Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(kukuska007 @ 2012 02 04, 20:30)
pernai dariau, man visai nepasiteisino,. agurku visai neturejau, beto kaip kazkas rase, kai reikia jiems lipti, nera ant ko dar lipti, o veliau saulegrazos uzgoze derliu ir agurku nebuvo.

Nereikia jiems lipti jei auginate lauke - sėkite į lysvę ir kuo puikiausiai augs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(klevo sula @ 2012 02 04, 15:40)
Pas mus dauguma sodininkų riša aukštyn agurkus. Panašiai kaip su tinklu, bet ne visi to tinklo turi. Aš ir pati pernai rišau. Pabandysiu paaiškinti: įbedu vieną pagalį (aišku, geriau kad jie tokie storesni, tvirtesni būtų), už kokio metro (ar toliau)  įbedu kitą pagali, virš tų pagalių pririšu su vielutėm trečią (horizontalų) pagalį. Tada pririšu prie daigo raištį ir tą raištį pririšu prie horizontalaus pagalio. Galima paimti ilgą raištį, pririšti daigą, permesti per tą horizontalų pagalį ir pririšti kita daigą. Man buvo labai patogu, kadangi auginau dviem eilėm. O pagalius stačiau per vidurį.

Daug metu ir po daugybe diegu rišdavau,nes mama taip noredavo.Daigus augindavom puodeliuose. Darbo daugybe,užrišk,nurišk,tais kuolais ,vielom pasirūpink.Žaidimas...akim pasidžiaugti. Dar gerai,kad aš juos pagenedavau,o tai išvis šnipštas butu... irnesakyk.gif
Na ir kas,kad numynet kokia virkčia? dar geriau,likusioj dalyje suskatinsit vaisiaus augima,o sužeista nuskint ir išmest toliau,kad nesipainiotų ax.gif .
Dregmes trukumas pakelus garantuotas....
Agurkų tema
Atsakyti
Na daigų laukui mes niekad neaugindavom, visada tiesiai į vagą sėjam agurkus. Bet išvis baigiu susimakaluot, na dar yra laiko iki vasaros, dar pamąstysiu kelt-nekelt g.gif
Atsakyti
Pernai auginausi agurkų daigus, bet šiemet tikrai nebeauginsiu, kadangi lauke pasėti ir daigai beveik vienodai pradėjo duoti derlių. O rišu dėl to, kad nėra mano daržiukas tokio didumo, kad galėčiau jems leisti kerotis kaip nori blush2.gif
Atsakyti
kai nedaug agurkų auga, tai gal ir galima statyt sieneles ir kilnot jiems uodegas, kad teiktųsi saulės siekt. Bet kai pas aš kokius 7-8 pakelius jų sėju, tai man dviguba tvora per visus 100 m darže gautųsi.. Ai, žemės daug, tegu raizgosi kur užsimanę..
Atsakyti
Darzininkes patarkit - ar didesniam kiekiui braskiu geriau sodinimas i plevele, ar geriau storai siaudais mulciuot - noriu uzsisodinti velyvu braskiu kokias 4 lysves, bet toli tas darzas, kas pora savaiciu tik nuvaziuosim, tai nesinori, kad apzeltu labai g.gif
Atsakyti
asmeniškai man žymiai geriau plėvelė (tik ta juoda, ne dvispalvė).
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 02 04, 20:39)
asmeniškai man žymiai geriau plėvelė (tik ta juoda, ne dvispalvė).

Dekui, bandysiu, dar niekada neauginau ne su plevele, nei su siaudais, vis ravim, bet jau nagai atmusti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2012 02 04, 20:52)
Dekui, bandysiu, dar niekada neauginau ne su plevele, nei su siaudais, vis ravim, bet jau nagai atmusti doh.gif

kitos giria ir šiaudus, bet pas mane ir iš po šiaudų piktžolės auga kaip pasamdytos. O tada dar bjauriau ravėt doh.gif Nebent bandyt klot pjuvenas, o ant viršaus šiaudus g.gif Na, man nėr geriau kaip plėvelė. Tik, kartojuosi, pirkit juodą, Tokią, kaip agroplėvelė, tik juodą. Man Senukuose buvo įsiūlę dvispalvę plastmasinę - visiškai nepatiko schmoll.gif O ta juoda džiaugiuosi iki šiol.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 02 04, 21:01)
kitos giria ir šiaudus, bet pas mane ir iš po šiaudų piktžolės auga kaip pasamdytos. O tada dar bjauriau ravėt  doh.gif  Nebent bandyt klot pjuvenas, o ant viršaus šiaudus  g.gif Na, man nėr geriau kaip plėvelė. Tik, kartojuosi, pirkit juodą, Tokią, kaip agroplėvelė, tik juodą. Man Senukuose buvo įsiūlę dvispalvę plastmasinę - visiškai nepatiko  schmoll.gif  O ta juoda džiaugiuosi iki šiol.

Oi ne, ta dvispalve tai tikrai blogai, mes ja po baseinu suklojom pastatomu, kad lygiau butu, nes labai kojas vaikam bade grumstai, o ta juoda agro zinau, liuks, mes ja po akmenukais suklojom, alpinariumuose.

Aciu reiks bandyti braskes sodint i ja, ziuresim, kas gausis.

Dar klausima turiu, o moliugus jeigu as tokioj laukinej pievoj paleisiu, ten zeme gera, tik sejomainai kazka uosviene sejo, bet zole reta, neauksta, kazi, tegu sau bujoja - as siemet jau 10 rusiu seklu turiu moliugu, bandysiu, ir sultims, ir saldziu, ir kosems.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 02 04, 22:21)
kai nedaug agurkų auga, tai gal ir galima statyt sieneles ir kilnot jiems uodegas, kad teiktųsi saulės siekt. Bet kai pas aš kokius 7-8 pakelius jų sėju, tai man dviguba tvora per visus 100 m darže gautųsi.. Ai, žemės daug, tegu raizgosi kur užsimanę..

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ekanap @ 2012 02 04, 21:02)
Na daigų laukui mes niekad neaugindavom, visada tiesiai į vagą sėjam agurkus. Bet išvis baigiu susimakaluot, na dar yra laiko iki vasaros, dar pamąstysiu kelt-nekelt g.gif

O ką čia galvot g.gif Puse taip, kitą pusę- kitaip.
Atsakyti