Įkraunama...
Įkraunama...

Transvestizmas

QUOTE(F @ 2012 02 22, 23:49)
Na tada mūsų nuomonės skiriasi - pagal mano moralinius įsitikinimus, negražu juoktis iš žmogaus teisių (kaip ir visokie seksistiniai juokeliai) - ši tema dar labai skaudi Lietuvoj.


Tiesiog prisipazinkit kad jums problema su humoru. Galima linksmai paziureti i bet kokia situacija... tuo labiau i save 4u.gif 4u.gif Bet jus net nesupratot kad nenorejau nieko izeisti arba pasityciot, man tiesiog is tikro buvo juokinga, ir as juokiausi sededama prie kompo...

Gal zinot tokia laida tipo slapta kamera ''Priciupom'' kur zmones krenta isigasta ir papuola i visokias nelabai malonias surezisuotas situacijas juk visi juokiames. Nors is tikro turetu buti labai gaila zmogaus, kuri baisiai issigando arba parktito... Tik nesakykit kad tai yra amoralu, tokios laidos labai populiarios visam pasaulyje ir labai daug kam jos yra juokingos. Dazniausia net patys nufilmuoti, ''nukentiejuseji'', smagiai pasijuokia is saves kai suzino kad juos filmavo slapta kamera 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaimingaMamyte: 23 vasario 2012 - 00:14
Kažkaip tarp heteroseksualių galima pasišaipyiti, nieko čia baisau, bet neduok dieve pasišaipymas kabina seksualines mažumas, oho kokia bėda, tuoj pat sureguojama perdėtai su visom teisėm ir laisvėm priešaky.
Nu negaliu susilaikyt nors tu ką. tai gal, sakau, pas mus ir tarp kojų kabo stereotipai arba nekabo, o tarp kitko berniukai jau gimsta su didesniu kiekiu raumenų, jų ir darbai kitokie, moteris visada paneš daug mažiau plytų nei vyras, fiziniai skirtumai - skirtingų darbų bei pomėgių pagrindas, o iš čia ir formuojasi dauguma bendravimo temų, taip, intelekto panašumai turi įtakos, bet tas kuris nešioja plytas susiras panašaus intelekto draugą tarp nešiojančių plytas lengviau nei tarp tų kurios tų plytų nepakeliai.
Žmonių socealiniai santykiai daug sudėtingesni, o stereotipų buvimas neretai tik padeda susirasti bendraminčių. Mes nesame belyčiai ir niekada nebūsim ir joks vyras tikrai nebus tinkamas pokalbininkas pvz. temoje apie baisiai skausmingus gimdymo sąrėmius (jis to niekada nepatirs).

Papildyta:
Į liūtą suregavau. Teisių ir laisvių gynėjai pradės rekti, kad čia viskas gerai visi galim būti liūtais, jei tik norim, o mes norim. lakstysim urgsim kol kas nors nesugalvos būti pvz asilu, bet gi ir vėl normalu. Čia gal pasaka be galo.
Atsakyti
Turbūt dėl to, kad tai visuomenėj ir taip skaudi tema.
Pvz mes draugų ratelyje irgi sakom visokius juokelius apie žmogaus teises, homoseksualus, moters teises ir tt, bet kadangi visi vieni kitus pažįstam, ir žinom, kad šiaip mūsų pažiūros normalios, tai suprantam, kad čia juokai.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2012 02 22, 19:27)
1. Turiu omeny, tai, kokia anksčiau buvo moters padėtis visuomenėje ir kokia ji yra dabar. Moterys neturėjo teisės balsuoti, neturėjo teisės turėti turto, ji buvo priklausoma nuo vyro. Apie tai daugiau galima pasiskaityt čia:
http://lt.wikipedia....Moterų_teisės
http://activism.blog...g/moters-teises
Situacija nepasikeitė savaime, už jos pasikeitimą kovojo kairiųjų aktyvistai, iš kurių dabar jūs tyčiojatės. Dėl to aš sakau jums, kad tai atrodo negražiai.

2. Nėra taip, kad aš netoleruoju kitų nuomonės, ar kad kairiųjų aktyvistai netoleruoja kitų nuomonės. Netoleruoja diskriminacijos, bereikalingo laisvės apribojimo. Dėl tų moralės principų nelabai supratau, negi jums atrodo, kad jūs laikotės moralės principų? Ką aš matau, tai jūs išvadinat "netinkamai" apsirengusius žmones ligoniais ir dar tyčiojatės iš manęs už tai, kad juos ginu. Negi čia moralė, ir dar krikščioniška? Aš ne krikščionė, bet jei būčiau krikščionė, tai pasijausčiau didžiai įžeista, kad su mano religija siejamas toks amoralus elgesys ir dar vadinamas morale, juk krikščionių moralės principas yra "elkis su kitu taip, kaip norėtum, kad būtų elgiamasi su tavim pačiu".

3. Čia stereotipai - realybėj bebūtinai taip. Pvz mano vyras nieko neišmano apie mašinų remontą ir per tokį pokalbį nuobodžiautų, jau daugiau turėtų ką pasakyt apie receptus smile.gif Aš taip pat nelabai ką galėčiau pasakyt nei apie receptus, nei apie mezgimą. Manau, interesų bendrumas priklauso ne nuo lyties, bet nuo konkrečių žmonių, jų charakterio, vertybių. Jeigu taip būtų, kaip jūs sakot, tai vyrai ir moterys gyventų atskiruose pasauliuose, o dabar konkreti moteris turi daugiau apie ką pakalbėt su konkrečiu vyru, o su kita konkrečia moterim pokalbis nesiriša. Tai esam tikrai skirtingi, bet individualiai skirtingi, didelė žmonių įvairovė, o ne tik dviejų rūšių žmonės.


1. Isikovojo tiek, kad pamirso, jog sustoti reikia. O kas per daug, tas juk nesveika.

2. Cia niekas nekalba apie zmones, kurie, anot jusu, "netinkamai" apsirenge. Cia kalbama apie moteri, kuri vaidina vyra. Tai du labai skirtingi dalykai.

3. Na, jusu vyras "normaliu" kategorijai kaip ir nelabai priklauso. Todej jo pavyzdziu imti tiesiog nederetu.

QUOTE(LaimingaMamyte @ 2012 02 22, 20:46)
Na nezinau kur jus matot diskriminacija, kad mama nenori palikti savo vaika zmogui jai nepatinkanciam... Buvo kartota ne karta temoje, kad patys tevai su ta moterim bendrauja. O jus gerbiamoji F skaitot tarp eiluciu. Iki jusu daeina tik ta infomacija kuria jus noretumet isgirsti. Toks jausmas lyg sneketum su siena. Jus viska interpretuojat savaip, ir visai nesuprantat ka yra norima pasakyti. Sakai viena, o jus net neisigilinus vistiek savo varot, apie disriminacija, keistumus, diagnozes ir t.t  doh.gif  doh.gif

O antra dalykas, niekas is jusu nesitycioja, cia yra tiesiog juokai. Bet jums to nesuprasti, as pagal visas jusu zinutes matau kad humoro jausmo jus nei lasiuko neturit  doh.gif  doh.gif

O be to kalba buvo apie vaika ir jo aukle, o jus vis kreipet ir kreipet link diskiriminacijos, diagnoziu ir bla, bla, bla.


Jumoro jausmo nebuvimas yra budingas aspergerio sindroma turintiems zmonems, todel, diskutuodama su F turetumet zinoti, kad jusu zodziai bus suprasti tik tiesiogiai, nebus iziureta nei perkeltine prasme, nei mintys tarp eiluciu, nei juokai.
Ir prie diskriminacijos pastoviai F lenkia todel, kad jai, kaip ir daugumai "kitokiu", ta diskriminacija tiesiog vaidenasi kiekvienam zingsny. Visur tokie sugeba iziureti kazkokiu uzsleptu prasmiu, uzgauliojimu, tada patys taip va is niekur nieko isizeidzia ir puola kaltinti visus aplinkui visom imanomom nuodemem. Ir net nebandyk tokiam isaiskint, kad norejai pasakyti visai ne tai - jie geriau zino ir taskas. Amzinai teisus ir amzinai nuskriausti bei savo teises irodinejantys doh.gif Va todel tu "kitokiu" visuomene ir vengia, o ne todel, kad jie "netinkamai" rengiasi ar mylisi.

QUOTE(F @ 2012 02 22, 21:49)
Na tada mūsų nuomonės skiriasi - pagal mano moralinius įsitikinimus, negražu juoktis iš žmogaus teisių (kaip ir visokie seksistiniai juokeliai) - ši tema dar labai skaudi Lietuvoj.


O man bloga nuo to amzino aiskinimo kas negrazu, kas negalima ar netinkama. Seksas - vienas is galingiausiu gyvenimo varikliu. Jis buvo, yra ir bus, lygiai taip pat kaip ir juokeliai ta tema. Tas politinis korektiskumas per gerkle lenda. Vyrai jau bijo moteris uzkalbint, kad nebutu apkaltinti seksualiniu priekabiavimu, kuri isgalvojo kazkokiu nukvakusiu bobsiu burys vien tik del to, kad i jas niekas demesio nekreipia. Tai nutare visas pasisekima turincias su savim sulygint. Robotais pavirsim be juoko ir be flirto.
Atsakyti
O F serga Aspergerio sindromu???? Nezinojau, ji pati to neminejo. O kuom serga jos vyras, kad ir jo negalima priskirti prie normos????
Bet kokiu atveju dabar paziurejau i visa ta diskusija is kitos puses. Nes kazkaip visa diskusija jauciau kad F negirdi visai oponento nuomones, nesupranta visos esmes isakytos nuomones o tik labai kabinasi prie kazkokiu konkreciu pasakymu, manipuliuoja sakyniu ''daignoziu rasymas'' ir t.t, o pati raso ta pati per ta pati apie kakzokia diskriminacija... Tiesiog kazkokia beprasme diskusija gavosi nes diskutavom apie visai skirtingus dalykus...
Nelabai daug zinau apie si sidroma, bet jau supratau kad zmogus ji turintis labai skiriasi nuo visu, todel ir aisku kodel ji taip gina visus keistumus, ji gina save sioje vietoje 4u.gif 4u.gif Ir aisku kad negali buti objektyvi 4u.gif

Bet to paciu F jus esate labai idomus zmogus... ir jusu ekstremalaus issakymai yra irgi idomus. As jums simpatizuoju!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaimingaMamyte: 24 vasario 2012 - 11:53
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2012 02 24, 11:48)
Nes kazkaip visa diskusija jauciau kad F negirdi visai oponento nuomones

o jus isivaizduojat, kad girdit? bigsmile.gif
perskaiciau visa diskusija ir stebiuosi F kantrybe...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 24 vasario 2012 - 12:22
QUOTE(Terezza @ 2012 02 24, 05:40)
Jumoro jausmo nebuvimas yra budingas aspergerio sindroma turintiems zmonems, todel, diskutuodama su F turetumet zinoti, kad jusu zodziai bus suprasti tik tiesiogiai, nebus iziureta nei perkeltine prasme, nei mintys tarp eiluciu, nei juokai.

Ir prie diskriminacijos pastoviai F lenkia todel, kad jai, kaip ir daugumai "kitokiu", ta diskriminacija tiesiog vaidenasi kiekvienam zingsny. Visur tokie sugeba iziureti kazkokiu uzsleptu prasmiu,


ar neprieštaraujat pati sau? g.gif
Atsakyti
Pilnai sutinku su Terezes poziuriu. 100% teisi!!!
Papildyta:
Ir eilini karta priminsiu apie ka diskutuojama sioje temoje. Ne apie keistus zmones, ir ne apie diskriminacija kazkokiai mazumai. Ir ne apie suaugusiuju bendravima su mazumom arba keistuoliais. O kalba eina apie vaiko palikima moteriai kuri sutapatina save su vyru... ir jos itakai vaikui. Apie imanomas rizikas ir .t.t

O kitas dalykas yra kad zmogus turi teisie tureti savo asmenine subjektyvia nuomone, ir jei jam kaimynas atrodo psichu, jis turi teise taip galvoti ir su juo nebendrauti... 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LaimingaMamyte: 24 vasario 2012 - 14:02
Ir kaip vargšei visuomėnei pažinti tokius žmonis, jie rėkia garsiai, žino daug skambių frazių, pasičiuptą idėją idėaliai remiai. Puikus lyderis, tik kad eina tik tiesiai (žmonės čia sako, kaip arklys galvą nuleidęs). Esu tikra, kad ten tarp tų mažumų, keistuolių ir persirengėlių, krūva vargšų žmogelių ne vienas ir smurto paragavęs. Vat kažkaip šitoje vietoje galvojasi apie Ameriką, jei tai nebūtų tokia laisva šalis ir mažiau toleruotų pvz. nutukimą (Japonai čia tvarkosi net ir įstatymų pagalba, dėl širdies ligų profilaktikos). Takrim, pažiūrėk, žmogau, ką tu darai, paanalizuok save ir savo poelgius, ar tikrai jau taip reikia elgtis taip kaip nori? Tikriausiai ne vienas storuliukas ačių pasakytų ir atsirastų daugiau sveikesnių ir fiziškai, ir psichologiškai žmonių. Galvoju, kad panašiai čia ir su tais kitokiais yra.

Šeip tai F tikrai įdomus žmogelis. Be jos šita diskusija tikrai net nebūtų tokia superinė bigsmile.gif
Papildyta:
[COLOR=yellow] Dabar visos ryškiai bišky turėtumėt gati malkų už diagnozę g.gif
Atsakyti
QUOTE(iškamša @ 2012 02 24, 14:04)
ar neprieštaraujat pati sau?  g.gif


Iskamsa sorry uz off topic, tikiuosi nesupyksit uz klausim: Jusu toks siaubinas avatras ir nicas... o dar tas prierasas apie moters kuna... Net siurpas nubego.... ka tai reiskia? Ar jus taip jauciates?
Atsakyti
QUOTE(Terezza @ 2012 02 24, 08:40)
3. Na, jusu vyras "normaliu" kategorijai kaip ir nelabai priklauso. Todej jo pavyzdziu imti tiesiog nederetu.

Mano vyras priklauso normalių kategorijai. Negi jūs manot, kad vien tai, kad žmogus turi Aspergerio sindromą, padaro jį nenormaliu ? lotuliukas.gif lotuliukas.gif absurdas visiškas, tai pagal jus kairiarankiai turėtų būt dar labiau nenormalūs - jų smegenys skiriasi dar labiau negu AS skiriasi nuo NT.

Papildyta:
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2012 02 24, 12:48)
Nelabai daug zinau apie si sidroma, bet jau supratau kad zmogus ji turintis labai skiriasi nuo visu, todel ir aisku kodel ji taip gina visus keistumus, ji gina save sioje vietoje  4u.gif  4u.gif Ir aisku kad negali buti objektyvi  4u.gif

Ką reiškia "labai skiriasi nuo visų" , ką jūs norit tuo pasakyti?
Galiu paaiškint, kuo skiriasi (tik savo atvejo pavyzdžiu) - vaikas anksčiau nei visi išmoksta skaityti, vėliau nei visi išmoksta atskirti, kada žmogus sako ką nors rimtai, o kada ne. Mokykloj būna labai gabus vieniems dalykams, ir ignoruoja jo nedominančius dalykus. Vėliau, augant, tie skirtumai maždaug susivienodina.
O suaugus kuo skiriasi? Žmonės su AS labiau linkę tyrinėt vieną dalyką giliai, negu daugelį paviršutiniškai, labiau priima informaciją vienu kanalu, nelabai moka "multitaskingą". Tai negi čia reiškia, kad labai skiriasi nuo visų? Šiaip dar nebuvo tokio žmogaus, su kuriuo susipažinus, gyvai pabendravus, jis pasakytų, kad oho, kaip tu skiriesi nuo visų. Sako, kad aš kaip ir visi, tik turiu porą įdomių savybių.
Papildyta:
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2012 02 24, 15:02)
O kitas dalykas yra kad zmogus turi teisie tureti savo asmenine subjektyvia nuomone, ir jei jam kaimynas atrodo psichu, jis turi teise taip galvoti ir su juo nebendrauti...  4u.gif  4u.gif

Kaip jums patiktų, jeigu jus kaimynas laikytų psiche ir su jumis nebendrautų? Ir jeigu jūs iš tiesų būtumėt "psichė" (o tai tikėtina, nes tokių yra 1 iš 4), kaip jums patiktų, jeigu kaimynas, remdamasis tuo, nuspręstų su jumis nebendrauti?

Jums nepakenktų apsilankyti Gyvojoje Bibliotekoje smile.gif
http://gyvojibibliot...s-knygu-mugeje/
Atsakyti
Pagalvojau, kad labai, labai negražiai jūs elgiatės - mes diskutuojam, reiškiam tik savo požiūrį į viską - tuo diskusija turėtų ir apsiriboti. Labai negražu yra tokios diskusijos metu ieškoti oponento asmeninių savybių, prie kurių galima būtų prisikabinti. Čia panašiai būtų, jeigu aš eičiau peržiūrinėt kiekvienos iš savo oponentų žinučių forume istoriją, ir tada pagal savo radinius į argumentus atsakyčiau pvz - "ką jūs galit apie tai išmanyti, jeigu būtumėt tokia jau protinga, tai vyras nebūtų jūsų palikęs" arba "Kadangi nesutariat su savo giminaičiu, kuris priklauso žmonių grupei X, tai akivaizdu, kad apie grupę X jūs negalite turėti teigiamos nuomonės, dėl to jūs tik ir siekiat pasakyti apie grupę X ką nors neigiamo".

Taigi jei turėtumėt savigarbos, tai jums turėtų būti dėl tokio bendravimo gėda. Jei taip realybėj bendrautumėt, tai priklausomai nuo pašnekovo charakterio, jums būtų parodytas vidurinis pirštas, arba susilauktumėt kreivų žvilgsnių. Na toks elgesys bent jau įrodo jūsų neteisumą - tokių neetiškų dalykų imamasi tik tada, kai tinkamų argumentų paremti savo nuomonei jau nebėra.
Atsakyti