Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

QUOTE(saulyte33 @ 2012 04 01, 09:03)
Sveikos 4u.gif Pernai agurkų auginimo patirtis buvo thumbup.gif  Tik minusiukas per anksti pasėjau, todėl gana didelius išsodinome į šiltnamį. Sėjau per Jaunatį(Mėnulis Jautyje). Iš 23 daigų agurkų turėjome daug (auginau šias veisles Dirigent, Rodničiok Natur H, Cornishon de Paris, Polan H, Asker H bei paprastus šiltnaminius).
Šiemet mąstau irgi tokioje pat fazėje sėt, tik ar ne per vėlai bus balandžio 21 d g.gif

Aš pernai sėjau balandžio 17 d. į puodelius. Gegužės vidury pasodinau į šiltnamį, o pirmuosius agurkus nuskyniau birželio 7 d. Nebuvo jokio vargo, nei daigai neperaugo, nereikėjo nei dangstyt. Balandžio 21 d. keičiasi mėnulis, negerai tą dieną sėt.
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 04 01, 11:29)
o tai kas blogai,kad didelius pasodinot i siltnami,tai juk derliu anksciau gavot  biggrin.gif

Ne dėl derliaus, jie vargo ant palangės, pusę buvo užėmę smile.gif Dėl ankstyvesnio derliaus g.gif ... kada pirmą agurką nuskyniau, tai nepasižymėjau rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(nute2 @ 2012 04 01, 12:25)
Aš pernai sėjau balandžio 17 d. į puodelius. Gegužės vidury pasodinau į šiltnamį, o pirmuosius agurkus nuskyniau birželio 7 d. Nebuvo jokio vargo, nei daigai neperaugo, nereikėjo nei dangstyt. Balandžio 21 d. keičiasi mėnulis, negerai tą dieną sėt.

O kada jūs sėsite? smile.gif Mano atveju gal tiktų tada balandžio 22-oji g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte33 @ 2012 04 01, 10:37)

O kada jūs sėsite? smile.gif Mano atveju gal tiktų tada balandžio 22-oji g.gif

Tiktų ir 22 ir 23 dienos. Sako, kad agurkus geriausia sėt nuo jaunaties iki delčios. Nežinau, kada aš sėsiu. Norėtųsi kokia savaite anksčiau, nei pernai. Pora sėklyčių pasėsiu pirmoje mėnesio pusėje per pilnatį

Atsakyti
Nelaikykit iki sodinimo daigelius ant lango. Padekit ant lysves šiltnamyje gabalą polistirolo,(toks baltas,kur buitine techn. pakuoja )sudėkit laisvai ,su tarpais daigelius,su kokiais lankeliais ar kuoleliais padarykit papildomą šiltnamiuką šilnamyje. Uždengti reikia plevele,nakčiai šaltesnei dar kokią palą ant viršaus užmesti.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 29, 15:16)
tai, kad keliauja anie pas Saintliną, nebent vieno atsisakytų.

pala pala. Kas pas mane iškeliauja? bigsmile.gif Ar pomidorai, kuriuos minėjai? bigsmile.gif Kaip smagu thumbup.gif thumbup.gif Man užteks vieno, tai gal ir Asesei liks?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 04 01, 12:06)
pala pala. Kas pas mane iškeliauja?  bigsmile.gif  Ar pomidorai, kuriuos minėjai?  bigsmile.gif  Kaip smagu  thumbup.gif  thumbup.gif  Man užteks vieno, tai gal ir Asesei liks?

ok biggrin.gif
pomidorai net agurkų temą uzurpuot bando biggrin.gif

ką čia į temą parašius g.gif manrods Askeriai ir Marengue kažką pažąstėlėse auginasi blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 04 01, 13:01)
manrods Askeriai ir Marengue kažką pažąstėlėse auginasi  blink.gif

man irgi atrodo, kad maniškiai kažką auginasi. Rodžiau šiandien MB, sakiau - matai, greit agurkų bus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 04 01, 12:59)
Nelaikykit iki sodinimo daigelius ant lango. Padekit ant lysves šiltnamyje gabalą polistirolo,(toks baltas,kur buitine techn. pakuoja )sudėkit laisvai ,su tarpais daigelius,su kokiais lankeliais ar kuoleliais padarykit papildomą šiltnamiuką šilnamyje. Uždengti reikia plevele,nakčiai šaltesnei dar kokią palą ant viršaus užmesti.

Nesupratau, čia jau dabar šiltnamyje taip laikyti? blink.gif
Atsakyti
As tai nutariau dar luktelet savaitele su agurkeliu sejimu.
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 04 01, 13:54)
Nesupratau, čia jau dabar šiltnamyje taip laikyti?  blink.gif

Oi,ne,paskutines dvi savaites iki sodinant nuolatinai į šiltnamį. Kad palanges anksčiau palaisvint,o dirva dar per šalta sodinti .Na,ne visiems tai aktualu,bet kai aš auginuos daug daigų,tai man kitaip ir neišeina,jie anksti atsiduria šiltnamyje stikliniam,o jis ne iš šiltųjų schmoll.gif
Atsakyti
Mano jau sudygo pirmadienį sėti agurkėliai rolleyes.gif Tai teks dienomis nešiot į šiltnamį. Bet kažin kaip su orais bus g.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites,
gal zinot kas cia mano daigui pasidare? Kas cia kaltas? Ar gali buti substrate koks uzkratas pasislepes? Pasejau du, liko tik vienas.

user posted image

user posted image
Atsakyti