QUOTE(Karvute @ 2012 02 13, 23:10)
va butent kad yra
ne nenoriu, soriukas, gal durnai parasiau
ne nenoriu, soriukas, gal durnai parasiau
Žinau, kad nenori. Tik mes dažnai nepagalvojam, į ką tas mūsų perdėtas dėmesys veda. Jei psichologė būtų tai kurių dalykų nepaaiškinusi, nebūčiau sugalvojusi Todėl ir parašiau, kad pamąstyti būtų galima Nepiktai aš
QUOTE(~♥KaipTaiKaip♥~ @ 2012 02 13, 23:37)
Stresas dėl brolio labiausiai turbūt, nes dabar abudu turi kovot dėl dėmesio. Ar čia tik pas mane vieną taip? Nėra kitose šeimose taip?
Visur taip yra. Niekas be to negyvena Pas mus irgi dalis problemų su tuo susiję. Psichologė patarė taip: bent kartą per savaitę sugalvoti bendrą veiklą visai šeimai. Susitarkit su vyru, kad jūs kartu visi 4 turit ką nors padaryti - ar pažaisti kokį stalo žaidimą, ar eiti pasivaikščioti, paplaukioti nu belia ką, bet bendra veikla. Draugiškai. Ir kad Gerda gautų dėmesio, tai reikia jums su MB tik jai vienai skirti laiko. Tai susitariat, ir vienas imat Domą, kitas Gerdą ir varot bent pusvalandį žaisti tik su jais vienais, paskui keičiatės. Nereikia to daryti ilgai. Bet tokio dėmesio, tokių kalbų užtenka, kad pradėtų keistis vaiko dėmesys. Per kursus kartais labai iškalbingų filmukų parodo, tai juokiesi žiūrėdamas, bet gi gyvenime pats dažnai padarai taip. Trumpai vieną papasakosiu: Eina mama su dukra mieste. Mama eina, nieko nemato. Dukra randa gėlytę, nuneša mamai, mama net nepasižiūri, eina toliau. Dukra randa paukštuką gulintį, sustoja, padejuoja apžiūri, mama praeina, nieko nemato. Dukra nubėga prieš mama, rodo, kad rado auksinę apyrankę, mama nepasižiūri, eina, nieko nemato. Tada dukra numeta tą apyrankę į kanalizacijos šulinį, ir tada... mama pribėgusi puola ją barti ir bando rasti ir ištraukti apyrankę. Tai kaip vaikas susilaukė dėmesio ir ką jis išmoko? Ir tikrai galiu nuoširdžiai pasakyti, kad aš kartais ir pati taip elgiuosi Dabar stengiuosi to išvengti, ale ar tikrai pavyksta, tai nežinau