Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

biggrin.gif man viena močiutė sakė , kad ne visur svogūnai auga...kažkas gal dirvožemyje nepatinka ir neauga...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 02 07, 18:45)
biggrin.gif man viena močiutė sakė , kad ne visur svogūnai auga...kažkas gal dirvožemyje nepatinka ir neauga...

Logiška, juk net ir sacharoje ne viskas auga lotuliukas.gif
Bet VBS(viena boba sakė), atsiprašau, šiuo atveju VMS (viena močiutė sakė) agentūra visada veiksminga hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 02 07, 18:24)
Nu pas mano anyta kaime irgi "eina is proto", didumo kaip normalus viengalviai, o vat sode niekaip nesiseka dideliu uzaugint  verysad.gif

bigsmile.gif gal pavyktų gauti tų daugiagalvių kažkiek bigsmile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 02 07, 19:24)
Nu pas mano anyta kaime irgi "eina is proto", didumo kaip normalus viengalviai, o vat sode niekaip nesiseka dideliu uzaugint  verysad.gif

Gal kaime mėšlo atsakančiai kiekvienais metais deda?
Atsakyti
O iš BS svogūnus SANGOR auginot kas, kaip jie gerai išsilaiko per žiemą, dideli, ir ar juos galima sėt tiesiai į dirvą? Ir pomidorai kurie skanūs mėsingi šiltnamin tinka iš BS ?
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2012 02 07, 16:37)
BS seklomis Klaipedoj prekiauja senajame turguje esanti maza parduotuvele (siulai ir seklos).

Oi tai aciu, kad priminei, gal nereikes siustis. Reiks nulekti patikrinti, mazu turi svogunu ivairiu. Mes ju daugokai suvalgome, as savo jau baigiau seniai, jau perkame doh.gif
QUOTE(saintlina @ 2012 02 07, 18:20)
net keista skaityt  g.gif  Pas mus daugiagalviai užauga kaip reikalas.

Pas mane violetiniai, be to sodinau smulkiausius. Gal del to mazi uzaugo g.gif
Atsakyti
Pas mane viengalviai puikiausiai užauga kiekvienais metais,o va daugiagalviai visai neaugdavo.Kaimynas agronomas Juozelskas sakė: nevark,Vilniaus krašte daugiagalviai neauga,nu tai daugiau aš jų ir neauginau...Gal nuo žemės priklauso,pas mus ji atvežtinė.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 02 07, 20:05)
bigsmile.gif  gal pavyktų gauti tų daugiagalvių kažkiek  bigsmile.gif  mirksiukas.gif

Jei issilaikys iki sodinimo - gausi sauja mirksiukas.gif , jei nori dabar - teks susitikt (arba meetuka organizuot) assa.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2012 02 07, 19:07)
Gal kaime mėšlo atsakančiai kiekvienais metais deda?

aš nededu išvis. Svogūnai jo nematę niekada. Auga įspūdingo dydžio kiekvienais metais (išskyrus užpernai, kai beveik visur svogūnai neužaugo).
Tiesiog mes turim daug žemės ir toj pačioj vietoj tos pačios daržovės neauga 4-5 metus. Be to, pas mus durpės, puikiai auga visos daržovės.
Papildyta:
QUOTE(laurindre @ 2012 02 07, 19:14)

Pas mane violetiniai, be to sodinau smulkiausius. Gal del to mazi uzaugo g.gif

pas mus įprasti auksaspalviai smile.gif Ir taip - kuo didesnį svogūną pasodini, tuo daugiau ir didesni užauga.
Papildyta:
QUOTE(edinka @ 2012 02 07, 18:24)
Nu pas mano anyta kaime irgi "eina is proto", didumo kaip normalus viengalviai

drinks_cheers.gif būtent tokie, kaip normalūs viengalviai ir užauga.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 02 07, 20:22)
...Ir taip - kuo didesnį svogūną pasodini, tuo daugiau ir didesni užauga.

O jeeeeei, tai ka - kvailai busiu pasielgus, mat neuzaugas daugiagalvius pasilikau seklai, didelius valgymui. O reikejo atvirksciai? Jei smulkius pasodinsiu, tai daaaug tokiu pat ir nurausiu?
Atsakyti
užsisakiau dalį sėklų iš BS ir pasirinkau mokėjimą per MAXIMĄ, sakykit man ar man jie atsiųs su sėklom mokėjimo kvituką ar kaip, nes e-meile kur atsiuntė nėr barkodo g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2012 02 07, 15:03)
Šiais metais svogūnų sėjinukus pirksiu tik iš parduotuvės. smile.gif Pernai iš turgaus užsipirkau už auksinę kainą,  (25 lt 1 kg) o neišdygo niekas. Tokius pat nusikasiau. Tai va, aferistų turguje pilna. verysad.gif Parduotuvėje sąžinei nuramint nors čekį gausi. schmoll.gif

Aš pernai pirkau iš Iki, apie7 lt gal už puskilį, tai man jie užaugo tokio juokingo dydžio doh.gif kad mastau arba išvis jų neaugint arba reik gal iš BS, kur didelės daržovės užauga...
Atsakyti