Įkraunama...
Įkraunama...

2004 m. lapkritinukai

Atostogų neplanuojam, tuoj baigsis mokykla, tada bandysim, kad prancūzų k. pasimokintų kažkiek, pradinių sakinukų, liepą į kaimą, ten sesė su vyru parvažiuos, jie kalba prancūziškai, tai kažkiek užsiims su K., o rugpjūtį planas jau kraustytis.

Ką veikt? tai siūlau daugaž įprastus, o jei netinka knygos, dėlionės, piešimai, kt. menai (nes priemonių pilna) ir pan., tai siūlau valyt dulkes ir t.t., kaip mat atsiranda užsiėmimų smile.gif Kompiuteris, TV tai pas mus minimaliai ir dažniausiai stengiuosi susiet su kažkuo naudingu: perskaitė knygą apie Karlsoną, prašom - žiūrėk filmukus apie jį, patyrinėjo enciklopediją, galim paieškot dar info arba vaizdų apie tai, ką skaitė..
..

~♥KaipTaiKaip♥~, ilgai mokosi Gerda, maniškis, kai britiškoj m-loj mokėsi, tai iki birželio pab., rusų vaikai mėnesį jau atostogavo, o šie mokėsi dar.

QUOTE(Nenuorama @ 2012 05 22, 13:52)
O kur vyks, jei vyks, ta dailės stovykla? Mes irgi Urtei kažko tokio ieškome 

čia geras kolektyvas, nuoširdžiai dirba, kas veda į būrelius, patenkinti, tik nepigi stovykla..

QUOTE(vasara01 @ 2012 05 23, 09:02)
be viso šito labai sunki adaptacija mokykloje buvo,

vasara, o kodėl? Ar dėl tvarkos - rėžimo, ar dėl kitų vaikų?

Aš galvoju, kaip maniškiui bus, aišku, ne pirmas kolektyvas, penkta įstaiga būtų unsure.gif, tik kad jau didesnis, dar klasę "peršokt" teks, o kalba tai nauja doh.gif, kurį laiką gi ir nelabai jam paaiškins, ką mokintis ir t.t., kažkaip teks pasivyt žiniom g.gif, kol kas jis pats tai labiau koncentruojas į tai, kad ir mažasis ten pat eis, įsivaizduoja, kad padės mažiukui ir t.t.. Ui, įdomus metas nusimato mums visiems smile.gif, nes mažius tai išvis "naminis" dar.
Papildyta:
QUOTE(Pacankė @ 2012 05 22, 10:13)
.o tas pastoviai KĄ VEIKTI....mus ir varo iš proto....

pripirk visokių pigių karoliukų stambesnių, detalių, kad ir per padėvetų rūbų pardes kelias "prasinešt" krūvą karolių po litą, išardyt, supilt į kokią dėžę ir lai veria papuošalus, maniškis mergaitėms gimtadienio dovanėles pats darydavo smile.gif

medžiagėlių tvirtesnių spalvotų nupirkt, parodyk, kaip adata sukabint, jei nemoka, lai knibinėjas, pamokint sagą įsisiūt ir t.t.

paimt kartoninę dėžę, spalvoto popieriaus, laikraščių iškarpų, lai lėlių namelį padaro, padekoruoja, jei kokia dėžutė tinkamo dydžio būna, tai aš duodu apklijuot, padaryt dovanų dėžutę, galų gale einant į svečius, sausainių pridėt ir nusinešt, vistiek artimieji pagirs, vaikui jau ir smagu cool.gif

Pigių "maikių", tekstilės flomasterį, ar galų gale ir paprasta, bet tada vienkartinė beveik, neišskalbsi, antra vertus, dabar tų "maikių" ir po pora lt. yra, lai piešia, dekoruoja, nešioja vienetinį rūbą biggrin.gif

Vis keliom dienom užsiėmimų būtų smile.gif, po to "į spintą", po poros sav. vėl tą patį siūlai smile.gif
Papildyta:
Prisiminiau, kad vienu metu tai buvom atspausdinę daug visokių suvedžiojimų su skaičiais, užduotėlėm, tai iš krūvos tikrai išsirinkdavo, ką nori atlikt, aišku, yra ir knygelių pirkt su užduotėlėm, bet interneto platybėse galima išrinkt tai, ką labiau mėgsta
Atsakyti
QUOTE(Puuga @ 2012 05 21, 09:26)
sveiki
as negaliu patiketi kad jau pirma klase baigiasi, ir nebuvo taip sunku kaip tikejausi.
kur desit savo vaikus per vasara?mociutems tetoms. Kuo uzimti kad nebutu to pastovaus klausimo mama,KA veikti?

man šįkart pasisekė... nuo birželio 11 išeinu ilgų atostogų cool.gif ką nors sugalvosim... dar va sauleles idejom pasinaudosim...

dar viena ideja vasaros laisvalaikiui
dar vienas receptas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 23 gegužės 2012 - 12:35
QUOTE(LT saulele @ 2012 05 23, 11:15)

Ką veikt? ..

pripirk visokių pigių karoliukų stambesnių, detalių, kad ir per padėvetų rūbų pardes kelias "prasinešt" krūvą karolių po litą, išardyt, supilt į kokią dėžę ir lai veria papuošalus, maniškis mergaitėms gimtadienio dovanėles pats darydavo  smile.gif

medžiagėlių tvirtesnių spalvotų nupirkt, parodyk, kaip adata sukabint, jei nemoka, lai knibinėjas, pamokint sagą įsisiūt ir t.t.

paimt kartoninę dėžę, spalvoto popieriaus, laikraščių iškarpų, lai lėlių namelį padaro, padekoruoja, jei kokia dėžutė tinkamo dydžio būna, tai aš duodu apklijuot, padaryt dovanų dėžutę, galų gale einant į svečius, sausainių pridėt ir nusinešt, vistiek artimieji pagirs, vaikui jau ir smagu  cool.gif

Pigių "maikių", tekstilės flomasterį, ar galų gale ir paprasta, bet tada vienkartinė beveik, neišskalbsi, antra vertus, dabar tų "maikių" ir po pora lt. yra, lai piešia, dekoruoja, nešioja vienetinį rūbą  biggrin.gif

Vis keliom dienom užsiėmimų būtų  smile.gif, po to "į spintą", po poros sav. vėl tą patį siūlai  smile.gif
Papildyta:
Prisiminiau, kad vienu metu tai buvom atspausdinę daug visokių suvedžiojimų su skaičiais, užduotėlėm, tai iš krūvos tikrai išsirinkdavo, ką nori atlikt, aišku, yra ir knygelių pirkt su užduotėlėm, bet interneto platybėse galima išrinkt tai, ką labiau mėgsta

Ačiū labai 4u.gif ax.gif

Šian maniškei nereik į mokyklą, (mokytoja 10kų egzaminuose), tais kambina, sako ką veikti?, , sakau pasiimk knygą, sąsiuvinį ir nurašyk pasaką bigsmile.gif , tai ji aš geriau paskaitysiu ir papiešiu lotuliukas.gif . Aš dar sakau kad grįžus man iš darbo kambarys blizgėtų.....tai pana šian veikos turi....aišku rezultatus pamatysiu įžengus į panų kambarį cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Pacankė @ 2012 05 23, 14:15)
dar sakau kad grįžus man iš darbo kambarys blizgėtų.....tai pana šian veikos turi....aišku rezultatus pamatysiu įžengus į panų kambarį  cool.gif

blink.gif lotuliukas.gif tau turint vieną dieną laisvą paskambintų vyras ir pasakytų, kad grįžęs iš darbo rastų namus blizgančius, jaučiu, kad ir pasiustum ir pasiūstum lotuliukas.gif lotuliukas.gif... Juokauju smile.gif. Kaip įdomiai, kad kokia pavaduojanti mokytoja nepaėmė vaikų, gi ne visi turi, kur palikt g.gif

Atsakyti
QUOTE(LT saulele @ 2012 05 23, 15:26)
blink.gif  lotuliukas.gif  tau turint vieną dieną laisvą paskambintų vyras ir pasakytų, kad grįžęs iš darbo rastų namus blizgančius, jaučiu, kad ir pasiustum ir pasiūstum  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif... Juokauju  smile.gif. Kaip įdomiai, kad kokia pavaduojanti mokytoja nepaėmė vaikų, gi ne visi turi, kur palikt  g.gif

Nu kad ji pastoviai nesusideda daiktų, paskui ieško.....tai ir sakau susitvarkyk, gražiai viską, rūbus, žaislus, kojines ir t.t.... kad paskui būtų lengviau pačiai viską rast lotuliukas.gif
Kai neapsikenčiu tada einu aš į jos "valdas" doh.gif

Nu va, labai keisa su ta mokykla-mokytoja, mokslo metų galas o va....tiek beliko, dar savaitė ir psio...o dar kitą savaitę mokyklinė išvyka.
Atsakyti
QUOTE(Pacankė @ 2012 05 23, 14:33)
Nu va, labai keisa su ta mokykla-mokytoja, mokslo metų galas o va....tiek beliko, dar savaitė ir psio...o dar kitą savaitę mokyklinė išvyka.

Saviškį čia kada "pagąsdinau", kad liks sedėt namie, jei nesusiruoš, tai gavau atsakymą, kad pagal Europos įstatymus iki dvylikos metų jis neketina likt vienas namie ir vienas vaikščiot gatve cool.gif doh.gif

K. aną savaitę baigiamuosius parašė, dar kažką mokosi, bet.. Irgi mokyklos išvyka bus, o po to dar klasės, traukiniu planuojama iki vienos rašytojo sodybos, pažaist ten, papiknikaut smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LT saulele @ 2012 05 23, 15:45)
Saviškį čia kada "pagąsdinau", kad liks sedėt namie, jei nesusiruoš, tai gavau atsakymą, kad pagal Europos įstatymus iki dvylikos metų jis neketina likt vienas namie ir vienas vaikščiot gatve  cool.gif  doh.gif

doh.gif lotuliukas.gif

Va čia tai bėda... nes kiek teta pasakojo tai UK tai ir yra...nu aš nežinočiau ką daryt....auklę turbūt reiktų samdyt?jei jau tokie įstatymai kitur....
Atsakyti
QUOTE(LT saulele @ 2012 05 23, 09:15)
~♥KaipTaiKaip♥~, ilgai mokosi Gerda, maniškis, kai britiškoj m-loj mokėsi, tai iki birželio pab., rusų vaikai mėnesį jau atostogavo, o šie mokėsi dar.

Aha, ir ačiū D, nes su ja išprotėt galima biggrin.gif
Gerų idėjų pametėjai, nors mes karoliukus ir veriam, Domantui labai patinka. O Gerdą jau pramoko siuvinėt wub.gif Mažiuką paveiksliuką išsiuvinėjo, dabra kažkaip užmetė, nenori unsure.gif

QUOTE(LT saulele @ 2012 05 23, 13:45)
Saviškį čia kada "pagąsdinau", kad liks sedėt namie, jei nesusiruoš, tai gavau atsakymą, kad pagal Europos įstatymus iki dvylikos metų jis neketina likt vienas namie ir vienas vaikščiot gatve  cool.gif  doh.gif

Vaikas pasikaustęs lotuliukas.gif Taip, negalima čia net aikštelėj vaikų vienų palikt, bet kadangi mūsų aikštelė kieme, tai sakau gal niekas teisių kokių neiškvies unsure.gif Aišku baisu būna, et vis išeinu patikrint, kad būt savo vietoj unsure.gif

QUOTE(Pacankė @ 2012 05 23, 13:56)
doh.gif  lotuliukas.gif

Va čia tai bėda... nes kiek teta pasakojo tai UK tai ir yra...nu aš nežinočiau ką daryt....auklę turbūt reiktų samdyt?jei jau tokie įstatymai kitur....

Kaip tai nežinotum biggrin.gif Vaikai nuo 9 iki 15,15 mokykloj. visa darbo diena. Toliau galima berods nuo 7 iki 17,00 eit į prailgintą grupę, tik už papildomą mokestuką biggrin.gif MAžiams nuo 4 metų šitas galioja, kai jau eina į paruošiamą. O mažiams nuo 3 metų, galima eiti tik 3 val dienoj.. Čia jau šiokia tokia bėda, nes į mūsų mokyklą nepriima pilnai dienai, tai sėdžiu namie. Aišku galiu samdyt auklę Domui, bet man kainuos visą mano algą, todėl man schmoll.gif Aišku, galiu susitvarkyt tada kad kompensuotų, bet jei daugiau pajamų, mažiau ir kompensuos...Rudenį matysiu ką toliau daryt. Bet vat ir Gerdos bendraklasių mamos buvo iki 4 metų su mažesniais, kol pilną dieną ėjo unsure.gif
Atsakyti
Saulele, sunki adaptacija buvo, nes nauja aplinka, jis labai mėgsta vadovauti ir pasirodyti. Tai iš pradžių labai tikrino ribas - nieko neklausydavo, net mokytojos, rodė, koks jis krūtas. Paskui su vaikais šiek tiek trynėsi, nes jis gi vadovas, o ten sava chebra iš vieno darželio buvo, tai jis ten naujas, neleido jam vadovauti biggrin.gif Nu ir t.t. ir panašiai smile.gif Be viso šito, jis gi labai judrus, jam sunku nusėdėti, viskas įdomu, bet viskas daroma greitai ir atmestinai. Dar vieną pamoką sugeba suole išsėdėti, o paskui jau reikia atsistoti, atsiklaupti, kur nors nubėgti, padainuoti doh.gif Tai gali įsivaizduoti, kaip su juo klasėje reikia dirbti doh.gif
Dėl neturėjimo ką veikti, tai Mantas irgi labai skundžiasi. Ale dabar, kai oras geras, tai man taip paprasta šioje vietoje - tik grįžta, pavalgo ir į lauką. Sava chebra, niekur nueiti negali, ir duodasi visi iš vieno kiemo į kitą. Namuose, tai lego labai jam patinka. Skaityti, tai tik prieš miegą. Mėgsta visokias užduotėles. Buvo čia mokykloje vieną kontrolinį blogai parašęs, tai pripirkom testų visokių, tai iš pradžių pyko, kad reikia daryti, paskui nebuvo ką veikti, viską per dieną išsprendė biggrin.gif Pats pasakė, kad neturiu ką veikti, dabar paspręsiu biggrin.gif Kompą ir TV stengiamės riboti, bet tikrai ne visada tai pavyksta. Kompas dar nieko, bet televizorių MB įsijungia tik namo atėjęs, tai Mantas vis randa pretekstą, kodėl reikia viską daryti salione doh.gif
Atsakyti
Na kaip atostogaujat? mums tik penktadieni pasibaigs moklo metai smile.gif
Atsakyti
mums dave 2 daliu vadovelius perskaityti, paskaiciavome, kad 3psl i diena ir bus iveikta. aisku sunkiau su rasymu, nenori vaikas dirbti schmoll.gif

ties apasipjovem tonziles pries 3 sav. operacija pavyko puikiai, vaikas ligonineje auksinis, kitu vaiku mamkos apsale, kad jis vienas nakvojo, nei asaru, nei oziu, nei problemu smile.gif na zinoma, kol mamos nera. jo paklausius sako, kad gyvenimo kokybe pagerejo: geriau kvepuoti, valgyti, miegoti, gerti. nes ten del tonziliu tarpas buvo mazas. ka iskarto pastebejome, pasikeite sneka, nebeliko to "nosinio-gerklino" kalbejimo. kadangi skaitome garsiai kasdeina, iskarto krito i "ausis" toliau suplonejo balsas, nezinau ar laikinai, bet to boso kol kas neliko. na izuresime laiko adaptacijom turime daug. 4u.gif
Atsakyti
Maniškis į kaimą išmovė prieš pora dienų, močiutė tai dar su mano sesės šeimyna keliauja ne LT, bet seneliui "geroji užėjo" biggrin.gif, pats pasikvietė, išleidau, ryt tai kita sesė su mažaisiais jau į kaimą važiuos, tai ramiau bus. Galvojau galvojau, ką dėl prancūzų kalbos daryt, kelias dienas pamokiau žodelių, pasitreniravo sakinukus kurt, žiūriu, kad jei tikrai kasdien mes kuris vis jį pamokinsim, na išmoks vistiek bent kelis šimtus žodžių, o toliau jau kaip nors ten kapstysis, sesė pamokins dabar, o tada jau ir mano mama su ta kita sese grįžta, tai jau jie išvis prancūzakalbiai, lai būna kaime, gal geram ore galva geriau veiks mokintis smile.gif

QUOTE(Karvute @ 2012 06 25, 21:03)
mums dave 2 daliu vadovelius perskaityti, paskaiciavome, kad 3psl i diena ir bus iveikta. aisku sunkiau su rasymu, nenori vaikas dirbti

saviškiu tai kol kas džiaugiuos, juokiamės, per pora dienų dvi Lingrend knygas kaime įveikė, gerai skaito, o ir rašyt mėgsta laiškus pvz., ir man vakar įdavė su kaimiškom gėrybėm laiškutį wub.gif, šiaip tai labai mėgsta visokiausius sąrašus sudarinėt, ko tik nerandu tvarkydama lotuliukas.gif, mėgsta planuot: pvz. užsirašo temą "ko reikia kelionei" ir tada sąrašus daro, nuo maisto iki..., "ko reikia atidaryt kavinei", "ko reikia piratams", "ko reikia pastatyt namui" ir t.t., vakar radau lapus su sąrašais, kiek seniau uždirbdavo auksinų didikai, bajorai, valstiečiai, kiek kas grašių ar auksinų kainavo tais laikais, pasirodo aštuntokų istorijos vadovėlį skaitė pas močiutę, kartais sugalvoja, kad pasiima sąsiuvinį ir nusirašo kažkokią patikusią pasaką ar iš enciklopedijos, mačiau, kad turi pasidaręs sąsiuvinukus "mano miesto pasakos" ir "mano kaimo pasakos" biggrin.gif, žodžiu prisigalvoja va tokių dalykų smile.gif

Karvute, gal ir saviškiui pasiūlyk ne šiaip kokį tekstą, o duok va tokią temą, "ko reikia tam ir tam", bus jam smagiau rašyt smile.gif
Atsakyti