Ar bespėsiu i traukini arbūzu sėklom ,kokiu 5 sėklyčiu norėčiau
Ir as 10 seklyciu noreciau
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 17, 23:33)
Augt tai tikrai augs, tik žiūrint kaip laikyti buvo Jei šalčio gavę tai į žyduolius gali išeiti
supinti kaba virtuvej,tai tikrai salcio nepagave.tik klausimas iskilo ar augs galvutes,ar tik laiskams tinka
QUOTE(dzigitas @ 2012 02 18, 10:51)
supinti kaba virtuvej,tai tikrai salcio nepagave.tik klausimas iskilo ar augs galvutes,ar tik laiskams tinka
Antra diena vis galvoju,ar užaugs galvutės?Juk kartais likusius svogūnus susodini pavasarį,tai užauga tik laiškai.
QUOTE(IngridaB @ 2012 02 18, 10:08)
Antra diena vis galvoju,ar užaugs galvutės?Juk kartais likusius svogūnus susodini pavasarį,tai užauga tik laiškai.
tai vat ir mane kankina sis klasimas.nes bus ~2kg,eigu ne daugiau.tai bijau,kad eigu maziau pirksiu sodinuku,tai apsiryksiu.
QUOTE(dzigitas @ 2012 02 18, 11:15)
tai vat ir mane kankina sis klasimas.nes bus ~2kg,eigu ne daugiau.tai bijau,kad eigu maziau pirksiu sodinuku,tai apsiryksiu.
Aš galvoju, jei tai buvo daugiagalviai tai tikrai užaugs svogūnų galvos, o jei viengalviai tai gali tik laiškai būti.
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 17, 11:21)
Sekmadienį būsiu Kaune, galėsiu kai kam perduoti. Stokit į eilę ir rašykit į AŽ, nes net neįsivaizduoju kiek sėklyčių prašyti
Jei dar nepavėlavau ir aš stoju eilėn, man užtektų bent 4 sėklyčių esu iš kauno, pas Jus tikriausiai pilna AŽ nes neina parašyti
Papildyta:
Pernai K.Nedzveckas dalino sėklas per kolekcininkų-selekcininkų suvažiavimą, aš nelipau niekam ant galvos tai negavau jų, o dabar gailiuosi
QUOTE(Neris @ 2012 02 18, 10:41)
Aš galvoju, jei tai buvo daugiagalviai tai tikrai užaugs svogūnų galvos, o jei viengalviai tai gali tik laiškai būti.
Kažkaip aš irgi esu linkusi taip manyti, su daugiagalviais tai viskas aišku, o su šitais tai jau kitaip.
Dar praeitais metais mano mama nusipirko svogūnų sodinuku, nebuvo jie kažkokie išskirtinai dideli, bet va užaugo tik laiškai
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 18, 00:33)
Augt tai tikrai augs, tik žiūrint kaip laikyti buvo. Jei šalčio gavę tai į žyduolius gali išeiti
Vat apie tai norėčiau sužinot daugiau, nes neseniai girdėjau, kad sodinukus reikia laikyti maždaug +18 laipsnių temperatūroje, laikomi žemesnėje gali išaugti į žieduolius. Taip išeina, kad jiems kenkia ne tik šaltis,t.y. minusinė temperatūra, bet net ir žema temperatūra...
Maniškiai sudėti rūsyje, o per didžiuosius šalčius ten tikrai nebuvo šilta, tai nejaugi visi bus tinkami tik sulapnojimui , gal daugiagalviai ne tokie jautrūs...
QUOTE(Neris @ 2012 02 18, 11:41)
Deja, daugiagalviai irgi lepūs žemesniai temperatūrai.Pernai dalį sodinau ne kambary laikytų.Tai visi buvo žyduoliai,Galvas užaugino netaip jau dideles, bet kiekvienos vidury žyduolio stiebelis.Tai reikia greit vartot, nes pradeda gesti
QUOTE(liniuxxxxx @ 2012 02 18, 12:48)
Deja, daugiagalviai irgi lepūs žemesniai temperatūrai.Pernai dalį sodinau ne kambary laikytų.Tai visi buvo žyduoliai,Galvas užaugino netaip jau dideles, bet kiekvienos vidury žyduolio stiebelis.Tai reikia greit vartot, nes pradeda gesti
Zieduolius sekmingai sunaudoju konservuodama
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 17, 13:21)
Sekmadienį būsiu Kaune, galėsiu kai kam perduoti. Stokit į eilę ir rašykit į AŽ, nes net neįsivaizduoju kiek sėklyčių prašyti
Labai norėčiau nors 5 sėklų
Papildyta:
QUOTE(amarrile @ 2012 02 17, 23:22)
Mirkyt galima ir pageidaitina,manau,sodini negiliai,sulig dirvos lygiu , plonai kad užsiberų žeme.Reiktų atsimint,kad jiems paaugus vis tiek reikia nukrapštyt žemes į vagas,tad laidot nereikia
Taip, sodiname negiliai, bet niekada nenukrapštome žemių