Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Refresh @ 2012 02 05, 23:34)
Atnešu dar savo natūralios kosmetikos laboratorinių bandymų biggrin.gif
Lauksiu bet kokių komentarų, jei š ... tai taip ir sakykit. biggrin.gif

Patiko, daug geriau žiūrisi, kažkaip kokybiškiau 4u.gif Gal dar vienos nuotraukos į koliažą norėtūsi?? Jau galutinio rezultato, kad būtų 100 proc. aišku kas per hobis rolleyes.gif

p.s. gal kas gali patarti man? Niekaip nenusprendžiu, man aparatą su kitiniu pirkti ar tik body ir nusipirkti 50tuką f1,8... Nu tas 50tukas tikrai labai gražias nuotraukas daro, šviesus, bet kai rankose turėjau 35tuką tai man nelipo visai tas fiksas... doh.gif Norisi atrodo zoomo, parodose šunų, kelionėse dar kur... g.gif
Kaip praktiškiau?? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 02 06, 12:42)
bandyk adobe lightroom - nemokamas, lengvas ir labai geras.

Parsisiunčiau ir aš lightroomą beta 4, jau kuris laikas naudojuosi, yra niuansų, bet visai patinka. Bet pastebėjau, kad atsidarius RAW failus per lightroomą ir pvz.:ViewNX (nikono programa nuotraukų peržiūrai) spalvos gan stipriai skirias, o vakar dar prijungiau kompa prie lcd tv ir paleidau slideshow per lightroomą, tai išvis spalvų skirtumas... doh.gif Lengvą šoką gavau... Nekoreguotos fotkės atrodė žymiai geriau spalviškai, nei mano "sutvarkytos"... doh.gif
Kompas laptopas 17" nesukalibruotas, tai dabar net nežinau kuo ir pasikliaut, kuria programa pasitikėt...
Atsakyti
QUOTE(erikamaja @ 2012 02 06, 12:03)
Taip ir jaučiau.
Prirašiau komentrų flickre, o po to nutryniau.
Čia tos foto, kai kitų nuomonė nesvarbi. Jauti ir viskas.
Gražios linjijos, bet kuriuo atveju.

tai kritikuot galima smile.gif tik zinau, kad jos kitokios nebus smile.gif
Atsakyti
na ir man susidare ispudis, kad Sigma laimi paskaicius Minkio Binkio objektyviu palyginima. o pabaigoje suabejojau.
gana idomus pastebejimas (skirtumas tarp sigmos ir canon 50mm f1.4):

"Praktinių bandymų metu, kuomet buvo fotografuojamos ne bandymų skalės, atsiskleidė dar vienas įdomus faktas. Kartą vienas mano kolega fotografas užsiminė, jog jo naudojamas Canon EF 100/2.8 Macro objektyvas nėra itin geras kandidatas portretams įamžinti, nes yra per „aštrus“. Kaip tai gali būti, pagalvojau, juk puikus „aštrumas“ yra kiekvieno fotografo svajonė. Pasirodo, jog kuo geresnis yra objektyvo kontrastas, tuo ryškiau ima matytis odos trūkumai. Tai, daugeliu atvejų, nėra teigiama savybė, tad tenka ilgiau sėdėti prie kompiuterio ir šalinti trūkumus grafinio redagavimo programa. Ši situacija visiškai tinka ir Sigma objektyvo kontrastui apibūdinti – jis yra toks geras, kad žmonių fotografijoje gali greitai pavirsti nemažu trūkumu."

Atsakyti
Aciu visoms uz komentarus mano koliazui 4u.gif Treciadieni jei rasiu laiko, bandysiu fotografuot ir lipint is naujo - su maziau nuotrauku ir maziau zalumos smile.gif Su WB tikrai kazkas ne taip, turbut todel ir zaliuoja.

QUOTE(je t'aime @ 2012 02 06, 09:26)
Aš irgi dar niekad negirdėjau apie canon'o 1.4 penkiasdešimtuko trapumą.  blink.gif Normalus tas objektyvas, nepasakyčiau kad laaaaabai jau baisiai jį saugau (žinoma, nemėtau aš jo taipogi biggrin.gif), ir nieko, nėra jokių įbrėžimų ir veikia padoriai. Tik tiek, kad prie atviresnės diafragmos man fokusas gan dažnai nušoka, bet aš linkusi kaltinti save biggrin.gif dar šiek tiek fotoaparatą (crop'as) laugh.gif

Tai dabar jau gali kaltinti objektyva biggrin.gif

As vat galvoju, kad jei reiktu dabar is naujo rinktis, f/1.8 ar f/1.4, ko gero vel rinkciausi 1.8. Nes jei prie 1.4 fokusas plaukioja, tai kokia tada nauda is to brangaus 1.4 objektyvo? Nes 1.8 tikrai nera blogas, o kad plastikas ir siek tiek triuksmauja fokusuojant, tai as jau pvz pripratau ir man netrukdo. Na bokeh 1.4, sako, kiek grazesnis - bet velgi, 1.8 man irgi pakankamai grazus... g.gif

QUOTE(Eve... @ 2012 02 06, 12:08)
Nu tas 50tukas tikrai labai gražias nuotraukas daro, šviesus, bet kai rankose turėjau 35tuką tai man nelipo visai tas fiksas... doh.gif  Norisi atrodo zoomo, parodose šunų, kelionėse dar kur... g.gif

Fiksas + zoomas. Arba daug fiksu, skirtingo zidinio nuotolio... nors ne, cia jau visai nepraktiska biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Eve... @ 2012 02 06, 13:08)
Patiko, daug geriau žiūrisi, kažkaip kokybiškiau  4u.gif  Gal dar vienos nuotraukos į koliažą norėtūsi?? Jau galutinio rezultato, kad būtų 100 proc. aišku kas per hobis  rolleyes.gif
p.s. gal kas gali patarti man? Niekaip nenusprendžiu, man aparatą su kitiniu pirkti ar tik body ir nusipirkti 50tuką f1,8... Nu tas 50tukas tikrai labai gražias nuotraukas daro, šviesus, bet kai rankose turėjau 35tuką tai man nelipo visai tas fiksas... doh.gif  Norisi atrodo zoomo, parodose šunų, kelionėse dar kur... g.gif

Aš patarčiau žiūrėt į kainų skirtumą body ir body+kit objektyvas. Jei objektyvas + body skiriasi nuo tik body kokiu 100 Lt, tai apsimoka imt kit + body, nes uz 100 Lt niekur nenupirksi naujo objektyvo, be to, vistiek kur nors panaudosi, galu gale parduosi už kelis šimtus litų ir tokiu būdu bendroj sumoj turėsi šiek tiek pigesnį body mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilguna: 06 vasario 2012 - 12:24
QUOTE(juratike13 @ 2012 02 06, 12:47)
Labas rytas...

Turiu ir 50ir 85,abu 1.8, bet vistik noriu 1,4 ir turbut sigmos...su 85 aišku lauke yra gėris...kai jį į rankas paėmiau, tai po 50, jis man kaip plyta rankose, nes svoris tai atitinkamas ax.gif

As daugiausia lauke fotkinu, pas mus visada vasara smile.gif Tai ir pradejau apie 85mm svajoti.O man kazkaip norisi daugiau svorio, nes 50mm tai isvis nesijaucia lotuliukas.gif Nerimtas fotoaparatas atrodo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2012 02 06, 13:21)
As vat galvoju, kad jei reiktu dabar is naujo rinktis, f/1.8 ar f/1.4, ko gero vel rinkciausi 1.8. Nes jei prie 1.4 fokusas plaukioja, tai kokia tada nauda is to brangaus 1.4 objektyvo? Nes 1.8 tikrai nera blogas, o kad plastikas ir siek tiek triuksmauja fokusuojant, tai as jau pvz pripratau ir man netrukdo. Na bokeh 1.4, sako, kiek grazesnis - bet velgi, 1.8 man irgi pakankamai grazus...  g.gif

is tikruju, tos kur bandziusios ir 1.8 ir 1.4, gal galit pasidalinti skirtumais? jie yra, zinoma, bet siek tiek paskaicius, susidatro ispudis, kad labai nezhymus. mane kas labiausiai vilioja tai, kad 1.4 shviesesnis ir bokeh patrauklesnis. daugiau privalumu nezinau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2012 02 06, 12:36)
is tikruju, tos kur bandziusios ir 1.8 ir 1.4, gal galit pasidalinti skirtumais? jie yra, zinoma, bet siek tiek paskaicius, susidatro ispudis, kad labai nezhymus. mane kas labiausiai vilioja tai, kad 1.4 shviesesnis ir bokeh patrauklesnis. daugiau privalumu nezinau rolleyes.gif

dar labai grazus man Sigma 1.4 biggrin.gif tie 1.8 tokie malalietkos..
Atsakyti
O su 50 1.4 ir blenda išvis atrodai geriausiai kaime.
Be to blenda apsaugo nuo sudaužimų ir šiaip gražiai atrodo. Pirkit canon'us, man tai kas
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti