Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

QUOTE(saintlina @ 2012 05 16, 08:50)
jei perpuvęs tas gėris buvo, nudegint nieko neturėjo.
Agurkui, sakyčiau, gal per šalta šiltnamy buvo, užtat ir suvargo. Visgi naktim labai vėsu.

Bet jei pomidorai vargsta.. gal dirvoj ko nors trūksta? Pabandykit paliet kokiu nors pirktiniu subalansuotu humuso pagrindu. Yra dabar ekologiškam auginimui tinkamų.

dekui Saintlina, beje ar humusinis laistymas kazin tiks pomidorams sodintiems pries 5 d. ir pries 3 d., nes kiek esu skaicius galima treti tik praejus 2 sav. na bet cia apie paprastas trasas ta skaiciau, o gal su humusinemis kiek kitaip g.gif
reikes savaitgali vaziuoti i senukus ar turgu ir bandyti ieskotis
Atsakyti
aš pati nenaudoju Humiverdo, tiesiog mačiau, kad aprašymas geras, mergaitės giria, o juos rasti pirkti nėr sudėtinga. Manau, kad galima palieti ilgai nelaukus.
Aš pasodinus iškart palieju su Seasol. O po savaitės-kitos palaistau su PowerFeed. Tik kad šitų nusipirkti bet kur nesigauna..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 05 16, 09:17)
aš pati nenaudoju Humiverdo, tiesiog mačiau, kad aprašymas geras, mergaitės giria, o juos rasti pirkti nėr sudėtinga. Manau, kad galima palieti ilgai nelaukus.
Aš pasodinus iškart palieju su Seasol. O po savaitės-kitos palaistau su PowerFeed. Tik kad šitų nusipirkti bet kur nesigauna..

Aciu Saintlina 4u.gif
Atsakyti
Nors ir pražydo alyvos, bet atrodo šaltoka, o ir naktys dar šaltos, tai noriu paklaust, ar jau sėti agurkus į lauką, ar dar palaukti?
Gal nesušaltų, jei apmulčiuoti ir pridengti agro? g.gif
Patarkit prašau? smile.gif
Atsakyti
Mano agurkai jau pasėti lauke, kai kuriuos uždengiau agro plėvele. Tikiuosi, kad bus gerai...
Atsakyti
QUOTE(*Elia* @ 2012 05 17, 08:52)
Nors ir pražydo alyvos, bet atrodo šaltoka, o ir naktys dar šaltos, tai noriu paklaust, ar jau sėti agurkus į lauką, ar dar palaukti?

Užmulčiuoti ir po agro beveik savaitę mano - viskas super - ir šilta jiem ten, ir jau tiek paaugo, kad agro reiks kelt aukščiau ax.gif . BEt pas man galbūt daugiau "šiltlysvė" - griovelis su kompostu+žemė+agurkai. Tačiau gal ir paprastai dirvon jau eitūs - g.gif jau turi pradėt šilt orai.
Atsakyti
Na va ir aš vis laukiu to šilimo smile.gif
Žemaitijoje juk šalčiau nei visoj kitoj Lietuvoj biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Elia* @ 2012 05 17, 08:52)

Na as tai neskubeciau dar i lauka, nors vakare lyg ir silta, bet manau verta truputeli siltesniu oru palaukt. Pati daiginu durpiniuose indeliuose siltnamy kolkas.
Atsakyti
QUOTE(*Elia* @ 2012 05 17, 10:19)
Na va ir aš vis laukiu to šilimo  smile.gif
Žemaitijoje juk šalčiau nei visoj kitoj Lietuvoj  biggrin.gif

Ypač Šiaurės Lietuvoje. schmoll.gif Lyginant su pietų Lietuva pas mus plius minus 2 savaitėmis viskas vėluoja. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*Elia* @ 2012 05 17, 10:19)
Na va ir aš vis laukiu to šilimo  smile.gif

Tai jau nuo sekmadienio pagal prognozes matosi judesys link šiltėjimo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(AusrinesMama @ 2012 05 17, 09:24)
Tai jau nuo sekmadienio pagal prognozes matosi judesys link šiltėjimo  thumbup.gif

pagal meteoprog.lt jau ne tai kad link šiltėjimo, o realūs karščiai nusimato biggrin.gif Mano kaimui visą savaitę virš 30 žada. Ne tik kad agurkus, arbūzus jau galima vežt smile.gif
Bet aš vis atsargiai žiūriu į prognozes, kažkaip pernelyg dažnai keičiasi.. Va ir vakar dar iš vakaro žadėjo 24, o buvo dešimčia laipsnių žemiau.

O agurkai mano jau pasėti.
Atsakyti
maniskiai agurkai siltnamyje jau zydi ... vis laukiu, kada cia i ta lauka jau reiks eit sodint.
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2012 05 16, 08:39)
ikeliu parodyti, kaip nunyko mano Asheriukai, beje paminesiu, kad siltnamiukyje buvo uzmesta issistovejusio arkliuko mesliuko ir tai ne daug...P.S. panasi situacija ir pomidorams darosi tiek auginau mylejau, kiek izdalinau o sirdis dauzosi ir jauciu, kad jei nunyks teks vaziuoti i turgu ir jau gerokai zydincius pirktis...ech nesiseka nors ir darzininke esu iki sirdies gelmiu.. mirksiukas.gif  verysad.gif
user posted image

as savo agurkus pasodinau i siltnami balandzio viduryje ir nenusale, jau zydi. Pradzioj kazkaip vargo ir skruzdes puole, o db va kaip ir geri.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Browny: 17 gegužės 2012 - 12:47