebijojau ir niekad del jo nestresavau... Nera blogo oro, yra netinkama apranga  4u.gif Bent jau is FR keliones, praejus gabalui laiko, galiu pasakyt, kad oras buvo... geras  lotuliukas.gif Vadinas apranga tinkama pasirinkom. Be to vadovaukites gelezine vietiniu taisykle - nepatinka oras - palauk 15 min. Ten ta taisykle tikrai veikia  mirksiukas.gif

Tai jau prisirasiau i sarasiuka: sriukes, vilnones kojines.... Bet gi birzelio menuo, kazkaip nors trumpam noresis ir pasimaudyti, ir saule pasidziaugti g.gif
Atsakyti
QUOTE(AŠA @ 2012 04 24, 20:58)
O nukeliavom jau nemažai, turi pripažint, mieloji wink.gif ir matom, ir vertinam dabar viską kitaip, jau kiek brandžiau, dabar jau gal nebe aikčiojam iš nuostabos, o lyginam, vertinam, komentuojam - čia jau kitas lygis biggrin.gif

Sakai kitas lygis g.gif Na gerai, nuraminai, o tai jau buvau issigandus...

Imeciau va Arturui Sveicarijos kempingo foto - tokie prisiminimai uzpludo, kad nors rek... Ot kaip varyciau dabar ten. O Prancuzijos siaure is vis po siai dienai man vieta nr.1...

Gerai, gana svaigt. Leidziames ant zemes. Penktadieni vaziuojam i Lenkijos gluduma su kemperiu 4 dienom. Vyras lanke alpinizmo kursus - stovykla lietuviu ten. Taip niekas ir neatsake man, ka netoli Censtochovo galima apziuret, bet ai tiek jau to. Pasiklausinesiu vietoj. Taip gal net idomiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2012 04 24, 20:48)
Asa, 20 piliu  doh.gif Pagarba... Man kantrybe tieks kokia 5 baigtusi, o pakranteje dar buciau likus keletui dienu  4u.gif

QUOTE(AŠA @ 2012 04 24, 20:58)
Pilys ten vienaip ar kitaip pakeliui visos, aš sau užsibrėžiau tikslą nors pusę pažymėtų pamatyt, neieškosiu dabar lapelio, bet pusę tikrai pamatėm, bent per tvorą biggrin.gif Šiaip tai man kas, čia vyrui pagarba ir padėka už kantrybę, na, bet jam važiuot patinka wink.gif  O ir vis tiek tai kokį miestuką pravažiuoji/privažiuoji, pasivaikštai, vis įdomiau. Tiesa, dar ten Luaroj yra ta gyvenvietė po žeme, man visai nieko buvo, jei pakeliui, galit užsukt wink.gif

Tikrai pagarba 4u.gif
Mes Lenkijoj gale keliones jau vaikus gasdinom: jei nemiegosit, vaziuosim dar i viena pili doh.gif
O kaip ta gyvenviete po zeme vadinasi? Kazkaip jokios info nebuvau uztikusi... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimukas @ 2012 04 24, 21:04)
Dar norejau paklaust del to uzstato... O ten butinai reikejo kreditines, grynais neeme.. Nes jei kiekvienam taip rezervuos, tai greit ta kreditine baigsis...  g.gif
Sudetinga atsiriboti. As is vis, dabar susimasciau, kad keliones planuoju pagal nuotraukas  doh.gif . Is pradziu buvo Kroatijos groziai, po to Nicos, Portugalijos Sagres reklamine nuotrauka ir t.t. Dabar tie drambliukai, geriantys Atlanto vandeni  doh.gif
Va va, sito as ir bijau, kad truks  4u.gif

Tai jau prisirasiau i sarasiuka: sriukes, vilnones kojines.... Bet gi birzelio menuo, kazkaip nors trumpam noresis ir pasimaudyti, ir saule pasidziaugti  g.gif

Užstato reikėjo būtinai, nežinau, ar grynieji būtų tikę, tiesiog prašė kreditinės, o reikėjo dėl to, kad kemperis su indais, griliumi, televizoriumi, na, žodžiu, atėjo ryte, viską sutikrino, tiesa, atėjo valandą vėliau, nei tarėmes, aš jau ir ieškot buvau išėjusi doh.gif Jei nuomosit namelį, tai neturėtų reikėt užstato, nes ten nebūna nei indų, nei jokio "vertingo turto"
Geriausia tai koks megztukas/džemperiukas ir nestora striukė nuo lietaus/vėjo - mums buvo idealus variantas 4u.gif o maudytis... mes neišdrįsom... bet mes šilumamėgiai 4u.gif
Papildyta:
Į megalitus pažiūrėt, jei laiko neturit, tikrai neverta, nieko gera, nebent domitės tuo ir imsit gidą.
Gyvenvietės pavadinimo kompiutery nerandu, tuoj paieškosiu. Trogloditų kaimas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2012 04 24, 21:07)
Taip niekas ir neatsake man, ka netoli Censtochovo galima apziuret, bet ai tiek jau to. Pasiklausinesiu vietoj. Taip gal net idomiau  doh.gif

netoliese Čenstochovos, Krokuvos link yra Lenkijos Jura ir vadinamas Erelių lizdų takas - viduramžių pilys ir griuvėsiai - Olsztyn, Mirow, Bobolice, Morsko, Smolen, Ogrodzieniec, Siewierz, Będzin, Chudow, Pieskowa Skala, Ojcowo nacionalinis parkas su urvais ir uolomis, man ten tikrai buvo gražu ir įdomu smile.gif . Šiek tiek info ir vaizdų čia: http://www.poland.go...azd,10630.html; http://www.orlegniazda.pl/pl; http://www.przewodni...ony/szlak1.html
Atsakyti
QUOTE(Sevena @ 2012 04 24, 21:35)
netoliese Čenstochovos, Krokuvos link yra Lenkijos Jura ir vadinamas Erelių lizdų takas - viduramžių pilys ir griuvėsiai - Olsztyn, Mirow, Bobolice, Morsko, Smolen, Ogrodzieniec, Siewierz, Będzin, Chudow, Pieskowa Skala, Ojcowo nacionalinis parkas su urvais ir uolomis, man ten tikrai buvo gražu ir įdomu  smile.gif . Šiek tiek info ir vaizdų čia: http://www.poland.go...azd,10630.html; http://www.orlegniazda.pl/pl; http://www.przewodni...ony/szlak1.html

bigsmile.gif dekinga uz info 4u.gif Eisiu nagrinetis, kas man pakeliui, o kas nelabai thumbup.gif

Ojerguteliau doh.gif Mes pasirodo vidury sito Ereliu lizdu tako ir gyvensim doh.gif Didziai dekui uz nuorodas, nes as maniau, kad ai vaziuojam kazkur i Lenkijos kaima, kur uola viena styro... Pasirodo, klydau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 24 balandžio 2012 - 22:07
QUOTE(akcent @ 2012 04 24, 15:32)
nono.gif kaip negerai smile.gif Gal kartais lankėte Pilat kopą? Jeigu taip, kokie įpūdžiai, pastebėjimai?.

Čia lankiusio kopa dalis reportažo . Pažiūrėkit, yra daugiau jo pasakojimo dalių šiame puslapyje apie šiaurės Prancūziją
http://www.mytrips.l...mizan-Plage/457
Atsakyti
QUOTE(Rimukas @ 2012 04 24, 13:19)
Sveiki keliautojai  4u.gif

Ruosiuosi keliauti birzelio menesi i siaurine Prancuzija, bet nerandu nei vieno fotoreportazo  verysad.gif
Turiu net pora gidu, bet kazkaip is paciu keliautoju placiau apie tas vietas suzinoti butu smagiau. Gal kas buves trumpai galetu papasakoti cia ar i a.z.    ax.gif

Dar radau tokia info, aktualia tiems, kas keliaus birzelio menesi automobiliu: Lenkijoje vykstantis futbolo cempionatas  Ka manot? Labai dideles eiles bus?

Maciau, kad yra keliautoju i Prancuzija, tai pasidalinsiu vienu tinklapiuku (gal ir zinomu, tai priminsiu) Prancuzijos vilos Dar pati nagrinejuosi, bet visai nieko pasirode  ax.gif

Aidluka, uzuojauta  verysad.gif , bet gal tikrai, kaip Arturas15 sako, pasidomek, gal gi yra galimybe atkurti. Jei vieni sako ne ne ne, tai dar nereiskia, kad jie teisus...

Mes pernai kaip tik keliavom po Prancūziją: Normandiją, Bretanę, Luaros slėnį. Važiavom birželio pabaigoje - liepos pradžioje. Buvau daug skaičiusi apie siaubingą Atlanto pakrantės orą, tačiau per dvi mūsų kelionės savaites lijo tik 2 dienas: pirmą dieną Normandijoje ir paskutinę dieną Prancūzijoje, prie Versalio. Visas kitas dienas saulė tiesiog kaitino, todėl, kaip sakoma, ruoškitės blogiausiam, bet tikėkitės geriausio. smile.gif
Normandijoje būtinai siūlau aplankyti Etretat ir jei įmanoma, skirti jam visą dieną. Mes, pvz., praėjome pro visus "geriančius dramblius", o ant vieno iš jų netgi pasidarėm pikniką: kepėm turguje pirktas krevetes thumbup.gif Vaizdai ten nerealūs.
Bretanėje mes buvom apsistoję Ploumanch miestelyje Raudonojo granito krante. Vieta nepaprasto grožio. Tikrai rekomenduoju ten apsilankyti.
Apskritai, įspūdžių tiek daug, kad sunku atsirinkti ką čia papasakoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif Sudarinėdama kelionės maršrutą buvau pasižymėjusi apie 30 lankytinų vietų, daugumą jų ir pavyko aplankyti.
Luaros slėnyje aplankėm 3 pilis: Villandry, Chenonceau ir Chambord. Villandry pilies sodai - fantastiški wub.gif wub.gif wub.gif Netgi mano gėlėmis nesidominčiam vyrui jie paliko labai didelį įspūdį.
Žodžiu, būtinai aplankykit tas vietas ir nebijokit blogo oro.
Beje, jei ką nors domina, galiu pasidalinti savo kelionės planu (jei užteks kantrybės skatyt - ten apie 90 lapų lotuliukas.gif )
Atsakyti