Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

QUOTE(amarrile @ 2012 04 08, 14:10)
o kodel butinai turi užaugti užmegstas agurkas mirksiukas.gif Jam nepatiko kokios salygos tuo metu,jis ir neauga,jei kokį sreselį patyrė.Be to,pirmas apatines užuomazgas reikia pačiai pašalinti,nes kol jaunas turi augti daigas,o ne agurkai ax.gif Jaunuoliams apsivaikuoti nesveika mirksiukas.gif

gal galima detaliau? Kiek reikia tuos agurkus skabyti?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 04 08, 19:52)
gal galima detaliau? Kiek reikia tuos agurkus skabyti?

AGURKŲ FORMAVIMAS

Iš apatinių 3-4 lapų pažastų išskabomi žiedų ir lapų butonai. Negailėdami išgenėkite atžalas ir vaisius ir iš pirmų trijų pažastų. Tada nenualinsite augalo, geriau vystysis aukščiau esantys vaisia. Po to ant 1 m pagrindinio stiebo paliekamos visos užuo,azgos, o šoninės atžalos trumpinamos, paliekant vieną lapą su užuomazga. Virš 1 m šoninės atžalos trumpinamos paliekant 2, o aukščiau- 3 lapus bei 2-3 užuomazgas. Ant pagrindinio stiebo užuomazgų skaičius neribojamas. Augalams užaugus iki vielos (2-2,5 m aukščio), viršūnė permetama per vielą, pririšama špagatu aštuoniukės forma, sutrumpinama, paliekant 2-3 lapus. Tuomet iš viršūnės leidžiama žemyn augti 2-3 atžaloms. Jei augalai nėra vešlūs, tai viršūnė per vielą tik permetama, bet netrumpinama.
Formuodami augalus pašalinkite ligotus, geltonus ir sudžiūvusius lapus. Pašalinkite apatines jau derėjusias atžalas. Tuomet augalai geriau vėdinsis, mažiau plis ligos. Šiuos darbus atlikite pirmoje dienos pusėje, kad apdžiūtų žaizdos. Tą dieną, kai skinate lapus ar vaisius, augalų nelaistykite.

J.Jankauskienė, E.Survilienė "Daržovių auginimas šiltnamyje"
Atsakyti
O kaip lauke auginat agurkelius? Risat formuojat ar leidziat laisvai?
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 04 09, 21:47)
AGURKŲ FORMAVIMAS

J.Jankauskienė, E.Survilienė "Daržovių auginimas šiltnamyje"

Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
vel isbaigiau visas zemes. Pomidorus persodinau. Tia ka, reiks nusipirkt ir pasiet kokius 4 agurkelius ankstyvam derliui smile.gif
Atsakyti
o man taipknieti nagucius dabar paseti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 04 10, 10:18)
o man taipknieti nagucius dabar paseti doh.gif

as jau prisisejau pilnas palanges visokiu nesamoniu, tai ir vietos ner o ir daigai gali isstypt. Neturiu pietines palanges. Palauksiu iki savaitgalio. Agurkeliai auga greit....

Jau mano pomidorai galvoju ar tik ne per anksti paseti smile.gif jei tokiu tempu augs tai per menesi kas is ju bus doh.gif
Atsakyti
agurkam dar per anksti, nereikia prievartauti jų. biggrin.gif po to daigeliai stįpsta, vargsta, laukiam derliaus, o jiems dar ne laikas būna. turėkit visur kantrybės biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazge1979: 10 balandžio 2012 - 12:44
QUOTE(mazge1979 @ 2012 04 10, 13:43)
agurkam dar per anksti, nereikia prievartauti jų.  biggrin.gif po to daigeliai stįpsta, vargsta, laukiam derliaus, o jiems dar ne laikas būna. turėkit visur kantrybės  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
aš tai agurkus žadu sėti ne anksčiau kaip balandžio pabaigoj, spėja jie ne tik šiltnamy užaugti, bet ir lauke pasėti gegužės pabaigoj gi visai normaliai derlių duoda, ir ne ką vėliau už sodinukus smile.gif
Atsakyti
na aš šiandien dvi sėklikes įkišau, sakiau po svaitės dar kokią įkišiu - jei pirmieji šitie per daug pastyps..... nu o jei ankstyvas pavasaris bus ir galima bus anksti nešt šiltnamin....... lotuliukas.gif aš tai balkonan išgrūdu - šviesu, nėra bais šilta ypač naktim vėsu. Nepamenu kada praeitais metais sėjausi - tik prisimenu, kad kokią savaitę per vėlai sėjau, nes galėjo ir didesni daigiukai būt......
Atsakyti
ikisau po 4 seklas triju rusiu ir as..... blush2.gif
Atsakyti
o aš jau agurkiukus skaičiuoju lens.giflens.giflens.gif vis žiūriu, kiek kuris ūgtelėjo per valandą biggrin.gif
Atsakyti