aciu uz pasisakymus
As dar kazkur skaiciau kad Pasalimo vienas populiariausiu dabar Lietuvoje ir Lenkijoje
QUOTE(matuke @ 2012 03 12, 17:05)
aciu uz pasisakymus
As dar kazkur skaiciau kad Pasalimo vienas populiariausiu dabar Lietuvoje ir Lenkijoje
Mama daug metų augina būtent Pasalimo,užrodė Kėdainių augintojai. Derlingi,saknūs,neapkrsta,šviesia odele. Tinka raugti ir marinuot. Ir nepasakyčiau,kad labai imlūs ligoms,mama niekuo nepurškia.
QUOTE(@asta @ 2012 03 13, 08:46)
Mama daug metų augina būtent Pasalimo,užrodė Kėdainių augintojai. Derlingi,saknūs,neapkrsta,šviesia odele. Tinka raugti ir marinuot. Ir nepasakyčiau,kad labai imlūs ligoms,mama niekuo nepurškia.
Ir aš visą laik auginu Pasalimo, tik juos reikia susėti retai - ne tankiau kaip kas 40-50 cm Dygsta jie 100 proc, jei pasėji į drėgną šiltą dirvą
Aš pernai auginau Dirigent. Man patiko,nors daug kas kreivai žiūri į tamsią jų odelę. Aš neturiu sąlygų leisti driektis lysvėje kiek nori,todėl darom karkasiuką,ant viršaus tinklą ir agurkai auga vyniodamiesi į viršų.Aišku jiems reikia padėti,bet kai pradžioje pariši ūglius,tai skinant agurkus pavynioti aplink virvę vienas malonumas Šiemet nusipirkau Sremski,pardavėja labai gyrė. Pabandysim,paskanausim
QUOTE(kuzdaite @ 2012 03 12, 17:01)
As sodinu kukuruzus, kad agurkeliai galetu jais laipioti, taip ir rinkti vaisius patogiau, o kad ligos nepultu - krapus, cesnakus
Nagi nagi, prašom detaliau aprašyti . Aš skaičiau apie tai, bet dar nebandžiau. Kada sėti kukurūzus, kad spėtų užaugt ir agurkus paremt? O kada agurkus? Ar daigias? Kaip tankiai sėti kukurūzus? Ar prie kiekvieno kukurūzo po agurką? Prašyčiau viską labai smulkiai
Bet,tikriausiai,reikėtų tik užuovėjoj tokias kompozicijas sodint? Kukurūzai aukšti ir dar svorį laikydami ant savęs vėjo neatlaikys.. Aš šiemet irgi tokią planuose turiu.
Bet jeigu saulegrazos neatlaiko,tai ar kukuruzai atlaikys?
man kazkaip net ir isivaizduot kukuruzus prie agurku sunku Jie gi labai auksti, uz ju jau pavesis bus, nieko nebepasodinsi. Salia ribos sodint - kaimynka bus nepatenkinta. Be to, kai agurku daug sodinu, tai ir kukuruzu daug reiktu... Ne, gal tegu pas mane toliau voliojasi tie agurkai..
Einu i darzo tema, uzklausiu, ka aplamai veikiat su tais kukuruzais
Einu i darzo tema, uzklausiu, ka aplamai veikiat su tais kukuruzais
pasikatrosiu, bet man pernai visiskai nepasiteisino, agurku visai neturejau, tai kas bandysit, bandykit su puse, kad neturet nuostolio.
Na taip... reiks padaryt eksperimentinį plotelį. Va tik klausimas kada ką sėti. Nes kukurūzus reikia sėti gegužės mėnesį, ir agurkus panašiai. Bet gali augimo greitis būti nevienodas. Tuomet gal agurkai aplenks kukurūzus, gal ir nebeatlaiko jie agurkų svorio? Kaip čia yr?
QUOTE(giedrulka @ 2012 03 13, 13:11)
Na taip... reiks padaryt eksperimentinį plotelį. Va tik klausimas kada ką sėti. Nes kukurūzus reikia sėti gegužės mėnesį, ir agurkus panašiai. Bet gali augimo greitis būti nevienodas. Tuomet gal agurkai aplenks kukurūzus, gal ir nebeatlaiko jie agurkų svorio? Kaip čia yr?
na, su kukurūzais yra taip, kad jie pradžioj kiek lėčiau auga, bet kai jau įsibėgėja, tai ohoho kaip greit. Pas mane šalia daržo yra ~1,5m mūro siena, tai vėjai neišlaužo kukurūzų ir šiaip kiek pravažiuojant laukuose matydavau, tai nebent koks neplanuotas viesulas išvartytų
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 03 13, 15:14)
na, su kukurūzais yra taip, kad jie pradžioj kiek lėčiau auga, bet kai jau įsibėgėja, tai ohoho kaip greit. Pas mane šalia daržo yra ~1,5m mūro siena, tai vėjai neišlaužo kukurūzų ir šiaip kiek pravažiuojant laukuose matydavau, tai nebent koks neplanuotas viesulas išvartytų
O ar tankiai sodinat kukurūzus? Aš kažkaip galvojau,kad po vieną prie kiekvieno agurko pasodinsiu.t.y. maždaug kas metrą. Bet gal jūs juos tankiai susodinat ir agurkai ne ant vieno lipa,o ant kelių? Ir prieš vėją jie tada stipresni..