QUOTE(F @ 2012 02 22, 19:27)
1. Turiu omeny, tai, kokia anksčiau buvo moters padėtis visuomenėje ir kokia ji yra dabar. Moterys neturėjo teisės balsuoti, neturėjo teisės turėti turto, ji buvo priklausoma nuo vyro. Apie tai daugiau galima pasiskaityt čia:
http://lt.wikipedia....Moterų_teisÄs
http://activism.blog...g/moters-teises
Situacija nepasikeitė savaime, už jos pasikeitimą kovojo kairiųjų aktyvistai, iš kurių dabar jūs tyčiojatės. Dėl to aš sakau jums, kad tai atrodo negražiai.
2. Nėra taip, kad aš netoleruoju kitų nuomonės, ar kad kairiųjų aktyvistai netoleruoja kitų nuomonės. Netoleruoja diskriminacijos, bereikalingo laisvės apribojimo. Dėl tų moralės principų nelabai supratau, negi jums atrodo, kad jūs laikotės moralės principų? Ką aš matau, tai jūs išvadinat "netinkamai" apsirengusius žmones ligoniais ir dar tyčiojatės iš manęs už tai, kad juos ginu. Negi čia moralė, ir dar krikščioniška? Aš ne krikščionė, bet jei būčiau krikščionė, tai pasijausčiau didžiai įžeista, kad su mano religija siejamas toks amoralus elgesys ir dar vadinamas morale, juk krikščionių moralės principas yra "elkis su kitu taip, kaip norėtum, kad būtų elgiamasi su tavim pačiu".
3. Čia stereotipai - realybėj bebūtinai taip. Pvz mano vyras nieko neišmano apie mašinų remontą ir per tokį pokalbį nuobodžiautų, jau daugiau turėtų ką pasakyt apie receptus
Aš taip pat nelabai ką galėčiau pasakyt nei apie receptus, nei apie mezgimą. Manau, interesų bendrumas priklauso ne nuo lyties, bet nuo konkrečių žmonių, jų charakterio, vertybių. Jeigu taip būtų, kaip jūs sakot, tai vyrai ir moterys gyventų atskiruose pasauliuose, o dabar konkreti moteris turi daugiau apie ką pakalbėt su konkrečiu vyru, o su kita konkrečia moterim pokalbis nesiriša. Tai esam tikrai skirtingi, bet individualiai skirtingi, didelė žmonių įvairovė, o ne tik dviejų rūšių žmonės.
1. Isikovojo tiek, kad pamirso, jog sustoti reikia. O kas per daug, tas juk nesveika.
2. Cia niekas nekalba apie zmones, kurie, anot jusu, "netinkamai" apsirenge. Cia kalbama apie moteri, kuri vaidina vyra. Tai du labai skirtingi dalykai.
3. Na, jusu vyras "normaliu" kategorijai kaip ir nelabai priklauso. Todej jo pavyzdziu imti tiesiog nederetu.
QUOTE(LaimingaMamyte @ 2012 02 22, 20:46)
Na nezinau kur jus matot diskriminacija, kad mama nenori palikti savo vaika zmogui jai nepatinkanciam... Buvo kartota ne karta temoje, kad patys tevai su ta moterim bendrauja. O jus gerbiamoji F skaitot tarp eiluciu. Iki jusu daeina tik ta infomacija kuria jus noretumet isgirsti. Toks jausmas lyg sneketum su siena. Jus viska interpretuojat savaip, ir visai nesuprantat ka yra norima pasakyti. Sakai viena, o jus net neisigilinus vistiek savo varot, apie disriminacija, keistumus, diagnozes ir t.t
O antra dalykas, niekas is jusu nesitycioja, cia yra tiesiog juokai. Bet jums to nesuprasti, as pagal visas jusu zinutes matau kad humoro jausmo jus nei lasiuko neturit
O be to kalba buvo apie vaika ir jo aukle, o jus vis kreipet ir kreipet link diskiriminacijos, diagnoziu ir bla, bla, bla.
Jumoro jausmo nebuvimas yra budingas aspergerio sindroma turintiems zmonems, todel, diskutuodama su F turetumet zinoti, kad jusu zodziai bus suprasti tik tiesiogiai, nebus iziureta nei perkeltine prasme, nei mintys tarp eiluciu, nei juokai.
Ir prie diskriminacijos pastoviai F lenkia todel, kad jai, kaip ir daugumai "kitokiu", ta diskriminacija tiesiog vaidenasi kiekvienam zingsny. Visur tokie sugeba iziureti kazkokiu uzsleptu prasmiu, uzgauliojimu, tada patys taip va is niekur nieko isizeidzia ir puola kaltinti visus aplinkui visom imanomom nuodemem. Ir net nebandyk tokiam isaiskint, kad norejai pasakyti visai ne tai - jie geriau zino ir taskas. Amzinai teisus ir amzinai nuskriausti bei savo teises irodinejantys
Va todel tu "kitokiu" visuomene ir vengia, o ne todel, kad jie "netinkamai" rengiasi ar mylisi.
QUOTE(F @ 2012 02 22, 21:49)
Na tada mūsų nuomonės skiriasi - pagal mano moralinius įsitikinimus, negražu juoktis iš žmogaus teisių (kaip ir visokie seksistiniai juokeliai) - ši tema dar labai skaudi Lietuvoj.
O man bloga nuo to amzino aiskinimo kas negrazu, kas negalima ar netinkama. Seksas - vienas is galingiausiu gyvenimo varikliu. Jis buvo, yra ir bus, lygiai taip pat kaip ir juokeliai ta tema. Tas politinis korektiskumas per gerkle lenda. Vyrai jau bijo moteris uzkalbint, kad nebutu apkaltinti seksualiniu priekabiavimu, kuri isgalvojo kazkokiu nukvakusiu bobsiu burys vien tik del to, kad i jas niekas demesio nekreipia. Tai nutare visas pasisekima turincias su savim sulygint. Robotais pavirsim be juoko ir be flirto.
Zinot, man atrodo jei Tereza pagrobtu koks eskobaras ir paskambintu, jam butu nurodyta paciam gelbetis is situacijos.