QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 09, 23:55)
Ar esate kuri nors dariusi šiltas lysves ankstyvam derliui lauke
Būtų smagu daigeliais salotų ar svogūnų anktyvų pasisėti (taip ir padariau jau
), bet ką reiks daryt kai paaugs
Ar įmanoma ką nors sumeistravoti ant įšalusios dirvos, kaip manot?
Lapines salotas juk galima valgyti ir visiškai mažutes, kuomet turi bent 3-4 lapelius ir yra ~7-10cm
Jas galima sėti nuolat, jei netyčia iš nupjautų neatželia. O dėl svogūnų, hmm, čia tie salotiniai, dideli? Turbūt pavasariui į salotas gal daugiau svogūnų laiškai eina, paklausesni, tai tokiu atveju užtenka į šiltnamį pasodint svogūnų galvas.
Ateičiai reiktų darže kur pasisėt ir augint daugiamečius laiškinius česnakus. Vos nutirpus sniegui galima pjaut ir valgyt, skonis švelnesnis nei svogūnų laiškų.
QUOTE(*Inga:) @ 2012 02 10, 10:06)
O kalafijoru sake, kad sekla brangesne reikia pirkt ir veliau set. Bandysiu. Bet gal auginusios patars ka daugiau (viene boba sake-patikima info
).
O del pudimo uzsejimo garstyciom ir man aktualu, kolkas puse hektaro neapzioju
nežinau kiek daug bragesnę sėklą pirkt reikia, pati renkuosi tokių sėklas, kurie 'genetiškai užprogramuoti' žiedynus po lapais slėpti ( nereikia specialiai jų badyt mediniais pagaliukais) ir yra ne tokie jautrūs drėgmės dirvoj trūkumui
Kas dėl pūdymo, tai reikia kiek daugiau niuansų žinot. Tarkim P. Baleliūno knygoj "Žaliosios trąšos ir kompostai" (2,10Lt kaina knygynuose) gana išsamiai aprašoma kas kokiu atveju tinka