QUOTE(F @ 2012 02 16, 14:53)
Ne, jūs nesat visai teisi. Aš siūlau nepulti nurašyti žmogaus dėl to, kad jis atrodo keistas. Taip pat sakau, kad ne visi, kurie turi tikrai patvirtintą sutrikimą, yra netinkami prižiūrėti vaikus. Čia kalbu iš patirties (ne savo, nes aš nesu nei ligonė, nei mama, esu buvus tik aukle), bet teko matyt tiek daug ligonių, kurie buvo tikrai šaunūs, atsakingi žmonės, tiek daug sveikųjų, kurie elgėsi agresyviai ir kėlė grėsmę kitiems. Pažiūrėkit spaudą, juk tik maža dalis nusikaltėlių pripažįstami nesveikais.
Neidentifikuoju save su žmogum, kuris skiriasi nuo kitų labiau nei pvz jūs skiriatės nuo kitų. Na ten minėjau, kad pirkdama daiktą negalvoju apie jo lytį, manau, daiktai lyties išvis neturi (su keletu išimčių, tokių kaip moteriški apatiniai), bet nemanau, jog tai sukuria skirtumą nuo kitų, pasireiškiantį netgi savęs identifikacijoj. Ten labiau kalbėjau iš žmogaus teisių pusės - kas būtų, jei mes, užuot radę kažką bendro su kitais, užuot bandę suprasti juos, pulsim juos smerkti, išvadint nenormaliais ar net diagnozuoti jiems ligas?
Aš diskutuodama apie visa tai atsiribojau nuo vaiko, diskusijoj palikau tik santykį tarp dviejų žmonių - vieno, besielgiančio kažkaip, ir kito, nesuprantančio, bijančio, nepasitikinčio, klijuojančio diagnozes. Jeigu siūlyčiau nepaisant visko būtinai būtinai patikėti vaiką, visiškai užgniaužiant kylančius jausmus, būčiau neteisi. Manau, pirmiausia reikėtų išsiaiškint suaugusiųjų santykius čia, atskirti kylančius jausmus, mintis, susivokti juose, sužinoti daugiau informacijos apie tą žmogų, kurio elgesys nesuprantamas, pasikalbėt su juo apie tai. Ir tada viskas išaiškės, ir tada arba tas nepasitikėjimas, baimė dings ir nebeliks problemos, ar patikėti vaiką, arba bus išsiaiškinta, kad vaiko patikėti tikrai nereikia. Ir tada viskas bus aišku
Neidentifikuoju save su žmogum, kuris skiriasi nuo kitų labiau nei pvz jūs skiriatės nuo kitų. Na ten minėjau, kad pirkdama daiktą negalvoju apie jo lytį, manau, daiktai lyties išvis neturi (su keletu išimčių, tokių kaip moteriški apatiniai), bet nemanau, jog tai sukuria skirtumą nuo kitų, pasireiškiantį netgi savęs identifikacijoj. Ten labiau kalbėjau iš žmogaus teisių pusės - kas būtų, jei mes, užuot radę kažką bendro su kitais, užuot bandę suprasti juos, pulsim juos smerkti, išvadint nenormaliais ar net diagnozuoti jiems ligas?
Aš diskutuodama apie visa tai atsiribojau nuo vaiko, diskusijoj palikau tik santykį tarp dviejų žmonių - vieno, besielgiančio kažkaip, ir kito, nesuprantančio, bijančio, nepasitikinčio, klijuojančio diagnozes. Jeigu siūlyčiau nepaisant visko būtinai būtinai patikėti vaiką, visiškai užgniaužiant kylančius jausmus, būčiau neteisi. Manau, pirmiausia reikėtų išsiaiškint suaugusiųjų santykius čia, atskirti kylančius jausmus, mintis, susivokti juose, sužinoti daugiau informacijos apie tą žmogų, kurio elgesys nesuprantamas, pasikalbėt su juo apie tai. Ir tada viskas išaiškės, ir tada arba tas nepasitikėjimas, baimė dings ir nebeliks problemos, ar patikėti vaiką, arba bus išsiaiškinta, kad vaiko patikėti tikrai nereikia. Ir tada viskas bus aišku
As sutinku su jumis, bet tada kyla klausimas, o kam reikia viso to aiskinimosi? Pvz. as neturiu nei laiko, nei jegu, nei kantrybes spresti kitu problemas. Juk paprasiau susirasti auklyte kuri simpatizuotu tevams
As nesamdyciau bet kokio zmogaus kuris man keltu abejioniu, arba nebutu simpatiskas. Juk egzistuoja toks dalykas kaip rysius tarp zmoniu, ir jei jo nera, kam save prievartauti???
Kartais keisciausi zmones mums atrodo simpatiski, ir mes meilai su jais bendarujam, draugaujam ir net nekyla minciu apie smerkima tu keistenybiu... bet buna ir atvirkstinis variantas, kai zmogus tiesiog nepatinka ir tada matai daug bruozu kurie trugdo... Ir visa tai yra normalu, negali visi zmones patikti ir nebutina su visai bendrauti per prievarta
(P.S. vien tas kad autore uzvede sia tema, parodo kad jai nevisai patinka tokia sios moteriskes keistenybe.... bet pakeisti aukle irgi nera lengva, todel ji iesko patarimu is salies. Bet man jau dabar akivaizdu, kad nieko nebus jei autore taip abejoja