Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

Sveikutes. Reikia patarimo. 4u.gif
Va mano agurkeliai:
user posted image

Matau, kad pradeda gelsti lapai. Noriu paklausti ka man su jais daryti? Gal jau jiems per mazai vietos tuose indeliuose? Gal reiktu persodinti i didesnius? Zinau, kad agurkai nemegsta persodinimo, bet jei nieko nedarysiu tai turbut jie greit visai nusibaigs. Galvoju gal savaitgali issodint i siltnami ir uzdet agro, bet kazi ar jie nesusals? unsure.gif Nzn kas geriau - ar persodint ir dar namie palaikyt, ar iskeldint i siltnami. Aciu kas patars... 4u.gif
Atsakyti
aa, tai gal tada nieko,jei ne man vienai blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(zaika @ 2012 04 19, 13:48)
Nzn kas geriau - ar persodint ir dar namie palaikyt, ar iskeldint i siltnami. Aciu kas patars...  4u.gif

Jei atsargiai nuplesi siuos vazonelius, tai agurkai neturetu pajusti persodinimo smile.gif Bet daugiau nieko negaliu patarti, nes neismanau kodel lapai gelsta g.gif Dregmes gal per daug?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 19 balandžio 2012 - 13:53
zaika Reikia panešioti į šiltnamį,kad gautu šilumos kaip reikiant. Aš darau palapinę iš pleveles ir iki pat sodinino laikau joje,mažai kada ir vedindama.tad galiu teigti,kad agurkams tokios sąlygos -garines pirtys-patinka. manieji dar neišnešti,bet jaunesni,ant pietines palanges,ir radijatoriai dar kaista retkarčiais,tai šaknys gauna šilumos,neužsistovi drėgna žemė.Laistau skūpai ax.gif
P.s. Nepprošalį su krapštuku žemes paviršiu sujudinti ir geles tresiant gali daigelius pamalonint...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 19 balandžio 2012 - 15:14
Na taip, bute dabar saltoka, o as dar ta kambari kur daigiukai vis pravedinu, pavesinu, kad daigai neisstyptu, nes ten ir pomidorai ir visa kita. Gal agurkams tikrai per salta... Mano siltnamis uz 30km., tai tikrai neprinesiosiu. smile.gif Nuvaziuojam tik savaitgali. Reikia gal juos i virtuve atsinest, cia silciau. Del laistymo gal irgi persistengiu. Tie durpiniai puodeliai sugeria dregme (bjaurus jie, paskutinius sunaudojau ir daugiau gyvenime nepirksiu), tai as vis palaistau, nes zeme greit isdziuna. Bet gal reiktu ir sausiau palaikyt kai vesu namie... I siltnami su visam perkelt turbut dar nebutu gera mintis?
Atsakyti
Gavau iš draugės 4 daigus agurkų šilnaminių (tokie pusilgiai, rodė pakelį), pradėjo žydėt kambaryje (kol kas tik vyriški žiedai), kažin, ar išskinti, ar leisti toliau žydėti. Juos sodinsiu šiltnamyje, bet dar lauksiu, kol atšils.
Atsakyti
o aš šiandien laiptinės kaimynką susitikau. Sako - mačiau, kaip penktadienį agurkų daigus nešėt į mašiną. Čiut nenusprogau iš pavydo pamačius biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Xix, ryt pomidorus didžiuosius nešiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2012 04 19, 15:31)
Na taip, bute dabar saltoka, o as dar ta kambari kur daigiukai vis pravedinu, pavesinu, kad daigai neisstyptu, nes ten ir pomidorai ir visa kita. Gal agurkams tikrai per salta... Mano siltnamis uz 30km., tai tikrai neprinesiosiu. smile.gif Nuvaziuojam tik savaitgali. Reikia gal juos i virtuve atsinest, cia silciau. Del laistymo gal irgi persistengiu. Tie durpiniai puodeliai sugeria dregme (bjaurus jie, paskutinius sunaudojau ir daugiau gyvenime nepirksiu), tai as vis palaistau, nes zeme greit isdziuna. Bet gal reiktu ir sausiau palaikyt kai vesu namie... I siltnami su visam perkelt turbut dar nebutu gera mintis?

jei už tiek kilometrų,tai ir gegužes menesį gali nušalti doh.gif taip,kad vežčiau,nesodinti,bet ant dirvos padėti lentu,kartono ar dar konors ir sustatyti netankiai.apdengti plevele ir palikti.
Mano puodeliai atviru dugnu,kai žeme pasidaro šiltesne,sustatau juos,tai suleidžia šaknis į dirva,patogu išlaikyti drėgnumą ,nes iš aplinkos dar pasiima dregmes. ax.gif
Atsakyti
Gal galit patarti, noriu pasisėti agurkų ir po to juos sodinti į lauką. Sodinsiu apie gegužės 10d., noriu, kad būtų neperaugę daigai, o tik su vienu tikruoju lapekiu. Kada turėčiau sėt? Kokios patirties turit?
Atsakyti
Aš irgi su durnu klausimu, liko pomidorų žemės maiše, kaži jei aš į ją agurkus pasėsiu g.gif
Nebus ten kokia, per rūgšti, per karti ar dar kokio bieso?
Ar geriau pirkt agurkinę? g.gif
Atsakyti
QUOTE(atigisa @ 2012 04 20, 12:03)
Gal galit patarti, noriu pasisėti agurkų ir po to juos sodinti į lauką. Sodinsiu apie gegužės 10d., noriu, kad būtų neperaugę daigai, o tik su vienu tikruoju lapekiu. Kada turėčiau sėt? Kokios patirties turit?

Ar neperanksti į lauką sodint... g.gif , juk tokiu laiku tik šiltnamyje sodinama blink.gif
Atsakyti
QUOTE(edinka @ 2012 04 20, 16:11)
Ar neperanksti į lauką sodint... g.gif , juk tokiu laiku tik šiltnamyje sodinama  blink.gif

Tikriausiai žmogus turėjo mintyje sėją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 04 19, 16:10)
o aš šiandien laiptinės kaimynką susitikau. Sako - mačiau, kaip penktadienį agurkų daigus nešėt į mašiną. Čiut nenusprogau iš pavydo pamačius  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Xix, ryt pomidorus didžiuosius nešiu  lotuliukas.gif

Geeeeras bigsmile.gif
QUOTE(atigisa @ 2012 04 20, 11:03)

perkeliami agurkų daigai su 3-4 tikrais lapeliais mirksiukas.gif Todėl laisvai gali dabar sėt, bet jei daigais agurkus pirmą kartą žaisi, tai siūlyčiau vis tik pusę auginti daigais ir pusę sėt į dirvą tiesiai 4u.gif
Atsakyti