Sveikiname svenciancius
as kartais irgi sita idedu i pusryciu dezute praeita savaite buvo sveiko maitinimosi savaite mokykloj tai maniske grizo ir sako nuo siandien megstu salotas t.y pekino salota ir kitos, nes lietuvoje valgius tik paprastas salotas is darzo tai dabar kiekviena diena turi but salotu ir darosi sumustinius su jomis, tai su suriu tai su desra
ir mes prie sveikinimų prisidedame. kaip smagu
norėjau pasisakyti vaikų užsiėmimo (neužsiėmimo) tema. mūsų namuose televizoriaus išvis nėra
žinoma, yra kompiuteris, bet jo per dieną būna labai mažai arba išvis nebūna.
tegu vaikai eina į prailgintą grupę, į būrelius (Gaja mokykloje lanko chorą, italų kalbą ir.. logopedę ), tada dar plaukimą Rojaus darželyje. Rojus lanko šokius, karatė ir kartais baseiną. Mes su Vėja baseine plaukiojame kasdien), kiemą, skaito knygas ir piešia.
Man labai patiko, kad Gajos mokykloje ateina su vaikais bendrauti du savanoriai iš Ispanijos - motyvacija mokytis anglų kalbą garantuota )
be to, vaikai, kai tik įmanoma, visur važiuoja, eina su mumis, bendrauja su mūsų draugais, pažįstamais ir nepažįstamais (Rojus priėjęs paklausė kiemsargio, ar jam patinka jo darbas ), keliauja į parodas su močiute, lankosi pas senelius, eina su manimi į treniruotes.
žodžiu, pasaulyje tiek gyvų įdomybių, kad filmukams ar žaidimams per kompiuterį laiko beveik nelieka
dėl patyčių - man labai patikęs, seniai skaitytas ir perskaitytas Austėjos Landsbergienės blogo įrašas
o dėl to, ką nešti vaikams šventei - siūlyčiau kartu su vaikais iškepti kokių paprastų sausainių visai kitaip jie jausis, kai pasakos, kad vakar su mama kepė bandeles. vienos su cinamonu, kitos su kokosu, trečios su razinomis.
Sveiki, lapkritinukai ištikimieji ,
"prisiduodam", kad gyvi , gimtadienis kuklus buvo, nes "šventėjas" sukarščiavo, mažasis irgi, svečiai irgi tokie patys buvo, tai tiesiog susitikom pusryčiams su sesės šeimyna ir pyragėlį suvalgėm, o dar kraustėmės išvakarėse iš dviejų butų (aš ir sesė), tai jau toks nei šioks, nei toks gavosi gimtadienis..
Į mokyklą draugams kepėm miniatiūrinius keksiukus, spalvotus (prasta mintis, oi prasta , nes kai sveikatos nebuvo, keksiukai mažučiai, tai su šaukštukais tešlą dėliojant ilgai dirbau, ale labai jau fainučiai gavosi) ir jie dar neša ale dovanėles, tai mini šokoladukų, o mokytojai gražiai supakavom levandinį šokoladą su gofruotu popieriu (iš senos dėžės išplėšėm vidinį sluoksnį), su tikrom džiovintom levandom, su "ašutine" virvele, tai ir patiem su K gražu buvo, ir mokytojai, K sakė, kad labai nustebo, nes šiaip atneša, ką ir vaikams
ir mes neturim TV , visiškai netrūksta, jei kažko norisi pažiūrėt, internetas yra. Kompiuteris retenybė, mokykloje nėra, keista, kad mažesnis kitose lankė, o čia tokia truputį sena gera m-la Realiai tai neįsivaizduoju, kada žiūrėtų tv ar kompą paprastą dieną , nes užrašius į popamokinę pamokų ruošą, futbolą, prancūzų, tai realiai grįžtam namo, pavalgo, pamokas paruošia, jei yra likusių, o dažnai būna, nelabai daugiau kam ir laiko yra, miegot anksti eina, šią savaitę tai dviračiais važiuojam kasdien į m-lą, tai geriau, jei yra laiko, po parką kokį daugiau ratų prasuku, lai treniruojasi , tada mažiau laiko zyzt lieka, nes irgi paauglystė
Mokosi gerai, žinant, kad kita kalba (dar ir flamandų reikia mokintis), gabus kalboms, kiek matau , gramatikoje tai net ir daugelį aplenkia klasiokų, kažkaip gerai "pagauna", kai diktuoja pvz., man net keista, nes jų rašyba nėra paprasta
Mažąjam trejų metų krizė , sustiprinta versija , paskutines dvi savaites tai išvis, su isterijom rytas prasideda, su isterijom vakaras baigiasi, bet jis tokio charakterio, ryškaus , nuo mažų dienų. Eina į m-lą, kalba dar nedaug, labai skiriasi nuo brolio, kai tas tokio amžiaus puikiai šnekejo, pas jį paskiri žodžiai, kai kurie lietuviški (apie maistą paprastai), kiti prancūziški, aš - Madam
Būkit visi sveiki , mes ir bandom atsilaikyt , kai orai kaitaliojasi, tai slogos ir pan.
"prisiduodam", kad gyvi , gimtadienis kuklus buvo, nes "šventėjas" sukarščiavo, mažasis irgi, svečiai irgi tokie patys buvo, tai tiesiog susitikom pusryčiams su sesės šeimyna ir pyragėlį suvalgėm, o dar kraustėmės išvakarėse iš dviejų butų (aš ir sesė), tai jau toks nei šioks, nei toks gavosi gimtadienis..
Į mokyklą draugams kepėm miniatiūrinius keksiukus, spalvotus (prasta mintis, oi prasta , nes kai sveikatos nebuvo, keksiukai mažučiai, tai su šaukštukais tešlą dėliojant ilgai dirbau, ale labai jau fainučiai gavosi) ir jie dar neša ale dovanėles, tai mini šokoladukų, o mokytojai gražiai supakavom levandinį šokoladą su gofruotu popieriu (iš senos dėžės išplėšėm vidinį sluoksnį), su tikrom džiovintom levandom, su "ašutine" virvele, tai ir patiem su K gražu buvo, ir mokytojai, K sakė, kad labai nustebo, nes šiaip atneša, ką ir vaikams
QUOTE(Gaya @ 2012 11 10, 06:34)
norėjau pasisakyti vaikų užsiėmimo (neužsiėmimo) tema. mūsų namuose televizoriaus išvis nėra
ir mes neturim TV , visiškai netrūksta, jei kažko norisi pažiūrėt, internetas yra. Kompiuteris retenybė, mokykloje nėra, keista, kad mažesnis kitose lankė, o čia tokia truputį sena gera m-la Realiai tai neįsivaizduoju, kada žiūrėtų tv ar kompą paprastą dieną , nes užrašius į popamokinę pamokų ruošą, futbolą, prancūzų, tai realiai grįžtam namo, pavalgo, pamokas paruošia, jei yra likusių, o dažnai būna, nelabai daugiau kam ir laiko yra, miegot anksti eina, šią savaitę tai dviračiais važiuojam kasdien į m-lą, tai geriau, jei yra laiko, po parką kokį daugiau ratų prasuku, lai treniruojasi , tada mažiau laiko zyzt lieka, nes irgi paauglystė
Mokosi gerai, žinant, kad kita kalba (dar ir flamandų reikia mokintis), gabus kalboms, kiek matau , gramatikoje tai net ir daugelį aplenkia klasiokų, kažkaip gerai "pagauna", kai diktuoja pvz., man net keista, nes jų rašyba nėra paprasta
Mažąjam trejų metų krizė , sustiprinta versija , paskutines dvi savaites tai išvis, su isterijom rytas prasideda, su isterijom vakaras baigiasi, bet jis tokio charakterio, ryškaus , nuo mažų dienų. Eina į m-lą, kalba dar nedaug, labai skiriasi nuo brolio, kai tas tokio amžiaus puikiai šnekejo, pas jį paskiri žodžiai, kai kurie lietuviški (apie maistą paprastai), kiti prancūziški, aš - Madam
Būkit visi sveiki , mes ir bandom atsilaikyt , kai orai kaitaliojasi, tai slogos ir pan.
Labas mamukai, o gal kuri iš jūsų (vilniečių) turit genio kostiumą paskolinti?
QUOTE(Sig @ 2012 12 07, 19:09)
Labas mamukai, o gal kuri iš jūsų (vilniečių) turit genio kostiumą paskolinti?
deja tokio neturime, bet mes nesupyktume, jeigu kas zebrą paskolintų
kokios Jūs egzotikos Mano augustė šiemet važiavo į kažkokia programėlę rumšiškėse... buvo Kalėda, su arklio tempiamom rogėm pasivėžino... kaip supratau apie kūčių papročius, senovinius žaidimus pasakojo. Sakė patiko
QUOTE(silagele @ 2012 12 08, 20:10)
deja tokio neturime, bet mes nesupyktume, jeigu kas zebrą paskolintų
siulyciau "matrossskes"
QUOTE(Karvute @ 2012 12 18, 19:05)
aciu uz pasiulyma
atbuvom šventę, vaikai visi gavo vienodas dovanas- po termopuodelį Bergner. Dainius pareiškė, kad vienodos dovanos nesąmonė-"juk negali visiems patikt tas pat?..."
va koks mano zebruolis
o jūsų vaikiai nesvarsto klausimo 'ar tikrai egzistuoja Kalėdų senelis?'
Maniškis jau labai abejoja ...
QUOTE(silagele @ 2012 12 22, 01:36)
aciu uz pasiulyma
atbuvom šventę, vaikai visi gavo vienodas dovanas- po termopuodelį Bergner. Dainius pareiškė, kad vienodos dovanos nesąmonė-"juk negali visiems patikt tas pat?..."
va koks mano zebruolis
va koks mano zebruolis
koks fainuolis zebriukas!!! pati darei??? sauniai atrodo.
pas mus kita istorija: kaimynu berniukas nuo sito antradienio kasryta gauna po eglute dovanas nuo "kaledu senio", zinomai dziaugsmingai pasakoja mano vaikams ir visai klasei, kurioje zinoma dar ne vienas vaikas negavo dovanu anksciau laiko. su tevais jau pasikalbejau, mama labai palaiko ideja, kad svente yra svente, bet tetuko hypertevelisko jausmas ima virsu ir toliau pinigai eikvuojami dovanom o ne tarkim manu gerovei... na toks durdomas jau stebimas antrus metus, tevai aisku lepina vaika, tuolab kad ir jo gimtadienis sausio 5d. tai sitas dovanu lietus tesiasi kasmet nuo gruodzio tarkim 18 iki minimums sausio 5...
mano vaikas kalba, kad tevai tikrai dalyvauja sitam sou, nejaugi kaledu senis sklerotikas, kad kasvakara mintu tuo paciu keliu pas vaika, kuris nei mokasi gerai, nei gulasi miegoti 9 vakaro, nei anglu zodzius mokasi kasvakara
tao tiek.
geru svenciu mamytes, bijau kad darbu maratonas gali neleisti prisesti prie kompiuterio!!!
Aš jau prieš kelis metus paaiškinau apie Kalėdų senelį, kad Kalėdų senelis tai mes patys ir turim džiuginti vieni kitus, nes pamenu, kad norėjo virtuvės ir t.t., ir pasakė, kad nesvarbu, jei tėvai nepadovanos, tai Kalėdų senis gi atneš, tai ir paaiškinau, kad tokias dovanas mes gaunam TIK vieni nuo kitų - tėvų, senelių ir t.t., kad yra laimė, jei Kalėdų senelis padovanoja atviruką, galbūt saldainį, nes ir tai BE GALO pasiseka, nes vaikų daug ir tikrai neįmanoma jokių dovanų, bet net ir laiškų, atvirukų ne visiems pasiseka gaut , tad jei jau tai gauni, tu ir taip apdovanotas Tad ir pats žino, kad reikia atviruką padaryt mums, dovanėlę gali sukurt ir t.t., kad dovanos nuo mūsų, tų, kurie šalia ir myli
.......................
Neatsidžiaugiu mokykla , jokių vaidinimų, jokių "metimųsi", jokių dovanų ir t.t., kai buvo Šv. Mykolas, tai patys mažieji dovanų gavo, nes jiems pirma šventė, bet nuo mokyklos, tėvai nė nedalyvavo išvis, didesni po saldainį tiesiog, o šiaip buvo mažiukų pusryčiai su tėvais, mokyklos vaikai visi fotografavosi kalendoriui, vieną dieną buvo Kalėdinis meniu valgykloje, nuo mažojo dar ir aš gavau dovanų dekoruotas žvakidukes, žodžiu, paprastai ir jaukiai
.......................
Pralinksmino didysis šiandien, kai TV mes išvis neturim, tai skaito daug, skaitė vakare lietuvišką žurnalą ir kažkokį testą apie pomėgius pildė , klausia pas mane "o ką reiškia telikas?"
........................
Ramių ir jaukių jums švenčių
.......................
Neatsidžiaugiu mokykla , jokių vaidinimų, jokių "metimųsi", jokių dovanų ir t.t., kai buvo Šv. Mykolas, tai patys mažieji dovanų gavo, nes jiems pirma šventė, bet nuo mokyklos, tėvai nė nedalyvavo išvis, didesni po saldainį tiesiog, o šiaip buvo mažiukų pusryčiai su tėvais, mokyklos vaikai visi fotografavosi kalendoriui, vieną dieną buvo Kalėdinis meniu valgykloje, nuo mažojo dar ir aš gavau dovanų dekoruotas žvakidukes, žodžiu, paprastai ir jaukiai
.......................
Pralinksmino didysis šiandien, kai TV mes išvis neturim, tai skaito daug, skaitė vakare lietuvišką žurnalą ir kažkokį testą apie pomėgius pildė , klausia pas mane "o ką reiškia telikas?"
........................
sveikos sveikos!
su šventėm visas puikias šeimynas- praėjusiom ir ateinančiom
Mes neblogai, prieššventinis periodas buvo tiesiog pašėlęs- dovanos, egzaminai, renginiai Dabar jau lengviau atsipūtusi Visos merginos po Kalėdų kaime atostogoms liko, tai dabar namie tik su berniukais, toookia ramuma:) Šeštadienį jau ir meškiuko METUKUS atšventėm kaip žaibiškai tie nuostabūs metai prabėgo, tie prisiminimai kai kūčias ligoninėj pernai sutikom, dar tokie šilti šilti, o va jau apsisuko visi metai
pasirodom kaip Kalėdų laukėm, apsileidom visai
čia 5-ių minučių gamybos torčiukas, labai labai skanus:)
Labai paskutinėm savaitėm vargstu su mažėlio maitinimu naktį, nu kas valandą ieško papulio jis net su dvyniais buvo daug lengviau, nei su šiuo žinduoliu pradėjau ir apie nujunkymą mastyt
su šventėm visas puikias šeimynas- praėjusiom ir ateinančiom
Mes neblogai, prieššventinis periodas buvo tiesiog pašėlęs- dovanos, egzaminai, renginiai Dabar jau lengviau atsipūtusi Visos merginos po Kalėdų kaime atostogoms liko, tai dabar namie tik su berniukais, toookia ramuma:) Šeštadienį jau ir meškiuko METUKUS atšventėm kaip žaibiškai tie nuostabūs metai prabėgo, tie prisiminimai kai kūčias ligoninėj pernai sutikom, dar tokie šilti šilti, o va jau apsisuko visi metai
pasirodom kaip Kalėdų laukėm, apsileidom visai
čia 5-ių minučių gamybos torčiukas, labai labai skanus:)
Labai paskutinėm savaitėm vargstu su mažėlio maitinimu naktį, nu kas valandą ieško papulio jis net su dvyniais buvo daug lengviau, nei su šiuo žinduoliu pradėjau ir apie nujunkymą mastyt
Sveikinu sulaukus naujųjų metų
taip- pati su Dainiaus pagalba aciu
labai gražus kadras
labai praktiškas ir sumaniai realiai pateiktas paaiškinimas
MB dar nenori atimti iš Dainiaus iliuzijos. O aš tingiu veltis į diskusijas
sveikučiai Veitučiai
gražios foto akimirkos - jau FCB irgi jas gyriau
Tai jau mama, linkiu, kad pavyktų su tuo žinduoliu taikiai susitart
o jau Ignukas toks protinguoliu žvilgsniu pozuoja
broliai gražiai mašinytėmis dalinasi? maniškiai tai ojei kaip pešės ir pešės pirmas dienas po kalėdų senio apsilankymo, tol kol neatsižaidė
QUOTE(Karvute @ 2012 12 22, 12:44)
koks fainuolis zebriukas!!! pati darei??? sauniai atrodo.
taip- pati su Dainiaus pagalba aciu
QUOTE(LT saulele @ 2012 12 23, 22:46)
Aš jau prieš kelis metus paaiškinau apie Kalėdų senelį, kad Kalėdų senelis tai mes patys ir turim džiuginti vieni kitus, ..
labai gražus kadras
labai praktiškas ir sumaniai realiai pateiktas paaiškinimas
MB dar nenori atimti iš Dainiaus iliuzijos. O aš tingiu veltis į diskusijas
QUOTE(Veitė @ 2012 12 28, 17:22)
sveikučiai Veitučiai
gražios foto akimirkos - jau FCB irgi jas gyriau
Tai jau mama, linkiu, kad pavyktų su tuo žinduoliu taikiai susitart
o jau Ignukas toks protinguoliu žvilgsniu pozuoja
broliai gražiai mašinytėmis dalinasi? maniškiai tai ojei kaip pešės ir pešės pirmas dienas po kalėdų senio apsilankymo, tol kol neatsižaidė