Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas

QUOTE(zujka @ 2012 02 05, 13:52)
Aš žirnius šaldau. O kai reikia, išimu iš šaldiklio ir paverdu su druska ir šaukšteliu cukraus. Gaunasi visiškai kaip konservuoti.

hm, rimtai?? nu bet pas man saldiklio tik trys maziukai stalciukai doh.gif reiktu man konservuoti...
Atsakyti
QUOTE(užsklanda @ 2012 02 05, 13:44)
sveikutes:)

nezinau ar i tema, bet labai noriu pasiklausti jusu  - ar esate konservavusios zirnelius?


pernai bandziau ieskoti recepto, bet nieko gero taip ir neradau..
Saldyti man irgi nelabai patinka, kazkoks prieskonis atsiranda. Atrodo, ir veisles pirkau saldymui tinkamas g.gif
Tai dabar sejam tiesiog svieziam vartojimui.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 02 05, 15:04)
pernai bandziau ieskoti recepto, bet nieko gero taip ir neradau..
Saldyti man irgi nelabai patinka, kazkoks prieskonis atsiranda. Atrodo, ir veisles pirkau saldymui tinkamas  g.gif
Tai dabar sejam tiesiog svieziam vartojimui.


Taigi dar džiovinti galima biggrin.gif Bet aš taip pat norėčiau recepto koservavimui. Parduotuvinius juk kažkaip sugeba konservuoti...
Atsakyti
Bet kokius kiekius jų reiktų priauginti, kad konservuoti bent kelis stiklainiukus smile.gif
Atsakyti
Šaldžiau pernai žirnelius "Cud Kelvedonu". Labai man patiko ši veislė, tik įpusėjus vasarai labai kirmijo. Pačioje pradžioje visi sveikut sveikutėliai buvo. Žinoma iš šaldiklio ne tokie, kai švieži nuo krūmo, bet be priekonio. Vienintelis minusas - per mažai užsišaldžiau sad.gif
Šiemet turiu daug įvairių pakelių, bus ir sėkloms, ir šaldymui, ir konservavimui.
Konservuoti ruošiuos ir kukurūzus. Sakiau elementariai padarysiu marinatą su lašeliu acto, apvirsiu ir vakuosiu. Manau, turėtų laikytis.
Atsakyti
QUOTE(ether @ 2012 02 05, 15:26)
Bet kokius kiekius jų reiktų priauginti, kad konservuoti bent kelis stiklainiukus smile.gif


Ai nu vietoj košės blūdo prie teliko vakare, žirnius paaižysim. Gal nebus nuostolio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(užsklanda @ 2012 02 05, 14:44)
... vyras uzsiprase kad daugiau pasodinciau ir  uzkonservuociau,...

Kiek zinau namu salygomis neimanoma uzkonservuoti lygtai del isskiriamu duju, matyt pramoninis yra patikimas budas. Gal as ir neteisi, bet taip esu jau seniai girdejusi, o kas bande konservuot - tiesiog nepavyko.
Atsakyti
sveikos
QUOTE(Ninkasi @ 2012 02 03, 23:17)
O sakykit, cia i agurku tema, kaip geriau daryt su lauko agurkais sudaigint juos ir sodint ar seklutes tiesiai i dirva? nes ale girdejau, kad pasejus i dirva jie greiciau ir geriau augs, vaisiai geresni ir pan., o jei daigus sodinsi tai pakol prigis ne taip efektyvu?  g.gif 
kaip jus darot?

visada tiek mama, tiek anyta seja tiesiai i dirva, o be to kazkur esu girdejus, kad agurkai, na bent tie laukui skirti nemegsta persodinimo g.gif

QUOTE(saintlina @ 2012 02 04, 21:21)
kai nedaug agurkų auga, tai gal ir galima statyt sieneles ir kilnot jiems uodegas, kad teiktųsi saulės siekt. Bet kai pas aš kokius 7-8 pakelius jų sėju, tai man dviguba tvora per visus 100 m darže gautųsi.. Ai, žemės daug, tegu raizgosi kur užsimanę..

ohoho kiek daug bigsmile.gif jau jo su tokiu kiekiu neprizaisi...
as irgi visgi apsisprendziau nekelt agurku. sesiu tik viena pakeli, uzteks jiems tos vietos, nera gi jie, kad baisiai issikerotu, be to as juos seju krastinej lysvej dazniausiai, tai kol dar mazos virkscios tai pareguliuoju, kad "eitu" link krasto, i tarplysvi ar i pievele...

Nusipirkau siandien substrato sejimui, reikia braskes ir zemuoges suset ir geles jau kai kurias. Vakar pasidariau plana kas kur augs, sarasa kada ka paset daigams, kokius kiekius ir pan... Zodziu, kaifavau visa vakara pakucius su seklom kilnodama wub.gif

Ir visgi apsisprendziau siais metais lysviu ploto nedidint, kitais metais tai jau butinai, o siais visgi sunku man bus su nestuke.gif , o jei dar karsta vasara, tai nesinores ne nosies i lauka iskist. ax.gif
Atsakyti
Nu va, radau vienintelį receptą internete konservuotiems žirniams, bet kiek virti reikia blink.gif Gal geriau daugumą šaldysiu, bet recepta vis tiek išbandyt reikia.
Sūrymui
1 l vandens,
1 arb. šaukštelis druskos,
0,5 arb. šaukštelio cukraus.
Paruošimas
Išgvildentus žirnelius užpilkite šaltu vandeniu, užkaiskite ir kaitinkite iki 90°C temperatūros.
Tokioje temperatūroje žirnelius palaikykite 4 min.
Tada išgriebkite iš vandens ir greitai atvėsinkite šaltu vandeniu.
Nuvarvinkite, suberkite į iškaitintus stiklainius ir užpilkite karštu sūrymu.
Kaitinkite du kartus: pirmą kartą 0,5 l sliklainius - 30-40 min., 1l - 50 min., antrą kartą kaitinkite po 1-2 parų: 0,5l stiklainius - 20 min., 1I - 25 min.
Sandariai uždarykite.
Atsakyti
Kiek žinau, žirnius konservuoti galima, jei turite autoklavą, nes kitaip - užrūgs rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tagete @ 2012 02 05, 15:52)
sveikos
Nusipirkau siandien substrato sejimui, reikia braskes ir zemuoges suset ir geles jau kai kurias.


o tai tu braskes ir zemuoges is seklu augini??? g.gif g.gif unsure.gif o kada bus derlius?

siaip apskritai noreciau mergaites Jusu patarimu braskiu klausimu, ko reiktu, kad gerai braskes deretu ir is kur perkat ar pasios daiginates daigiukus?
Atsakyti
QUOTE(Ninkasi @ 2012 02 05, 18:26)
o tai tu braskes ir zemuoges is seklu augini???  g.gif  g.gif  unsure.gif o kada bus derlius?

siaip apskritai noreciau mergaites Jusu patarimu braskiu klausimu, ko reiktu, kad gerai braskes deretu ir is kur perkat ar pasios daiginates daigiukus?

taip is seklu. smile.gif as kadangi pati ju nemegstu ir nevalgau tai auginu tik kelis krumelius del vaiko atrakcijos. Pernai setos augo balkono loveli tai tiek zemuogiu, tiek braskiu po kokius 3-5 vnt jau buvo tais paciais metais, zodziu paragavivui. rudeni tuos daigus pasodinau sode, ziuresim koks derlius bus siais metais.
Atsakyti