Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(amarrile @ 2012 02 03, 23:06)
Kai daržoves sodina į ežias-vagas,pereina tarpus ir mažiau lieka krapštinejimosi.

Atsiprašau už stačiai žioplą klausimą, bet gal patikslintumėte, ką Jūs turit minty: kad geriau (patogiau) formuoti ne plačias lysves, o siauras iškilias vageles su tarpais tarp jų?

QUOTE(diasaja @ 2012 02 04, 00:01)
iš tinginystės biggrin.gif

biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ekanap @ 2012 02 03, 20:11)
O augalų lentelę pažiūrėjau, tai žiūriu rašo, kad agurkai gali lipt saulėgražų stiebais. Aš buvau sumanius taip daryt, bet galvoju ar neišvartys vėjas tų saulėgražų su visais agurkais? Gal kas taip auginot jau? cool.gif

Bandžiau vienais metais, bet šnipštas gavosi. Bėda ta, kad agurkai augo daug greičiau, ir kai atėjo laikas jiems lipti, saulėgrąžos dar buvo mažos ir silpnos. Gal aš jas per vėlai pasėjau, nors šiaip su bulvėmis kartu. Daugiau nebandysiu schmoll.gif
Atsakyti
Niu gerai, įkalbėjot, jokių agurkų lipimų ant sėmkių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 02 04, 02:01)
iš tinginystės biggrin.gif

Tema apie mulčiavimą čia:

http://www.supermama...howtopic=758411

Supratau, dėkui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ekanap @ 2012 02 03, 20:49)
Nu va taip ir galvojau... g.gif  Reiks ieškot kokių "baslių" netrumpų cool.gif

Sveikos darzininkes ir as ikisiu savo trigrasi vis skaitau ir seile varvinu kaip draugiskai jus cia bendraujate thumbup.gif Del saulegrazu turiu kita nuomome ( nepykite prasau ), nes pernai jas auginau, tai rudeni be kastuvo ir vyro pagalbos israuti negalejau, todel manau, kad vejas ju naeisvartys, o del agurku gera ideja gal ir as susigundysiu sienmet per saulegraza juos paleisti thumbup.gif .Turetu susitaupyti vieta , o ir priziureti bus patogu 4u.gif
Atsakyti
[quote=ether,2012 02 04, 09:25]
Atsiprašau už stačiai žioplą klausimą, bet gal patikslintumėte, ką Jūs turit minty: kad geriau (patogiau) formuoti ne plačias lysves, o siauras iškilias vageles su tarpais tarp jų?
biggrin.gif

Nesu vagelese sodinusi,esu miestietė,kai žemes mažiau,tai lysves gal taupiau.kaime centimetrus ne tiek skaičiuoja,plačiau galima užsimoti smile.gif O iškilumai vagelese nereikalingi nei sejant,nei sodinant,tik veliau,jei augalas kaupiamas....
Atsakyti
Praeita sezona pati irgi eksperimentavau su agurku parisimu lauke. Turejau namuose uzsiauginus 4 daigus,. Parinkau sauleta vietele, i zeme ikasiau 5l buteli (pries tai jame pridariau skyluciu). Aplink ta ikasta buteli pasodinau agurkų daigus.
Vėliau,kai jau agurkiukai paaugo, MB iš miškelio atnešė kelis lazdynų pagalius, įsmeigėm į žemę, tarpusavyje viršuje surišome,kad nenuvirstų. Tik beaugančius daigus jau reikėjo paryšinėti, nes kai tik nauja atauga,tai taip ir nusvyrdavo. Bet pastebėjau, kad nors šie daigai buvo anksčiau pasodinti, bet vėliausiai ir nuvyto, susirgo. Kai jau lauke besiplečiančių lapynas buvo geltonas, o agurkiukai jau tokie susisukę, tai čia dar rasdavau gražuoliukų.
Kai b9dav sausra į butelį pripildavau vandens, agurkai kaifavo. Vietos už bigsmile.gif ėmė mažai
Atsakyti
ax.gif 4u.gif aha , turbūt būtų tikrai gerai...bet vargu ar įmanoma visus lauke taip sukiloti g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 02 04, 13:27)
ax.gif  4u.gif aha , turbūt būtų tikrai gerai...bet vargu ar įmanoma visus lauke taip sukiloti g.gif

Visų tai tikrai taip nepasodinsi,bet prie įėjimo į daržiuką visai neblogai, agurkiukai visada po ranka thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bozena83: 04 vasario 2012 - 13:30
Pas mus dauguma sodininkų riša aukštyn agurkus. Panašiai kaip su tinklu, bet ne visi to tinklo turi. Aš ir pati pernai rišau. Pabandysiu paaiškinti: įbedu vieną pagalį (aišku, geriau kad jie tokie storesni, tvirtesni būtų), už kokio metro (ar toliau) įbedu kitą pagali, virš tų pagalių pririšu su vielutėm trečią (horizontalų) pagalį. Tada pririšu prie daigo raištį ir tą raištį pririšu prie horizontalaus pagalio. Galima paimti ilgą raištį, pririšti daigą, permesti per tą horizontalų pagalį ir pririšti kita daigą. Man buvo labai patogu, kadangi auginau dviem eilėm. O pagalius stačiau per vidurį.
Atsakyti
Aš irgi visada auginu dviem eilėm, todėl galvoju irgi kazkaip kelt nors dalį agurkų. Nes paskui skindama nuskriaudžiu tuos augalliukus. Nor ir labai stengiuos, bet vistiek kartais numinu kokį, o ir krepšį sunku rast kur pastatyt. Na žodžiu man tikrai rūpi pamėgint ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ekanap @ 2012 02 03, 19:11)

O augalų lentelę pažiūrėjau, tai žiūriu rašo, kad agurkai gali lipt saulėgražų stiebais. Aš buvau sumanius taip daryt, bet galvoju ar neišvartys vėjas tų saulėgražų su visais agurkais? Gal kas taip auginot jau? cool.gif

pernai dariau, man visai nepasiteisino,. agurku visai neturejau, beto kaip kazkas rase, kai reikia jiems lipti, nera ant ko dar lipti, o veliau saulegrazos uzgoze derliu ir agurku nebuvo.
Atsakyti