Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(diasaja @ 2012 02 03, 21:43)
aš bandžiau vienais metais. Man nepatiko arba mano agurkai buvo alpinizmo nemėgėjai. Vis reikėdavo kas kelias dienas pamokinti kur lipti. Nenoriu tokių žaidimų.

Speju, kad ant dvigubos tvoreles maziau reiketu "mokinti lipti", bet as neisivaizduoju kaip is tos dvigubos tvoreles paskui tuos agurkus isrinkti
Atsakyti
O sakykit, cia i agurku tema, kaip geriau daryt su lauko agurkais sudaigint juos ir sodint ar seklutes tiesiai i dirva? nes ale girdejau, kad pasejus i dirva jie greiciau ir geriau augs, vaisiai geresni ir pan., o jei daigus sodinsi tai pakol prigis ne taip efektyvu? g.gif
kaip jus darot?
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2012 02 04, 00:17)
O sakykit, cia i agurku tema, kaip geriau daryt su lauko agurkais sudaigint juos ir sodint ar seklutes tiesiai i dirva? nes ale girdejau, kad pasejus i dirva jie greiciau ir geriau augs, vaisiai geresni ir pan., o jei daigus sodinsi tai pakol prigis ne taip efektyvu?  g.gif 
kaip jus darot?

Aš tai visada sėju tiesiai į dirvą ir dar uždengiu agroplevele ir viskas puikiai auga. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2012 02 03, 16:48)
ka jus darot, kad ju but maziau, nes pas mane tik nuravi ir vel reik eit ravet  doh.gif

As nieko nedarau... 3 metus is eiles nuolat ravim ax.gif
Pries tris metus ir mes suarem dirvona.. vaje... paskui su sakem abu su vyru purtem zoles (kiek sakiu sulauzem doh.gif ), darem lysves, sejom, sodinom... ne kokios darzoves uzaugo. Uztat antrais metais jau buvo geriau, o pernai visai neblogai sakyciau rolleyes.gif Darbo yra... bet chemija purksti schmoll.gif
Atsakyti
Pas mane irgi dirvonas. Net ir neartas. Kastuvu atplėši velėnos gabalą - iškratai velėną, šaknis išrenki. Sunkus darbas, bet po to ravėt beveik nereikėjo smile.gif Tiesa plotas kol kas ne itin didelis, bet po truputį, po truputį jis didėja. Nieko prieš neturiu prieš mineralines trąšas (aišku su saiku), bet jau herbicidai a la roundapas schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif ne ne ne.Gi sau auginam. Geriau mažiau visko, bet be šito brudo.
Atsakyti
Kai daržoves sodina į ežias-vagas,pereina tarpus ir mažiau lieka krapštinejimosi. Lysvese irgi reikia palikti didelius tarpus-dvidešimt centimetrų-ir tuos tarpus su kauptuku,nagiukais dažnai papurenti. Save irgi reikia patausoti. sukilus žolytem netiketai,nereikia jas rinkti po viena,sujudinti žeme ir palikti ,kita kart sugrysti ir maloniai pabaigti darba. ax.gif Gal kam busiu padejus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 02 04, 01:06)
Kai daržoves sodina į ežias-vagas,pereina tarpus ir mažiau lieka krapštinejimosi. Lysvese irgi reikia palikti didelius tarpus-dvidešimt centimetrų-ir tuos tarpus su kauptuku,nagiukais dažnai papurenti. Save irgi reikia patausoti. sukilus žolytem netiketai,nereikia jas rinkti po viena,sujudinti žeme ir palikti ,kita kart sugrysti ir maloniai pabaigti darba.  ax.gif Gal kam busiu padejus ax.gif

Ačiū, aš su Jumis sutinku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(siamese20 @ 2012 02 03, 22:54)
Pas mane irgi dirvonas. Net ir neartas. Kastuvu atplėši velėnos gabalą - iškratai velėną, šaknis išrenki. Sunkus darbas, bet po to ravėt beveik nereikėjo  smile.gif Tiesa plotas kol kas ne itin didelis, bet po truputį, po truputį jis didėja. Nieko prieš neturiu prieš mineralines trąšas (aišku su saiku), bet jau herbicidai a la roundapas  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif ne ne ne.Gi sau auginam. Geriau mažiau visko, bet be šito brudo.

Velenas purtyt gerai per karščius,lengviau išsikrato truputį apdžiovinus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 02 04, 00:10)
Velenas purtyt gerai per karščius,lengviau išsikrato truputį apdžiovinus rolleyes.gif

Žemelė lengva, tai kratosi ir ne per karščius gerai mirksiukas.gif Svarbu, kad tik ne po lietaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2012 02 03, 22:17)
O sakykit, cia i agurku tema, kaip geriau daryt su lauko agurkais sudaigint juos ir sodint ar seklutes tiesiai i dirva?

sėju tiesiai į dirvą. Čia matosi dviejų sėjimų daigeliai (vienos sėklos labai blogai dygo, tai nekantraudama pasėjau ir kitas):

user posted image
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 02 04, 01:53)
sėju tiesiai į dirvą. Čia matosi dviejų sėjimų daigeliai (vienos sėklos labai blogai dygo, tai nekantraudama pasėjau ir kitas):

user posted image

Sakykite prašau, kodėl uždengiate lysves žole, jei neklystu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(elektronlituokle @ 2012 02 03, 23:57)
Sakykite prašau, kodėl uždengiate lysves žole, jei neklystu? g.gif

iš tinginystės biggrin.gif

Tema apie mulčiavimą čia:

http://www.supermama...howtopic=758411
Atsakyti