Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai, agurkėliai

QUOTE(NIDA @ 2012 03 13, 13:19)
O ar tankiai sodinat kukurūzus? Aš kažkaip galvojau,kad po vieną prie kiekvieno agurko pasodinsiu.t.y. maždaug kas metrą. Bet gal jūs juos tankiai susodinat ir agurkai ne ant vieno lipa,o ant kelių? Ir prieš vėją jie tada stipresni..  g.gif

kukurūzus tai kas 10-15cm sėju, o agurkus nuo kukurūzų reiktų bent jau pusmetrį toliau pasėt wink.gif

Tarkim viena eilė kukurūzų, sekanti eilė į pietų pusę - agurkai, dar piečiau krūminės pupelės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 13 kovo 2012 - 13:27
O ar patogu prieiti agurkus nusirinkti? g.gif
Atsakyti
Už kukurūzų šiauriau yra takelis 4u.gif tik aš šį sezoną leisiu lipti vijoklines pupeles.
Atsakyti
Bandysiu ir aš. Su pupelėm irgi geras thumbup.gif . Aš kaip tik dėlioju kvepenčiųjų pelėžirnių sėklas ir mąstau, kur jas sėti, nes prie sienos visad vijoklines pupelės sėdavau. Tai dabar išsispręs klausimas - pupeles von į daržą, žirnikai lai kvepia prie namų thumbup.gif

Gaudvile, o kukurūzus viena eile sėji? Ar juosta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedrulka: 13 kovo 2012 - 14:42
QUOTE(@asta @ 2012 03 13, 10:50)
Aš pernai auginau Dirigent. Man patiko,nors daug kas kreivai žiūri į tamsią jų odelę. Aš neturiu sąlygų leisti driektis lysvėje kiek nori,todėl darom karkasiuką,ant viršaus tinklą ir agurkai auga vyniodamiesi į viršų.Aišku jiems reikia padėti,bet kai pradžioje pariši ūglius,tai skinant agurkus pavynioti aplink virvę vienas malonumas smile.gif Šiemet nusipirkau Sremski,pardavėja labai gyrė. Pabandysim,paskanausim smile.gif

Aš taip pat auginau Dirigent, bet šiltnamy gal 4 daigelius, kad ankščiau turėti agurkų, kol užaugs lauke. Man jie labai patiko, puikiai dera, geras skonis, smulkios seklytės net ir paaugusių agurkų. Šiltnamy jie augo ir vedė vaisius iki spalio vidurio.
Atsakyti
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 13, 14:41)
Bandysiu ir aš. Su pupelėm irgi geras  thumbup.gif . Aš kaip tik dėlioju kvepenčiųjų pelėžirnių sėklas ir mąstau, kur jas sėti, nes prie sienos visad vijoklines pupelės sėdavau. Tai dabar išsispręs klausimas - pupeles von į daržą, žirnikai lai kvepia prie namų  thumbup.gif

Gaudvile, o kukurūzus viena eile sėji? Ar juosta?

Mažiukas daržas pas mane biggrin.gif tai sėju viena linija, bet turint daugiau vietos galima daryti taip:
Dvi eiles kukurūzų (tarpas 1,2m), arčiau šiaurinės eilės sodinti agurkus. Tuomet antroji kukurūzų eilė apsaugos agurkus nuo vėjo ir rytinės, pietinės saulės, agurkiukai neapkars mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Neris @ 2012 03 13, 17:05)
Aš taip pat auginau Dirigent, bet šiltnamy gal 4 daigelius, kad ankščiau turėti agurkų, kol užaugs lauke. Man jie labai patiko, puikiai dera, geras skonis, smulkios seklytės net ir paaugusių agurkų. Šiltnamy jie augo ir vedė vaisius iki spalio vidurio.

O man lauke beveik iki šalnų vedė smile.gif
Atsakyti
Ilgavaisiais Asker F prekiauja Ž.S.Mačiau visų reikalingų ir išbandytų šiltnaminiu-motiva,melody,dirigent,mirabele seklu,taip pat ir laukiniu ,šioje temoje minetų....
Atsakyti
Toks klausimukas:
Kada reikia sėti agurkus g.gif Gal jau laikas blush2.gif Norėčiau kuo anksčiau šiltnamyje agurkų turėti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(perla30* @ 2012 03 13, 20:14)
Toks klausimukas:
Kada reikia sėti agurkus  g.gif  Gal jau laikas  blush2.gif Norėčiau  kuo anksčiau šiltnamyje agurkų turėti  ax.gif

as darau taip...balandzio menesi pridedu i vazonelius zemes,ir paseju po viena sekla,vazoneliu dydis panasus kaip stiklines...jei orai leidzia palieku siltnamyje po agro plevele, su 2-4 lapais persodinu i nuolatine ju augimo vieta siltnamyje...isimdama daigeli stengiuos,kad kuo maziau nubirtu zemiu...agurkus pradedam valgyti trumpavaisius savaite pries jonines arba joninem nuskinam pirma derliu
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2012 03 13, 09:50)
Aš pernai auginau Dirigent. Man patiko,nors daug kas kreivai žiūri į tamsią jų odelę. Aš neturiu sąlygų leisti driektis lysvėje kiek nori,todėl darom karkasiuką,ant viršaus tinklą ir agurkai auga vyniodamiesi į viršų.Aišku jiems reikia padėti,bet kai pradžioje pariši ūglius,tai skinant agurkus pavynioti aplink virvę vienas malonumas smile.gif Šiemet nusipirkau Sremski,pardavėja labai gyrė. Pabandysim,paskanausim smile.gif

Aš pernai irgi auginau tik šias 2 veisles biggrin.gif Tai Stremski tikrai nėra ko lygintis prie Dirigent (čia aš turiu minty derejimą)del skonio marinuojant ,tai man Stremski labiau patiko,traškesni ,kietesni..
Beja auginau taip pat ant tinklinės tvoros,vienoj pusej tvoros vieni ,kitoj kiti thumbup.gif šiemet vėl taip darysiu smile.gif patogu nerealiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti su jumis gera akcija. Girdėjau labai gerus atsiliepimus apie žemę su vermikulitu.
Kaip noriu agurkėlių doh.gif Matau gerus atsiliepimus apie Stremski,reiks išbandyti. Kokios firmos šios sėklos yra geriausios ?
http://beta.lt/vilni...-su-vermikulitu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dovy: 14 kovo 2012 - 09:34