Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(Saulužė @ 2012 02 07, 21:46)
Aš pernai pirkau iš Iki, apie7 lt gal už puskilį, tai man jie užaugo tokio juokingo dydžio doh.gif kad mastau arba išvis jų neaugint arba reik gal iš BS, kur didelės daržovės užauga...

g.gif o ar ten būna ir sodinukų
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 02 07, 19:16)
Jei issilaikys iki sodinimo - gausi sauja  mirksiukas.gif , jei nori dabar - teks susitikt (arba meetuka organizuot)  assa.gif

turėk mintį kai susiorganizuosim mirksiukas.gif
Atsakyti
ojei nu viskas gana cia tais daugiagalviais girtis, o tai gausit dalintis lotuliukas.gif nu taip as ju noriu, kad negaliu, sakyciau del nestuke.gif ale ne, pernai irgi norejau. Pamenu pernai vis su pirmagimiu kai atvarydavom i soda, tai as vaika i vezima ir po sodus pasivazinet ir vis ziuriu i visu sklypu lysves, gal uzmatysiu kas daugiagalvius augina, tai eisiu prasyt. Nu bet nemaciau nei pas vienus. O sodu kaimynai tai nezinau ka apie mane galvojo kai vis apie kiekviena sklypas kakla istempus dairiausi doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos sodininkeles, turiu klausima ar auginate is seklu raudunuosius svogunus? Juos sodinukais set ar i dirva? Ir dar - derliaus laukti siemet ar kitamet?
Paskaiciau jusu pokalbiu ir apniko seklu pirkimo manjakizmas g.gif Kuo toliau, tuo daugiau visko norisi. Siaubas kazkoks doh.gif
Beje, tagete- is kokio jus miesto ? Klausiu, nes auginu daugiagalviu truputi smile.gif pameteciau saujaliu pora pradziai
Atsakyti
sveikos, koks fainas oras uz lango taip ir knieti jau seja uzsiimt, bet pagal mano turima kalendoriu tinkama diena tik sestadienis, kaip cia iskest biggrin.gif
QUOTE(vilka11 @ 2012 02 08, 09:32)
Sveikos sodininkeles, turiu klausima ar auginate is seklu raudunuosius svogunus? Juos sodinukais set ar i dirva? Ir dar - derliaus laukti siemet ar kitamet?
Paskaiciau jusu pokalbiu ir apniko seklu pirkimo manjakizmas g.gif Kuo toliau, tuo daugiau visko norisi. Siaubas kazkoks doh.gif
Beje, tagete- is kokio jus miesto ? Klausiu, nes auginu daugiagalviu truputi  smile.gif pameteciau saujaliu pora pradziai

apie svogunu auginima nieko negaliu pasakyt, nes tik vienais metais dar auginau ir tai paprastus geltonus is sodinuku.
Kas del maniju, tai taip, sitoj ir panasiose temose sita liga plinta labai greitai ir tik nedaugelis turi jai imuniteta biggrin.gif
as is Kaisiadoriu blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tagete: 08 vasario 2012 - 08:55
QUOTE(saulyte33 @ 2012 02 07, 15:03)
Šiais metais svogūnų sėjinukus pirksiu tik iš parduotuvės. smile.gif Pernai iš turgaus užsipirkau už auksinę kainą,  (25 lt 1 kg) o neišdygo niekas. Tokius pat nusikasiau. Tai va, aferistų turguje pilna. verysad.gif Parduotuvėje sąžinei nuramint nors čekį gausi. schmoll.gif

o tai kaip parduotuvėj su tuo čekiuku įrodysit, akd neužaugo? neišdygo?

QUOTE(*Inga:) @ 2012 02 07, 17:08)
Kokias brokolių ir kalafijorų sėklas rekomenduojat pirkt? Kažkada sėjau iš paprastų po ranka pasitaikiusių, tai šnipštas gavos.

pernai sėkluvos, nebrangias, brokoliai nedidučiai užaugo, o su kalafijorais turėjau vargo, pirmieji užaugo keli, nuo šilumos pradėjo kirmyt, kiti neužaugo, tada neužaugusius persodinau rugpjūtį į kitą dirvą, atvėso orai ir kalafiforų galvas pjoviau vieną po kitos rugsėjo-spalio mėmesį, gražias, didesnes ir mažesnes, baltas, be jokių kirmėlių, todėl aš dar nieko neksubu sodinti, beveik viską sodinu į dirvą, tai derlių imu du kart per sezoną. pernai apskutines morka snuroviau lapkričio mėnesį, žirnius antra eile sėtus valgėm dar spalio mėnesį.
man atrodo labai anksti jūs čia viską sėjat. bet smagu skaityt
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 02 07, 21:51)
g.gif o ar ten būna ir sodinukų

Pernai buvo, olandiški berods...
Atsakyti
Pernai pirkau svogunu sodinukus Maximoje kaina buvo apie 5 lt, sodinau apie 1 kg, o derliaus tai buvo 12 pynių, kurie kiekviena svėrė apie 2-3 kg. Kiek pamenu rasė kad sodinukai Stutgar Riesen.
Atsakyti
Aš irgi visada sodinu Stutgarten Riesen sodinukus.Jie labai gerai laikosi per žiemą.Nemačiau,kada toj maksimoj pernai buvo,teko pirkt turguj ir mokėt 30 lt,bet užaugo,negaliu skųstis.
Papildyta:
QUOTE(*Inga:) @ 2012 02 07, 16:08)
Kokias brokolių ir kalafijorų sėklas rekomenduojat pirkt? Kažkada sėjau iš paprastų po ranka pasitaikiusių, tai šnipštas gavos.

Pernai auginau brokolius Cezar. Sėklos nebrangios - iš Sėkluvos. Gražias kietas galvytes užaugino.
Atsakyti
Pernai kovo men. pirkau Maximoje svogūnų sodinukus, laikiau tamsiam kambary iki sodinimo.
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2012 02 08, 11:12)
Aš irgi visada sodinu Stutgarten Riesen sodinukus.Jie labai gerai laikosi per žiemą.Nemačiau,kada toj maksimoj pernai buvo,teko pirkt turguj ir mokėt 30 lt,bet užaugo,negaliu skųstis.
Papildyta:
Pernai auginau brokolius Cezar. Sėklos nebrangios - iš Sėkluvos. Gražias kietas galvytes užaugino.

Man pernai brokoliai kazkokie labai auksti , bet galvutes, tai 5 cm skersmens, bet daug . Auginau pirma karta ir niekaip nesuprantu kodel kotai bujojo, o galvos ne g.gif Gal kas patars?
Atsakyti
šiandien išpikavau anyžinį lofantą, jau taip skaniai, saldžiai anyžium pakvipo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 08 vasario 2012 - 14:08