QUOTE(NI-KO @ 2012 02 14, 23:17)
kepiau varar Rafaelo ir man jis visiskai nesigavo...biskvtas iskepe kietas, nepurus, bet tai turbut nuo to, kad vietoj paprasto augalinio aliejaus ( kaip tycia pasibaige) teko panaudoti alyvuogiu isspaudu. Kai kepe biskvito virsutinis sluoksnis labai issipute, kaip didziulis burbulas,
po to nusedo. ir kremu likau nepatenkinta, kazkoks laaabai jau riebus..kai plakiau sviesta (Dvaro) su sutirstintu pienu, gavosi mase, atrodanti kaip varske.....buvau tikra kad turiu paprastu baltu kokoso drozliu, bet namie radau tik spalvotu ( del to tortas buvo margas).....
nu, vienu zodziu...reikia Jusu pagalbos....kazka ne taip pridirbau, GELBEKIT!!!!
Na miegas neima pasistengsiu pagelbėti ir eilinį kartą paaiškinti .
Mane ten nupurtydavo išgirdus " norėsiu Rafaelo torto " .... bet nebūsiu aš , jei neišknisiu kame reikalas su tuo biskvitu , neįsižeiskite - nevykėliu darosi .
Kaip ir jums , tik pradėdamas kepti , iškildavo su kupra ,temperatūras rinkausi įvairias - niekas negelbėjo , nors tešlą stengiausi paskirstyti daugiau prie krašto , o kai tik baigdavo kepti , bac ir įdumba .... per vidurį lieka vieno lakštelio storis , kraštuose 2 lakštelių ...žodžiu , kraštai eina velniop , ir taip torto savikaina išauga , nes reikalinga dar viena porcija tešlos .
Pirmas , ir sėkmingas mano bandymas buvo toks .... visus lakštelius susikepiau po vieną , gavosi lygūs ir skanūs 4 lakšteliai .
Antras bandymas , kad galima būtų išsikepti greičiau ( per kartą , jei yra dvi vienodos formos ) dadėti prie duotos miltų normos ( 230 g. ) dar 30 g. miltų ( 260 g. ) ..... gavosi puikiai , gal truputi ne tokie iškoryje , bet be jokių įdubimų , juos puikiai perpjaunu pusiau .
Aliejus čia niekuo dėtas .
---------------------------------------------
Kremui .... kiek supratau iš jūsų parašymo , jūs sviestą plakėte kartu su kondencuotu , o taip niekas nedaro .
Abu šie produktai , turi būti vienodos temperatūros .
Pirma išplakamas iki purumo sviestas , ir tik kai jis išplaktas , dar plakant plona srovele supilamas reikiamas kiekis kondencuoto pieno , jei jų temperatūros skirsis , išmuš kremą grūdeliais .
Patarsiu naudoti ne 82procentų riebumo sviestą , o 72 , kremas nebus toks " sunkus " .
O drožlės priklauso būti baltos , tai Rafaelo , o ne margutis
.