Įkraunama...
Įkraunama...

2004 m. lapkritinukai

mums liks matematikos knyga pabaigt sake 43 lapai like, bet ten jau sunkus, nes daugyva ir lyg dalint yra doh.gif seip pikta nes dar per mazi o jau moko.. skaityt mums irgi reik knygas, aukletoja liepe nors po 10min. bet mes po daugiau skaitom, kaip uzsikabina tai ir laikas pasimirsta biggrin.gif
penktadieni kraustomes i didesni buta, issitapetuojam kambarius ir leksim i lietuva atostogu thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
QUOTE(KolJe @ 2012 06 25, 16:24)
Na kaip atostogaujat? mums tik penktadieni pasibaigs moklo metai

Ha mes liksim pasutiniai, iki liepos 20 biggrin.gif

QUOTE(LT saulele @ 2012 06 25, 21:26)
Maniškis į kaimą išmovė prieš pora dienų, močiutė tai dar su mano sesės šeimyna keliauja ne LT, bet seneliui "geroji užėjo" , pats pasikvietė, išleidau, ryt tai kita sesė su mažaisiais jau į kaimą važiuos, tai ramiau bus. Galvojau galvojau, ką dėl prancūzų kalbos daryt, kelias dienas pamokiau žodelių, pasitreniravo sakinukus kurt, žiūriu, kad jei tikrai kasdien mes kuris vis jį pamokinsim, na išmoks vistiek bent kelis šimtus žodžių, o toliau jau kaip nors ten kapstysis, sesė pamokins dabar, o tada jau ir mano mama su ta kita sese grįžta, tai jau jie išvis prancūzakalbiai, lai būna kaime, gal geram ore galva geriau veiks mokintis
saviškiu tai kol kas džiaugiuos, juokiamės, per pora dienų dvi Lingrend knygas kaime įveikė, gerai skaito, o ir rašyt mėgsta laiškus pvz., ir man vakar įdavė su kaimiškom gėrybėm laiškutį  wub.gif, šiaip tai labai mėgsta visokiausius sąrašus sudarinėt, ko tik nerandu tvarkydama  lotuliukas.gif, mėgsta planuot: pvz. užsirašo temą "ko reikia kelionei" ir tada sąrašus daro, nuo maisto iki..., "ko reikia atidaryt kavinei", "ko reikia piratams", "ko reikia pastatyt namui" ir t.t., vakar radau lapus su sąrašais, kiek seniau uždirbdavo auksinų didikai, bajorai, valstiečiai, kiek kas grašių ar auksinų kainavo tais laikais, pasirodo aštuntokų istorijos vadovėlį skaitė pas močiutę, kartais sugalvoja, kad pasiima sąsiuvinį ir nusirašo kažkokią patikusią pasaką ar iš enciklopedijos, mačiau, kad turi pasidaręs sąsiuvinukus "mano miesto pasakos" ir "mano kaimo pasakos", žodžiu prisigalvoja va tokių dalykų
Karvute, gal ir saviškiui pasiūlyk ne šiaip kokį tekstą, o duok va tokią temą, "ko reikia tam ir tam", bus jam smagiau rašyt  smile.gif

Išmoks greitai tą kalbą. Mes nieko nesimokinom, o jau dabar skaito, kalba, rašo. Aišku, daug lengviau vaikui kai jau moka kažką. Bet jie tikrai greit perkanda viską smile.gif

Įtariu Kristupas keletą metų anksčiau gimė g.gif Jau toks protingas vaikas, kaip įdomu skaityt jo visus nuotykius, pasakojimus i t.t. Talentas, ne kitaip rolleyes.gif

QUOTE(KolJe @ 2012 06 26, 08:11)
mums liks matematikos knyga pabaigt sake 43 lapai like, bet ten jau sunkus, nes daugyva ir lyg dalint yra seip pikta nes dar per mazi o jau moko.. skaityt mums irgi reik knygas, aukletoja liepe nors po 10min. bet mes po daugiau skaitom, kaip uzsikabina tai ir laikas pasimirsta
penktadieni kraustomes i didesni buta, issitapetuojam kambarius ir leksim i lietuva atostogu thumbup.gif

Tikrai ne per maži schmoll.gif Mes jau pusę sezono dalinam, dauginam, kai kurių užduočių aš net nesuprantu blink.gif Tenka konsultuotis su mokytoja elementariausius dalykus. Sunku, nes kalbos barjeras yra doh.gif Prašysiu mokytojos, kad surašytų kaip ir kuom prisivyt klasiokus, nes nauji metai - nauja mokytoja. Svarbiausia sužinot kaip juos moko, nes iš manęs mokytoja prasta, tai prašau mokytojos parodyt kaip daryt. Pvz dalina piešdami rutuliukus, taškiukus ir juos nubraukdami kažkaip g.gif
Gerda anglikai skaito puikiai, bet lietuviškai tai labai striginėja. Bet pasiekimas tai didelis. Kai pradėjo rugsėjį eit, neskaitė nei lietuviškai, nei angliškai, dabar jau abiem kalbom ax.gif

O aš pati knygom, užduotum, filmais apsikrovus. Liepos 10 kalbėjimo egzaminas, bijau siaubingai, rašymo, gramatikos egzai dzin, nu bet kalbos tai naktinis košmaras blink.gif
Atsakyti
nu seip kiek kalbejau su kitom mamom sako kad daugyba, dalyba nuo 2-3 klases.. nes pirmoje tik izanga i moksla, adaptacija, ir tikrai nespaudzia vaiku taip..
musu ne rutuliukai, o normaliai parasyta: 2x2= ... 4x2= ir t.t. manajai patinka skaiciuot, pati klausineja mama kiek bus 32+45= ir pati pasako arba jei jau sunku skaiciuojam abi.. bet kai prasidejo daugyba, isijunge STOP sunku jau ir suskaiciuoti ir dauginti.. na kazkaip palengva viskas turetu but, o ne 5 lapai skaiciavimas iki 100 ir paskui jau daugyba plius skaiciavimas iki 100.. musu akimis skubama viskas..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KolJe: 26 birželio 2012 - 12:57
Tai gal dėl to, kad mes jau skaitomės antroj klasėj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LT saulele @ 2012 06 25, 23:26)
Maniškis į kaimą išmovė prieš pora dienų, močiutė tai dar su mano sesės šeimyna keliauja ne LT, bet seneliui "geroji užėjo" biggrin.gif, pats pasikvietė, išleidau, ryt tai kita sesė su mažaisiais jau į kaimą važiuos, tai ramiau bus. Galvojau galvojau, ką dėl prancūzų kalbos daryt, kelias dienas pamokiau žodelių, pasitreniravo sakinukus kurt, žiūriu, kad jei tikrai kasdien mes kuris vis jį pamokinsim, na išmoks vistiek bent kelis šimtus žodžių, o toliau jau kaip nors ten kapstysis, sesė pamokins dabar, o tada jau ir mano mama su ta kita sese grįžta, tai jau jie išvis prancūzakalbiai, lai būna kaime, gal geram ore galva geriau veiks mokintis smile.gif
saviškiu tai kol kas džiaugiuos, juokiamės, per pora dienų dvi Lingrend knygas kaime įveikė, gerai skaito, o ir rašyt mėgsta laiškus pvz., ir man vakar įdavė su kaimiškom gėrybėm laiškutį  wub.gif, šiaip tai labai mėgsta visokiausius sąrašus sudarinėt, ko tik nerandu tvarkydama  lotuliukas.gif, mėgsta planuot: pvz. užsirašo temą "ko reikia kelionei" ir tada sąrašus daro, nuo maisto iki..., "ko reikia atidaryt kavinei", "ko reikia piratams", "ko reikia pastatyt namui" ir t.t., vakar radau lapus su sąrašais, kiek seniau uždirbdavo auksinų didikai, bajorai, valstiečiai, kiek kas grašių ar auksinų kainavo tais laikais, pasirodo aštuntokų istorijos vadovėlį skaitė pas močiutę, kartais sugalvoja, kad pasiima sąsiuvinį ir nusirašo kažkokią patikusią pasaką ar iš enciklopedijos, mačiau, kad turi pasidaręs sąsiuvinukus "mano miesto pasakos" ir "mano kaimo pasakos" biggrin.gif, žodžiu prisigalvoja va tokių dalykų  smile.gif

Karvute, gal ir saviškiui pasiūlyk ne šiaip kokį tekstą, o duok va tokią temą, "ko reikia tam ir tam", bus jam smagiau rašyt  smile.gif

unsure.gif nu cai fantasiskai nurasai apie saviski, jis unikalus pas tave vaikas, tikrai saunu. 4u.gif
maniskiui rasyti - yra baubas, nezinau kodel, raso dailiai, klases pirmunas pagal rasto grazuma, o jau sukurti... zodziu nekuria, apie rasyma sunku net isivaizduoti. bandysime. mokyta sako nespausti, bet zlastis ima, kad balbesu uzaugs lotuliukas.gif maziukas daug greiciau uzsikabina ir sutinka kazka veikti, skaityti, raides skaiciukus, dabar mokinames angliskai ir lietuviskai, nes angliskai nori mokytis, o lietuviskai reikia tai paralelno mokinu zodzius, pagauna kaip bite... g.gif su Dychkiu nera ka liginti, tik su konkurencijos tikslais pasimoko.
Atsakyti
Labas visiems atostogaujantiems ir dirbantiems 4u.gif

nu pasirodom ir mes, kaip vasarojam wub.gif

Druskininkuose
user posted image
user posted image
user posted image
kaime smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Papildyta:
mes kol kas neatostogaujam, 08 04 būsiu krikštomama Švėkšnoj, o paskui jau leisimės kelionėn po Pabaltijį visam mėnesiui su prikabinamu nameliu, kurį jau nupirkom, tai belieka iš FR parsivaryti wub.gif

buvau u vaikais kaime savaitę, didžiosios ir dabar kaime dar porai savaičių pasiliko, tai dabar "tik" ,3 vaikai namie, o dvyniai dar ir daržely tai tikras poilsis biggrin.gif

Dvyniai darželin kuo puikiausiai eina, pavalgę pamiegoję, pažaidę visad linksmi grįžta 4u.gif , šį mėnesį dar planuojam vesti, o kitą jau atostogausim visi:)

Meškiuko jau pusmetuką atšventėm wub.gif greit tas laikas...O jis ir toliau tikras visos šeimos numylėtinis wub.gif Neįsivaizduojam nei mes, nei vaikai, kad galėjo būti kažkaip kitaip, atrodo, taip ir turėjo būtinai būt, kad 5-as broliukas pagrandukas atsirado pas mus wub.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

pusmetukas namie
user posted image
[/quote]
linkėjimai visiems ir gražios vasaros 4u.gif
Atsakyti
Sakes, kaip grazu wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Jau šios šeimynos grožis wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
O jau vaikų akių mėlynumas bigsmile.gif wub.gif Veite, labai smagu žiūrėti į jūsų foto wub.gif

Deja, mūsų yra tik 2, bet ne taip gražiai sutaria verysad.gif Urtė iš vis kažkaip pradėjo Ado privengt, ją jis nervuoja, nenori žaisti ir t.t. Va, vakar iš kaimo grįžom. Buvo planas, kad tik Urtė pasiliks dėl tam tikrų aplinkybių, bet paskui buvo nuspręsta, kad ir Adas gali likti. Tačiau Urtė sugebėjo kažką pasakyti Adui ar pažadėjo žaislą nupirkti, kad tik jis neliktų doh.gif Tai dabar turim 1 namie, sėdintį darželyje lotuliukas.gif

Labai tikiuos, kad čia laikina unsure.gif
Atsakyti
vaitė kaip visada... atrodo kas čia tėr tie 5 vaikai...

Mano mergiotės irgi pasipeša...kartais taip visai normaliai... ir namuose netelpa... tikiuosi, kad kai atsiras trečias susikooperuos prieš tą trečią biggrin.gif
aš jau mėnuo kaip atostogauju... nieko nebespėju... tai nutariau mesti baseiną... pagalvojau, kad kas čia man liko... o dar net knygos neturėjau kada paskaityti...

mano bendžionkos
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Veitė @ 2012 07 05, 15:53)
paskui jau leisimės kelionėn po Pabaltijį visam mėnesiui su prikabinamu nameliu, kurį jau nupirkom, tai belieka iš FR parsivaryti

Kaip faina bigsmile.gif, lauksiu įspūdžių ax.gif

Gražios nuotraukos, o jau kur trys sesės, tai man išvis wub.gif

QUOTE(Nenuorama @ 2012 07 09, 07:28)
Labai tikiuos, kad čia laikina  unsure.gif

pala, kai ateis paauglystė ir reiks "pridengt" vienam kitą dėl pvz. šokių lotuliukas.gif, tai iškart susitart pradės biggrin.gif Kai pagalvoju, tai su vyriausiu broliu irgi "susikaldavom" ir šiaip mažai kas bendro buvo, kol paauglystė neatėjo smile.gif

QUOTE(MAMICY @ 2012 07 09, 13:45)
atrodo kas čia tėr tie 5 vaikai...

va va drinks_cheers.gif, net gėda pasidaro, kaip kartais su pora nesusitvarkai smile.gif

Vienodai tebesirengia taviškės smile.gif, jaučiu patogu ir ginčų mažiau cool.gif Kada tau gimdyt?

.......

Kaime buvau pora dienelių, tai nukirpom pacano kasas, gale palikau ploną, ilgą kasytę, o kitur apkirpom, akyse paaugo cool.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LT saulele: 09 liepos 2012 - 14:00
QUOTE(LT saulele @ 2012 07 09, 13:58)
*Kaip faina  bigsmile.gif, lauksiu įspūdžių  ax.gif 
**Vienodai tebesirengia taviškės smile.gif, jaučiu patogu ir ginčų mažiau  cool.gif 
***Kada tau gimdyt?

* aš irgi. jei rašysi kur nors kelionės reportažą, tai nepamiršk čia nuorodos įmest.
** nu jos nėra labai išrankios drabužiams, tai man paprasčiau visko pirkti po 2 vnt smile.gif (nes dydis dabar abiejų tas pats). Tik didžioji ženkliai siauresnė... mažoji truuuputi ūgiu žemesnė, bet jai į plotį medžiaga įsitempia ir tinka tas pats dydis biggrin.gif

***tikiuosi iki rugsėjo vidurio apsiforminti. oficialiai ~09.12-09.15

parodyk savo paaugusį pacaną.
Atsakyti