Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(madmuazele @ 2012 02 10, 14:28)
As trejus metus sakiau, kad ziediniu jau nebeauginsiu doh.gif  Bet siemet vel susigundziau, nes be proto juos megstu.. nusipirkau siuos AMAZINg.. jei jau sakot, kad geri-tikiuosi ir pas mane uzaugs bigsmile.gif
Man jie uzaugdavo, tik miniatiuriniai ir nelabai dailus..Pernai gal kiek geresni buvo.

uzaugs uzaugs, kur desis smile.gif
As Amazing irgi siemet pirkau. Bet pernai ir kiti gerai augo. Pavadinimu nepamenu, bet buvo S&G firmos. Tiesa, pernai labai stengiausi, kalafiorus sejau i indukus po viena smile.gif Po to labai patogu buvo issodint, saknu beveik ir nesujudinant. Bet nemanau, kad tai dydziui itakos turejo, tiesiog kazkiek anksciau uzaugo.
Niam, kaip uzsimaniau kalafioru.. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2012 02 09, 10:54)
Sveikos 4u.gif Buvau ŽS pasiteirauti dėl garstyčių, norėjau pasinaudoti jūsų patirtimi, bet deja schmoll.gif Garstyčias reikia pirkt vasaros pabaigoje. Tai va, šįmet  neteks apsaugot augaliukų nuo kirmėlių schmoll.gif

gastycias uzsejimui visad perku kalvariju arba Rudaminos turguje. ten sveriami, is maisu, kaip grudai. kiek kainuoja kilas- jau nepamenu( rudeni gi pirkau, ot tai skleroze- bet rodos 4 litai/kg. doh.gif ), bet tikrai pamenu, kad vos ne tris kart pigiau nei supakuotos parduotuvese. kai reik uzseti nemaza plota- su tom parduotuvinem biski butu bankrotas...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 02 10, 14:35)
Niam, kaip uzsimaniau kalafioru..  wub.gif

As uzsimaniau orkaiteje keptu baklazanu su paprikomis, ziediniais kopustais, cesnaku ir cili essen.gif essen.gif essen.gif Dar provanso zoleliemis uzbarstyti... mmmm.... Ir reikia gi cia vidury ziemos gundytis unsure.gif
Atsakyti
kiek pastebėjau tai man be vargo tie kopūstinių daržovių daigai prigyja ir be auginimo atskiruose indeliuose .Iš ankstyvų kopūstų labai patiko ,,Greyhound,, -galvutės pailgos ,labai sultingi ,salotom thumbup.gif ,iš vėlyvų iki pat šiol gerai laikosi,,Kamienna glowa,,, o štai žalieji kalafiorai ,,Romanesco,, nors ir sodinti buvo kartu su baltais ,bet neužaugo schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2012 02 10, 14:54)
As uzsimaniau orkaiteje keptu baklazanu su paprikomis, ziediniais kopustais, cesnaku ir cili essen.gif  essen.gif  essen.gif Dar provanso zoleliemis uzbarstyti... mmmm.... Ir reikia gi cia vidury ziemos gundytis unsure.gif

Įdomu,koks skonis butų gaminant iš šaldytų visu produktų g.gif
Atsakyti
Pernai auginau Amazing užaugo nemažos galvos, bet pas mane kažkaip žiedynas nebuvo uždengtas lapais g.gif
O žiedinius kopūstus šaldyti galima tiesiog nuskintus, ar reikia apvirti? Aš nuskynusi nuploviau ir sukišau į šaldiklį, tai kažkokie gavosi parudavę ir kvapas specifinis...
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2012 02 10, 19:48)
Pernai auginau Amazing užaugo nemažos galvos, bet pas mane kažkaip žiedynas nebuvo uždengtas lapais g.gif
O žiedinius kopūstus šaldyti galima tiesiog nuskintus, ar reikia apvirti? Aš nuskynusi nuploviau ir sukišau į šaldiklį, tai kažkokie gavosi parudavę ir kvapas specifinis...

butinai reikia nublanširuot
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 02 10, 11:42)
Manau ,tikrai galima paskleisti papuvusį komposta,ar M g.gif
Dar pamąsčius,be laiko nebus vaiko doh.gif Be laiko nušals,o po lankais galima gauti ankstyvoką derlių.

Pernai viena pažįstama moteriškė padarė eksperimentą- dar ant įšalusios žemės sukalė lysvės rėmą ir prikrovė ten visko: mėšlo, šiaudų, miško lapų ir t.t. Kaip supratau, dėjo visko, ką galima rasti pūvančio, kol gavosi metro sluoksnis. Ant visko užpylė pirktų žemių ir pasėjo salotas, ridikėlius ir kitų ankstyvų gražumynų, uždengė pora sluoksnių plėvele. Balandį mus pavaišino šviežiomis salotomis thumbup.gif Nepatikėjau savo akimis ax.gif Nu taip nustebino. Jokių šiltnamių (pas mane dar tik salotų daigeliai kalėsi) g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 02 10, 17:09)
Įdomu,koks skonis butų gaminant iš šaldytų visu produktų g.gif

Neisivaizduoju baklazano saldyto blink.gif

QUOTE(Neris @ 2012 02 10, 18:48)

O kada sejai? Gal rudens derliui?
As lyg neapviriau, bet normalus g.gif Brokolius tikrai zalius saldau...
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 10, 12:29)
Ateičiai reiktų darže kur pasisėt ir augint daugiamečius laiškinius česnakus. Vos nutirpus sniegui galima pjaut ir valgyt, skonis švelnesnis nei svogūnų laiškų.  mirksiukas.gif

Šiltnamy turiu pasisėjusi daugiamečių svogūnų. Jų laiškai būna patys pirmiausi ant mūsų stalo. Jie galvučių net nesuformuoja, o dauginasi patys iš iškritusių sėklyčių. Skanūs, viskas gerai su jais thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2012 02 10, 18:48)
O žiedinius kopūstus šaldyti galima tiesiog nuskintus, ar reikia apvirti?

apverdu sudytam vandeny smile.gif
Atsakyti
merginos ką jau sėjates namie,bet ne į šiltnamį sodinamus,o į daržą perkeliamus ax.gif
Atsakyti