Mandy ir Amour niekad nebūna kartūs Labai gerai mezga, savidulkiai. Ir konservavimui tinka.
O norėjau paklausti - kas auginot lauko veisles Atlantis ir Atomic - kuo jie skiriasi, kurie geresni? Turiu abu, nežinau kuriuos pasilikti, kuriuos atiduoti Rauginimui kurie geresni?
O aš šiemet daug rūšių agurkų sėsiu, net nežinau iš kur jų tiek pas mane atsirado
Aš tai tik 10 sėklyčių Dirigent(bandysiu šiemet kažkaip sunaikint konservuotus likučius,ir pradėt nuo 0,o tai senų dar pilna išmest gaila )bet ir iš tų 10 jaučiu kibirais tempsiu ,kaip pernai
QUOTE(zebrina @ 2012 03 04, 14:11)
Aš tai tik 10 sėklyčių Dirigent(bandysiu šiemet kažkaip sunaikint konservuotus likučius,ir pradėt nuo 0,o tai senų dar pilna išmest gaila )bet ir iš tų 10 jaučiu kibirais tempsiu ,kaip pernai
Taip - auginau pernai Dirigent, turiu ir šiemet
Laba diena,
nusipirkau šiemet Beth Alfa (bent panašiai skamba) agurkiukų sėklų visą pokutį- pernai kažkaip visos gyrė, bet man iš 4 sėkliukių nei vienas neužaugo. Ar jie labai lepūs, ar aš kažką ne taip darau gal? Jie, kiek pamenu, labai ankstyvi, jausėt?ką mėgsta, ko vengt? Kažkur skaitinėjau apie sėjimą į pjuvenas- bandėt gal kuri?Su žemėm reik maišyt- sluoksniuot jas, ar kaip daryt, o gal neverta eksperimentuot? Norisi ankstyvų turėt, nes vaikai labai agurkus mėgsta Vėliau juos į šiltnamį ar laukan geriau ištremt?
nusipirkau šiemet Beth Alfa (bent panašiai skamba) agurkiukų sėklų visą pokutį- pernai kažkaip visos gyrė, bet man iš 4 sėkliukių nei vienas neužaugo. Ar jie labai lepūs, ar aš kažką ne taip darau gal? Jie, kiek pamenu, labai ankstyvi, jausėt?ką mėgsta, ko vengt? Kažkur skaitinėjau apie sėjimą į pjuvenas- bandėt gal kuri?Su žemėm reik maišyt- sluoksniuot jas, ar kaip daryt, o gal neverta eksperimentuot? Norisi ankstyvų turėt, nes vaikai labai agurkus mėgsta Vėliau juos į šiltnamį ar laukan geriau ištremt?
dar net pomidorus ankstoka sėt. Agurkus juolab......... apie agurkus aš dar nė nemąstau. Jie gi greit augantys. na nebent šiltnamis šildomas. šiaip jei geros sėklos turi dygt. daug kas tiesisi į šiltnamį sėklas kiša - išdygsta, tik aišku kai jau pakankamai atšilę būna - ir nieko. Man neteko augint agurkų jautruolių
Agurkus sėkime tik balandžio pirmą dekadą Juo labiau,kai pavasaris lyg žadėtas šaltas,tai ir taip jie spės suvargti arba ant palangių,ar nepakankamai šiltuose šiltnamiuose
aš ir dra nesėjua nei pomidorų, nei agurkų, visos sėja, skuba, o derlių kartu turim, tik vargo mažiau vėliua pasėjus valgymui nusiperku vieną daigelį iš turgaus, pradžiai, kitus savo auginu
QUOTE(Marmaledas @ 2012 03 05, 18:22)
Laba diena,
nusipirkau šiemet Beth Alfa (bent panašiai skamba) agurkiukų sėklų visą pokutį- pernai kažkaip visos gyrė, bet man iš 4 sėkliukių nei vienas neužaugo. Ar jie labai lepūs, ar aš kažką ne taip darau gal?
nusipirkau šiemet Beth Alfa (bent panašiai skamba) agurkiukų sėklų visą pokutį- pernai kažkaip visos gyrė, bet man iš 4 sėkliukių nei vienas neužaugo. Ar jie labai lepūs, ar aš kažką ne taip darau gal?
as sejau pernai, siemet nepirkau... nu kaip pasakyti, nera jie lepus siaip.. as daigelius sodinau, tik gal ankstokai, pasalo ar kas ten jiem, tai liko gal kokie keturi daigai. Bet ojoj, daug ten tu agurku, ilgi uzauga,,. siaip gal ir ok, ankstyvi jie, ir be to ilgai jie dera, bet man ju perdayg buvo - neturejau kur deti, dalinau. tai siemet gal ir noreciau vieno daigelio kokio, bet ne daugiau...
QUOTE(Avijacija @ 2012 03 05, 22:47)
dar net pomidorus ankstoka sėt. Agurkus juolab......... apie agurkus aš dar nė nemąstau. Jie gi greit augantys. na nebent šiltnamis šildomas. šiaip jei geros sėklos turi dygt. daug kas tiesisi į šiltnamį sėklas kiša - išdygsta, tik aišku kai jau pakankamai atšilę būna - ir nieko. Man neteko augint agurkų jautruolių
Pomidorams, o tuo labiau agurkams tikrai dar per anksti, nes po to daugelis verkia peraugusiais, suvargusiais daigais
QUOTE(jediara @ 2012 03 06, 08:14)
daugelis verkia peraugusiais, suvargusiais daigais
nu šitas man negresia- vasarį pasėti pomidorai neužaugo iki 25 cm netgi iki gegužės (pernai), agurkai panašiai, nes palangių pas mane aplamai nėra (medinė sena bakūžė, ten langai maži ir ,,palangė" tik 3 cm atsikišus ir pasvirus šiek tiek), tai galiu tik pastatyt kelis daigus kokią tumbą pristūmus arčiau lango, šviesos ne pervirš gauna, skursta, vargsta, bet žydi sprindžio dydžio, paskui lauke jau geriau jiems. Kažkaip vis neatsispiriu induky kelis užsiaugint :ax:Be to- vaikam geras pvz, kad reikai kažką dirbt, kažkuo rūpintis, jie irgi ,,padeda"- po lašiuką vis palaisto Lauke augurkus irgi tik kelis sėju- nėra pas mane nei lysvių kokių trimetrinių ar ilgesnių, nes nelabai auga kas nors, tik kažkiek tam kartui pavalgyt. Lauke agurkus visus kokius 8rišu aukštyn, nešliaužioja jie pas mane, o šalia dar ką nors pasodinu (suvalkietė, sakykim )jau kelinti metai taip draugauja agurkai su mangoldais, dar buvę žirnių šalia, uoginių špinatų.