Sveikutes mano remejos, sirgales,drauges ir bendrazyges Vakar man atliko punkcija Vaisingumo klinikoje.Kolektyvas buvo draugiskas, labai gera anestesziologe ir gyd.Usoniene tikrai buvo draugiska, paprasta, dalykiska.Man ispunktavo 10 kiausialasciu. As gulejau ant stalo ir mes sakom gyd.Usonienei kad darom
IVF+IMSI. O ji sako,as jums siulau daryt
IVF+ICSI+PICSI. Kiek supratome abu,kad toks variantas zymiai geresnis.
O skirtumas toks; " Procedūros metu atrenkami tik subrendę ir pajėgūs atlikti savo fiziologinę funkciją spermatozoidai ICSI procedūrai. Taigi tai yra fiziologiškai atrinktų spermatozoidų (Physiologically, P) intracitoplazminė injekcija (ICSI).
PICSI PrincipasHialuronas yra pagrindinis kiaušialąstę dengiančio dangalo cumulus oophorus komponentas. Tik subrendusio spermatozoido galvutė turi specialius receptorius, kurie jungiasi prie hialurono. Nesubrendęs spermatozoidas, priešingai nesugeba prisijungti prie hialurono. Tik subrendę spermatozoidai pasižymi dideliu jose esančios genetinės medžiagos (DNR) skverbimusi ir susiliejimu su kiaušialąste, sugebėjimu apvaisinti ją ir formuoti zigotas. Po PICSI ženkliai padidinamas pastojimų dažnis.
Įprastinėje praktikoje atliekant ICSI, spermatozoidai atrenkami tik juos įvertinus vizualiai, - vertinama tik jų morfologija bei judrumas. Tačiau tai toli gražu neatspindi spermatozoido genetinės informacijos, jo sugebėjimo formuoti zigotas, t.y. susilieti su kiaušialąstės DNR ir ją apvaisinti. PICSI metu spermatozoidas jungdamasis per savo receptorius prie hialurono imituoja natūralų jungimąsi prie kiaušialąstės apvalkalo ir sugebėjimą ją apvaisinti, tokiu būdu atrenkami tik pajėgiausi apvaisinti spermatozoidai.
Mūsų klinikos IVF laboratorijos patirtis rodo, kad geriausi rezultatai gaunami, kai kuo mažiau traumuojama kiaušialąstė ar embrionas. Šiuo metu geriausi rezultatai gaunami auginat blastocistas (net iki 70 procentų porų pastoja), t.y. paliekant embrioną natūraliai augti dar kelias dienas inkubatoriuje, netraumuojant jo, neatliekant jokių papildomų jo dangalo suardymo procedūrų (vadinamasis assisted hatching). Moksliniais tyrimais įrodyta, kad didžioji dalis PICSI metodu atrinktų spermatozoidų yra labiau subrendę, turi mažiau DNR (genetinių) pažaidų ir chromosomų aberacijų. Remiantis tyrimų duomenimis, tai didina implantacijos tikimybę ir mažina ankstyvų persileidimų riziką.
O apie IMSI raso stai ka; Intracitoplazminė morfologiškai atrinkto spermatozoido injekcija (IMSI)
Tai moderni pagalbinio apvaisinimo procedūrų technologija, galinti padvigubinti tikimybę susilaukti mažylio. Ši procedūra ypač gali padėti sprendžiant komplikuotus vyrų nevaisingumo atvejus. Procedūros atlikimo metu naudojamas 7200 kartų vaizdą didinantis mikroskopas, kuris leidžia pamatyti vidinę spermatozoidų struktūrą ir atrinkti geriausius iš jų, tai neabejotinai pagerina pastojimo rezultatus. IMSI galima tirti ir kiaušialąstes bei embrionus. "
Zinot,nezinau kuris variantas geresnis,tikrai nezinau-nes iki tol buvo tik IUI,paskui Latvijoje kai daremes tai mums taike tik IVF. Tad apie pagalbini buda mazai zinau,o ir naujoviu nerealiai daug
Naujienos mano tikrai nera geros.
Pati zinau net sakyt nereikia.
Is 10 kiausialasciu 2 buvo per brendusios,4 nesubrendusios ir 4 tinkamos apvaisinimui. Embriolone pasake kad is
4 apsivasino 3 kiausialastes Ir ji pasake,
kad is keturiu apsivaisno trys,na vienas su klaustuku-tai nesupratau ar ketvirta su klaustuku ar trecia-zodziu kaip suprantu yra tik dvi rytoj vaziuoju isodinimui,klausiau ar reiks paskambinti ir apie kelias,tai pasake,kad kai atvaziuosiu tada viska spresime vietoj
Taip svajos islekia i ora...taip suvoki,kad stebuklai ne visiems nutinka kiek tu besistentgtum. Zodziu,barkit jei norit-bet nuliudau,nusivyliau,nebetikiu ir atrodo noriu tik pasislept.Tai va tokios mano naujienos.
As ir jus visas nuvyliau,........
Atleiskit,bet tikriausiai dingsiu keliom dienom-nes per sunku,nenoriu nieko.Atleiskit.
Ir visoms dideles sekmes ir sveikatos ir kad pagaliau orai pasitaisytu ir ateitu geros zinios.
Aciu Jums uz viska,pinigelius, gerus zodzius,maldas,kumstukus ir palaikyma. Gaila,kad neina viskas taip gerai kaip tiketasi buvo,kaip buo ruostasi. Realiai juk rytoj nezinau ar turesiu du ar viena,o gal net ne vieno...atleiskit,kad paluzau... tiesiog tai prasciausiais mano turetas rezultatas