Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

Pernai auginau moliūgus KIRBIS.Augo ant papuvusių žolių krūvos.Iš 4 pasėtų išdygo 1.
Bet užaugino 8 diiidelius moliūgus.Svoris nuo 8kg iki 20 doh.gif Gal nuo veisles priklauso g.gif Bet sunku sunaudot tokius didelius- prapjauto ilgai nelaikysi.
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2012 02 05, 17:26)
o tai tu braskes ir zemuoges is seklu augini???  g.gif  g.gif  unsure.gif o kada bus derlius?

siaip apskritai noreciau mergaites Jusu patarimu braskiu klausimu, ko reiktu, kad gerai braskes deretu ir is kur perkat ar pasios daiginates daigiukus?

QUOTE(saulyte525 @ 2012 02 05, 17:54)
auginau žemuoges pernai, tai iš daug sėtų išgyveno nedaug tik 2 krūmeliai gavosi , lepios jos, kaip petunijų daigeliai maži. Persodinau į lysvę - buvo uogų, kerojosi visą vasarą ir uogytes augino thumbup.gif
Kitą kartą jau pirkčiau žemuogių daigelius.

Žemuoges pasėjau antradienį, jau po kelis daigus išsikalę thumbup.gif
Atsakyti
Didelį moliūgą prapjovus, galima į sultis, pertrintą sriubą, virti uogienę su apelsinais keliais, šaldyti troškiniui. Čia mano naudojimo būdai.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 02 06, 08:08)
Didelį moliūgą prapjovus, galima į sultis, pertrintą sriubą, virti uogienę su apelsinais keliais, šaldyti troškiniui. Čia mano naudojimo būdai.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Nuostabaus skonio sultys gaunasi. thumbup.gif
Dar galima,iškepti gabalais orkaitėje,tada minkštimą nugremžti ir sumalti ar blenderiu ar kombainu ir į stiklainius.Galima naudoti į kepinius,perteklių užšaldyti.Supjauščius gabaliukais pasidaryti cukatas,naudoti vietoje saldainių. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mama cukatas daro. Jau kelintą kartą parsinešam. Ten daug darbo ir cukraus, bet skanu nerealiai. Net nepasakysi, kad iš moliūgo.
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2012 02 05, 20:17)

Ne, ne tikra, swjomainos augaliukai ten, pamirsau, kas paseta doh.gif

O kokie?
Aš daryčiau taip: sideratus nupjaučiau ir naudočiau kaip mulčią, sodinčiau moliūgus.
Atsakyti
Aš planuoju šiais metai be n+1 moliūgo (tikiuosi gero obuolių derliaus, būtų idealu jų siltis pagardinti moliūgais!) auginti dar ir melionų. Ar turite kas nors jų auginimo patirties?
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 02 06, 00:26)
ax.gif tai kad moliūgams reik daug maisto...kitaip negalės jie vaisių savo išauginti...dėl to gerai ir auga ant komposto krūvų. a o pievoje reik juos pamaitinti ax.gif

sveikutes! domejausi ir as moliugu auginimu pievoje. tai tik skamba parastai, o istiesu reikia iskasti nemenka duobe , ipilti kibira komposto ir mulciuoti. tai ir vadinsis auginimu pievoje. as sodinau pavasari suartoje pievoje, tai is nemazai daigu tesulaukiau mini melioniuko lotuliukas.gif , o moliugu neturejau. siais metais teks rimciau uzsiimti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2012 02 06, 10:16)
... istiesu reikia iskasti nemenka duobe , ipilti kibira komposto ir mulciuoti. tai ir vadinsis auginimu pievoje.

Moliūgų šaknys siekia 3 m. Todėl jei dirva nederlinga, prėska -tai ir kibiras komposto nepadės. Augalas augs ir klestės kol išnaudos maisto medžiagas iš to kibiro, o paskui ims skursti o vaisiai neaugti. Todėl ir augina daugelis ant komposto krūvų, nes turi didelį kiekį maisto medžiagų ir po jomis žemė visai kitokia, gyva. Auginčiau pievoje su labai dideliu kiekiu žolės mulčiaus ir plačiai paskleistu aplink augalą, kokia pora metru tai tikrai g.gif Nežinau, gal klystu g.gif Niekad pievoje moliūgų neauginau, tik ant visokių senų krūvų ax.gif
Atsakyti
Manau dar visai neblogas sprendimas auginti moliūgus, cukinijas, pagal GŽ, šiltlysvės. toks variantas labai tinkamas, kai iš rudens nesame pasiruošę joms jokios maistinių medžiagų krūvos. Aną pavasarį, tik išėjus į daržą, bandžiau daryti tokį dalyka, bet užteko kantrybės prinešiot žolės tik porai metrų. Bet užtat koks malonumas buvo į ją sodinti daigelius, žemė puri thumbup.gif ir žolės nelenda. o sodinau nesuartoj dirvoj, tai cukinijų derlius tikrai geras buvo bigsmile.gif
Atsakyti

laba, jungiuos prie jūsų, labai man aktuali tema.

QUOTE(Ninkasi @ 2012 02 05, 09:20)

pavasarį pasodinus jau ir uogų turėdavau. pernai susodinau rudeniop, žiūrėsiu kas gausis.

QUOTE(saulyte525 @ 2012 02 05, 18:54)

Kitą kartą jau pirkčiau žemuogių daigelius.

aš neperku, nuvažiuoju į mišką, prisiraunu, super. dera labai gerai.

QUOTE(ether @ 2012 02 06, 10:07)
auginti dar ir melionų. Ar turite kas nors jų auginimo patirties?

patirtis menka, auginau tik pernai, naminis skonis visai kitoks, man labiau patiko pirktinis ax.gif auginau šiltnamyje su arbūzais, užaugo du, vijosi labai gerai, trečias užaugt nespėjo. sunoko minkšti labai. šiais metais galvoju vėl pamėgint.daiginau namie.

žirnisu šaldau žalius, šiais metais didinsiu jų kiekį, nes neužtenkam, smaližiai nuraško. pagalvojau, jog apsodinsiu papildomai ir visą patvorį, sietinė tvora, tegul vejasi, pernai vienur taip dariau, labai gerai buvo.
agurkus auginu tik lysvėj, sėju į dirvą, vienais metais pagavo ūsai sietą, vijosi ten, agurkų buvo nemažai ant tvoros ir nat lysės. pernai mažai derėjo augantys po slyva. nuamaravo viskas.
Atsakyti
QUOTE(ether @ 2012 02 06, 10:07)
Aš planuoju šiais metai be n+1 moliūgo (tikiuosi gero obuolių derliaus, būtų idealu jų siltis pagardinti moliūgais!) auginti dar ir melionų. Ar turite kas nors jų auginimo patirties?

Pernai auginau melionus EMIR F1.Pasėjau truputį anksčiau ir daigelius užsiauginau kambary.Augo lauke, gerai prigijo, tik iš pradžių dar buvau užmetus agroplėvelę.Ant daigo užmezgė po kelis melionus, bet sunokti visi nespėjo.Skanūs, saldūs mirksiukas.gif
Turbūt auginsiu ir šiemet g.gif
Atsakyti