Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(jediara @ 2012 02 05, 16:25)
Kiek žinau, žirnius konservuoti galima, jei turite autoklavą, nes kitaip - užrūgs  rolleyes.gif

Esu dejusi su autoklavu.Pasidariau labai pervirtus,bet tai dar deficito laikais tiko.Ir pramonimiame konservavime teko dalyvauti ax.gif Jokiu ten duju jie neturi savy,tik labai ilgas terminis apdirbimas autoklave,lyginant su kitomis daržovemis. Tad neapsimoka namuose schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ether @ 2012 02 03, 20:42)
Šarūne  biggrin.gif  wub.gif

blink.gif kas?
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2012 02 05, 17:26)
o tai tu braskes ir zemuoges is seklu augini???  g.gif  g.gif  unsure.gif o kada bus derlius?

auginau žemuoges pernai, tai iš daug sėtų išgyveno nedaug tik 2 krūmeliai gavosi , lepios jos, kaip petunijų daigeliai maži. Persodinau į lysvę - buvo uogų, kerojosi visą vasarą ir uogytes augino thumbup.gif
Kitą kartą jau pirkčiau žemuogių daigelius.
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2012 02 05, 17:54)
auginau žemuoges pernai, tai iš daug sėtų išgyveno nedaug tik 2 krūmeliai gavosi , lepios jos, kaip petunijų daigeliai maži. Persodinau į lysvę - buvo uogų, kerojosi visą vasarą ir uogytes augino thumbup.gif
Kitą kartą jau pirkčiau žemuogių daigelius.

g.gif nepasakyčiau,kad žemuogės lepios schmoll.gif Porą kartų esu sėjusi, tad iš ankstyvo pavasario išpikiuoji į kokį lopinėlį žemės, kad per daug netrūkdytų. Jos ten paauga, ir tada išsdindavau į nuolatinę vietą. Aišku, mažytės, bet jau pirkti nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bozena83: 05 vasario 2012 - 18:07
QUOTE(saulyte525 @ 2012 02 05, 17:54)
auginau žemuoges pernai, tai iš daug sėtų išgyveno nedaug tik 2 krūmeliai gavosi , lepios jos, kaip petunijų daigeliai maži.

nėr jos tokios lepios irnesakyk.gif Auginau, pridygo miškas, mišką ir susodinau, tik tokias blusas po vieną išsodint buvo misija neįkandama. Sodinau kuokštais. Derlių davė tais pačiais metais.
Po kelių metų kur tai pradingo mano žemuogynas.. gal žiemos šaltos neatlaikė? Pasisėjau šiemet vėl. Sudygo staigiai, dabar vėl kraupstu pažiūrėjus ir pikiavimą įsivaizdavus biggrin.gif
Atsakyti
blush2.gif o aš dar jų nepasėjau...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 02 05, 18:12)
blush2.gif o aš dar jų nepasėjau...

aš taip pat bigsmile.gif Spėsim dar irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 02 05, 19:15)
aš taip pat  bigsmile.gif Spėsim dar  irnesakyk.gif

rolleyes.gif tada gerai...o mano Swet freska braškytės parodė jau pirmą lapelį...nu bet tokios miniatiūrinės... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 02 05, 15:04)
pernai bandziau ieskoti recepto, bet nieko gero taip ir neradau..
Saldyti man irgi nelabai patinka, kazkoks prieskonis atsiranda. Atrodo, ir veisles pirkau saldymui tinkamas  g.gif
Tai dabar sejam tiesiog svieziam vartojimui.

Zirnelius pries saldant butinai blansiruoti reikia, kitaip neskanus 4u.gif

Tai kas turit minciu del moliugu augimo pievoje, kaip manot augs g.gif
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2012 02 05, 19:31)
Zirnelius pries saldant butinai blansiruoti reikia, kitaip neskanus 4u.gif

4u.gif augs...bet manau reik sodinti daigus , į duobutes pridėti geresnio substrato , gal ir mėšlo perpuvusio ir tada jau mulčiuot mulčiuot...aš irgi sodinsiu taip...cukinijos pernai augo kaip pašėlusios...
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2012 02 05, 18:31)

Augs, bet jeigu tai tikra pieva, ką darysit su augančia iki 1metro žole? g.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2012 02 05, 19:39)
Augs, bet jeigu tai tikra pieva, ką darysit su augančia iki 1metro žole? g.gif

tai belia kokią pievą reik pjaut ir mulčiuot ta pačia žole , bet pastoviai tą daryti , kad sluoksnis būtų pastovus...žolė ten ta nušunta ir nebeauga ...o jeigu mulčiavimą apleisit , tai darbas nueis perniek...nuo pavasario reik pradėt , juk nebūna iš karto žolė metras aukščio...iš tiesų tai daug darbo su tuo mulčiavimu ...nežinau kodėl toks daržas kartais vadinamas tinginio daržu biggrin.gif man tai tikrai buvo darbo sočiai mulčiuoti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 05 vasario 2012 - 18:45