Papildyta:
Receptai, kurių buvo klausta. Jie iš moters savaitgalio virtuvės žurnalų. Aišku, pagal save patobulinti... tad pirmiausiai originalas, o po to ką aš darau kitaip.
Bulvių ir kalafiorų apkepas
Kalafiorą suskirstyti žiedynais, bulves (650 g) supjaustyti griežinėliais ir išvirti. 1 š sviesto ištirpinti keptuvėj ir pakepinti su 1 š miltų. Supilti 0,5 l pieno, įdėti prieskonių, 100 g. tepamojo sūrio (aš dedu mildutės) ir pavirti. Žiedinius kopūstus sumaišyti su bulvėm ir kumpiu, sudėti į formą, supilti padažą, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti 180 temperatūroje apie 30 min.
Aš dar dedu kepintų morkų ir svogūnų, mėsos, kumpi kaip kada ir kokios turiu, sūrio dažniausiai ant viršaus nebarstau. Daržovių proporcijų irgi nesilaikau.

Bulvių apkepas su varškės sūriu
Išvirti 500 g griežinėliais supjaustytų bulvių. Sudėti į sviestu išteptą indą, išplaktus 6 kiaušinius užpilti ant bulvių, apibarstyti smulkiai pjaustytom 3 česnako skiltelėm ir užtarkuoti 200 g. riebaus varškės sūrio. Kepti apie 30 min.
jei ne vyras būčiau nepabandžius, nes maniau, kad produktai nesiderina...

Grikių apkepas
150 g grikių kruopų išvirti sultinyje, supjaustyti 300 g morkų ir 1 svogūną ir pakepinti 25 g. sviesto. 2 baltymus išplakti iki standžių putų. 2 trynius sumaišyti su 200 ml grietinės ir 150 g. tarkuoto fermentinio sūrio. Grikius sumaišyti su daržovėm ir trynių mase. Po to sudėti baltymus ir viską išmaišyti. Kepti 180 C apie 30 min.
Vyras nepasižiūrėjęs nupirko skaldytų grikių, tad teko ieškoti recepto, nes man šiaip jie nelabai. Dar dedu burokine tarka tarkuotos virtos dešros. Ir morką ne pjaustau, o tarkuoju burokine tarka.